Välkommen hem

Så skönt att vara hemma! Det var en lång dag igår, och vi landade sent så det är så skönt att vara hemma igen. Sista morgonen i Paris vaknade jag tidigt av okänd anledning, och släpade mig in i duschen innan jag väckte Fredrik. Packade ihop våra saker och checkade ut från hotellet strax före 10. Tog metron till shoppingområdet Les Halles där vi spenderade förmiddagen. Jag blev endast två par byxor rikare medan Fredrik handlade både skjortor, tröjor och annat.


Käkade lunch på ett mexikanskt burritoställe innan vi lämnade Les Halles och åkte till hållplatsen Madeleine där cafét Fauchon ligger. Har nog aldrig sett så fina och perfekta bakverk i hela mitt liv! Beställde varsitt bakverk, ett med hallon och kokos och ett med jordgubb och vit choklad och satte oss och fikade en stund. Var nästan syns att förstöra så fina bakverk faktiskt, hah.

Tog sen tunnelbanan tillbaka till hotellet där vi hade lämnat in väskorna på morgonen och satt ner en stund innan vi rörde oss mot tunnelbanan igen för att åka till flygplatsen. Tog oss drygs en timme att komma ut till Charles de Gaulle-flygplatsen med pendeltåget. Blev bara så irriterad på kärringen i incheckningen som frågade om vi hade skrivit ut bagagelappar, då vi redan hade checkat in. Nej, det hade vi inte gjort eftersom vi hade checkat in online. Så säger hon "Why didn't you print them?" För att vi checkade in online och jag har ingen bagagelapps-utskrivare hemma! Kärring!

 

Flygresorna mellan Paris och Köpenhamn och Köpenhamn och Göteborg gick bara fint. Käkade middag på Kastrup då SAS numera tar betalt för allt förutom kaffe och te ombord... Landade på Landvetter strax före midnatt, och då vi skulle vara tvungen att vänta 30 minuter på flygbussen in till stan, och sen ytterligare 30 minuter i stan på bussen hem så valde vi att ta taxi hem. Dyrt, men då det var sent och vi var trötta så valde vi att lägga en femhundring på det.

Lite funderingar kring resan då. Jag måste ju tyvärr säga som så att trots att Paris är en jättetrevlig och fin stad på många sätt kan jag ju verkligen inte säga detsamma om fransoserna. Det kanske är för att vi har varit i USA på våra senaste resor, och blivit vana vid amerikanernas übertrevliga och ibland nästan överdrivna sätt. Men alltså fyfan vilka otrevliga människor vi har träffat på under den här resan, både vanligt folk på gatan men även de som jobbar med service på hotell och i butiker. Och allt det här smittar ju av sig, både att man blir övertrevlig tillbaka när man är i USA, men tråkigt nog också att man blir grinig och irriterad när man möts av sånt i Frankrike. Jättetråkigt faktiskt.

Var dock en man som stannade och frågade om vi behövde hjälp när vi igår stod och kollade på kartan, och trots att det är vardagsmat i USA blev vi jätteglada av att han ens frågade. Så vi visade vår snällhet genom att ge våra metrobiljetter till en kvinna som stod för att köpa nya när vi skulle åka till flygplatsen. De vi hade var giltiga hela dagen igår, men inte ut till flygplatsen så vi var tvungna att köpa nya. Så vi gav våra gamla till henne och hon blev jätteglad och vinkade två gånger till oss när hon gick, hah.

 

Och som jag har nämnt tidigare så har det varit väldigt mycket polis och militärer runt om i Paris. Både vid entréer till besöksmål, men även i köpcentrum och i butiker så står det ofta vakter som vill kolla ens väska för att man ska få gå in. På ett sätt känns det läskigt, men på ett annat sätt så drar man en lättnadens suck när man är "innanför" kontrollerna, för där är man någorlunda säker. Man blir dock inte kollad på vägen ner i tunnelbanan, vilket gjorde att vi konstant hade en olustig känsla i kroppen varje gång vi befann oss nere i tunnelbanan. Det är riktigt jobbigt att vara vaksam och lite nervös hela tiden... Jävligt tråkigt att det ska behöva vara så.

 

Det har säkert framgått på bilderna, men vi har haft en jätteskön semester men det var kanske lite extra skönt att komma hem efter den här resan. Nu är det två dagar hemma innan semestern fortsätter i Jämtland.

 

Några bilder från gårdagen.

 

Hej hopp!

 

Fauchon
 
Vackra bakelser
 
Mumsigt
 
Glad tjej med bakelser
 
På Charles de Gaulle
 
Au revoir, France!