Snart kommer jag, New York!

Då var det dags igen för en ny resa! Är i och för sig ute i väldigt god tid nu med det här inlägget eftersom det är prick fyra månader kvar till avresa idag. Återigen tar jag med mig mannen och drar ut i världen. De flesta av er vet redan vart det kommer bära av den här gången eftersom jag i princip har skrikit ut det till halva världen, haha!

Nämnde i mitt sista inlägg från Montenegro när jag skrev min sammanfattning att jag och Fredrik länge har funderat på att åka till New York, och tro på fasen att det blir av nu!! New York har funnits på våran lista över drömresor i över ett års tid nu och nu är det äntligen dags! Det blir premiärtur för både mig och Fredrik att flyga över Atlanten och sätta fötterna i USA, och även i kontinenten Nordamerika för den delen.

Trots att vi båda pluggar och kanske inte har de fetaste plånböckerna så kände vi att eftersom vi har pratat om att åka till New York så länge nu, så var det antingen eller. Visst, vi skulle kunna ta en veckas charter, eller nån långweekend i någon europeisk storstad, men då känns det nästan som att vi aldrig kommer komma iväg till New York. Ja, resan och boendet var jäkligt dyrt, i alla fall enligt våra studentmått mätt, men som sagt, antingen åker vi nu eller så väntar vi tills vi är typ 30 (hemska tanke...!)

Hur som helst så är allt nu bokat och klart beträffande flygresa och boende. Vi lämnar Göteborg runt 11.30 den 15:e juni, för en mellanlandning i Amsterdam, innan vi flaxar iväg mot New York. Om allt går enligt planerna sätter vi fötterna i Amerikat vid 15.30 lokal tid. Sen lär det ju ta en stund att ta sig igenom passkontrollen, då jag har hört diverse historier från folk som har varit i USA som säger att det brukar ta ganska långt tid att komma igenom passkontrollen.

Kommer bo på ett hotell på Upper West Side, granne med Central Park. Ligger alltså en bit ifrån Midtown, det vill säga där bl.a. Times Square och Empire State Building ligger. För om man ska bo i smeten så får man ju betala därtill också. Vi tyckte dessutom att det var mysigare att bo lite utanför centrum, för dels får man se lite mer av stan i och med att man kan promenera genom de inte allt för turistiga stråken, samt att det är skönt att inte bo mitt i trafikkaoset.

Stannar i The Big Apple i en vecka, så vi flyger från JFK vid kl 18.00 lokal tid den 22:a juni, men kommer komma hem på förmiddagen den 23:e pga. tidsskillnaden. Klockan är förövrigt sex timmar bakåt i tiden från svensk tid. Så när klockan är 12.00 på förmiddagen i Sverige, är klockan 06.00 på morgonen i New York.

Återigen - jag är som vanligt ute i sjukt god tid när det gäller att skriva och berätta om mina resor, men jag är bara så otroligt peppad och glad att vi äntligen kommer iväg! Nu lär det inte bli någon uppdatering ännu på fyra månader, men jag tänkte bara förbereda er för vad komma skall. Nu är det bara förberedelserna som ska fixas: Fredrik måste skaffa nytt pass, samt ansöka för ett typ av visum som alla från och med 1 september 2009 måste ha för att ens få komma in i USA. Man betalar sammanlagt 14 dollar för kalaset. Jag ansökte igår, men eftersom Fredrik ska förnya sitt pass innan vi åker så väntar han med att ansöka. Helt ärligt vet jag inte varför man måste göra det, men den som vill kan ju läsa på den här sidan https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. (I detta nu upptäckte jag att man kunde ha hela sidan på svenska, jag som ansökte allt på engelska igår, hah. Men inte för att det gjorde nånting!) Det roliga när man ansöker är att man får svara på massa frågor rörande vapen, kriminalitet, droger osv. Typ "Var du inblandad i någon händelse relaterad till nazisterna mellan år 1939 och 1945?". Fick svara på liknande frågor när jag ansökte om visum för Australien. Sjukt roliga frågor är det i alla fall! Den idiot som svarar ja på någon av de frågorna önskar jag verkligen lycka till att ta sig in i landet, haha!

Nej nu får jag ta och sluta. Ni ser ju - jag har en sjukdom där jag inte kan sluta skriva!! Förhoppningsvis tycker ni att det är roligt att läsa allt det jag babblar på om, men nu ska jag lägga ner. Kan bara tillägga att enligt hotellets hemsida kommer det finnas gratis WiFi på hotellet, vilket innebär en lite mer up-to-date uppdatering än vad som gällde i Montenegro då jag skrev allt när jag kom hem istället.


AMERICA, FUCK YEAH!
 
Vi ses om fyra månader!