Hej Östeuropa, snart kommer vi!

Åh, äntligen har vi nu bokat den resa som vi har pratat om huuur länge som helst. Jag och min käre karl ska den här gången ut och tågluffa i Östeuropa i en månad! Resan kommer börja i Polen, nämare bestämt i Krakow dit vi flyger den 12 juni.

 

Vi lämnar Göteborg vid 10.30-tiden på tisdagen den 12 juni och styr kosan mot Berlin. Där väntar en mellanlandning på åtta timmar (!), innan vi sen flyger vidare till Krakow. Vi har bokat in oss tre nätter i Krakow till att börja med, och som planen ser ut nu så blir nästa stopp Bratislava i Slovakien.

 

Det är ungefär så långt vi har planerat, och kommer troligen inte att planera så mycket mer förrän vi är på plats i Polen. Den här resan kommer bli lite som när jag var i Australien - att vi tar det lite som det kommer, utan att planera allt för mycket.

 

Så idag var vi alltså på Centralstationen här i Göteborg och köpte våra Inter Rail-pass, som alltså är våra tågbiljetter som kommer att gälla i över 30 länder i 30 dagar. Men vi kommer som sagt att koncentrera oss på Östeuropa. Eller ja, det var ju inte VI som köpte, utan JAG som betalade hela kalaset eftersom det här var Fredriks 25-års present från mig. Förstår ni vad snäll jag är, eller?

 

Det här är en resa som jag är så sjuuuukt peppad på, och som jag har velat göra i flera år faktiskt. Redan förra sommaren började jag småkolla lite på vart man skulle kunna tänka sig att åka osv. Vi har väl båda två känt att vi inte vill göra den "klassiska" tågluffen som många gör, dvs. ner i Tyskland, Holland, Frankrike etc. utan göra nånting lite annorlunda. Ett stort plus är ju dessutom att det är väldans mycket billigare att både bo och handla i östra Europa än i den västra delen, och eftersom vi ska vara borta en hel månad så känns det rätt smart att kunna spara lite på slantarna.

 

"Lonley Planet Eastern Europe"-guideboken är beställd och nu är det bara att ta tag i de 5-6 veckorna som är kvar i skolan för oss båda.

 

Ååh, är så sjukt taggad för det här så ni anar inte! Hoppas ni kommer följa mig på bloggen den här resan också, precis som med alla de andra resorna jag har skrivit om. Nästa uppdatering blir troligen nån dag innan avresa, så håll span igen här om lite mindre än sex veckor!

 

Puss puss!

 

Våra nyinköpta Inter Rail-pass