Då var det dags igen

Då var det äntligen dags igen! Ni som har följt min blogg under mina resor har nog vid det här laget förstått att bloggen är dödare än död de gånger jag inte är ute på resa, bortsett från när resan just har bokats. Och det var igår som jag och min käresta tog och bokade biljetterna för att flyga ut i världen. Den här gången blir det något lite annorlunda om man jämför med de annars så vanliga storstäderna i Europa (typ London, Paris, Rom), men inte heller något alldeles för långt bort. Denna gången så tar jag och Fredrik och flyger till Reykjavik på Island! Detta ska bli huuur spännande som helst, eftersom ingen av oss har varit där och det känns som ett väldigt coolt land på många sätt. 

När är det då dags för er att dagligen kolla in bloggen? Vi kommer att flyga den 30 mars och stanna till 5 april, så det blir fredag-torsdag. Detta är ju i påsktider, men anledningen till varför vi kan åka iväg mitt i terminen är för att Fredrik kommer inte riktigt ha hunnit att komma igång med sin C-uppsats, vilket är det sista han kommer göra för terminen, och jag har helt enkelt ledigt mellan den 29 mars och 10 april. Så istället för att sitta hemma och häcka så flyger vi iväg utomlands istället.

Vi flyger som sagt den 30 mars, men vi har faktiskt bokat tur och retur från Arlanda och inte från Landvetter. Men vi flyger ändå från Göteborg till Arlanda på morgonen den 30 och sen vid 14-tiden går flyget till Reykjavik. Anledningen till varför vi flyger från Arlanda är för att när vi kommer hem på torsdagen den 5:e, så ska vi sen vidare till pappsen i Uppsala och stanna där över påskhelgen. Så först på söndag den 8 åker vi hem till Göteborg igen.

Jag måste erkänna att Island inte är ett land som har stått högst upp på min lista över länder jag vill åka till, men det kändes väldigt kul och spännande och göra nåt som är lite annorlunda. Än så länge har vi inga konkreta planer på vad vi ska göra där, men vi har i alla fall tänkt att hyra bil i ett par dagar för att kunna ta oss runt lite utanför Reykjavik. Blir nog till att köpa en liten guidebok, eller åtminstone göra lite mer research på nätet innan vi åker dit känner jag, haha!

Så varför då Island? Vi har pratat i ett par veckor om att vi ska åka nånstans under dessa datum, men resmålet blev bestämt bara för nån dag sen så detta är lite av en impulsresa. Det enda jag egentligen vet om Island hittills är att det ska vara sjukt fin natur. De bilder jag har sett påminner lite om Nya Zeeland faktiskt, och det skulle ju inte vara helt fel om det visar sig stämma!

Hur som helst ska det bli sjukt kul att åka till Island och jag kan då bocka av att jag har varit i Nordens alla länder! Det blir till att packa ner gummistövlar och regnjacka då det inte kommer vara mer än några plusgrader då vi är där, utifrån vad vi har läst om klimatet där. Lite annorlunda jämfört med att alla resor jag och Fredrik har åkt på tillsammans har varit till sol och värme.
 
Som sagt, 30 mars åker vi, så om dryga 2½ månad så blir det liv här i bloggen igen. Ni får helt enkelt hålla ut tills dess, haha!
 
Hej Island!