Hej kära Sverige!

Och så var vi hemma! Hundarna vaknade tidigt i Fredericia igår morse så vi var klara och satt i bilen strax före kl. 9. Tog en lunchpaus strax utanför Landskrona och sedan körde vi sista vägen hem. Var hemma vid 14.45. Hundarna blev superglada av att komma hem, och skulle direkt ut i trädgården. Det var soligt och 22 grader när vi kom hem, så det var härligt att välkomnas hem av riktig svensk sommar. Packade upp allting, åkte och handlade och grillade sedan till middag. Fick äntligen också äta svenska jordgubbar, som vi ju inte har hunnit göra alls i och med att vi åkte innan det fanns att köpa i butik. Var nästan lite oroliga för att vi skulle ha missat jordgubbssäsongen, men som tur var har vi inte det.
 
På ett sätt känns det konstigt att vi har varit borta i hela 3½ vecka, då det både känns som jättelängesen, men också som alldeles nyss. Men som ni har förstått så har vi ju hunnit med enormt mycket på de här veckorna, så det ska bli skönt att bara ha ett par dagar hemma nu då vi inte ska göra nånting alls. Idag har vi förvisso åkt och köpt uteblommor till våra krukor, då vi inte köpte några innan semestern, då vi inte skulle kunnat ta hand om dem, samt påtat i trädgården, då vissa av våra rabatter hade blivit rätt överväxta. Men det har varit sådant som inte har varit jobbigt, så det ska bli skönt att bara ta det lugnt ett par dagar hemma innan vi börjar jobba igen på måndag.
 
En liten genomkörare om varje plats vi har varit på
 
Lübeck, Tyskland
Vi stannade ju som bekant bara en dag, och vi bodde ju lite utanför stan så kan inte direkt säga något om Lübeck i sig, men det var ett trevligt område, och vår Airbnb-host var väldigt trevlig.
 
Brnky, Tjeckien 
Bodde ju med världens finaste utsikt i vår lilla stuga utanför Prag. Här var också första gången vi fick 30 grader varmt, vilket kanske var i överkant, men då våren och sommaren hittills hade varit så kall hemma så var det så skönt att äntligen få känna på lite sommar.
 
Tata/Neszmély, Ungern
Roligast var ju såklart att hänga med Judit och Paul i så många dagar. Vädret var skönt och det var kul att vi gjorde så mycket när vi var där. Vinprovningen i Dunaszentmiklós var så bra och Judits föräldrars gästfrihet är inte att förglömma.
 
Wien, Österrike
Hade lite svårt att njuta av stan på grund av att det var 30 grader varmt och man såg att hundarna tyckte att det var jobbigt. Men vi försökte ändå göra det bästa av situationen och tog mycket vattenpauser och gick i skuggan hela tiden. Vi hann ändå se rätt mycket på det dygn vi befann oss i Wien, men skulle ändå gärna åka tillbaka och spendera lite mer tid vid de olika sevärdheterna.
 
Schladming, Österrike
Det här var ju bara ett stopp på vägen mot Lech am Arlberg, och vi kom ju på kvällen och åkte på morgonen. Hann ändå gå en promenad och spana in centrum av byn, och det verkade vara ett mysigt ställe.
 
Lech am Arlberg, Österrike
Här fick vi ju vår första verkliga "kontakt" med Alperna och vägen till Lech var superhäftig att köra. Byn var väldigt fin och mysig och det var ju så typiskt att vi var där dagarna före alla gondoler skulle öppna. Men vi fick i alla fall en jättefin promenad med hundarna dagen vi var där, och vårt boende var superbra.
 
Vaduz, Liechtenstein
Hade ju inte tänkt att stanna här då prognosen sa att det skulle vara ösregn när vi skulle åka igenom, men den hade fel och vi stannde till ett par timmar ändå. Hann egentligen bara äta lunch och se Vaduz Castle och för att vara ärlig så vet jag inte vad för andra sevärdheter som finns i Vaduz... Det finns säkert fler, men vi är nöjda med vår korta visit.
 
Brienz, Schweiz
Brienz och omgivningarna runtom är sjukt vackert, och precis som jag hade trott så är de schweiziska Alperna mer "spetsiga" och dramatiska än de österrikiska. I alla fall där vi har varit. Dagsturen vi gjorde till Oeschinensee och Blausee var den bästa utflykten vi har gjort på hela resan, då det var så sjukt vackert. Boendet vi hade var också super, med den fina utsikten över Brienzersee.
 
Grindelwald, Schweiz
Vägen hit var brutalt vacker och man häpnar över hur fint landskapet är. Grindelwald har supermycket att erbjuda och man kan inte stirra sig mätt på omgivningarna. Trots att det var dimma när vi åkte upp med gondolen så var den promenaden sjukt fin och jag är glad att vi gjorde den trots att vädret inte var på topp.
 
Como, Italien
Jättejättemysig stad där jag önskar att vi hade haft fler dagar. Det var varmt, men inte så överdrivet, och läget vid Comosjön är verkligen superfint. Hade gärna stannat längre för att äta massa italiensk mat och mer gelato.
 
Sanremo/Imperia, Italien
Trots att vi bodde i Sanremo för natten så fick vi se desto mer av Imperia, då det var där vi var hela dagen och umgicks med Sarah och hennes familj. Imperia verkar vara en bra semesterort med många restauranger och bra stränder. Roligast var såklart att umgås med Sarah och familj och hänga i deras lägenhet. Sanremo såg vi knappt någonting av, då vi endast sov där. Vi hade ju som sagt en tanke att stanna kvar dagen vi skulle checka ut för att sola och bada, men valde att åka vidare istället.
 
Clermont l´Hérault, Frankrike
Efter att ha varit så sjukt aktiva under över två veckors tid så var det så skönt att komma fram till vingården och kunna packa upp väskorna lite mer, då vi ju hade fyra dagar där. Här var det som varmast på hela resan men det gjorde inte så mycket, då vi hade AC i rummet och pool att svalka både oss och hundarna i. Hundarna gick lösa hela dagarna och enda gångerna vi tog dem i koppel var när vi skulle rasta dem på morgonen och på kvällen. Så det var så skönt att kunna stanna på ett och samma ställe så pass många dagar. Vi gjorde inga utflykter alls, så som Emma och Leos familj som också bodde på gården gjorde, utan njöt bara av att kunna ta det lugnt ett tag. Bröllopet var såklart också väldigt fint, och det var så kul att vara toastmadame.
 
Nuits Saint Georges, Frankrike
En jättemysig liten by med små gränder och gator. Vi befann oss ju i Bourgogne så det fanns många vingårdar som man kunde besöka, så man hade nog kunnat ha rätt trevligt där om man hade stannat längre.
 
Spa, Belgien
Även här hade vi ju bara en natt, men Spa var även det en mysig stad med många uteserveringar. Det var väldigt grönt och fint, med många blomsterplanteringar vilket gjorde att själva stan kändes hemtrevlig.
 
Fredericia, Danmark
Ligger jättefint vid havet och vårt hotell låg på promenadavstånd från centrumet vilket var positivt. Fick oss en väldigt god sista middag på semestern men hann inte utforska så mycket, utan nu kände vi mest att vi bara ville åka hem.
 
Så 10 länder har vi alltså stannat i, och åkt igenom Slovakien och Luxemburg, så nu kan man verkligen snacka om att våra hundar har blivit riktiga globetrotters! Hela resan med dem har verkligen gått superbra, och bortsett från Theas möte med aggressiva schweiziska myror så har både hundarna och vi hållit oss friska hela resan. Bilen har hållit hela vägen och det har inte varit några problem med den heller. Totalt 650 körda mil har det blivit från start till mål. Allt har verkligen gått oförskämt bra. Det här är ju också första gången vi har haft bilsemester på det här viset, alltså både under så här lång tid, men också så här långt bort. Det har inte varit jobbigt att köra utan det har bara varit skönt att vi hela tiden har kunnat bestämma själva när och var vi ska åka, utan att behöva passa några avgångstider eller liknande.
 
Så en stor tumme upp för den här resan och vi är så nöjda och glada och har fått uppleva mycket. Är också väldigt glad över att vi har två nyfikna och duktiga hundar som bara hänger med och anpassar sig till varje nytt boende och nytt ställe vi kommer till. Det är inga mesiga tjejer vi har direkt, utan de är altlid med på vad än vi tar dem med på.
 
Tack för att ni har hängt med på resan, så ser vi vart vi tar vägen nästa gång!
 
 
Äntligen hemma!
 
Tog samma bild på Öresundsbron, fast i motsatt riktning, när vi åkte över den i början av semestern
 
Hemma!
 
Hundarna ville direkt ut i trädgården
 
Tjoho!
 
Vi fick visst lite vin med oss hem...
 
Grillmiddag på uteplatsen

Land nummer 10

Vi lämnade vår stora lägenhet i Spa vid 9-tiden imorse, då vi hade satt klockan och ville komma iväg tidigare än vanligt i och med att vi hade så många timmar i bilen framför oss idag. Efter ungefär fyra timmar, strax innan Bremen i Tyskland, stannade vi till och käkade lunch och åkte sedan vidare. Hamnade i lite vägarbeten i Hamburg men annars gick allt bra. Bara ett par kilometer innan danska gränsen så ville Fredrik stanna vid bordershoppen och köpa öl. Han handlade totalt fem plattor öl à 24 burkar för bara 700 spänn. Helt galet billigt.
 
Det är alltså i Danmark vi är nu, närmre bestämt i den lilla staden Fredericia. Ställena vi har stannat på de senaste dagarna har ju framförallt varit för att de ligger på bra köravstånd från varandra. Vi kom fram idag vid 18-tiden så det tog oss totalt nio timmar att ta oss hit. Körningen tog väl åtta timmar men med lunch och tankpaus så blev det ju lite extra tid. Vi sade ju att vi inte ville köra mer än sju timmar per dag nu när vi är på väg hem, men det här blev ett undantag. Precis som med Belgien, så tänkte vi att vi ju kan ta en natt i Danmark hellre än i Tyskland, där vi ju redan har stannat en gång på den här resan.
 
Här i Fredericia bor vi på hotell och inte i lägenhet, och hotellet ligger precis nere i hamnen. Det är runt 17 grader "varmt", rätt blåsigt och lite regnigt av och till. Det var betydligt skönare i Spa med strax över 20 grader, så här blir det nästan lite för kallt. Även om jag föredrar sådant här framför 35 grader och strålande sol så hade det ju inte skadat med ett par grader till.
 
Vi packade in oss på rummet och tog oss sedan direkt ut för att hitta någonstans att äta. Bara ca 100 meter från hotellet ligger en streetfoodmarket, som alltså är ett ställe med flera små "restaurangbodar" som serverar olika mat. Vi köpte in öl och Fredrik tog en burgare och jag tog en pizza. Min pizza tog dock väldigt lång tid att få in så Fredrik hann faktiskt äta upp innan jag fick in min mat. Vi satt ute och åt på grund av hundarna och i och med blåsten så hann ju maten svalna rätt snabbt, så för att inte hans mat skulle bli kall så fick det bli att äta i omgångar. Maten var i alla fall jättegod och ölen likaså. Efter maten gick vi en kort promenad med hundarna men det blev inte mer än så då det helt enkelt blev för kallt, haha. Vi får ta på oss en extra tröja när vi går morgonrundan imorgon.
 
Som ni kanske har räknat ut så är vi nu så pass nära hemma att det här är sista stoppet på resan. Som alltid kommer jag skriva ett avslutande inlägg när vi är hemma igen.
 
Puss och kram!
 
 
In i Tyskland
 
Nöjd Fredrik på bordershoppen
 
In i Danmark
 
Gulligt meddelande från hotellet. Och två små hundben till hundarna också!
 
Älsklingarna
 
Restaurangen inne
 
Klart man dricker Carlsberg i Danmark!
 
Restaurangen ute
 
Fredericia
 
Såg en studentbuss. Verkar lite sent för att vara en studentbuss men det var ungdomar med vita mössor som skrålade till hög musik så antar att det var det
 
Fredericia
 
Tjejerna i Fredericia
 
Hamnen

Spa i Belgien

Som äkta fransmän började vi dagen med att gå förbi ett boulangerie, eller ett bageri, för att köpa oss en frukostbaguette. När vi kom tillbaka till vår pyttelilla lägenhet, som säkert inte var större än 10 kvm, fick vi göra frukost var för sig, medan den andra satt och väntade på sängen. Hade blivit galen om man skulle bott där i mer än en dag, haha.
 
Vi lämnade Nuits Saint Georges vid 10.30-tiden och körde vidare norrut. Då min lunch igår var så klen så ville jag nu ha något mer ordentigt, så vi kollade upp var det fanns ett Subway längs vägen. Det skulle finnas ett längs med motorvägen strax söder om staden Metz. Vi kom dit vid 13-tiden och det visar sig att Subwayet ligger i ett stort köpcentrum där det även fanns massa andra lunchställen. Istället för Subway valde vi ett burritoställe och satt ute i skuggan och åt. Det var runt 27 grader just där, men var väldigt skönt att sitta i skuggan. Och både när jag beställde maten och i andra sammanhang när vi har varit i Frankrike nu så har jag dammat av skolfranskan, och det går faktiskt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag har ju inte pluggat franska sedan gymnasiet för snart 15 år sedan och än mindre pratat det med någon, men någonstans i bakhuvudet så sitter ändå en del kvar, tydligen. Så det är klart man blir lite stolt, haha.
 
Efter lunchen körde vi vidare, in i Luxemburg, och sedan in i nästa land för dagen - Belgien. Vi har typ varit i Belgien förut, när vi tågluffade, men då bytte vi bara tåg på stationen i Bryssel och hann äta en belgisk våffla innan vi åkte vidare. Så nu när vi ändå är på väg norrut så tänkte vi att vi kan ju ta en natt här, hellre än i Tyskland som vi har varit i flera gånger. Så nu befinner vi oss i Spa, i östra Belgien, ca 14 mil öster om Bryssel. Vi kom hit vid 16-tiden och bor i en jättestor lägenhet, på säkert 45 kvm. Liiite skillnad mot vår skolåda i Nuits Saint Georges. Här är det behagliga 23 grader, vilket ju är en ganska stor skillnad mot det 34-gradiga Clermont l'Hérault vi lämnade igår.
 
Packade in alla väskor och gick sedan en sväng ner i centrum. Det bor ca 10 000 personer i Spa och själva centrumet är inte särskilt stort. Men det är en rätt mysig ort men små gator och flera uteserveringar. Vi tog en promenad med hundarna och såg bland annat casinot som byggdes redan 1763, och den romersk-katolska kyrkan Notre Dame et Saint Remacle. Satte oss sen på en uteservering och tog varsitt glas innan vi gick hem och gjorde middag.
 
Både igår och idag har vi kört ca 5,5 timme men imorgon blir det desto längre, med över 8 timmar i bilen, så det blir tidig uppstigning imorgon. Näst sista rycket innan vi är hemma!
 
 
Jag och Ellie. Ser ni min baguette under armen?
 
Nuits Saint Georges
 
Motorväg...
 
Thea har borrat ner huvudet i bilbädden
 
Sover som en drottning
 
Vid köpcentret där vi stannade för lunch
 
Köpcentret
 
Luxemburg
 
Belgien
 
Belgien. Mer skog än vad jag hade trott
 
Vår stora lägenhet i Spa
 
Stort!
 
Utsikt från balkongen
 
Thea spanar
 
På promenad
 
Spa
 
Spa
 
Kyrkan Notre Dame et Saint Remacle
 
Tjejerna i Belgien
 
Staty
 
Casinot
 
Drinkar

Nuits Saint Georges

Efter fyra nätter på vingården Domaine de Gourjou var det idag dags att lämna. Vi tog det lugnt imorse och packade i sakta mak ihop oss innan vi lämnade gården vid 12. Vi sade såklart hejdå till alla Emma och Leos familjemedlemmar som också har bott på gården och brudparet själva var så nöjda med min insats som toastmadame men också jättenöjda med hela bröllopet. Och huvudsaken är såklart att de är nöjda. Även vi är supernöjda med vår vistelse, och jag måste säga att jag är väldigt nöjd och stolt över min insats i lördags.
 
Så vi sade hejdå till alla och körde vidare norrut. Stannade bara på en mataffär för att handla lite middag och frukost för de kommande dagarna. Jag tänkte först skriva "tråkigt nog är vi nu på väg hem", men jag tycker inte att det är tråkigt. Imorgon var det ju hela tre veckor sedan vi åkte hemifrån och det är ju ganska längesedan, så att nu vara på väg hem är faktiskt bara skönt.
 
Vi körde först norrut, tillbaka mot Montpellier igen, och sedan norrut, genom Lyon där vi faktiskt åkte igenom stan. Det gjorde vi även när vi skulle till Clermont l'Hérault; alltså åkte igenom Montpellier. Känns lite dumt att de stora motorvägarna faktiskt går igenom storstäderna och att man inte kan runda dem på något sätt. Så det var lite trafikstockning i Lyon, men inte mer än 20 minuter kanske.
 
Totalt tog det oss drygt sex timmar att komma fram till destinationen för dagen; den lilla orden Nuits Saint Georges som ligger i regionen Bourgogne. Som typ överallt i Frankrike så är det här ännu en vinregion så det finns en del vingårdar här omkring. Nuits Saint Georges är en liten ort med drygt 5 000 invånare och ligger 3 mil söder om Dijon. Vi håller ju som sagt på att jobba oss hemåt, så på hemvägen nu kommer vi stanna på orter dit det tar max 7 timmar att köra och som inte ligger mitt i en storstad, för att slippa krångla med parkering osv. Dessutom såg Nuits Saint Georges väldigt fint ut på bilderna.
 
Vi kom fram vid 18.30 tiden och då min bensinmackslunch fick bestå av lite nötter, chips, morötter och iste, i brist på veganska lunchalternativ, så var jag superhungrig. Så det var bra planerat av oss att ha handlat mat innan vi lämnade Clermont l'Hérault i förmiddags. Så vi gjorde lite snabb middag i vår pluttiga lägenhet innan vi tog en promenad med hundarna i byn. Och som ni ser på bilderna så är det väldigt mysigt här, med små gränder med flera uteserveringar. Alla butiker var stängda då vi gick ut vid 20-tiden, och det var lite lätt regn men väldigt mysigt ändå.
 
Så vi stannar som sagt bara här en natt och jobbar oss vidare norrut imorgon.
 
Puss och kram!
 
Strax utanför Lyon. Rätt coolt att se vägskyltar med riktning mot Paris! 
 
Lyon
 
Musée des Confluences i Lyon
 
Utsikten från lägenheten i Nuits Saint Georges
 
Mitt emot lägenheten
 
Ett litet torg
 
Små gränder
 
Tjejerna spanar in stan
 
Mamma bad om en bild på oss och hundarna. Skickade denna
 
Mysigt!
 
Murgröna över hela kyrkan
 
Fina små gränder
 
Tjejerna
 
En park

Grattis, herr och fru Voltaire!

Igår var alltså den stora dagen för Emma och Leo. Vi började dagen rätt så lugnt, och sedan hjälptes vi alla åt med att ställa i ordning bord, stolar, städa upp, testa ljudutrustning osv. Strax före kl. 13 gick jag upp på rummet och började göra mig i ordning, då fotografen och videografen skulle komma 1½ timme senare.
 

Jag kände mig väldigt fin i min mörkblåa långklänning men Emma var såklart den vackraste i sin brudklänning i spets med släp och lååååång slöja. Jag, Emma, Leo, den andra brudtärnan Anne och Leos bestman Marcus fotograferades sedan i olika konstellationer i lite mer än en timme. Vid 17 skulle själva ceremonin börja men som alltid blir det alltid lite förseningar och vi kom igång strax efter. När det var dags så gick jag in först, Anne sedan och sist Emma, då Leo stod där framme och väntade. Det var över 30 grader varmt så det var sjuuukt varmt att stå i strålande sol, men som tur var så pågick ceremonin i bara en halvtimme.

 

Efter ceremonin var det mingel och snittar och i egenskap av toastmadame informerade jag ju om diverse saker som skulle ske under kvällen osv. Vi minglade på ett bra tag och middagen serverades strax före kl. 20. Jag hade en av hundarnas leksaksgummigrisar med mig som jag döpte till François som var den tutan jag använde för att få folks uppmärksamhet när det var dags för tal. François blev väldigt poppis, inte minst bland alla hundar när jag pep med den. Det var totalt sex hundar på plats under dagen, men vi lät Ellie och Thea vara uppe på rummet för det mesta, då vi ville kunna ha fullt fokus på kvällen.

 

Ska inte beskriva allt i detalj vad som gjordes och sades, men det var ett väldigt vackert bröllop, och väldigt trevligt. Vi satt vid samma bord som Anne och hennes sambo, Leos syster med sambo och en av Leos kompisar med sambo. Jag höll såklart ett tal till Emma vilket gick jättebra och även mitt toastmadamande gick som smort. Jag har ju aldrig varit toastmadame innan men jag tyckte själv att det gick jättebra, och jag fick så mycket beröm från både Emma och Leo, men även från andra gäster som sade att jag gjorde väldigt bra ifrån mig. Emmas svåger Dino sade att han funderade på om han skulle kunna nått upp till min nivå, men konstaterade att han inte ens hade nått till knäna, haha.

 

Hela dagen och kvällen var väldigt trevlig, och enda nackdelen med att vara toastmadame och inte bara en vanlig gäst var såklart att jag hade mer att tänka på, vilket resulterade i väldigt stora hopp mellan bilderna. Ibland hade det gått flera timmar innan jag hade tagit några bilder för att jag var så fokuserad på min uppgift. Men jag antar att när man glömmer bort att ta bilder så har man haft en riktigt trevlig kväll. Klockan stod på 02.15 när jag gick upp på rummet, och Fredrik stannade i en timme till. Leos föräldrar var några av de sista som gick upp och då var klockan 04.30.

 

Imorse vaknade vi inte förrän 10.30 och då tog jag en liten sväng med hundarna och åt sedan en mycket senare frukost än vad vi brukar. Jag var inte ens lite berusad igår men det var ändå väldigt skönt att bara ha en heldag vid poolen, så det var vi haft idag. Det har idag varit 34 grader varmt så det har varit guld värt att ha tillgång till poolen. Hundarna var med ute en stund på dagen och vi doppade dem i poolen flera gånger men när det var som varmast fick de vara på rummet i AC i 22 grader istället för ute i 34 grader. Vi käkade alla pizza till middag och har bara tagit det lugnt här vid huset idag. Nu på kvällen spelade jag, Fredrik, Leo, Emmas svåger Bojan och hans dotter Alicia kort och det blev en betydligt tidigare läggning idag än igår om man säger så, haha.

 

Imorgon åker vi vidare, efter att ha haft fyra dagar här i södra Frankrike. Nu ska vi sakta men säkert börja jobba oss hemåt så imorgon kör vi norrut för att så småningom komma hem framåt slutet av veckan.

 

Bildbomb från bröllopet och idag följer!

 
(null)
Förberett för ceremoni 
 
(null)
Där vi skulle äta middag 
 
  (null)
Bruden i sin stass 
 
(null)
Daisy vilar upp sig innan festligheterna
 
(null)
Brudtärnor och bestman under fotograferingen
 
(null)
Det vackra brudparet 
 
(null)
Daisy ser på
 
Jag och Anne går in
 
 Brudparet 
 
(null)
Tärnor
 
De nygifta 
 
(null)
Brudselfie
 
Hej! 
 
(null)
Snittar
 
(null)
Gäster
 
Brudtärneselfie
 
Mer gäster 
 
Bruden och alla hundar (utom en)
 
(null)
Hundar
  
Bordet
 
Info om kvällen
 
Vi
 
Och hundarna 
 
(null)
Leos föräldrar Annika och Danne, och Ellie, haha 
 
Leos bestman Marcus 
 
(null)
Vackra bruden! 
 
Tårtdags
 
(null)
Mata med tårta 
 
Första dansen
 
(null)
Party! 
 
(null)
François
 
(null)
Plask i poolen dagen efter 
 
Thea simmar 
 
Thea i poolen 
 
(null)
Ellie simmar 
 
(null)
Ellie vid poolkanten

Dagen före den stora dagen

Första natten i Frankrike fick vi sova ut vilket var väldigt skönt. Vi var inte uppe och åt frukost förrän klockan var 9.30. Då var redan några andra i familjen vakna, men vi åt frukost i sakta mak och efter ett tag kom även Emmas andra brudtärna Anne med sambo och barn. Jag har ju pratat en del med Anne på Messenger inför den här helgen men vi har aldrig träffats, så det var kul att träffa dem.
 
Nån timme senare lämnade vi hundarna på rummet och gick till en närliggande mataffär för att köpa lite lunch och även frukost för de kommande dagarna. Strax efter 12 kom också vigselförrättaren och tillsammans med Emma, Leo och Anne gick vi igenom morgondagen i grova drag för att alla ska veta var man ska gå, stå osv under ceremonin. Efter genomgången gjorde vi lite lunch och sedan har vi hängt här och badat vid poolen en del. Även hundarna har badat vilket de tycker är roligt men vi har också hållit i dem i vattnet så att de verkligen ska svalka sig och inte bara gå i snabbt och simma några simtag utan faktiskt bli svalkade.
 
Strax före kl. 17 gick vi upp och duschade och gjorde oss i ordning för kvällen. Bröllopet är ju imorgon men redan ikväll var det en lite mer informell middag för hela sällskapet. Så vid 18-tiden började det sakta men säkert komma fler gäster, så vi var väl nästintill hela sällskapet som ska vara med på själva bröllopet. Så kom det en cateringfirma som ställde upp stora pannor med blåmusslor och paella (jag fick linsgryta) och så åt och drack vi hela kvällen. Ellie och Thea har varit med bland gästerna hela kvällen och gått omkring bland alla. Det var totalt sex hundar med ikväll och alla har gått bra ihop. Vid 21-tiden tog vi upp dem på rummet så vi märkte att de var rätt trötta men annar har de varit med hela dagen. Den sista timmen hade Leos syster och pojkvän anordnat lite lekar för Emma och Leo, så det var väldigt roligt att avsluta kvällen på det sättet.
 
Tror inte att jag kommer skriva något efter bröllopet, då det förhoppningsvis kommer hålla på länge, och jag kommer vara rätt upptagen med mitt toastmasteri.
 
Wish me luck! 
 
 
(null)
Poolhäng
 
(null)
Plask
 
(null)
Jag och Thea badar
 
(null)
Bada
 
(null)
Ellie
 
(null)
Sola
 
(null)
Solhundar
 
(null)
Solar
 
(null)
Drottning Daisy
 
(null)
Gäster
 
(null)
Hej!
 
(null)
Ellie, Thea och Daisy
 
(null)
Paelladags
 
(null)
Thea bland alla gäster
 
(null)
Ellie bland gästerna
 
(null)
Ellie tog plats under dryckesbordet
 
(null)
Avslappnade hundar
 
(null)
Daisy
 
(null)
De blivande två
 
(null)
Gäster
 
(null)
Selfie
 
(null)
Mat!
 
(null)
Lekar
 
(null)
Mer lekar


Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0