Hej Sverige!

Jag lovade ju er att jag skulle skriva ett inlägg när jag har varit hemma i ett par dagar. Har nu varit hemma i snart tre dagar och jag tänkte ge er en liten utläggning om hur det känns att vara tillbaka i verkligheten.

Sista uppdateringen gjorde jag ju när jag var i Abu Dhabi och då hade jag två flygningar kvar innan jag skulle landa i Sverige. Det tog lite mer än sju timmar från Abu Dhabi till Bryssel och det gick förvånansvärt fort. Kollade på tre filmer vilket gjorde att allt gick mycket fortare. Väl i Bryssel hamnade jag i världens längsta kö genom säkerhetskontrollen och väl där var det världens surkärring som triumferande drog upp min vattenflaska som jag hade glömt tömma. Frågade om jag kunde dricka upp vattnet eftersom jag gärna ville ha kvar vattenflaskan. Jo visst fick jag det, men då var jag tvungen att gå på andra sidan av säkerhetskontrollen, dricka upp vattnet, ställa mig sist i den enorma kön och sen gå igenom kontrollen igen. Jävla kärring! Även om det nu skulle vara sprit i flaskan så spelar det väl ingen roll om jag dricker det på andra sidan av säkerhetskontrollen?! Så sa jag "Whatever, keep the bottle". "Yes. I'm sorry", muttrade tanten. Ja men guuuuuud så ledsen du var över att du tog min flaska. Då blev jag verkligen deprimerad då jag frågade mig själv om européer verkligen är så otrevliga? I sånna fall skäms jag för att vara europée själv. Gick och fräschade till mig lite och bytte kläder innan jag klev på sista flighten mot Göteborg.

Jag trodde att jag skulle vara världens nervvrak och vara jättenervös under hela sista flygningen eftersom jag skulle få träffa Fredrik för första gången på över sju månader. Men jag hamnade bredvid en jättetrevlig svensk man som även han hade varit i Australien där han hade hälsat på hans son som bodde i Melbourne. Visserligen var sista flygningen bara dryga 1½ timme men det gick fortare än jag hade väntat mig då jag och den svenska mannen satt och snackade hela tiden. När vi påbörjade landningen och jag såg den första skymten av Sverige slogs jag av hur rackarns mycket snö det är! Och att det är just den synen man brukar se när man flyger in på Frösön under vintern, men jag har aldrig sett snö varken över Göteborg eller Stockholm. Kände hur det bara spratt i hela kroppen av längtan och förväntan över att få kasta mig ut i snön.

Landade in och jag vandrade genom terminalen och darrade som ett asplöv av nervositet över att få träffa Fredrik. Men jag hann ändå observera på att allt var så svenskt. Allt stod på svenska, och alla människor pratade svenska! På ett café såg jag att man kunde beställa köttbullemackor och kanelbullar och jag bara log för mig själv över att allt var så svenskt! Det kanske låter löjligt, men just detta gjorde att det kändes så skönt att känna att jag verkligen var hemma igen.

Gick ner för trappan ner mot baggagebandet och stod otåligt och väntade på att min väska skulle dyka upp. Till slut kom den och jag tänkte bara för mig själv "Nu är det dags". Tog de sista stapplande stegen ut mot ankomsthallen och jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Spanade ut över människohavet och till slut fick jag syn på Fredrik. Han bara stod där och var snyggare än nånsin. Hjärtat tog tusen skutt och jag kunde inte sluta le. Världens bästa pojkvän stod där och väntade på mig. Och det var så underbart att få kramas och pussas med honom igen. Självklart vet jag om att jag har saknat honom, men det var först när jag fick träffa honom som jag insåg verkligen hur mycket jag har saknat honom. Vet inte hur länge vi stod där och bara höll om varandra men när all förväntan hade släppt lite grann kände jag bara att jag ville åka hem.

Så vi gick till bilen och jag ville testa köra. Första gången på höger sida av vägen på sju månader! Det kändes väldigt vant att sitta på rätt sida i bilen men jävligt mysko att köra med växelspak, nu när Daniel och jag har haft automatväxlad bil på Nya Zeeland. Och det svåraste var att hålla sig på rätt sida av vägen, haha! När jag körde på parkeringen påminde Fredrik mig om att jag körde på ettan, även fast jag skulle kunnat växla upp till tvåan. Jag glömde helt enkelt bort att växla, då jag inte har behövt tänka på växelspaken nu de senaste fyra veckorna. Var lite läskigt att svänga, då jag ofta glömde bort att hålla mig på höger sida av vägen, haha! Satte även på vindrutetorkarna flera gånger när jag skulle blinka, då som spakarna sitter tvärtom på högerstyrda bilar. Som tur var kom vi hem hela och bilen var oskadd, så jag lyckades köra hem utan några olyckor. Till middag käkade vi fullkornspasta med kasslersås och jävlar så gott det var med kassler som inte alls finns Down Under. Mums! Gick sen upp till Videomix och köpte lösgodis. Livet är underbart.

Fick världens finaste välkommen hem-present av Fredrik när vi kom hem. När jag och Daniel var i Christchurch så glömde jag kvar min lille vän Tummen på hostelet, vilket jag upptäckte när vi kom fram till Franz Josef. Låter kanske lite töntigt, men det kändes lite ledsamt då jag hade haft Tummen med mig på resan hela tiden, och nu låg han troligen i nån sopkorg nånstans. Köpte Tummen i en butik i Malmö i somras och jag har inte sett dom dockorna nån annanstans, men när vi var i Franz så googlade jag Tummen och till slut hittade jag honom på en hemsida som även sålde Spöket Laban och Långa Farbrorn dockor. Bad Fredrik att beställa en till mig tills jag kom hem så jag kunde få en ny Tumme. Kollade runt lite på hemsidan och hittade även världens sötaste Tummen halsband i silver, men det var lite väl dyrt då det kostade nästan 700 kronor. Sa till Fredrik att jag skulle önska mig det i födelsedagspresent av mor och far när jag kom hem. Så när jag kom hem satt min Tummen docka på sängen, men ni kan ju gissa vad jag fick mer? Tummen halsbandet! Fredrik hade köpt det söta halsbandet till mig och det är mycket finare än det var på bilden. Återigen bevisar Fredrik att han är världens bästa ♥

Trodde att jag skulle sova i onaturligt många timmar första natten, men vi la oss vid 00.00 på fredagen och jag vaknade utvilad vid 9.30 på lördagen. På morgonen blev det knäckebröd med ost och paprika och yoghurt med müsli till frukost. Och jäklar vad jag åt ost! Jag bara tryckte i mig. Hushållsost är Guds gåva till människan alltså. Rackarns vad gott det var! Och som den shoppare jag är så ville jag på en gång åka till Borås och shoppa på lördagen. Jag hade ju inga vinterskor eller vinterstövlar, utan dom har jag hos pappa och jag var verkligen i behov av vinterskor. Så vi spenderade dagen i Borås och jag köpte tre skor för två på Skopunkten. Blev två höga stövlar och ett par stövletter. Så hade dom rea på Bianco så jag köpte ett par assnygga 8 cm höga klackskor för bara 150 spänn då dom hade kostat 550. Perfa! Köpte även en mörkblå lång kofta från Gina Tricot, två par strumpbyxor, två par leggings och två par vita knästrumpor från H&M. En vit mössa från Cubus, lite sminkgrejer från H&M och Stieg Larsson-trilogin på bokrean. Handlade även en bodypeeling i jordgubb och en duschcreme i grapefrukt från Body Shop. Som fin lördagsmiddag käkade vi falukorv och stuvade makaroner. Underbart!

Natten mellan lördag och söndag var dock helt hemsk då jag på lördagen hade börjat känna av att jag hade börjat få lite ont i halsen. Vaknade otaliga gånger av att det sved och brände så otroligt i halsen att jag nästan grinade. Så på söndagen åkte vi och köpte starka halstabletter på apoteket och på Ica hittade jag även lite semlor. Jag som har saknat semlor som bara den, och nu fick jag äntligen äta! Åkte upp och hälsade på hos Fredriks föräldrar så jag tryckte i mig min semla. Gott var det allt ska jag säga er! Åkte sen hem och så kollade vi på "Män som hatar kvinnor". Även fast jag har sett den innan kände jag att jag ville uppdatera mig nu när jag har köpt böckerna. Låg och var helt lam i soffan och hade ont i hela kroppen. Kände bara hur förkylningsviruset rusade runt i kroppen och levde loppan och tyckte det var jättekul att få snoret att rinna i flera liter och gnaga sönder min hals. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som tar hand om mig och pussar på mig och hämtar halstabletter och nässpray och gör te åt mig när jag är sjuk.

Idag har jag fått tvätta varenda liten trasa jag hade med mig på resan och även fast jag kanske inte borde, har jag städat hela lägenheten. Trots att Fredrik är bra på det mesta, är han sämst på att dammtorka. Så jag har dammtorkat varenda hylla i hela lägenheten, och tvättat hela förmiddagen och nu har jag suttit här i soffan i dryga en timme, vilket är det enda jag har vilat sen klockan åtta imorse. Fredrik kommer hem från skolan om ett tag och sen ska vi åka på barnkalas. Är Fredriks systerson som fyller sex år, så jag får försöka fräscha till mig, och inte se ut som jag gör nu, i leggings med hål i, Fredriks stora gråa hoodtröja och utan bh. Extremt sexigt.

Slutligen då så känns det bra att vara hemma. Trodde att jag skulle drabbas av längta-tillbaka-ångest väldigt snabbt, men så långt har jag inte kommit ännu. Är helt underbart att det är kallt och att det är snö och det känns skönt att vara hemma i sin egen lägenhet. Det som är lite jobbigt är ju att vi ska flytta om ett par veckor, så jag inte riktigt till hundra procent kan installera mig ännu, men det känns så jäkla skönt att inte behöva leva ur min resväska. Det känns däremot väldigt konstigt att prata svenska med alla i butiker och att se svensk tv och se tv som är textad på svenska, haha. Det trodde jag aldrig skulle hända, men det är väldigt mysko att allt är på svenska! Det känns också skönt att inte behöva tänka på tidsskillnaden och att jag bara kan ringa er där hemma när jag vill.

Slutorden får bli att det känns bra att vara hemma och jag har det väldigt bra även fast jag är väldigt förkyld. Åker till pappa på lördag och stannar där ett tag innan jag åker hem till Järpen och stannar nån vecka. Sen blir det ner mot södern igen då det blir flytt mot Götet.

Så nu var det slut för den här gången, men ni får hålla utkik här på bloggen inför eventuella kommande resor, då jag kommer komma i skrivartagen igen.

Här får ni några bilder från mina första dagar hemma i Sverige.

Puss och kram på er och tack för att ni har varit så duktiga att läsa min blogg och kommentera inläggen!


Världens bästa frukost


Semlaaaaa!


Min älskade Tumme


Snö - Världens bästa uppfinning. Nya skor, strumpor, strumpbyxor och tröja förresten!


Mys ♥