Nummer är fixat!

Nu äntligen har jag fixat mig ett australiensiskt nummer så ni kan ringa/smsa mig om ni vill. +6142 289 36 29 är det ni ska slå om ni vill ha tag i mig. Vet inte riktigt vad avgifterna är hemifrån Sverige att ringa, men jag måste i alla fall betala typ 15 kr/minut om jag ska ringa hem. Betalar dock bara dryga 3 kr/SMS, så det är väl förmodligen det jag kommer använda telefonen till för det mesta.

Idag åkte vi en sväng till Young, där Karen och Brendan jobbar, och tog Isla och Brydee till en playgroup som håller till i sporthallen. Var väl inte så tillfredsställande för mig direkt, utan jag satt mest och tittade på eftersom jag inte ville att min näsa skulle bli så jävlig som den var igår. Känner mig förövrigt mycket bättre än jag gjorde igår, då jag bara låg inne hela dagen, oavbrutet framför datorn och kollade film och åt kakor. Efter playgroupen åkte vi och inhandlade mitt SIM-kort till telefonen, shoppade lite på Big W och sen tillbaka till Cootamundra igen.

De senaste dagarna har det dock inte varit så mycket aupairande för mig. Eftersom Karen börjar jobba igen på måndag, vilket båda ungarna vet om, har dom varit helt och hållet uppi henne nu de senaste dagarna. Varje gång jag ska ta ut Brydee ur bilen till exempel, så tar ungjäveln och låser innifrån så jag inte kan plocka ut henne och öppnar inte förrän Karen säger att hon ska ta ut henne istället. Och såklart, om då Karen öppnar med bilnyckeln utifrån och jag börjar knäppa loss henne så blir det ju ett jäääävla liv. Så när vi är och handlar mat, och jag hjälper Karen med kassarna börjar Brydee gapa "It''s mummy's, it's mummy's!" dvs, matkassarna, och att jag inte får bära dom eftersom det är mammas. Får ju krupp på den ungen ibland alltså. Isla säger väl inte så mycket, men hon är också väldigt klängig på både Karen och Brendan. Ska bli intressant på måndag då Karen som sagt gör sin första dag på jobbet och det blir min första dag helt ensam med ungarna.

I helgen är än så länge inget bestämt. Förutom potentiell övningskörning med Karen, haha! Har dock blivit hyfsat van att sitta på fel sida i bilen, då jag alltid sitter i passagerarsätet fram. Men kommer nog kännas jääävligt weird att sitta på andra sidan när det väl är jag som ska sitta bakom ratten. Det är inte det att jag inte kan manövrera bilen, bara det att jag måste komma ihåg att göra allting tvärtom! Haha, undra hur detta ska sluta...

Nej nu blir det allt till att släcka lampan. Förresten, bjuder på en jävligt snygg bild från helgen som var! Är numera vän med en av Karens tjejkompisar, Kelly, på Facebook, där hon hade lagt upp den här stiliga bilden. Snodde den av henne bara för att ni ska få er ett gott skratt. Haha, godnatt och puss!

Jag är en riktigt Crocodile Dundee i the outback i Gooloogong!

Förkyld

Täppt i näsan. Ont i huvudet. Tilltäppta bihålor. Känner knappt nån smak av maten jag stoppar i mig. Behov att snyta sig var tredje sekund. Uppriktigt orolig för vad som kommer hända om nässprayen tar slut. Med andra ord - Jag är förkyld! Troligen är detta en kombination av att både Brydee, Isla och Brendan var förkylda när jag först kom hit, samt höstvädret som just nu är här. För att spä på detta lite extra blev det väl inte direkt bättre av att jag dessutom vaknade flera gånger under natten mellan lördag och söndag när vi var i Gooloogong, för att jag frös som ett litet as. Även fast jag sov i linne, shorts och strumpor, och dessutom låg helt och hållet under täcket med hela kroppen.

Sjukt drygt att vara förkyld när man inte är på hemmaplan alltså. Förhoppningsvis lär väl ungarna vara lite immuna mot att catcha nåt av min förkylning nu när dom nyss har varit sjuka, för jag känner verkligen inte för att torka mer snor än jag gjort de senaste dagarna. Dock passar det rätt bra att jag är förkyld nu, eftersom Karen ska ta med sig ungarna till deras gamla hus i Cowra, typ en timme härifrån, imorgon förmiddag, så då får jag vara hemma för mig själv. Vilket passar fint, då jag precis har laddat hem Ice Age 3 som jag kan roa mig med. Får helt enkelt koka litervis med te, vara noga att vara varm om fötterna (vilket inte är ett problem, då jag har med mig mina tofflor hemifrån) och att inte snåla med nässprayen. Trots min oro att den ska ta slut.

Förutom en mindre incident där jag råkade slänga ner Brydee från sängen, är det annars inget nytt härifrån. Har dock kommit tillrätta i djungeln av telefonbolag så nu vet jag vilket jag ska skaffa till min kära phone. Så förhoppningsvis har jag ett nytt nummer på fredag som ni kan höra av er via.

Godnatt, puss!

Brydee & Isla

Missbrukar'n

Här kommer då den dagliga uppdateringen från The Land Down Under. Egentligen inte så mycket att rapportera idag. Var inne en sväng i byn/stan/samhället och fixade ett australiensiskt bankkonto som jag kan få min extremt feta aupairlön insatt på. Kostar ju 35 kronor per uttag om jag ska använda mitt svenska Visakort i bankomaterna här, och det är dessutom rätt opraktiskt att gå omkring med massa lösa cash på fickan. Vilket gjorde att jag bestämde mig för att skaffa ett bankkonto och ett bankkort de l'Australie.

Och ja, jag SKA fixa ett aus mobilnummer så snart som vi kan klura ut vilken av alla telefonbolag som har de billigaste avgifterna för internationella samtal. Är en gigantish djungel, men det lutar väl åt att vi kommer beställa ett SIM-kort från ze Internet. Till exempel kostar det nämligen olika beroende på vilket bolag i Sverige man ska skicka SMS till. Kostar x antal cent per SMS till Telia, x antal cent till Tele2 osv. Ska in till banken igen i slutet av veckan och aktivera mitt nya bankkort som jag kommer få skickat per post, förhoppningsvis innan den här veckan är slut, och då får vi se om vi tjackar SIM-kortet på den enda elektronikbutiken här, eller om vi som sagt fixar't på nätet.

Redan efter 5 dagar här har jag kommit på mig själv att vara en redig missbrukare av vissa aussie uttryck. Framförallt "Yeah" "Alright" och "Stuff like that" och då med bred australiensisk dialekt också. Det är alltså inte "Yeah" på amerikanska utan typ "Yeeeeeeeeeeh". Shit, kommer inte låta helt klok när jag kommer hem igen. Haha!

Tyvärr inga bilder idag, men har väl egentligen inte varit något spännande att ta kort på idag. Får se när det blir nästa gång.

Puss!

Jag har sett en känguru!

Ja, ja och åter JA! Jag har gjort det, minsann! Kan ni tänka er? Jag har sett en KÄNGURU! Önskar jag kunde säga "en livs levande känguru" men tyvärr. För den (eller faktiskt de, plural) har varit döda. Döda som i överkörda. Dead. Deader than dead. Roadkill! Men än så länge ingen man vill ta hem och grilla eftersom de har varit ganska uppätna.

Rätt sjukt egentligen hur mycket döda djur som har inkluderats i helgen som varit. Innan vi begav oss mot Gooloogong, stannade vi till i Young, där Karen spelar Grasshockey varje lördag. Inte för att jag förstod så mycket av själva sporten så var det ändå rätt kul att kolla på. Sedan satte vi kurs mot The Clark's gamla by där dom bodde för ett par år sedan. The fine town of Gooloogong - Population 466. Där kan man snacka way outback! Det var på väg dit jag såg min första döda känguru. Och eftersom det är rätt mycket roadkill här, bl.a. kängurus och rävar och grejer, så är det ju rätt naturligt att det är en massa pippifåglar längs vägen som vill smaska i sig de stackarna som blivit mosade. Det är här Dött Djur Nummer 2 kommer in i bilden. Sitter och tittar ut genom fönstret och ser en flock jättefina (tror att det är) papegojor längs vägen. Nåja, dom var små och grön-röda i alla fall. Sitter och beundrar dessa små pippisar när jag till min fasa ser att en av de små inte lyckas flyga iväg tillräckligt snabbt från bilen och -poff!-. Rätt in i grill'n på bil'n och sen har vi Ett Stycke Död Pippi. Sitter helt förskräckt över den lille papegojans hemska öde, men för Karen (som förövrigt kör som en dåre) var det typ som att köra över ett löv.

Kommer i alla fall fram till Gooloogong Country Club där festen för The Clark's polare Leanne ska hållas, och där blir man bjuden på öl det första som sker. Happy happy day! Min stackars tunga har inte fått smaka öl på allt för länge. Sen var det dags för lite Chinese och Birthday cake, och sen mer öl. Och det var tur för mig att det fanns öl att dricka, för förutom det så dricker dom här jävla australienarna rom så det skvätter om det. Rom! HUGA ANAMMA säger jag! Karen försökte bjuppa mig på grogg på Cola och den australiensiska rommen Bundaberg men fittihelvete alltså. Inte min cup of tea direkt. När alla var tillräckligt fulla och glada begav det sig hem till en av Karen och Brendans polare för lite sömn. Och eftersom vi befann oss ute i princip ute i bushen, så var detta ett sånt ställe man var tvungen att passa sig för att inte få en mysig liten spindel nedtrillandes i håret medan man borstade tänderna. Mysi-pys.

Begav oss i alla fall hem därifrån imorse, och det är här Dött Djur Nummer 3 dyker upp. Finns ju hur mycket får som helst i det här landet vilket innebär att man ser dom lite varstans längs vägen i sina gigantiska hagar. Många av fåren har dessutom fått lamm nu (vet inte om det är lamm-säsong eller vad man nu säger, men många av de stora fåren har massa lamm runt ikring sig, så jag antar att det är nåt sånt) och när jag sitter där helt fridfullt i bilen ser jag helt plötsligt det fetaste fåret jag har sett, ligga på marken. Död. Kaputt. Hejdå! Troligen i födar-position och ej lyckats få ut de små rackarna som gömde sig i lille fårmagen.

HAHA, kom förresten på en lustig grej som Brendan frågade mig igår:
-Sooo... You got a friend named Fanny, do you?
-Ehm... Yeah...
-Because Karen showed me on Facebook and I though to myself that "Oh, is that girl named Fanniiie? She'll be quite teased if she'll come to Australia!"

Vilket följdes av ett asgarv á la Brendan. Tänk er dessutom denna konversation på redigt bred australiensiska så har ni det!

Tror nog att det var allt för i afton. Av nån konstig anledning tog jag inga bilder från Gooloogong igår, men tog några enstaka från Grasshockeyn. Nattinatt!

Grasshockey

Klassiska fot-fetish kortet

Mr. PD!

Trött... trö.. trööhöhött!

Klockan är nu snart 21 och jag måste verkligen anstränga mig för att hålla mig vaken. Bortsett från ungarnas nap mitt på dagen har jag lekt oavbrutet, med tillsynes outtröttliga ungar. Hoppat studsmatta. Lekt med hundar. Burit barn. Stytit barn. Trampat i hundbajs. Solat armarna (!) Målat i målarbok. Pratat med min kärlek. Ätit lasagne. Läst barnböcker. Blivit biten av katt. Samt planerat för framtiden. Det sammanfattar väl min dag ganska bra ändå. Nu såhär inför slutet av dagen har jag dock börjat känna av lite i halsen. Inte så konstig med tanke på att 3/4 av familjen är sjuk, men jag känner verkligen inte för att bli förkyld och ha halsont på ett tag. Möjligen om man ligger hemma i sin egen säng och inte behöver smitta ner andra.

Imorgon ska vi iväg till familjens gamla hood och ha överrasknings 50-års kalajs för en av deras polare vilket ska bli väldigt trevligt. Stannar borta till söndag, och efter det ska jag försöka fixa ett aus mobilnummer så jag kan börja använda min odugling till telefon snart, där det just nu står "Endast Nödsamtal" på displayen.

Ska ta och hoppa i säng väldigt snart, men jag bjuppar på lite bilder, vilka inkluderar mycket SOOL idag!

Seesaw-time!

Cool unge

Den trebenta katten

Ginge, även kallad Mad-Cat av Brydee eftersom så fort man kommer nära får man sig ett hugg.

Tack för bajset på skon!

På plats

Efter 1½ dygns resande är jag nu på plats i Cootamundra, ca 1 timme utanför Wagga Wagga, där jag landade in igår. Jag vet inte hur många av er som kanske har googlat vart det ligger, men om man jämför med Sydney så ligger det ungefär 4 timmar med bil innåt landet, mot västra sidan, och ungefär 2 timmar utanför Canberra.

Landade som sagt in på Wagga Waggas flygplats, vilket förövrigt måste vara den minsta flygplatsen jag har sett. Åkte jättepluttigt propellerplan från Sydney, och när vi kom fram till flygplatsen, fick man hämta sitt bagage rätt från den lilla vagnen som åker och hämtar bagaget ur flygplanet. Väldigt spartanskt. Familjen Clark hittade mig på en gång, och sen blev det bilresa fram till Cootamundra. Måste erkänna att längs hela vägen satt jag och spanade efter kängurur, som den turist jag är. Hahah! Såg ingen kängurujävel, men såg i alla fall en av de ökända varningsskyltarna på kängurur. Det ni!

Kom hit igår på förmiddagen, och då blev det bara packa upp, få rundtur av huset, bli presenterad för de två hundarna och två katterna och sen rätt i säng. Det som skulle bli en quick nap, resulterade i 17 timmars oavbruten sömn. Gick och la mig vid 1 på dagen, och vaknar sedan vid 8 på morgonen, dagen därpå. Blev sjukt förvånad att det ens är möjligt att sova så jävla länge. Haha!

Idag har dagen hittills bestått av att leka med Brydee och Isla. Brydee, som är 2½, har inte lärt sig säga hela mitt namn än, så det enda hon säger är "Hanna, let's play. Wanna play. Let's play!" God damn, hur ska jag orka med detta? Haha! Åkte sedan in till Cootamundra och stödshoppade lite. Blev förövrigt positivt överraskad då jag fick veta att du bara behöver vara 18 för att få köpa booze á la Systemet. Happy day!

Kommer lite bilder från de senaste dygnen, så jag kan uppdatera er lite hur jag har det här nere. Och pappa, nästa gång jag ringer så skulle det ju vara uppskattat att du åtminstone känner igen din egen dotters röst. Haha!

Puss på er!

Hej Thai Air mot Bangkok!

På flygplatsen i Bangkok

Dödare än döden på Sydneys flygplats klockan 1 på natten

Brydee

Isla

Hej hej hus

G'day, mate!

Namen sisadarja! Da var man finally pa plats down under. Pa andra sidan jorden. Pa andra halvan av ekvatorn. Vad du nu vill. Jag befinner mig i alla fall just nu pa Sydneys flygplats och forsoker underhalla mig sa mycket som mojligt innan inrikesflyget till Wagga Wagga avgar imorgonbitti vid 8.35.

 

Flygresorna har faktiskt gatt rackarns fort. Visserligen har jag ju suttit i ca 19 timmar sammanlagt och det kanns ju av i kroppen om man sager sa... Satt bredvid en jattegullig svensk tjej pa planet till Bangkok, som bor i Sydney, sa vi blev varandras lekkamrater under flygresorna. Hon erbjod sig till och med att jag kunde sova hemma hos henne har under natten, men det visade sig bli allt for krangligt att ta sig fram och tillbaka in till Sydney och halla pa sa darfor ar jag stuck har nu utan lekkamrat.

 

Det allra storigaste jag stott pa hittils ar ju fan i mig den har djavulska tidsskillnaden! Visserligen ar klockan typ ett pa dagen hemma nu, men alla javlar jobbar ju och har inte alls tid att roa mig hela natten. Jag har inte lyckats hitta nat intressant jag skulle kunna hitta pa, eftersom det som sagt ar stangningsdags for alla butiker och cafeer nu. Jag har inte sa mycket annat val an att satta mig pa en bank, lyssna lite musik, lasa min bok eller losa en och annan sudoku kanske. Allra helst skulle jag ju vilja stalla mig i en skallhet dusch och bara tvatta av mig all flygskit jag har dragit pa mig. Jaja, far kora raggardusch pa toaletten istallet.

 

Ja, nu har ni i alla fall fatt uppdateringen om att jag lever. Ska sa snart som mojligt fixa australiensiskt mobilnummer sa att ni kan fa tag i mig. Nar jag inte ar pa Skype/msn det vill saga. Cheers!


Hejdå, Sverige!

Jajamän, då blir det sista inlägget på svensk mark. Kan knappt fatta att om ca 26 timmar sitter jag på planet som ska ta mig till andra sidan jorden. Konstigt jävla nog så är jag inte nervös alls! Har inte börjat packa ännu, så det kan väl bero på det kanske... Ska ta mig an packandet senare under dagen är det tänkt.

Sedan sista uppdateringen har jag gjort mitt bästa för att komma ihåg Sverige på bästa sätt. Flyttlasset gick från Malmö den 8 juli. Hejdå, min bästaste bäste vän! Nu ska vi båda två ut på våra egna små äventyr! Spenderade ett par dagar hos pappa bland flyttlådor och väskor i mängder och sen hem mot Järpen och mor i en vecka. Hann med både visit till Trones, besök hos Jessica, Stig och Liam, shopping i Trondheim, shopping i Östersund, sjätte Harry Potter filmen, äta massa jordgubbar och lite solning på slutet. Tog sen åter tåget ner till pappa igår (efter lite osynliga tårar fällda av min kära mor) och nu sitter jag här och räknar ner timmarna.

Som sagt så är detta mitt sista inlägg på svenskt territorium, så ni får väl vänta med spänning på mitt nästa inlägg. Ska försöka få fräs på datorn så fort jag kan när jag kommer fram, så ni får veta att jag lever. Until then...

2 veckor

Ja jävlar! Nu är det fan i mig bara två veckor kvar tills jag sitter på planet mot Bangkok, sen vidare mot Sydney och Wagga Wagga och slutligen landa in i Cootamundra. Lämnar Skåne under veckan för att ta mig upp till Pap i Uppsala och lämna av alla mina ägodelar som just nu är fint förpackade i tre flyttlådor, tre bagar, två resväskor, två handväskor, en datorväska och en bokhylla. På lördag bär det sedan av hem till Järpen för att i en vecka printa in minnet av "Hemma" innan jag öser ner till Uppsala igen. Så 14.30, måndag den 20 juli sitter jag på planet mot Asien.

Resfebern har inte börjat sätta sig in ännu men det lär bli en och annan sömnlös natt dagarna innan den 20:e. Så nu ska jag ha lite "semester" hemma i norr innan jag väl åker. Känns inte som att jag ska jobba väl i Australien, men det lär nog kännas lite när man väl är där och har två vilddjur att ta hand om. Sista dagarna i Malmö kommer spenderas omvartannat bland flyttlådor, ute i solen och simmandes i havet.

Heypa!


Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0