Olá Portugal!

Många av er vet säkert inte detta, men landet dit vi nu ska åka har jag drömt om att åka till i nästan nio år. (!) Sommaren 2004 blev jag helt såld på två saker; fotboll och Portugal. Inte så konstigt med tanke på att fotbolls EM spelades i Portugal just detta året. Helt ärligt vet jag inte varför jag fick dille på att just åka dit, men dit ville jag. Och nu är det äntligen dags! I sommar bär det av till Portugal tillsammans med Fredrik för att spendera 10 dagar i landet.
 
Vi har bokat resan till den 29 juni, och efter en mellanlandning i Frankfurt, kommer vi sedan landa in i Lissabon. Vi har bokat in oss fyra nätter i huvudstaden, och sedan ska vi ta oss ner till Algarvekusten som ligger i södra Portugal och bo i den lilla staden Albufeira. Vi avslutar resan med en sista natt i Lissabon innan vi flyger hem till Göteborg igen den 9 juli.
 
Trots att det är en stund kvar så har vi redan bokat hotell både i Lissabon och i Albufeira, med tanke på att vi åker dit under högsäsong och priserna troligtvis kommer stiga endel om vi väntar för länge med att boka hotell. Hur vi ska ta oss till och från Albufeira från Lissabon är ett senare "problem" men det tänkte vi undersöka närmre när vi väl är på plats. Som de vana tågluffare vi är (höhö) så lutar det väl åt att vi tar tåget, vilket tar ca. 3 timmar.
 
Både jag och Fredrik har tre veckors semester i sommar och istället för att bara ta en vecka utomlands, så bestämde vi oss för 10 dagar så vi både hinner se Lissabon och även få lite sol och bad i Albufeira. Varför vi valde just Albufeira är helt och hållet tack vare rekommendationer från olika håll, så vi får hoppas att det är så bra som det sägs.
 
Nåväl, nästa gång det blir ett livstecken här ifrån bloggen blir väl strax innan avresa.
 
Tjing tjing!
 
Snart ses vi!