Tack, familjen Mohácsy/Flatley!

Som den rutinerade globetrotter Judit är så hade hon en bagagevåg hemma, så efter att vi hade packat ner alla vinflaskor instoppade i strumpor så vägde vi våra resväskor. Vi fick ha max 20 kilo var, så efter lite ompackande så hade vi 19,7 kilo var - score! Tåget mot Budapest skulle gå vid 10.30, så vid 10 så skjutsade Judit oss till stationen medan Paul var hemma med Holly. När Judit sa att jag och Fredrik skulle ta flyget till Sverige så började Holly storgråta, men vi förstod att det var för att hon trodde att även Judit skulle följa med. Men efter garanti om att mamma kommer hem igen snart så blev allt bra igen, haha.
 
Tåget var ett par minuter sent, men vi hade ju gott om tid på oss, då vårt flyg inte skulle gå förrän klockan 15. Så vi kramade Judit hejdå på stationen i Tata och tog tåget till Budapest. Vi tog precis samma väg tillbaka som när vi åkte dit, så från Tata till Budapest stationen Deli Pályaudvar, sen metro till stationen Deák Ferenc tér, och därifrån flygbussen hela vägen till flygplatsen. Vi kom fram vid 12.30 och checkade in väskorna och gick sen och åt lunch på Burger King på flygplatsens foodcourt. Köpte sen ytterligare ett par flaskor vin för att verkligen kunna säga att vi har köpt så mycket vi bara kunde på vår resa, haha. Köpte tre olika flaskor och jag hittade även en liten flaska med dessertvin som jag tycker om så mycket. Vi blev ungefär 30 minuter sena från Budapest så vi landade på Landvetter vid 17.30 och tog flygbussen hela vägen hem en halvtimme senare. Så jädra smidigt att kunna ta flygbussen direkt till vår hållplats. Så vi lämnade ett 31-gradigt Budapest och landade i ett 20-gradigt Göteborg, vilket faktiskt var lite skönt, haha. Mer än 30 grader är lite väl mycket när man åker runt och gör massa utflykter, men det är såklart bättre än om det hade regnat varje dag. Så trots att vädret var aningen varmt så ska vi verkligen inte klaga.
 
Vi har verkligen haft en underbar långweekend och vi har fått se så mycket mer av Ungern än vad vi har gjort på tidigare resor. Det har varit så lyxigt att ha både privatguide och chaufför varje dag som bara har kört runt oss och visat oss massa fina platser och gjort att vi har kunnat köpa massor av goda viner och ha det hur bra som helst. Och det har varit så kul att kunna umgås så mycket som vi har gjort och kunna prata ordentligt och inte bara på sms som vi gör annars. Jag och Judit skriver med varandra nästan varje vecka, så vi är väldigt bra på att hålla kontakten, men det är klart att det blir på ett annat sätt när man träffas på riktigt. Så vi sade att nästa gång vi ses får bli när de kommer och hälsar på oss, så får vi åka vartannat år till Ungern och de vartannat år till Göteborg.
 
Så vi kunde inte önskat oss en bättre långhelg och nu längtar vi bara till imorgon efter jobbet då vi åker till Mellerud och hämtar våra älskade hundar ♥♥
 
Until next time!
 
 
Hej då, Tata!
 
På tåget mot Budapest
 
Dags att flyga hem!
 
Hej då, Ungern!
 
Home sweet home ♥
 
Vinskörden!