Ölspa i öl-land nummer 1

Imorse ringde klockan redan 04.20 så det var bara att pallra sig upp för att göra sig klar att åka. Vi tog flygbussen mot Landvetter strax före kl. 6 och var på plats på flygplatsen ungefär en timme innan vi skulle boarda. Vi hade som sagt bara en snabb touchdown i Hamburg så vi fick sitta kvar på våra platser medan de som skulle gå av där gjorde det, och sedan kom det på några som skulle från Hamburg till Prag.
 
Vi landade i ett 28-gradigt Prag i utsatt tid, och under vägen hade jag och Daniel kryptiskt kommunicerat med varandra för att statusuppdatera, haha. Så när vi lämnade Göteborg skrev jag ett sms om ett internskämt som bara han förstod, ifall Sophie nu skulle titta på hans telefon, och när vi hade landat skickade jag en bild. Vi fick upphämtning av en bil från hotellet av en man som kan vara den buttraste man jag nånsin har stött på. Vi kom i alla fall iväg från flygplatsen relativt snabbt och resan in till hotellet tog ca en halvtimme. Vi fick checka in direkt, då vårt rum redan var färdigstädat, vilket är rätt ovanligt klockan 11 på förmiddagen.
 
Jag hade varit jättenervös hela morgonen över överraskningsmomentet, så jag hade gått på toa flera gånger på morgonen, haha. Vi hade fått rummen inte helt bredvid varandra, men i alla fall på samma våning. Så direkt när vi kom upp till rätt våning så gick vi och knackade på. Daniel hade låst in sig på toa så att Sophie var den som skulle öppna. Det var en rätt förvånad Sophie som såg mig och Fredrik stå utanför dörren kan jag säga, haha. Hon blev nog rätt chockad, men så himla glad såklart.
 
När chocken hade lagt sig lite gick vi in till oss och lämnade våra grejer och gick sen ut på stan. Vi bor rätt nära floden Moldau som rinner genom stan, så vi promenerade åt floden för att se Karlsbron som är en känd bro som löper över floden. På vägen dit gick vi även förbi Lennon Wall som är en stor väggmålning med John Lennon-inspirerad grafitti. Vi promenerade vidare och gick sedan över Karlsbron för att sen gå förbi Prague Astronomical Clock som är världens äldsta fungerande ur, som installerades i början av 1400-talet.
 
Vi satte oss sedan på en restaurang där jag och Fredrik tog lite lunch, då vi inte hade ätit sen klockan 5 i morse. Daniel och Sophie hade ju ätit frukost mycket senare så de tog bara varsitt att dricka. Sedan gick vi mest bara runt i stan och gick in i lite småbutiker när vi kände för det. Vi hittade sedan till en bar som Daniel och Sophie var på igår, då de kom ett dygn före oss, som hade en jättenice innergård med kuddar och repgungor där vi hängde en bra stund och tog in både öl, drinkar och nachos.
 
Det var knappt så vi ville gå därifrån men strax före klockan 17 var vi tvungna att gå, då vi hade ännu en överraskning för Sophie, vilket var att vi hade bokat en timmes ölspa! Vi promenerade dit från baren, och det var ett rum med två stora kar fyllda med vatten samt humle och jäst som man skulle bubbla i, och fyra tappar med Krušovice pilsner, där vi fick dricka hur mycket vi ville. Det var faktiskt hur trevligt som helst, och fastän man inte badar i "riktig" öl, utan bara en blandning av vatten, humle och jäst, så var själva konceptet kul och annorlunda. Man skulle bubbla i 25 minuter och sen hade dom en säng med halm (oklart varför...) som man kunde lägga ut lakan på för att bara ligga och ta det lugnt i 20 minuter innan man skulle göra sig i ordning igen. Det var faktiskt sjukt roligt och en annorlunda och rätt stygg grej att ha gjort.
 
Så efter en timme när vi var klara gick vi ut i den 30 gradiga värmen igen och gick i sakta mak, lagom mosiga av att ha legat i ett varmt bad så länge, tillbaka till hotellet. Väl där var både jag och Fredrik väldigt trötta så vi tog oss en liten powernap på en halvtimme innan vi gjorde oss klara för att gå ut och äta. Jag hade bokat bord på en vegansk restaurang 10 minuter här ifrån, så vi promenerade dit och jag, Fredrik och Sophie käkade varsin wrap och Daniel en vegansk burgare. Mycket gott! Efter middagen strosade vi omkring en stund och fick en väldigt fin upplyst vy av slottet på andra sidan floden. Efter en stunds promenerande så satte vi oss på en bar och tog kvällens sista öl innan vi gick tillbaka till hotellet.
 
Väl på hotellet var allt helt kolsvart och vi fick veta att en gäst hade rökt på rummet vilket hade utlöst brandlarmet på hela hotellet vilket av nån anledning hade lett till strömavbrott. De sa att strömmen skulle komma tillbaka om ca 15 minuter, så vi tog trapporna upp till våra rum på fjärde våningen och fick lysa med våra mobiler för att hitta i de helt nedsläckta rummen. Det tog kanske närmre en halvtimme innan det klickade till och strömmen var tillbaka. Man kan ju bara undra vad den rökande gästen kommer få i böter för det här...
 
Så första dagen här i Prag har varit jättebra och det känns såklart jättekul att få vara på semester med Daniel och Sophie, som inte hade anat någonting. Så kul att vår överraskning blev så lyckad! Prag är verkligen en jättemysig stad med massor av smala gränder och mysiga restauranger överallt. Så tumme upp för Prag!
 
Nu följer en bildbomb! Nattinatt!
 
I bilen på väg från flygplatsen
 
Knack, knack!
 
Något chockad!
 
Haha!
 
Så glad!
 
Vårt fina rum med enorm säng!
 
Med Karlsbron i bakgrunden
 
Karlsbron
 
Karlsbron
 
Varmt är det!
 
Daniel och bebis
 
Smala gränder
 
Mysig liten balkong på en restaurang
 
John Lennon Wall
 
John Lennon
 
All you need is love
 
Promenerar på Karlsbron
 
 Colloredo-Mansfeld Palace till vänster
 
Karlsbron och "Lilla sidan" i Prag
 
Hej där!
 
Mycket folk ute idag
 
Astronomiska uret
 
Hej från Prag!
 
Prag
 
Nationalbanken
 
Streets of Prague
 
Sophie kramar en isbjörn
 
Prag
 
Såååå gott! Och kostar ca 15 kronor
 
Spatserarna
 
 
 
Skål!
 
 
 
Ölar'n
 
 
 
Skål
 
Häng 
 
Dags för ölspa
 
Två nöjda herrar
 
Spa och öl
 
Herr Träsko
 
 Hej från oss i ölet!
 
Daniel posar som på skylten
 
Mys i halmsängen
 
Mysig liten gränd
 
Prag
 
Smala gator
 
Mysigt!
 
På väg ut på middag
 
Vacker himmel
 
Upplysta slottet


Surprise, surprise!

Nån gång i slutet av juni ringde Daniel mig och frågade vad vi hade för oss sista helgen i augusti/början av september. Då vi bara såg fram emot sommarsemestern just då så hade ingen av oss direkt nån tanke på vad vi skulle ha för oss så långt fram i tiden. För Sophie fyller nämligen år den 7 september så Daniel tänkte att han skulle överraska henne med en weekend nånstans och frågade om vi ville följa med. Vi bestämde inget där och då, utan väntade till efter semester tills vi till slut landade i vart vi skulle åka - till Prag i Tjeckien!
 
Daniel hade ju först tänkt att överraska Sophie med hela resan men då det blev lite opraktiskt med tanke på planeringen så bestämde dem tillsammans att de skulle åka dit. Bara det att Sophie inte visste att även jag och Fredrik hade bokat, hehe.
 
Daniel och Sophie flyger till Prag från Stockholm på torsdagen 29 augusti, och jag och Fredrik flyger på fredagmorgon från Göteborg, via Hamburg. Vi kommer fram vid 10.30 på fredagen och sen är tanken att vi ska komma till vårt gemensamt bokade hotell och köra en överraskning för Sophie som förhoppningsvis kommer bli rätt chockad, men på ett positivt sätt, haha!
 
Så för första gången har jag tidsinställt ett blogginlägg, så det här kommer att publiceras på fredag förmiddag, när vi förhoppningsvis har ankommit till Prag, och så skriver jag ett inlägg i realtid på fredagkväll.
 
När jag skriver det här är det onsdag och jag är redan nu nervös för överraskningsmomentet, haha. Men det är klart det ska bli jättekul att överraska och framförallt kul att ta en liten weekend med Daniel och Sophie, vilket vi aldrig har gjort förut.
 
Vi hörs snart igen!
 
Snart ses vi, Prag!