Blue Lagoon

Nu sitter vi här, sista kvällen i Reykjavik och är totalt varma och goa i kroppen. Idag har vi nämligen varit och badat i Blue Lagoon som är ett geotermiskt område ett par mil utanför Reykjavik. Jag lovar att många av er vet vad jag menar när ni får se bilder på det. Redan för någon dag sedan hade vi redan fixat med biljetter, så vi blev upphämtade vid 11.30 och åkte sedan ett par mil mitt ut i ingenstans, där lagunen ligger.

Hela området ligger som sagt mitt ute i ett Mordor-liknande landskap, och man ser det på långt håll att det ryker ifrån hela anläggningen. Anläggningen är förövrigt jättefräsch och fin med fina omklädningsrum och duschar. Vattnet i Blue Lagoon ligger på mellan 37-39 grader, så det är riktigt varmt och skönt. Det enda negativa med det hela är att det luktar rätt mycket fis över hela stället, eftersom all värme kommer ju från underjorden. Precis som när vi var och kollade på gejsrar här om dagen.

Vi låg väl i och plaskade i sisådär 2-2½ timme innan vi gick upp och duschade. Tog sedan bussen tillbaka, vilket tog nästan 1½ timme, då bussen skulle åka och lämna av alla vid respektive hotell. Vi kom tillbaka till vårat hotell vid 18.30-tiden, och då lämnade vi bara av grejerna och gick ut för att äta sista middagen här i Reykjavik. Blev ytterligare ett besök på Herford Steakhouse, där vi var för ett par dagar sedan. Efter badningen var vi riktigt hungriga, och då satt det fint med lite redigt grillat kött!

Imorgon flaxar vi hemåt mot Sverige igen, vilket faktiskt passar oss alldeles utmärkt. Vi känner att vi har gjort allting vi har velat och det skulle bara känts onödigt att ha ytterligare en dag här. Flyget mot Stockholm går vid 7.40, så vi måste pallra oss upp vid kl. 4.00 för att ta bussen till flygplatsen en timme senare. Kommer nog vara ganska så utslagna när vi väl är på plats på flyget. Landar in i Stockholm strax efter 12.30, så glöm inte att hämta oss på Arlanda nu, pappa!

Skriver ett sista inlägg om resan imorgon när vi är hemma. Pussar!
 
Landskapet på väg mot Blue Lagoon
 
Stigen mot anläggningen
 
Blue Lagoon
 
Nöjd kille
 
Varmt!
 
Insmorda med silicalera tagen direkt från lagunen
 
Jag plaskar
 
Blue Lagoon
 
Salt
 
Blue Lagoon
 
En av poolerna precis utanför anläggningen
Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 34-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Kryssning i Karibien,
26 december-11 januari 2025
RSS 2.0