Jul och nyår i värmen

Då är det dags att avslöja "hemlisen" som vi har suttit inne på i prick tre veckors tid. För den 1 juli bokade vi nästa äventyr, vilket innefattar att spendera jul och nyår på andra sidan jorden - närmare bestämt i Malaysia och Indonesien! Den 20 december sätter vi oss på planet som tar oss till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur, där vi kommer spendera två dagar. Dagen före julafton flyger vi tre timmar söderut till Bali i Indonesien och efter ett par dagar där tar vi oss över till den lilla pluttön Nusa Lembongan där vi kommer fira in 2015. Vi lämnar Indonesien den 3 januari för ett sista dygn i Kuala Lumpur, innan vi flyger hem strax innan midnatt den 4 januari. Om allt går som det ska, är vi tillbaka i Sverige igen den 5 januari.
 
Det här blir första utlandsresan som vi bokar över jul och nyår, och trots att det är jättemysigt att fira dessa högtider hemma i Sverige så kände vi att vi i år ville göra något annat. Och även fast jag älskar både julen och vintern så ska det bli superskönt att åka iväg och ligga på en strand och sippa på drinkar i ett par veckor istället. Har bokat jättefina hotell, framförallt i Indonesien, så det ska bara bli sååå skönt att åka iväg om dryga halvåret.
 
Ett litet orosmoln är såklart att vår flight från Göteborg går via Amsterdam innan vi flyger vidare till Kuala Lumpur, dvs. exakt den rutten där ett passagerarplan blev nedskjutet över Ukraina för mindre än en vecka sedan. Enda skillnaden är att det var ett plan från Malaysia Airlines, och vi kommer flyga med KLM. Inte för att terrorister bryr sig om det, men ändå... Har dock läst rätt mycket om det här, och de flesta internationella flygbolag kommer inte att flyga över Ukraina i onödan, så på det sättet blir det ju lite "säkrare". Men man kan ju aldrig veta. Hur som helst så är det inte något som oroar oss särskilt mycket, men det är klart att man har det i skallen. Förhoppningsvis har det väl lugnat ner sig lite i den delen av världen när det är dags för oss att flyga. Man får helt enkelt ha extra stor tilltro till piloterna på KLM som ska flyga oss till Asien.
 
Och till er som undrar varför vi inte berättade att vi hade bokat resan direkt efter vi hade tryckt på bekräfta-knappen för tre veckor sen är detta anledningen: Då jag inte visste ännu om jag skulle komma in på min utbildning till hösten, så ville vi inte säga något ifall det nu skulle bli så att jag inte kom in. För om jag inte kom in, så skulle jag vara tvungen att ansöka om semester på jobbet, vilket jag nu inte måste göra, då jag bara kommer jobba som extrapersonal och kan jobba endast då det passar mig. Men nu kom jag ju in på utbildningen (yeeey!), så nu kommer ju jag ha jullov från den 16 december och ett par veckor framåt, så det passar perfekt att åka iväg då.
 
Sen lovar jag att det finns någon eller några av er som undrar hur f*n vi har råd att åka på ytterligare en långresa, då det var mindre än tre månader sedan vi kom hem från treveckorstrippen i USA. Låt mig säga som så, att det här är nog en av de sista långresorna vi gör på länge, dels eftersom det just gick rätt mycket pengar i USA plus att jag kommer ju plugga och börja gå på studielån igen så jag kommer ju inte ha lika stor inkomst nu framöver som jag har haft. Men både jag och Fredrik är väldigt duktiga på att spara pengar, och då resande är något vi verkligen vill lägga pengar på, så väljer vi ofta att avstå från saker och ting just för att vi ska kunna åka iväg. Men ett stort plus med den här resan är såklart att det är väldigt billigt både i Malaysia och Indonesien, så förhoppningsvis kommer det inte gå lika mycket pengar på den här resan som det gjorde i USA.
 
Med det sagt så slutar jag skriva med risk för att det (som alltid) slutar med att jag skriver en bok. Så nu är det bara visum till Indonesien som ska fixas (behövs inte till Malaysia), och så får ni kika in här igen om dryga fem månader igen.
 
Puss och hej!
 
Inte helt fel att spendera julledigheten här!