Sista inlägget år 2009

Brev nummer 1 har anlänt! Eller ja, jag vet ju inte om jag kommer få fler, men det första (men förhoppningsvis inte sista) brevet adresserat till mig dök upp idag! Fick en hint i ett mail att det skulle dyka upp en försenad jultomte, och idag dök den upp - i ett brev, med avsändare farmor och farfar. Fick en hemmagjord jultomte och ett kort på deras snöiga hus i Övre Rickeby. Så nu har jag pyntat min spegel inne på rummet, hoho!

Igår eftermiddag efter jag hade varit på McDonalds så gick jag en sväng på stan för att försöka leta upp ett par beiga shorts, eftersom jag var tvungen att slänga mina jag hade sen innan på grund av en envis bananfläck som inte ens gick att få bort med Vanish. Tur i oturen hittade jag inga shorts (tur, eftersom jag inte spenderade några pengar), så jag gick till Woollies och handlade lite ägg och bananer. Gick hem och vispade ihop lite bananpannkakor och käkade med blåbärssylt och en uppchoppad nektarin. Mumma!

Till skillnad från igår så har det varit väldigt fint väder idag. Jag har legat ute vid poolen hela förmiddagen och solat mig lite. Mitt på dagen kom då Sam med mitt brev, vilket var väldigt uppskattat. Jag var dock mest glad för att det ens hade gått fram, haha! Fanns spår på kuvertet att det har regnat så otroligt här de senaste dagarna, eftersom kuvertet var lite knöligt, och kortet satt klistrat på insidan, men fram kom det i alla fall!

Ja jag får väl helt enkelt ta och säga att det här blir mitt sista inlägg för 2009. Imorgon tänkte jag låta det vila, och skriva om mitt nyårsfirande den 1:a januari istället. Som mormor sa till mamma när hon var liten "Ja, nu får du ingen mer mat i år!", så jag får väl säga "Ja, nu får ni inga fler blogginlägg i år!". Haha, inte för att det är så länge kvar tills nästa år, men ändå. Jag tänker faktiskt inte ha någon "Utvärdering av 2009" och säga vad som var bäst osv, utan det får istället bli en längre utvärdering av hela resan sen när det börjar dra ihop sig.

Som sagt blir nästa inlägg skrivet år 2010 (vilket jag redan nu tycker känns helkonstigt att skriva. 2010. 20 10. 2 0 1 0. Weird...) Men men, jag får väl säga Gott Nytt År i förväg så kommer nästa update nästa år.

Puss och kram!

Jultomten!

Reeeeeegn!

Jahopp, så väderprognosen stämde trots allt. Dom har snackat om regn i ett par dagar nu, och igår fick dom rätt. Var mulet hela förmiddagen och så regnade det lite om vartannat. Så jag slappade hemma framför tv:n och med en film på datorn bland annat. Vid 18.00 gick jag som vanligt till McDonalds för att Interneta och för nån dag sen så frågade jag en som jobbar här varför det tog så långt tid att komma online. Så sa hon att om det är mer än 10 pers som sitter online samtidigt så går det inte att ansluta. Så de senaste dagarna har det tagit mig över en timme att komma in. Och eftersom det inte finns några eluttag här, för att folk ska kunna sitta i flera, flera timmar, så har ju jag kommit online när jag har haft ca. 30 minuter kvar av mitt batteri på datorn.

Det längsta jag har suttit var i förrgår, när det tog 1 timme och 20 minuter och jag var nära på att ge upp. Men det har alltid funkat och jag har till slut kommit online. Men igår fick jag erkänna mig besegrad. Satt 1 timme och 40 minuter och till slut dog mitt batteri till datorn. Det låter väl kanske lite desperat att sitta så pass länge, och jo det kan jag väl erkänna att jag är, haha! Nej men skämt å sido så har jag fått in det i rutinen nu att gå till McDonalds varje kväll och kolla vad som händer hemma, läsa min mail, kolla Facebook, skriva i bloggen osv, så jag vet vad som försiggår där hemma utan mig.

Men men, jag blev besegrad igår, och strax efter 20.00 tänkte jag att jag skulle sticka in på Coles för att se om dom hade en viss hårspray i reseformat som jag har varit ute efter. Kollade på Woollies här om dagen, men där fanns det inte, så jag gick till Coles, men tro fan att dom stängde kl. 20.00 då jag kom dit ca. fem över. Skitdag! Så jag pallrade mig hem, la mig på rummet och kollade på filmen "Rocksystrar" med Goldie Hawn. Rätt underhållande faktiskt.

Imorse då vaknade jag vid halv 9 och skulle pallra mig upp för min promenad. Går på toa och upptäcker när jag tittar ut genom fönstret att det spöregnar. Jahopp. Så jag lägger mig i sängen ett tag till, men vid 9-tiden hade det klarnat upp, så jag tänkte passa på att ut och gå medan det inte regnade. Jag har en speciell runda som jag går två gånger som tar ca. en kvart var, dvs. sammanlagt en halvtimmes promenad. När jag hade kanske 5 minuter kvar på första varvet så börjar det regna. Och regna och regna och regna. Så jag tänkte att jag kan bara ta ett varv idag för att slippa bli genomblöt. Men när jag då kom fram, och hade gått ett varv, så slutade det regna. "Äh, vafan, jag kan väl springa andra varvet", tänkte jag så att eventuellt regn inte skulle hinna nå mig. Så jag springer iväg men då jävlar öppnar sig himlen och det fullkomlig öser ner på mig. Jag var tvungen att sluta springa så att jag ens kunde se vart jag sprang! Så jag går i rask takt (raskare än vanligt) och när jag kommer tillbaka så ser det ut som att jag har utövat klädsim. Jag kunde vrida ur mitt linne! Och mina shorts låg helt klistrade mot låren. Det såg ut som att jag hade duschat, redan innan jag hade kommit innanför dörren, haha!

Men jag hoppade in i duschen, käkade frukost och trotsade vädret en gång till. Jag gav mig fan på att jag skulle komma in på Internet idag, så jag tog datorn och öste ut i regnet igen. Hade hoodtröja på mig eftersom jag inte äger nåt paraply... Småregnade lite till en början men när jag är halvvägs in till stan så öppnar sig himlen igen. Jag öser snabbt in genom ett köpcentrum, så att jag slapp gå ute på gågatan i regnet. Öser in på Apoteket för att kolla om de hade den hårsprayen jag var ute efter, och happy day! Så jag inhandlade den, och gick sedan till McDonalds, och happy day igen! Internet funkar, weihoo! Så nu sitter jag här helt dyngsur och hoppas att min hood hinner torka lite innan jag går hem.

Har inte hunnit göra så mycket annat idag, eftersom klockan bara är 12.00 här just nu. Ni får njuta av lite snygga bilder på mig idag, haha!

Pussar och kramar!

Tillbaka från promenaden. Detta är alltså före jag duschade, haha!

Promenad in till stan i regnet

Reee-he-heeeeegn!

God fortsättning!

Ja, jag får väl ta och säga God fortsättning då! (Detsamma, detsamma, morfar!). Jag hade en bra julafton, och så pass svensk jag kunde göra det här borta. Alla australiensare firar ju julafton den 25:e istället för den 24:e. När jag gick genom stan på kvällen den 25:e så var nästan alla butiker stängda, och jag trodde att jag skulle vara helt själv på McDonalds när jag skulle Interneta. Men det sjuka var att jag tror aldrig jag har sett så mycket folk på McDonalds! Hela familjer som gick dit och köpte hamburgare och Happy Meal till sina ungar. Helt sjukt. Vad hände med all julmat och alla jultraditioner? Skämmes!

Så när jag sitter där på McDonalds så är det en tjej bredvid mig som plötsligt utropar "Oooh! Family-fight!". Så jag frågade vad hon menade, och hon bara "Titta ut på gatan!". Där var det två barnfamiljer som hade världens storbråk, där både kvinnorna och männen slogs med varandra medan deras barn stod bredvid och kollade på. En av männen slogs till och med helt blodig! På ett par sekunder så hade det samlats huuuur mycket folk som helst ute på gatan för att kolla, och alla inne på McDonalds stod med näsorna tryckta mot rutorna. Det tog kanske fem minuter innan polisen kom och arresterade alla männen i familjen, även fast det var kvinnorna som fortsatte bråka. Till slut tog i alla fall polisen med sig alla de inblandade i sina bilar och sen var det slut på action. Har ingen aning om vad bråket handlade om, men det måste ju ha varit nåt allvarligt, eftersom dom alla hade mage att stå och rå-fightas på öppen gata med sina barn i närheten, på juldagen. Shame on you!

Igår så var det hyfsat fint väder så jag låg ute och solade vid poolen och läste i ett par timmar. Idag började jag dagen med min varannan-dagliga promenad, kom tillbaka, duschade och käkade frukost. Gick sen in till stan och handlade lite och när jag kom tillbaka gjorde jag amerikanska fullkornspannkakor med blåbärssylt till lunch. Av nån anledning har jag haft cravings efter blåbärspannkakor i typ en vecka nu, och idag tog jag tag i mig själv och köpte mjöl och blåbärssylt. Vet inte om vi har det hemma, men här kan man köpa nåt som heter "Self-rasing Flour" vilket är mjöl och bakpulver blandat, så att pannkakorna blir sådär härligt fluffiga och tjocka som amerikanska pannkakor. Är perfekt med sånt mjöl när man ska göra pannkakor eller muffins eller nåt annat som behöver bakpulver. Så idag har jag ätit den godaste lunchen på länge!

Efter jag käkade så halkade jag som på ett bananskal in på en jättemysig Walt Disney-dokumentär på tv där dom pratade om alla Disneyfilmer som nånsin gjorts, eftersom en ny Disneyfilm, "The Princess and the Frog" har premiär här inom kort. Fick rysningar när jag hörde alla klassiska Disneylåtar från alla filmer.

Har inte haft nåt spännande att ta kort på de senaste dagarna, förutom idag då, när jag bara var tvungen att ta kort på min masterpiece-lunch, hah!

Kram och puss! ♥


Lunch till en mästare, av en mästare!

GOD JUL!

GOD JUUUUUUL!!!! Eller är det ens jul? Hah! Som jag trodde så har dagen känts precis som vilken annan dag som helst. Vaknade dock väldigt tidigt, vilket jag alltid gör på julafton, närmare bestämt strax innan 8. Låg och drog mig ett tag, och jag pallrade mig upp vid 9-tiden och gjorde frukost. Som efterrätt till frukosten unnade jag mig en liten kopp glögg (som jag inhandlade på Ikea i Sydney), och då jäävlar kan man snacka om att jag fick julstämning! Guuuuud så gott det var!

Vid 11-tiden tog jag mitt pick och pack och gick till stranden. Hade allt med mig min nyinköpta tomteluva och bad ett par tjejer att ta ett snyggt julkort på mig, hah! Låg sedan i skuggan och läste och hade det skönt. Varje gång jag tittade på klockan på mobilen så var jag tvungen att titta en extra gång för att se att det verkligen stod 24-dec-2009. Kändes så himla konstigt att ligga på stranden i bikini när det faktiskt är julafton!

Låg på stranden tills strax efter två, då jag gick hem och hoppade i poolen. Det var ingen hemma som kunde ta kort på mig i poolen så jag anordnade en liten photoshoot, genom att ställa upp min kamera balanserandes på ett gäng med böcker, uppe på ett tvättställ, och ta kort på mig med självutlösare. Man är väl fyndig! Lika så när jag gick in i köket och skulle göra mat hade jag heller ingen som kunde fota mig, så jag satte kameran på självutlösare och placerade den på ett galler i ugnen, haha! Kom inte och säg att jag inte är påhittig!

Middagen då skulle såklart bestå av köttbullar. När vi var på Ikea i Sydney så inhandlade jag en påse med gräddsås, så jag försökte mig inte på att göra egen sås. Köttisarna gjorde jag av köttfärs, ägg, salt, peppar och egengjort ströbröd. Såg ett Jamie Oliver-program i förra veckan där han krossade vanliga kex och använde som ströbröd. Eftersom jag redan hade inhandlat kex för att äta med min brieost så la jag ett gäng kex i en kökshandduk och gick lös med en stor slev och misshandlade kexen till smulor, moahaha! Bullarna blev dock lite kletiga för jag tror att jag hade ett ägg för mycket, men dom gick allt att steka. Så middagen bestod av köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt, och två knäckebröd vid sidan av. Svenskare kan det väl inte bli på andra sidan jorden!

Till efterrätt blev det brieost och kex med paprika och lite nektarin. Åt även upp min "pepparkaka" ihop med ytterligare en kopp glögg. Som jag trodde så var det inte en pepparkaka, utan det var som en mjuk kaka som smakade... ja, jag vet inte vad... kaka, antar jag. Smakade helt okej ändå.

Ja, det har ju helt klart varit en väldigt annorlunda julafton. Har fått ihop en lista på grejer jag aldrig har gjort på julafton innan:

1. Varit på andra sidan jorden
2. Varit helt och hållet själv, utan vänner eller familj
3. Gått i kortshorts och linne hela dagen
4. Legat på stranden
5. Badat i pool
6. Varit utan julskinka
7. Gått omkring i tomteluva största delen av dagen
8. Varit på McDonalds (dock utan att äta nånting. Nej faktiskt INTE, Daniel!)

Många av er tänker säkert att jag har missat att skriva att jag också blir utan Kalle Anka, men det var faktiskt förra året som var första året jag var utan Kalle Anka, på grund av pappas brist på tv-kanaler. Dock visste jag inte förra året att jag skulle vara utan Kalle två år i rad, men egentligen så gör det mig ingenting. Jag har ändå inte nån julstämning här, så det skulle bara vara helt fel om nån skulle sätta på Kalle Anka och säga att det var julafton, haha!

Jag har hela tiden sagt till mig själv att jag kommer klara mig, och att det är ingen fara att vara själv på julafton, och helt ärligt så gör det mig inget. För det känns faktiskt så otroligt att det faktiskt är julafton, trots allt julpynt på gatorna, och att min mobil faktiskt bekräftar det på datumet, haha! Det har bara känts som vilken annan dag som helst. Tro inte nu att jag är bitter eller liknande på att jag inte får ta del av alla juligheter hemma, verkligen inte, bara det att det verkligen inte känns som att det är jul.

Jag hoppas verkligen att alla ni därhemma har en underbart mysig jul och att alla får åtminstone EN present. Ni kan ju tänka på mig när ni äter er julskinka och era köttbullar och dricker eran julmust och mumsar i er ris à la Malta. Jag är väldigt avundsjuk på er ska ni veta, att ni har varandra och all mumsig julmat och alla andra svenska traditioner. Men jag resonerar som så att ett år, av alla mina år, för mig själv, utomlands, och utan alla traditioner, gör mig inte så mycket. Jag kommer troligen fira jul hemma i Sverige alla år framöver, så ett år utan är inte hela världen.

Så idag har jag proppat i mig massor med glögg och ätit god mat, och imorgon när alla andra här i Aus ska fira jul så bojkottar jag det och äter rester av köttfärssås och spagetti, haha!

Hoppas nu att snön håller i sig för er och att ni har det bra! Jag har det bra, på mitt eget lilla vis, svettandes i min tomteluva och mina solglasögon!

God Jul på er allihopa!
Stor julpuss från mig!

Snygg jultomte på stranden!

Ho! Ho! Ho!

Tomte i poolen!

Toppenkul att bada i pool på julafton!

Köttisar!

Master-tomte-chef!

Julmat à la 2009

Mumma!

Efterrätten

Haha, världens fulaste "pepparkaka"

Jag och styggkakan

Stolt ägare till en tomteluva!

Moahaha! Vädermänniskor - ta er nånstans! Jag hade rätt angående vädret! Som sagt har dom snackat om blixtar och dunder och regnoväder i flera dagar, men jag har hoppats på motsatsen. Imorse var det dock lite molnigt, men tro fasen att det klarnade upp på förmiddagen så jag kunde lägga mig och sola en stund, hoho!

Men innan jag la mig i solen gick jag in till stan för att handla lite "julmat". Handlade bl.a. mandlar till min glögg och lite brieost och kex för att ha till efterrätt på julafton. Gick även till Starbucks och handlade "pepparkakor". Jag vette fasen om det ens är pepparkakor (eller kaka kanske jag ska säga, eftersom jag bara köpte en...), men den har i alla fall formen av en pepparkaksgubbe med lite kristyr på. Får väl se hur det smakar ihop med min glögg.

Och sen fick jag tag i det viktigaste - tomteluva! Gick in på en billig, billigare, billigast-butik för att se om dom hade någon, men dom var slut och det enda dom kunde erbjuda mig var ett par renhorn. Nej tack. Ska det va', ska det va' riktut! Frågade biträdet om hon visste nån annanstans där jag kunde köpa en tomteluva, men det är ju alltid lättare att säga nej än att använda hjärncellerna och fundera lite. "Nope, finns inte på nåt annat ställe i Surfers". Jomenhejdu. Går ut på gatan och butiken mittemot skyltar med skinande röda tomteluvor. Det lustiga var att det var en kondomeri-butik, haha! Så jag öste in och trängdes bland alla dildos och uppblåsbara får och inhandlade en röd tomteluva med texten "Ho! Ho! Ho!". Men ni får allt hålla er med att se bilder på diverse införskaffade objekt till julafton. Vi vill ju inte förstöra spänningen här!

Kånkade sedan hem med all min mat, doppade mig i poolen och la mig i solen och läste ett tag. Visst att det var lite molnigt, men det stoppade inte mig. Gjorde sedan lite lunch, men när jag var klar så lockade min tomma yoghurtskål fram diverse argsinta myror, och efter ha fått ett svidande bett på låret gav jag upp och gick in och duschade. På eftermiddagen låg jag bara och läste min bok och det blev nåt riktigt fancy till middag - nudlar!

Har förövrigt betalat Sam för hela min vistelse här nu. Betalar ju 2 veckor i taget annars, men jag tänkte att det är lika bra att få det avklarat, så nu behöver jag inte tänka på att x antal dollar måste läggas undan för att betala hyran.

På tal om Sam kollade han redigt konstigt på mig när jag berättade att vi i Sverige firar jul den 24:e och att vi inte gör nåt speciellt den 25:e. "On the 24th? On the 24th we go to work!". Ja men stackare, det gör inte vi, haha! Så jag får väl vara den enda i hela Surfers som firar den 24:e och hoppar runt i tomteluva då, haha!

Tog lite bilder igår när jag gick till McDonalds. Var sån fin kvällssol så jag passade på att knäppa ett par bilder.

Kram och puss!

Mitt hus längst till vänster

Promenad till stan. (Jag vet att min skugga är med i bild, men skuggan var typ 5 meter lång, så det var svårt att inte få med den)

Vart tog solen vägen?

Den gick och la sig tydligen... Såg vädret i fredagskväll och då sa dom att det skulle bli regn/åskväder hela helgen, och även i början på veckan. Så i fredags så njöt jag av solen genom att ligga på baksidan och sola och då och då svalka mig lite i poolen.

Så både igår och idag har det varit jättetråkigt väder, och till och med lite kallt. Eller kallt och kallt, om ni skulle komma hit nu skulle ni tycka att det är jättevarmt, men det är kallt för mig nu när jag är van vid +30 varje dag. Igår gjorde jag inget vettigt överhuvudtaget och enda gången jag gick ut från huset var när jag var ute på min morgonpromenad och när jag gick till McDonalds för att Interneta.

Idag vaknade jag strax efter 10 till samma tråkiga väder som dagen innan, så jag tog det lugnt på morgonen, käkade frukost och läste ut min bok. Kollade sedan "What Women Want" på datorn och till middag blev det pasta med egengjord tomatsås med vitlök och ingefära.

Ska tydligen vara sånt här väder enda till tisdag så frågan är ju vad jag ska hitta på de kommande dagarna. Väldigt trist när det är dåligt väder, för då finns det som inget val för vad man ska göra. När det är sol kan jag ju välja om jag vill vara inne eller ute, och för det mesta är jag ju ute hela dagarna när det är sol, men nu finns det som inget roligt att göra. Inte så kul att ta en promenad i regnet när jag inte har nåt paraply...

Men men, får hoppas på att vädermänniskorna har fel och att det blir fint väder till veckan i alla fall. 4 dagar kvar till julafton nu. Känns sjukt overkligt faktiskt. Till veckan ska jag dock förbereda mina köttbullar till julafton och även inhandla i lite brieost och kex för att äta som lite efterrätt på julafton, hoho!

Har inga bilder att bjuda på, eftersom jag som sagt inte har haft nåt speciellt för mig de senaste dagarna. Såg just ett gäng utklädda till tomtar gå in på en pub som ligger här precis bredvid. Haha, julen är trots allt alldeles runt hörnet.

Idag är det förresten 5 månader sen jag lämnade Sverige. Fem! Det ni!

Hoppas ni har det bra i kylan därhemma. Jag saknar er!

Puss puss!

Sol idag!

Äntligen lite sol här i Surfers! Enda sen jag kom hit har det varit lite ostadigt väder, och här om dagen så regnade det ju som sagt en stund, men idag har det varit riktigt fint.

Igår var jag och klippte mig och frisören fick mig till och med att färga ögonbrynen (!). Med tanke på att mina ögonbryn har varit i princip vitblekta av solen så är det faktiskt nånting jag har funderat på, och så tänkte jag att om det nu skulle se förjävligt ut så är det ju ett par veckor kvar tills jag träffar er där hemma så jag slipper visa mig för nån av er, haha! Även fast det känns väldigt ovant än så länge så blev det väldigt bra. Håret blev också bra så jag var helt nöjd när jag vandrade därifrån.

Dock var det strömavbrott igår på förmiddagen. Vid halv 10 så dog strömmen, innan jag hann äta frukost, så jag gjorde fruktsallad med yoghurt istället för min vanliga gröt och äggfrukost. Strömmen låg nere till 14.30, för det var några elledningar som hade gått av, så det var strömavbrott i hela området. Men det gick ingen nöd på mig, så jag läste ut hela "En shoppoholics bekännelser" som jag började på på förmiddagen.

Idag då har det som sagt varit väldigt fint väder. Klev upp strax innan 10 och gick ut på min varannan-dagliga hurtiga morgonpromenad. Kom tillbaka, käkade frukost och vid halv 12 pallrade jag mig iväg till beachen. La mig rätt långt upp på stranden så jag fick lite skugga från palmerna, eftersom det nästan blir för svettigt att ligga helt och hållet i solen. Låg där tills strax efter 14, då jag gick hem och gjorde mig lite fruktlunch.

Troligen är det så här mina dagar kommer se ut från och med nu - liggandes i solen, slappandes och ätandes massa frukt. Känns också skönt att jag inte "måste" ligga vid stranden varje dag, så som det kändes i början när det var soligt här i Aus, utan jag har ju ett par dagar på mig till att sola upp mig innan jag kommer hem. No pressure, vilket känns mycket skönt.

Min kamera är för övrigt sämst på att ta kort i mörkret, men jag försökte i alla fall få ett par bilder på julpyntet längs med gågatan här om kvällen. Plus lite "hej-bli-avundsjuk-bilder" på min dag på stranden, hoho!

Bara 1 vecka kvar till julafton. Om jag har någon julstämning? Inte det minsta.

Puss och kram!

Gågatan. Ni ser den böjda "Surfers Paradise" skylten allra längst bort.

Fet julgran

Hej strand!

Jag har det bra!

Dag två i Paradiset

Idag började jag dagen med att ta en hurtig promenad runt i området där jag bor. Bor i samma område som jag och My gjorde när vi bodde på hostel här sist, och vi gick samma runda varje morgon så jag känner till det här bostadsområdet ganska bra. Kom tillbaka, fixade mig i ordning lite och betalade sedan Sam $220 för två veckors boende. Det jag betalade igår var $150 i deposition, ifall jag nu skulle ha sönder nånting medan jag bor här osv, så dom pengarna kommer jag få tillbaka när jag åker.

Så gick vi också igenom lite allmänna regler vad som gäller här.  Till exempel är inga killar tillåtna överhuvudtaget. Inte för att det gör mig något, utan det är skönt att det bara är tjejer som bor här, och dessutom är alla väldigt lugna. Festande, hög musik och så vidare, är heller inte tillåtet, men som den pensionär jag har blivit nu på slutet så passar det mig fint.

Käkade sedan frukost och tog mig en sväng in till stan. Strosade runt i lite butiker och gick in på Cotton on Body där dom hade 30% på hela sortimentet. Hittade ett linne, som jag har tittat på förut, plus en sovmask jag tänkte ha på planet hem, så att jag inte är som en zombie när Fredrik ska hämta mig. Gick sen till Woollies och köpte Vanish, för att försöka få bort lite fläckar på vissa av mina kläder. Gick sen tillbaka och käkade min frukt och yoghurt-lunch och kollade lite på tv.

Dock verkar inte Vanishet funka på mina kläder, vilket är fett drygt, eftersom jag har fått fläckarna på diverse kläder som jag verkligen inte vill slänga. Får se om det funkar bättre när jag tvättar dom i maskin än när jag bara blötlägger dom som jag gjorde idag.

Ännu ingen sol här i Surfers förresten. På förmiddagen idag så regnade det till och med en stund, vilket gjorde att det blev jättefuktigt ute, dvs. katastrof för mitt hår! Och på tal om hår, tänkte jag gå och klippa mig imorgon. Hittade en salong idag som inte var allt för dyr, men jag får se till att sprida ut alla ärenden så att jag inte gör allt på en och samma dag.

Grattis på 20-års dagen, My!

Hanna-Sofia saknar dig!

Lite bilder på mina inköp följer.
Hoppas allt är bra hemma.
Kram och puss!

Bjuppar på en snygg pose där då!

Sovmasken har...

...två sidor!

Tillbaka i Surfers

Nu är jag på plats, för andra gången, i Surfers Paradise. Lämnade Sydney vid 18.45 igår, och på min bussbiljett stod det att jag skulle vara framme i Surfers Paradise vid 09.40, dvs. dryga 15 timmar senare. Bara det att jag är ju numera i staten Queensland istället för i New South Wales, vilket innebär att jag har ställt tillbaka klockan en timme, så resan tog ca. 16 timmar. Dock så sov jag för det mesta hela natten, även fast jag vaknade till lite då och då av att vissa delar av kroppen hade domnat av på grund av de skeva ställningar jag satt i.

Men men, kom i alla fall fram vid dryga halv tio, ringde Sam (gubben som jag hyr rummet av) så kom han efter tio minuter och hämtade mig på busstationen. Åkte till huset och jag fick en rundtur. Bor i en del av Surfers som heter Paradise Island, vilket ligger runt en vik, så man måste gå runt hela viken för att ta sig in till stan, vilket tar kanske en halvtimme. Jag bor i ett rum där det just nu är tre sängar, men jag bor själv där just nu. Har eget kylskåp och egen tv på rummet, och en garderob där jag kan hänga upp mina kläder, istället för att leva i en resväska hela tiden. Huset består av en övervåning och en nedervåning, och på övervåningen bor Sam själv. På nedervåningen finns det fyra sovrum, tvättstuga, kök, vardagsrum och två badrum. Är kanske inte i allra fräschaste slaget, men det är verkligen helt okej för sex veckor. Jag har ju bott på värre hostel om man säger så... Gick sedan upp på hans kontor där vi skrev kvitto på att jag hade betalat osv. Betalar $110 per vecka, vilket är ungefär hälften så billigt som om jag skulle bott på hostel. Sam är en kort liten man som är från Malta ursprungligen och han är varken övertrevlig eller överotrevlig. Har en känsla av att jag inte kommer se så mycket av honom, vilket känns bra, så det inte känns som att man måste säga till varje gång man går ut ur huset.

Och jag har fått en adress här också, så om ni vill skicka nånting åt mig! Skulle verkligen var jättekul om man kunde få ett vykort eller kanske ett paket med lösgodis eller nåt, hoho! Eller ett old fashioned brev... Skicka vad ni vill, och det skulle verkligen vara uppskattat. Ni adresserar det direkt till mig, utan nåt c/o eller nånting.

Hanna-Sofia Carlson
45 Sunrise Blvd
Surfers Paradise, QLD
4217 AUSTRALIA

"Blvd" står för Boulevard och QLD är alltså Queensland, staten där jag är i om ni undrar.

Efter rundturen testade vi om Internet funkade här i huset, eftersom han nyss har köpt nytt bredband. Men det är helt sjukt, bor ju ett par andra brudar i huset och det funkar helt felfritt på deras datorer, men jag får helt enkelt inte till att ansluta. Sjukt störigt. Dock får jag mig en redig promenad varje dag när jag går till McDonalds och Internetar istället!

Efter detta var jag tvungen att gå och handla, så jag öste iväg till Woollies för att handla lite käk. Innan detta inhandlade jag lite vykort, så nu är det ett par stycken av er som kan vänta er ett litet kort inom ett par dagar, hoho! Gick sedan runt på Woollies med en vagn istället för en korg som jag alltid brukar. Nu kan jag ju handla på mig lite mat eftersom jag ändå ska vara här ett tag. Vandrade tillbaka med alla mina kassar till huset och gjorde världens godaste lunch - choppade upp kiwi, banan och nektarin och blandade med grekisk yoghurt och ringlade honung uppepå, och till det en kopp grönt te med citronsmak. GÖÖÖÖÖTT! Även fast det är så varmt här så har jag verkligen saknat att dricka te, och rackarns så gott det var. Degade bara framför tv:n när jag käkade detta - vilket också var väldigt skönt, dvs. att bara sitta och slappa i en avslappnande miljö. Förutom på det fina hostelet jag och Christopher bodde på i Sydney så har det aldrig funnits nåt bra utrymme där man kan sitta och bara ta det lugnt, och det är skönt att det känns lite som hemma här. Ingenting kommer ju kunna jämföras med när jag verkligen ÄR hemma, men det är skönt att inte bo på hostel på ett tag i alla fall.

Men men, nu är jag i alla fall här fram tills den 24:e januari, och åker sedan till Sydney igen och är där de sista dagarna innan jag flyger till Nya Zeeland den 30:e. Och jag har ju som sagt ett telefonkort, där jag ringer billigt till hemtelefoner, så det är bara att säga till om ni vill att jag ska ringa någon dag. Plus att jag då har en adress, och ni får mer än gärna skicka nånting på posten till mig, hoho! Och att jag nu är 9 timmar före i tiden, istället för 10 timmar som det är i Sydney.

Laddar upp lite bilder på mitt nya crib så ni ser lite hur det ser ut.

Förresten, grattis på födelsedagen, pappa!

Pussar och kramar!

Här bor jag! Tog kortet när jag var på andra sidan viken. Är baksidan på huset som ni ser.

Mitt rum! Jag har sängen närmast bordet.

Dusch till vänster och toalett till höger

Köket

Poolen. Tvärsöver viken, typ vid palmerna, tog jag det första kortet på huset.

Vardagsrummet

All by myself...

Sista dagarna i Sydney tillsammans med My har spenderats i lugnaste slaget. Sa att vi kanske skulle gå ut för att testa på Sydneys nattliv, eftersom vi ännu inte har varit ute i Sydney, men som de pensionärer vi har blivit har vi varit så sjukt osugna på att dricka alkohol - därav ingen utgång. De två senaste dagarna har vi varit i Botaniska trädgården och solat och tagit det allmänt lugnt. I fredags gick vi dock och shoppade lite. Eller My skulle handla lite, och så halkade vi som på ett bananskal in på en butik där allt kostade $10. Jag hittade en jättefin klänning som jag faktiskt inhandlade.

I lördags hade vi bestämt att vi skulle ut och äta, så i fredagskväll gick vi och bokade bord på samma thairestaurang som vi käkade på när vi var i Sydney förra gången. Lyxade till och med till det med att äta förrätt! Var jättegod mat, men de hade tyvärr ingen efterrätt, vilket vi såklart skulle ha, hoho! Så efter vi hade käkat gick vi till Gloria Jean's Coffees och åt lite efterrätt. Blev en rabarber/äppelpaj med grädde för min del. Mums! Dock blev det lite bakslag efteråt med tanke på att vi käkade tills vi nästan sprack, och vi var helt seriöst nära på att kräkas när vi gick hem. Inte direkt bra... Men vi lyckades i alla fall ta oss till hostelet och sminka av oss och borsta tänderna. Utan att kräkas. Bra jobbat av oss!

Idag klev vi upp vid 8.30, fixade i ordning oss och checkade ut vid 9.30. Dock checkade vi ut en och en så att vi kunde stanna kvar på hostelet, dit man måste ha nyckel för att komma upp. My gick först och sen gick jag, och då hade hon redan gått upp igen så att hon kunde öppna dörren innifrån till mig. Smart drag! Hängde på hostelet och spelade lite kort och väntade på att klockan skulle bli 13.00, då Mys shuttlebuss till flygplatsen skulle gå. Hon hade bokat bussen till 13.10 och hennes plan gick vid 15.40, och vi gick ut och ställde oss redan vid 12.50. Klockan blev 13.10. Den blev 13.20. Den blev 13.30, 13.40. Hon gick upp till receptionen två gånger och frågade vad som var på gång, och dom sa bara "Men den kommer om fem minuter". Men till slut vågade vi inte vänta längre, så My flaggade ner en taxi, och med tanke på hennes brist på australiensiska dollar så här sista dagen, så bjöd jag henne på $50 för taxin.

Så nu sitter jag här för mig själv på McDonalds och väntar på att klockan ska bli 15.30, för efter det får jag dumpa mina väskor i baggageutrymmet på busstationen. Så jag roar mig med gratis Internet så länge. Sitter helt enkelt helt ensam i detta enorma land, och själv kommer jag vara i hela 48 dagar, fram tills 31:a januari då jag träffar Daniel på Nya Zeeland. Just nu känns det rätt okej att vara själv, men det är klart att det kommer börja kännas ensamt efter ett tag när jag inser att jag faktiskt är själv och inte kommer möta upp med någon av mina forna reskamrater. Får göra en rapportering när jag har varit själv ett tag så ni vet hur jag har det. Känns dock extra trist att det är My jag säger hejdå till, eftersom vi ändå har blivit så otroligt nära de här dryga 4 månaderna vi har känt varandra, och vi hade varandra att umgås med i Cootamundra. Helt sjukt att hon och jag överhuvudtaget träffades i lilla hålan Cootamundra, och dessutom klickade så bra att vi bestämde oss för att resa tillsammans. Vi har pratat om det rätt mycket fram och tillbaka, att på något sätt var det verkligen meningen att hon och jag skulle träffas, för vad är oddsen att två jämnåriga svenskar träffas på ett sånt otroligt litet ställe? Har haft hur roligt som helst tillsammans och det känns lite sorgligt att vi inte kommer kunna träffas på åtminstone tre månader. Kunde inte direkt fått bättre sällskap i Coota när jag hade det som jag hade det, och jag har verkligen haft det hur kul som helst tillsammans med henne. Det är inte direkt nån vänskap man bara låter flaxa iväg bara för att vi skiljs åt just nu och My har kommit att bli en av mina närmaste vänner. Det är helt sjukt hur man klarar av att vara 24 timmar om dygnet tillsammans med en människa, utan att bli irriterad på varandra. Kunde inte ha önskat mig ett bättre ressällskap.

Så ikväll har jag dryga 15 timmars buss att "se fram emot" men förhoppningsvis kommer jag sova rätt mycket, eftersom jag å Mys vägnar hade resfeber i natt och inte sov så bra, hah!

Lite bilder från middagen igår. Nästa uppdatering blir från mit crib i Surfers! (Eller kanske från McDonalds i Surfers eftersom jag inte vet om jag kommer ha Internet i lägenheten...)
Pussepuss

I nya klänningen på väg till middag.

My i hennes nya klänning

Förrätt - Friterade curryknyten med sweetchilisås

Huvudrätt - Thai Red Curry med kyckling

Efterrätt - Rabarber/äppelpaj med grädde

Chokladbolls-kväll

Det fina vädret i Sydney har gått och lagt sig verkar det som. Det är rätt varmt i solen, men alldeles för kyligt för att bara ha shorts och linne på sig. Gårdagen var alldeles för molnig för att sola så vi tog en slappedag istället. Jag och My rörde oss i sakta mak bort mot Christophers hostel och stannade i lite butiker på vägen och kollade. Christopher ringde sedan och sa att han kunde bjuda oss på café för att han hade haft "världens bästa morgon" som han uttryckte sig. Mötte upp med honom på stan, och då visade det sig att han har kommit in på sin utbildning på en skola i Kalmar. Happy happy, grattis! Så han tog mig och My och bjuppade oss på Starbucks. Trevligt att börja morgonen med en iskall mango/passionsfrukt juice. Mums!

Efter fikat gick vi till hans hostel och kollade lite på "Vänner" i tv-rummet. Satte sedan på "Shrek 2" och kollade på den. Vid halv 4 tiden gick jag och My tillbaka till oss, gick och Internetade lite och gick sen och käkade. Kändes lite dumt att det var Christopher som hade bjudit oss när det egentligen var vi som borde bjuda honom på något. Så vi nosade runt lite i köket på vårt hostel, samlade på oss diverse ingredienser och gick sen till hans hostel. Stödhandlade också lite på Coles på vägen.

Vi kommer dit och då sitter han vid datorn och Internetar och ska göra det ett tag. Perfekt, för då kunde vi göra det vi tänkt för att överraska honom samt fira att han kom in på skolan - Nämligen egengjorda chokladbollar! Snodde lite smör och socker i köket på vårat hostel, jag hade havregryn, plus att vi köpte kakao och kokos på Coles. My var också in the mood för glass, vilket också inhandlades. Ett litet minus var dock att smöret vi snodde, hade nog legat i kylen ett tag för chokladbollarna fick nån mysko eftersmak, hah! Men vad gör man inte! Var även über och gjorde egengjord chokladsås till glassen.

Lånade "Walk the Line" (igen) och snaskade i oss ovannämnda i tv-rummet, och Christopher var mer än nöjd. Blev rätt många chokladbollar, lite mer än 10 var, och efter vi var klara med filmen rullade jag och My tillbaka till vårt hostel igen. Blev en rätt sen kväll, och vi var i säng strax före 23. Eller sent och sent, sent för oss, eftersom vi brukar gå och lägga oss typ vid 22, haha! En mycket trevlig kväll var det i alla fall!

Idag har vi mest fördrivit tiden, och som vanligt var vi på Christophers hostel och kollade film. Blev "Casino Royal" denna gången, vilken jag har sett förut och som är helt okej. Gick sen tillbaka till oss, lagade mat och duschade lite. Vet inte om det blir nån dejt med Christopher senare ikväll, annars får vi se om vi kanske ses en snabbis imorgon, eftersom hans flickvän kommer ner imorgonbitti och så drar dom till Byron Bay imorgonkväll. Så från och med imorgon är jag och My solo, så vi har ju hela lördagen att hitta på nånting, vad det nu kan vara, hah!

Kommer ett par bilder från kvällen igår.
2 veckor kvar till julafton!
Pussar

Kvällens buffé

Müms!

Jag lever!

Jag vet att jag inte har skrivit på ett par dagar, men som vanligt när jag inte har gjort det, så är det helt enkelt för att jag inte har haft nåt speciellt att berätta. De senaste dagarna har vi bara legat i Botaniska Trädgården vid Operahuset och solat. Men igår var det så jäkla varmt så vi kunde inte ligga allt för länge. Gick tillbaka till mitt och Mys hostel och hämtade min tvätt för jag var tvungen att tvätta på Christophers hostel eftersom vi inte har nån tvättmaskin på vårat. Gick dit, tvättade och medan vi väntade slappade vi i tv-rummet. Sen gick jag tillbaka, hängde upp tvätten, så gick jag och My till McDonalds och Internetade. Kollade sen på "21" på min dator och släckte lampan vid 23-tiden.

Idag har vi inte gjort så mycket annorlunda. Jag och My tog det rätt lugnt på morgonen och promenerade till busstationen för att hämta ut min bussbiljett tills på söndag. Men tydligen så behöver jag ingen biljett, utan får det när jag kommer dit på söndag. Min buss går vid 18.45, så jag måste vara där vid 18.00 för att "checka in" som det kallas. Dvs. bara komma dit och visa att man ska åka med. Gick sedan mot Botaniska Trädgården och solade, och idag var det bättre eftersom det blåste rätt mycket så det blev inte lika stekhett som det blev igår. Låg där i ett par timmar innan vi gick till Christophers hostel och kollade på "What Happens in Vegas". Gick tillbaka till vårt hostel, duschade, käkade och nu sitter vi på McDonalds som vanligt.

Den här veckan kommer nog bli hyfsat likadan, eftersom My åker ju hem på söndag så hon vill "sola upp sig" lite innan hon far hem. Får hoppas på att det är fortsatt fint väder resten av veckan.

Puss och Kram!

Bondi Beach

Lite dåligt med uppdatering från min sida de senaste dagarna, men här kommer i alla fall en! I fredags promenerade jag och Christopher ut till Darling Harbour för att kika. Var väl egentligen inget speciellt att se, så vi bara gick längs med hamnen och sen tillbaka mot stan igen. Gick sen till Chinatown och hittade ett stort köpcentrum som påminde mycket om marknaderna i Thailand. Var massa marknadsstånd, varav i ett dom sålde ascoola solglajjer. Jag och Christopher köpte varsitt par, för $7 styck.

Vandrade sedan vidare i köpcentret och på övervåningen var det "vanliga" butiker. "Tyvärr" var det rea på Cotton On, så jag inhandlade två linnen till det rimliga priset av $10. Perfekt! Efter köpcentrumet pallrade vi oss tillbaka till hostelet och duschade och slappade och kollade på "Napoleon Dynamite" på kvällen.

På lördagmorgon skulle ju jag checka ut från mitt och Christophers jättefancy hostel, så jag gick upp vid 9 och packade och fixade i ordning allt och checkade ut vid 10. My skulle komma från flygplatsen från Nya Zeeland först vid 12-tiden så vi dröjde oss kvar på hostelet ett tag. Men vid 11 gick vi genom halva stan och hittade tillslut rätt. Men då visade det sig att det inte var nån incheckning före klockan 14, vilket är jävligt irriterande när inte det framgår på hemsidan. Men vi gick i alla fall till McDonalds och Internetade lite tills klockan blev 14.


Ringde My och hon var då på plats på hostelet så det blev ett kärt återseende i receptionen på vårat nya hostel. Är ju bara jag och My som bor på detta hostelet för att det som jag och Christopher bodde på var rätt så dyrt, och varken jag eller My kände att vi hade råd att bo där i typ en vecka extra så det är bara hon och jag som bor tillsammans på det här nya hostelet. Vilket förövrigt är rätt så skabbigt, köket är jättelitet och det luktar typ gammal bar i hela byggnaden. Dock har vi ett rum med bara fyra sängar, så vi behöver ju inte trängas med hundra andra i alla fall. Kommer bo här tills på söndag, då My flyger hem och då jag åker till Surfers.


Så vi checkade in, dumpade grejerna på rummet, gick och handlade och käkade sedan lite. Var sen meningen att vi alla tre skulle gå till Operabaren och dricka öl, men när vi väl kom dit så var ingen av oss egentligen sugen på alkohol så vi gick till Starbucks istället. My och Christopher köpte varsinn te, och jag köpte en hallon och svartvinbärsjuice. Satte oss på trappan till Operahuset och förtärde ovannämnda och efter nån timme gick vi till Christophers hostel bara för att snacka lite skit. Vid halv tio tiden gick jag och My tillbaka till vårat hostel och somnade rätt så snabbt.


Idag då vaknade vi strax efter 9 av att det var jättefint väder. Så jag och My snörde på oss gympaskorna och gick ut på en hurtig morgonpromenad. Gick i en timme och kom sen tillbaka och käkade frukost och gjorde oss i ordning för stranden. Gick och handlade lite lunch på Woollies och mötte sedan upp med Christopher så tog vi bussen ut till Bondi Beach. Och med tanke på att det är söndag och alla locals är lediga så var det rätt så packat med folk på stranden. Men det var en väldigt fin strand och inte alldeles för stor. Låg där enda tills 16.30, innan vi tog bussen tillbaka till stan.

Lite bilder från de senaste dagarna följer.
Pussar och kramar! ♥

Chinatown
 
Kvällsfika på trappan till Operahuset
 
Sydney
 
Bondi Beach

Manly

Äntligen har vi fått lite sol i Sydney! Har varit väldigt opålitligt de senaste dagarna, med diverse regnskurar och moln. Men kollade vädret igår och det var en stor strålande sol hela dagen. Perfekt. Vaknade tidigt för en gångs skull imorse, och sov inte till 11 som vi brukar, hah! Jag öste upp klockan 09.30 och väckte Christopher och bestämde hej hopp att vi skulle till beachen. Käkade och gjorde oss i ordning och tog sedan färjan över till Manly. Tänkte spara Sydneys mest kända Bondi Beach tills nästa vecka.

Tog färjan över till Manly, vilket tog ca. en halvtimme och gick sedan till Manly Surf Beach som den så vackert heter. Inte en överdrivet stor strand, men det var lagom med folk och det var härligt att få bättra på brännan lite nu, eftersom det var ett tag sen sist. Var i Manly i ett par timmar och tog sen färjan tillbaka igen. När man just åker färja eller båt ute i hamnen så får man en sån otroligt fin vy över Sydney. Är en sån sjukt fin stad alltså! Roligt att man också får lite andra vinklar på t.ex. Operahuset. Var en jättefin dag idag också, utan ett moln på himlen, så bilderna blev extra fina.

Det var väl egentligen det vi har hunnit med idag. Kom tillbaka från Manly, duschade och käkade som vanligt. Har lånat en film från tv-rummet, så ikväll blir det "The Departed". Kollade på "Walk the Line" igår som är Johnny Cashs biografi. Om ni inte har sett den, så gör det. Otroligt bra film! Är med Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon i huvudrollerna. Rackarns bra!

Imorgon blir det troligen en tur till Darling Harbour och Chinatown är det tänkt. Får se om det blir som vi tänkt oss, hoho!

Hoppas snön ligger kvar åt er där hemma! Och hemma är alltså mamma, Gunnar och resten hemma hemma uppöver i Norrlandet.

Pussipuss!

Bild jag tog från taket igårkväll. Jävligt ballt!
 
Sydney stad, Operahuset och Harbour Bridge
 
Manly Beach
 
Hej hej!
 
Sydney Skyline
 
Operahuset
 
Operahuset igen

Fem av fem Ikea!

Jag vet att många av er tycker att vi är jättetöntiga, men hur många känner ni som kan säga att dom har varit på ALLA Ikea i hela Australien? Nej just det! Nu kan ni i alla fall säga att ni känner en, eftersom jag och Christopher nu har varit på det femte och sista här i Sydney.

Dock var det inte planerat att vi skulle dit idag, eftersom Jonathan skulle åka till Singapore idag så spenderades förmiddagen på hostelet. När vi skulle gå till stationen för han skulle ta tåget till flygplatsen så började det ösregna och bli jättekallt. Huga anamma! Men men, det var inte mycket att göra, så vi småsprang till stationen, vinkade av Jonathan och gick sen tillbaka till hostelet. Bestämde ganska snabbt att vi kunde lika gärna åka till Ikea idag istället för imorgon som vi hade tänkt från början.

Tog oss tillbaka till stationen och tog tåget ut till Ikea som ligger i Rhodes, ca. en halvtimme utanför Sydney. Följer skyltarna mot ett varuhus eftersom vi trodde att det skulle ligga alldeles bredvid. Men så kikar jag helt på måfå in i varuhuset och ser då en skylt mot Ikea, inne i själva varuhuset. Så det var precis som i Melbourne, att Ikea ligger inne i ett annat varuhus. Väldigt konstigt, eftersom det inte var några skyltar eller nånting på utsidan.

Som vanligt tar vi en sista tur runt Ikea för att sedan käka årets sista Ikea-köttbullar i restaurangen. Och tro på fasen vad jag hittade? LUSSEBULLAR! Dom hade en liten stackare kvar och självklart norpade jag åt mig den. Den var väldigt torr eftersom den troligen hade legat där hela förmiddagen, men rackarns så god den var. Så jag blev visst inte utan lussebullar i år! Ett bra sätt att fira första december på.

När vi hade käkat klart gick vi till The Swedish Food Market och nu skulle det handlas! Har bestämt mig för att jag ska kunna äta min superfrukost med knäckebröd, kaviar och ägg och gröt med lingonsylt när jag bor i Surfers, så jag köpte på mig tre paket knäckebröd, tre tuber kaviar, tre lingonsylt, ett paket gräddsås och jag lyxade till och med till det med en flaska glögg. Det blir egengjorda köttbullar med gräddsås och lingonsylt på julafton har jag tänkt. Plus lite glögg till efterrätt, hoho! Nån jävla måtta får det allt vara på traditionerna. Inte fasen tänker jag äta massa kalkon den 25:e, nejdå, här blir det köttbullar den 24:e istället!

Efter Ikea tog vi oss ett varv i övriga varuhuset och tog sedan tåget tillbaka in till Sydney igen. Ikväll blir det "Love Actually" antingen i tv-rummet eller på min dator på rummet så att jag får ytterligare lite julstämning. Nu är det ju faktiskt okej att det är massa granar och julpynt ute på gatorna när det är december. Allt innan det är helt fel.

Några bilder då från Sydneys Ikea. Inte för att det ser så annorlunda ut från de andra, men ändå, haha!

Pussipuss!

Hejdå, Jonathan!
 
Hej Ikea!
 
Mmm... Köttisar!
 
Lussebulle!
 
Dagens inköp, hoho!
 
Hej Rhodes
 
Toppenkul att åka tåg!
 
Vadå motsägande, haha!


Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0