Queenstown

Daniel är framme! Äntligen behöver jag inte vara själv längre. Wiho! Är så jäkla kul att han äntligen är här. Men låt oss inte gå händelserna i förväg. Igårkväll så festade jag som sagt med Mia och Johanna som jag skrev att jag skulle göra. Men med tanke på att jag inte har druckit alkohol på nästan tre månader så blev det snetändning för min del och jag har minnesluckor största delen av kvällen. Usch, inge kul.

Vaknade imorse helt jävla mörbultad och efter ett tag pallrade jag mig upp och duschade i nästan 45 minuter. Fick i mig lite frukost och spenderade förmiddagen helt död i uppehållsrummet, läsandes min bok. Vid strax innan klockan 13 tog jag bussen till flygplatsen för att hämta upp min käre bror. Hans plan var lite försenat så jag väntade i nästan 1½ timme innan han kom ut genom tullen och var klar med allt. Tog oss sedan in till stan med bussen och Daniel är lika förundrad som mig hur jävla vackert det här landet är. Och nej, pappa, han var inte grinig trots så många timmar på planet, hah! Även fast han är sjukligt trött, vilket är ganska så naturligt.

Kom fram och dumpade av hans grejer och gick och inveg Subway här i NZ. Jag var dödshungrig och sugen på flöt, plus att jag måste ju inviga Daniel i Subway-kulturen, haha! Tog oss sen en sväng på stan och handlade lite mat. Jag kollade ju inte riktigt in stan igår så vi gick en promenad runt i Queenstown. Är ju en väldigt liten stad så det är ju egentligen inte så mycket att utforska men vi tog oss i alla fall en promenad.

Har inte bestämt vad vi ska ha för oss de kommande dagarna, men bungyjumpet närmar sig om man säger så. Gaaah! Har inte bestämt mig om jag ska meddela er i förtid när vi har bestämt att göra det, eller om jag ska överraska er med de chockartade bilderna, haha! Kommer dock bli väldigt skönt när det väl är avklarat måste jag säga.

Här får ni lite bilder från kvällen igår och idag.

Pusspuss!

Förfest på Mia och Johannas balkong
 
Vid Lake Wakatipu
 
Solnedgång
 
Solnedgång
 
Hej bror!
 
Haha, jag är nog lite brun trots allt!
 
Jag vid Lake Wakatipu
 
Lake Wakatipu

Nya Zeeland

Då har jag äntligen satt mina fötter på Nya Zeeländsk mark! Är framme i Queenstown och jag har installerat mig på hostelet. Klev upp klockan 06.00 imorse och en timme senare tog jag tåget till flygplatsen. Lallade runt där ett tag tills mitt flyg gick vid 10. Även fast det bara var en kort flygning så hade dom skärmar i sätet framför, så jag roade mig med att kolla på filmen "Cloudy with a chance of meatballs". Ganska lustig.

Redan när vi närmade oss Nya Zeelands kust så blev jag helt mållös. Det är så sjukt vackert här så ni anar inte. Vi flög över bergskedjan Southern Alps, vars högsta punkt är Mount Cook, och det var första gången på flera flera flera månader jag äntligen fick se snö! Jag har nog aldrig suttit så klistrad vid fönstret som jag gjorde på vägen ner. Det påminner så otroligt mycket om Norge och jag måste erkänna att jag blev helt tårögd över hur vackert landskapet är. Det är fjäll och berg överallt och landskapet är verkligen som direkt taget ur Sagan om Ringen.

Var inga problem att ta sig igenom passkontrollen på flygplatsen. Letade sedan upp rätt buss så jag tog mig in till stan. Det kanske låter tjatigt, men jag satt verkligen helt mållös och tittade ut genom fönstret på bussen för det är så sjukt fint här! Är svårt att förklara, men jag tänkte hela tiden på Norge och jag började inte längta hem till Sverige utan jag började längta till Skardalen, till Trondheim, till Oppdal, till Trones. Helt obeskrivligt vackert.

Så när vi kom in till Queenstown så visar det sig att själva staden är som inklämd mellan alla berg och det är en mysig liten stad. Checkade in på mitt hostel och gick sen iväg och handlade en sväng. Och jag har förövrigt haft lite sporadisk kontakt med Johanna och Mia på Facebook eftersom dom är i NZ nu, och jag visste att dom skulle vara i Queenstown nu och bo på samma hostel som mig, men att dom skulle ha checkat ut imorse. Frågade dom i receptionen om det fanns nån Mia eller Johanna boendes här, men dom skulle ha checkat ut sa han till mig. Men så när jag kommer tillbaka från handlingen så tro fan att jag stöter på dom i trappan! Så jäkla roligt att ses igen efter dryga 2½ månad utan att vi har setts! Då visade det sig att dom hade bokat rummet i en holländsk tjejs namn, som dom reser med, och att dom har bokat en extra natt här ikväll. Så ikväll ska vi festa tillsammans innan dom reser vidare imorgonbitti. Ska bli hur kul som helst att catcha upp!

Hittade förresten Jucy Rentals kontor på flygplatsen, dvs. det bolaget jag och Daniel ska hyra bil med. Så fixade jag att dom kan möta upp oss utanför vårat hostel på fredagmorgon, istället för att vi måste ta oss ut till flygplatsen igen och åka därifrån. Visade sig också att man inte behöver vara 21 för att köra hyrbil här, utan det räcker med att man är 18, vilket innebär att jag också får köra!! Happy, happy, happy day! Nu känns det väldigt bra!

Och imorgon ska jag åka till flygplatsen och möta upp med Daniel som kommer strax innan klockan 14. Kommer vara så sjukt nervös, haha! Har ju inte sett honom på så länge. Men det kommer bli jävligt kul.Har förresten fixat till mitt Nya Zeeländska nummer nu. Visade sig att det var dryga $15 kvar på kortet så det funkade med en gång när jag testade skicka SMS till Fredrik när jag kom hit. Mitt nummer är då +6422 644 51 32 och jag betalar bara 20 cent per SMS, vilket är dryga en krona, så det är rackarns billigt! Här är förövrigt dollarn värd lite mer än 5 kronor, till skillnad från dryga 6,7 som den var i Australien. Fixade mig även ett telefonkort som jag kan ringa hem med. Enda "problemet" är bara att det går bara att ringa från hemtelefoner, dvs. att jag måste ringa från hostelets egna telefon, eftersom telefonautomaterna ute på gatan är väldigt dyra. Det finns en telefon här på hostelet som jag kanske kan ta och inviga. Kanske slår en signal till någon av er därhemma när det är morgon här och kväll hemma i Sverige. På tal om det så är jag 12 timmar framför er i tid nu, dvs. när klockan är 10 på morgonen hemma är klockan 22.00 här hos mig. Kommer kanske bli lite lättare att kunna hålla kontakt via telefon tack vare detta.

Tog mest bilder från himlen idag, men jag lovar er att ni kommer få se sjukt mycket bilder från landskapet och naturen här så det kanske ni till och med kommer bli lite trötta på, hah!

Måste bara säga att jag är så otroligt glad över att vara här. Känner mig glad i hela kroppen nu när jag äntligen har kommit fram till mitt drömland. Människorna är trevliga, landet är otroligt vackert och allting är helt och hållet super! Det är ett par grader kallare än Australien, ungefär som svensk sommar. Jag har fått en känsla av att jag kommer trivas otroligt bra i det här landet. Fick en väldigt bra första känsla måste jag säga. Jag har det BRA!

Pussar och kramar

Billabongbutik på flygplatsen i Sydney

Väntar på flyget
 
Hej Nya Zeeland, snart kommer jag!
 
Skärm i sätet - lyx!
 
Nya Zeelands kust
 
Southern Alps
 
Mer berg
 
Ännu mer berg
 
Jag är lycklig!
 
Hej Queenstown!

Sammanfattning - Australien

Sista dagen i Sydney har jag tagit det bara lugnt, likaså som jag har gjort alla dagar sen jag kom hit, haha. Unnade mig en fika på Starbucks bestående av en mango och passionsfruktsmoothie och en hallonmuffins på förmiddagen och strosade runt i stan ett tag. Gick sen för att växla lite pengar till Nya Zeeländska dollar då jag imorgon flyger iväg till Queenstown, Nya Zeeland klockan 10.00.

Jag har ett Nya Zeeländskt SIM-kort som jag fick av Christopher innan han åkte hem, och jag ska testa om det funkar direkt när jag kommer fram. Ska försöka fixa det så snabbt som möjligt så lägger jag ut mitt nummer här när allt är klart. Jag har haft det väldigt lugnt och skönt här mina sista dagar i Sydney och i Australien och tyckte därför att det var på sin plats att ha en sammanfattning över vad jag har gjort och vad som har hänt de här senaste sex månaderna jag har befunnit mig i det här landet.

Många av er kommer säkert tro att jag har blivit knäpp då jag skriver den här sammanfattningen av Australienresan. "Det är ju fyra veckor kvar tills du åker hem och du har ju inte varit på Nya Zeeland än!". Nej, jag vet, men följande sammanfattning är endast om resan i Australien, och en sammanfattning över den kommande NZ-resan kommer, det kan ni räkna med! Kan ju "varna" för ett extremt långt inlägg så ni som har bråttom kan ju läsa när ni har mer tid, haha! Ni kan ju ta tid hur långt tid det tar för er att läsa, hah! Men men, here it goes:

Jag landade in i Sydney på kvällen den 21:a juli 2009 och hade 12 timmar framför mig innan jag skulle ta inrikesflyget till Wagga Wagga för att möta upp med min au-pairfamilj. Som ni alla troligen vet vid det här laget, var det meningen att jag skulle stanna hos familjen i Cootamundra fram tills den 23:e januari 2010, men så blev ju inte fallet. Jag trivdes bra hos familjen till en början, men det tog inte så långt tid att inse att det inte var en familj jag skulle kunna stanna ett halvår hos. Jag försökte verkligen stå ut och jag försökte tänka positivt och jag ansträngde mig verkligen för att trivas. Men så den 10:e augusti fick jag en kommentar på min blogg som kom att förändra hela min vistelse både i Cootamundra och i Australien:

Postat av: My
Hejsan :) hittade din resa nar jag snokade runt lite pa resdagboken:) jag ar i sydney och har nu fatt jobb i cootamundra. Tankte bara hur det ar dar? inte ode-a-la-skrackfilm hoppas jag..? :) Mvh \ My
2009-08-10 @ 08:35:21

Jag hade ingen aning om vem den här människan var, men jag svarade i alla fall på kommentaren, utan hopp om att få ett svar tillbaka, eftersom det inte är ofta besökare kollar på kommentarerna, utan det är ju för det mesta jag själv som gör det. Men My svarade i alla fall och vi tog kontakt på både Facebook och Resdagboken, och vi bytte telefonnummer. Ungefär en vecka senare träffade jag My och the rest is history.

Jag vet faktiskt inte hur länge jag skulle orkat stanna hos familjen om jag inte hade träffat My. Jag vet nu såhär i efterhand att jag ändå skulle åkt från familjen tidigare än den 23:e januari, även om jag inte skulle träffat henne, men när hon då slutade sitt jobb i baren så var det ganska naturligt att jag följde med henne.

Jag trodde väl egentligen inte att vi skulle resa tillsammans på det sättet vi gjorde. Utan jag tänkte att vi skulle ta oss upp till Surfers Paradise, och möta upp med Johanna (som är Mys barndomskompis, om ni inte visste det), och så skulle My och Johanna resa tillsammans. Men när vi då kom upp till Surfers och träffade Johanna och även Mia och Christopher så blev det på nåt sätt så naturligt att vi hängde i princip varje dag. När vi sedan begav oss till Brisbane, så var det vi fem: jag, My, Johanna, Mia och Christopher, och det var aldrig vid nåt tillfälle då vi sa "Nu ska vi fem resa tillsammans", utan på nåt sätt blev det naturligt.

Jag ska inte köra en repetering av allt vi har gjort, eftersom de flesta av er redan har läst om allt vi har gjort och vart vi har varit, men jag tänkte i alla fall ta en liten summering om vad som har varit bäst och sämst osv. på den här resan.

Bästa staden:
Helt klart Sydney. Sydney är en helt underbar stad, och när jag har befunnit mig på andra platser runt om i Australien har jag verkligen känt att jag har längtat tillbaka till dit. Det är en väldigt stor stad, men den är ändå inte FÖR stor så att man inte får ett grepp om den. Det är helt underbart ute i hamnen vid Operahuset, och Botaniska Trädgården är jättehärlig att vandra runt i, eller ligga och sola i. Är helt oslagbart att sitta ute i hamnen och ha utsikt ut över Harbour Bridge, och när man vrider huvudet åt andra hållet så ser man Sydneys skyline. Det här är en stad jag verkligen känner att jag vill åka tillbaka till och som jag helt ärligt kommer att sakna.
Surfers Paradise är också en stad som jag verkligen älskar. Det var såklart roligast första gången jag var där eftersom det var i början av resan och vi lärde känna Johanna, Mia och Christopher och vi festade och hade roligt varje dag. Surfers har jättebra uteliv och stranden är superhärlig och hela staden är perfekt storlek, varken för stor eller för liten. Andra gången jag kom dit kändes det väldigt skönt att ha en egen lägenhet och komma dit bara för att ta det lugnt. Med tanke på att jag bodde där i sex veckor så skapade jag mig en vardag med dagliga rutiner och jag hade det väldigt skönt. Även fast Surfers har hur mycket uteliv som helst så var det ändå skönt att komma hit bara för att ta det lugnt och känna att man har sitt eget, istället för att bo på hostel.

Sämsta staden:
Jag får helt enkelt säga Darwin här på grund av följande; Darwin var första staden jag åkte till efter vi alla hade skiljts åt i Cairns, och mitt humör och min sinnesstämning var inte direkt på topp. Det var första gången på flera månader jag besökte en flygplats, och på grund av det drabbades jag (faktiskt för första gången under resans gång) av fruktansvärd hemlängtan. Plus att jag nu skulle ta mig an Australien helt själv, vilket var både spännande och skrämmande, men jag kände att jag hade haft så fruktansvärt roligt tillsammans med mina reskamrater så det kändes som att nu var allt det roliga slut. Dessutom var inte Darwin som jag hade hoppats. Jag hade trott att staden skulle vara mycket större, och att det skulle finnas lite mer grejer att göra, men icke. Plus att vädret var så otroligt jobbigt; fruktansvärt fuktigt och varmt och det var jobbigt att vara utomhus. Jag kände bara att jag ville hem, och jag saknade My, Johanna, Mia och Christopher nåt fruktansvärt. Dock blev allting mycket bättre när Christopher ringde mig och sa att han ville möta upp med mig i Perth. Då blev allt mycket lättare, men på grund av hur jag kände mig när jag var i Darwin, så måste jag faktiskt placera staden under den sämsta.

Mest otippade stad: Måste vara Adelaide! När jag skriver otippade, menar jag vilken stad jag har besökt som jag egentligen inte hade några förhoppningar om alls, men vilken visade sig vara väldigt trevlig. Var en jättemysig stad och jag trivdes väldigt bra. Dock skulle jag nog inte vilja åka tillbaka, eftersom det känns som att jag ändå upplevde det jag ville uppleva där, och det känns kul att jag besökte staden, även fast jag egentligen inte hade nån aning om vad man kunde göra där.

Största besvikelsen:
Perth och Melbourne. Trodde att Perth skulle vara en härlig storstad vid havet, som en blandning mellan Sydney och Surfers Paradise, men icke. Visst att det var skönt att det var ett par grader kallare än vad det var på östkusten, men nej, det var ingen rolig stad. Visst att torget var rätt mysigt, och ett stort plus att dom hade Ikea, som jag inte besökt på ett par månader, men that's it. Trodde att staden skulle ha mer att erbjuda, men inte det. Är dock glad att jag åkte dit, så att jag inte åkte hem och trodde att det var nånting jag hade missat.
Melbourne var ungefär samma feeling - trodde att det skulle vara en härligt stor storstad med mycket saker att göra, men det var kallt och regnigt och fanns nada att hitta på. Jag har hört folk som säger att dom älskar Melbourne och folk som håller med mig om att det är en jättetråkig stad, så det är väl att antingen älskar eller så hatar man staden. Dock tror jag att vädersituationen gjorde rätt mycket, eftersom det regnade och var kallt mest hela tiden när jag var där.

Roligaste upplevelsen:
Här måste jag säga flera saker. Nummer ett måste nog ändå vara Fraser Island. Vi var 13 stycken i våran grupp, och förutom en (Apan), så var alla som vi åkte dit med jättehärliga och jag hade hur kul som helst. Trots att det blev som det blev med bilen, att vi crashade den och var tvungen att bli bogserade därifrån så var det ändå väldigt, väldigt kul. På delad andraplats får det nog bli surflektionen i Agnes Waters och besöket på Australia Zoo. Det var jättekul att få lära sig surfa, och jag är lååååååångt ifrån ens duktig på det, men det var superroligt att lära sig grunderna och även paddla sig helt medvetslös ute i havet, haha. Australia Zoo lever verkligen upp till sitt rykte med att vara med på topp 10 bästa zoot i världen. Visst att det inte var jättefint väder när vi var där, men det gjorde inte så mycket eftersom det inte var så mycket folk. Hela parken är jättefin, och det är perfekt att man får tillfälle att klappa (vad vi tycker är) exotiska djur. Ett riktig mysigt zoo skulle jag säga. Det ultimata skulle ju såklart vara att se krokodilmatningen av Steve Irwin himself, men det är ju ganska så omöjligt med tanke på att mannen inte lever längre. Hur som helst var det jättekul att jag och My gjorde det pit-stoppet innan vi fortsatte vår resa.

Tråkigaste upplevelsen:
Nu förväntar ni er säkert att jag ska säga de två första månaderna av min resa, hos familjen i Cootamundra, men faktiskt inte. För det första har jag redan summerat min vistelse där, vilket jag gjorde i mitt inlägg den 27:e september, så det kan ni läsa igen om ni vill HÄR. Och för det andra så räknar jag just nu bara med händelser och upplevelser efter det att jag lämnade familjen. Och helt ärligt så har det egentligen inte uppstått nån tråkig upplevelse eller händelse som jag ser tillbaka på och verkligen får ont i magen av. Det enda skulle väl vara det att jag skrapade upp ryggen första gången vi var i Surfers Paradise, när jag blev skjutsad på Christophers longboard, så att jag numera har tre ärr längs med ryggraden. Jag håller hoppet uppe att dom ska försvinna, eftersom det var fyra märken först, och nu är det bara tre, så jag hoppas hoppas hoppas!

Bästa hostelet: Det absolut bästa och fräschaste är det sista jag bodde på här i Australien, nämligen YHA Harbour i Sydney. Helt nyöppnat, jättefräscht, perfekt läge ute i hamnen, och jag kände mig verkligen hemma där. Allting blir så mycket lättare när allt är fräscht, och man får ha sin mat ifred osv. Det mysigaste hostelet var det vi bodde på i Noosa vid namn Chillout. Även fast vi irrade omkring i typ 3 timmar innan vi hittade rätt så var det jättemysigt. Var ett hus som var omgjort till ett hostel så det var som att bo i ett eget hus, bara det att vi delade det med några andra. Dock hade vi fem ett eget rum, där det fanns en sjätte säng, där det var två olika killar som sov, men det kändes ändå som att vi hade vårat egna rum. Överlag så har de flesta hostelen vi bott på varit väldigt bra, och vi har lyckats bra med boendet. Eller vi och vi, jag måste faktiskt ta cred där, eftersom det är jag själv som har bokat och bestämt alla hostel, med bara några få åsikter från övriga gänget. Planeraren Hanna-Sofia har allt varit i farten när det har gällt boendet, och jag tror inte att några av de andra har klagat.

Sämsta hostelet:
Ja jag kan ju inte direkt säga att jag är kräsen när det gäller hostel i fortsättningen, eftersom jag har ju sett det mesta nu, haha! Det vi bodde på i Cairns, kallat Asylum, var ju inte direkt jättefräscht, men vi bodde ändå där i två veckor och det kändes skönt att vi bodde i ett rum med fem sängar så vi hade vårt eget. Andra veckan var det ju dock världens regnoväder vilket gjorde det extremt fuktigt inne i rummet, och det kändes aldrig som att kläderna blev riktigt torra. Sen Nomads Hostel i Melbourne fick redigt underkänt, men det var ju mest på grund av våra idioter till rumskompisar som förvärrade det hela. Och $20-depositionen för en kastrull gjorde ju inte direkt saken bättre. Visst att det var fräscht, men väldigt irriterande med störande människor på rummet, samt idiotregler vad gäller köksredskapen.

Bästa tiden: Det var helt klart när vi var i Surfers Paradise första gången, och vi alla lärde känna varandra. Vi festade i princip varje kväll, och vi hittade på saker att göra hela tiden.

Sämsta tiden:
I Darwin när jag hade sån otrolig hemlängtan och tyckte att allt var skit. Kände mig helt ensam och såg inte fram emot tanken på att flyga till Alice Springs, mitt ute i öknen, mitt ute i ingenstans. Dock visade det ju sig att Alice Springs var väldigt mysigt, så knäpp på näsan på mig!

Bästa beslutet jag har tagit:
Att åka till Uluru, dvs. Ayers Rock. Jag letade runt som en tok i djungeln bland alla dags turer och 3-dagars turer och till och med 10-dagars turer att ta från Alice Springs till Uluru. Jag ville inte stanna ute i öknen så pass länge utan jag ville bara ta en endagstur och det visade sig vara ganska svårt att hitta, med tanke på att de flesta bolag erbjuder flerdagsturer. Och mer än en gång var jag så otroligt less på det så jag tänkte att jag skulle skita i det och åka direkt till Perth ifrån Darwin istället. Men så innan jag åkte till Alice Springs ringde jag mitt hostel som jag hade bokat och frågade dom om dom hade nån koll på nån endagstur man kunde ta, och dom gav mig hemsidan till Emu Run, vilka det slutade med att jag åkte med. Jag betalade dryga $200 för turen till Uluru, vilket många kan tycka är jävligt dyrt, men jag är himla glad att jag åkte dit, och även fast det i princip bara var jag och en massa pensionärer med på turen så hade jag en jättetrevlig dag. Är väldigt glad att jag åkte dit.

Sammanfattning:
Shit, det är fan svårt att sitta och skriva det här och skriva vad som har varit bäst med den här resan. Jag har bott i det här landet i över ett halvår nu och vad som har överlag varit bäst med den här resan var helt klart hur jävla kul jag har haft det och allt tack vare mina underbara resekamrater My Nilsson-Fri, Johanna Färdigh, Mia Holmberg och Christopher Genberg.

Jag har ju hört om människor som har åkt iväg på sånna här långresor och så säger dom att "Du kommer träffa jättemycket folk längs vägen, som du kommer slå dig ihop med och resa med, så det är klart du kommer hitta resesällskap". Jag var ju inställd på att jag skulle göra hela den här resan själv, så jag tänkte "Äh, det kommer inte hända mig, och jag kommer resa själv, men det är lugnt". Men det var ju helt random att My hittade mig på Internet och att det sen blev som det blev, att vi slog oss ihop med Johanna, Mia och Christopher. Och det allra bästa har ju varit hur bra vi har gått ihop, och hur bra vi har trivts med varandra och hur bra vi har kommit överens. Alla otaliga goon-kvällar vi har haft och alla ölspel vi har spelat och då vi har druckit oss fulla mitt i veckan, i nån liten håla där det inte ens finns nån nattklubb att gå ut på. Som när vi var i Hervey Bay och drack oss fulla och bestämde oss för att gå ut och leka kurragömma i en park, haha!

Hur vi har skapat otaliga internskämt som ingen av er därhemma kommer fatta, tyvärr, om Spritz och Stora Räkan och om "Come on your face" och Unique Fraser och om Könshåret i Byron Bay. Hur många Subbor vi har ätit och hur många burkar och flaskor Forex vi har druckit, och alla timmar i solen på alla de stränder vi har besökt. Hur många paket nudlar vi har käkat och lådor Goon vi har druckit. Den dagliga frågan "Ska vi Goona ikväll?". Alla besök på McDonalds i Surfers Paradise, för att fyllekäka, innan vi bestämmer oss för att gå hem istället för att gå ut och klubba. Alla sammanlagda timmar på buss för att ta oss till ett nytt ställe. Min dunderkväll i Cairns, och för att inte förglömma, Mys dunderkväll i Cairns, haha! Allting har varit helt underbart, otroligt, fruktansvärt härligt och oförglömligt och jag skulle inte velat göra nånting med den här resan annorlunda. Det här är helt klart hittills den bästa resan i mitt liv och jag är så jävla glad att jag träffade de här underbara människorna som jag kunde dela allting med.

Om jag hade rest själv och gjort allt det här själv, hade jag säkert fått det roligt också, men såhär i efterhand - huga, hemska tanke på att resa själv, hah! Man ska ju aldrig säga aldrig, så jag ska inte säga att jag aldrig skulle ge mig ut på en resa ensam nån gång, men gud så glad och tacksam jag är att jag verkligen fick möjligheten att resa ihop med nån.

Trots allt detta, utan att nämna några namn, så har dock en femtedel av våran grupp (den manliga delen av gruppen) valt att ta avstånd från oss övriga så här i efterhand, när personen i fråga har åkt hem. Jag har ingen aning om varför och jag har inte pratat med människan om det, men jag upptäckte detta genom att varken jag, My, Johanna eller Mia forfarande stod som hans vänner på Facebook. Inget byte av svenska telefonnummer eller liknande har gjorts och vi har inte hörts av sen han kom hem till Sverige för ett par veckor sedan. Det enda jag kan säga är att jag tycker det är väldigt tråkigt när man tror att man känner en människa när det visar sig att personen i fråga gör en helvändning när förhållandena är annorlunda (som i det här fallet, att vi inte reser tillsammans längre), och det visar det sig att personen är inte den man trodde att han eller hon var. Som sagt, himla tråkigt, men allt jag kan säga är att det är hans förlust och att jag hoppas att jag inte träffar fler människor som utger sig för att vara någon dom inte är. Trots allt det här har jag ändå haft en underbar resa ihop med alla inblandade i vår lilla kvintett och jag hade kul så länge det varade.

Och sist men inte minst - Tack My, för att du tog tag i dig själv och satt inne på Resdagboken och kollade om det fanns nån som var i närheten av Wagga Wagga. Det inlägget du skrev till mig den 10:e augusti förändrade verkligen allt. Du räddade mig från min självmordsbenägna au-pairfamilj, och jag räddade dig för att inte gå helt insane av uttråkning i baren. På nåt vis var det väl meningen att jag skulle vantrivas hos familjen, och det var meningen att du och jag skulle träffas. Känns helt otroligt att vi träffades i en liten håla som Cootamundra, med 1500 invånare. Två tjejer från Sverige, lika gamla, med samma intressen, samma värderingar och helt och hållet två individer som är så otroligt lika. Jag har nog aldrig känt att jag är så pass lik nån annan människa som jag är lik My. No offence till alla mina nära och kära därhemma, för självklart är jag lik er också, men om man skulle klona mig och blondera mig, och göra mig ett par centimeter längre så skulle man få My i egen hög person. Till er därhemma som redan känner mig skulle nog tycka att det var läskigt att träffa My med tanke på hur lika i tankesättet hon och jag är, haha! Och om jag inte hade haft dig, My, vem skulle jag då ätit alla Subbor med, och pratat med om våra respektive karlar därhemma med? Vem hade jag då kollat på film med och ätit chips med i min säng i Cootamundra? Vem hade jag pratat om allt med? Tack för att du gjorde min resa helt oförglömlig. Det är framförallt du som ska ha cred för att min resa blev helt obeskrivligt underbar. Tack, min käraste!

Och jag som gillar att göra listor, hah, har ju fått ihop en redig lista nu på saker jag har gjort och sett här i Australien som har varit mitt hem nu i sex månader:

Jag har...
1. Sett Operahuset och Harbour Bridge
2. Ätit känguru - Inget jag vill göra igen
3. Ätit krokodil - Nåt jag gärna gör igen!
4. Varit i 7 av 8 australiensiska stater; New South Wales, Australian Capital Territory, Queensland, Northern Territory, Western Australia, South Australia och Victoria. Är bara Tasmanien jag har missat.
5. Sett Uluru, även kallad Ayers Rock, som räknas av en av jordens sju underverk
6. Besökt alla Ikea i hela Australien; Brisbane, Perth, Adelaide, Melbourne, Sydney
7. Lärt mig surfa
8. Besökt Australia Zoo
9. Varit i alla australiensiska staters egna huvudstäder (förutom Hobart, som är statshuvudstad i Tasmanien); Sydney (NSW), Canberra (ACT), Brisbane (QLD), Darwin (NT), Perth (WA), Adelaide (SA) och Melbourne (VIC).
10. Besökt Australiens huvudstad, Canberra
11. Blivit stoppad av polisen för ett alkotest
12. Firat jul och nyår själv
13. Druckit champagne mitt ute i öknen med Ayers Rock i solnedgången
14. Åkt vääääääldigt många timmar buss
15. Seglat runt Whitsunday Islands
16. Sett (och känt lukten av) en död val
17. Sett delfiner. Vilda!
18. Varit under the influence of alcohol på en båt
19. Snorklat vid Stora Barriärrevet
20. Varit på världens största sandö - Fraser Island
21. Klappat koalor och kängurur
22. Sett vilda ormar (på vandringen i Noosa)
23. Åkt en av världens snabbaste hissar - Den i Rialto Towers i Melbourne
24. Varit på andra sidan ekvatorn
25. Badat i Lake MacKenzie på Fraser Island
26. Gått djungelpromenad i flera timmar (i Noosa)
27. För första gången i mitt liv tyckt att det var konstigt att prata svenska när jag inte har gjort det på ett tag
28. Lärt mig tycka om chailatte. Dock nånting jag har slutat med, haha
29. Kört bil på vänster sida
30. Åkt alla tänkbara fordon: bil, buss, tåg, båt, taxi, flyg, färja, surfbräda (haha!)
31. Använt kläder så pass länge att jag varit tvungen att lukta på dom för att se om dom går att använda en dag till
32. Känt av vad redig jetlag innebär
Och även...
33. Insett hur mycket jag saknar och älskar vintern och kylan
34. Insett hur mycket jag älskar Sverige och vet att det är det land jag vill bo i när jag blir äldre

Dessa är de platserna jag har besökt i Australien, i kronologisk ordning:
1. Sydney
2. Wagga Wagga
3. Cootamundra
4. Gooloogong
5. Young
6. Blayney
7. Canberra
8. Byron Bay
9. Surfers Paradise
10. Brisbane
11. Noosa
12. Hervey Bay
13. Fraser Island
14. Bundaberg (i typ 30 minuter, haha)
15. Agnes Waters, även kallad 1770
16. Airlie Beach
17. Whitsunday Islands
18. Cairns
19. Darwin
20. Alice Springs
21. Uluru
22. Perth
23. Adelaide
24. Melbourne
25. Manly Beach (Sydney)
26. Bondi Beach (Sydney)

Fick ihop två rediga listor där ändå, hah!

Även fast jag ännu inte har varit på Nya Zeeland ännu så kan jag ju helt klart säga att det här hittills har varit den bästa resan i mitt liv, och jag har ju ingen anledning att tro att Nya Zeelands-vistelsen kommer försämra det hela. Även fast jag har lidit av extrem hemlängtan i vissa perioder så är jag ändå så jävla glad att jag åkte iväg på den här resan. Resan skulle ju sett mycket mycket mer annorlunda ut om jag hade stannat kvar hos familjen tills januari, som det var planerat, men jag är så glad att jag inte stannade kvar. Jag och My har pratat om det här fram och tillbaka och hit och dit, och det måste helt enkelt vara ödet att hon och jag träffades ute i ödemarken i Coota. Det måste helt enkelt varit meningen att det inte skulle funka hos familjen. Det var meningen att jag inte skulle trivas där, och det var meningen att hon och jag skulle träffas.

Många säger att dom förändras efter dom har åkt iväg på en sån här långresa men det är väl egentligen först när man kommer hem som andra människor kan säga om man har förändrats eller inte. Själv tror jag inte att jag har förändrats som person, förutom det att det är lätt att apa efter australiensarnas trevliga sätt. Inte göra som vi svenskar när man till exempel råkar gå in i nån på stan, titta styggt på dom och tycka att dom är dumma i huvudet för att dom inte flyttade på sig. Här ursäktar man sig istället som att allting var totalt ens eget fel, även fast det inte var det, och den andra personen ursäktar sig minst lika mycket. Lika så heja på okända människor man möter på gatan. Det gäller kanske inte direkt i storstäderna, men när jag bodde i Surfers och jag var ute på min varannandagliga morgonpromenad så sa jag ofta godmorgon till dom jag mötte längs vägen, om det var nån som var ute och jobbade i trädgården eller var ute med hunden. Eller bara hejar på någon man möter på väg in till stan, och småpratar med butiksbiträden och så vidare. Det är ingen myt att i princip alla australienare är väldigt, väldigt trevliga och man blir ofta hälsad på med "Hi, love" eller "darling", "doll", "babe" eller vad det nu kan vara, både från män och kvinnor, oavsett ålder. Det är nog nånting jag kommer sakna när jag åker hem, att jag kommer tycka att många svenskar är allmänt otrevliga, haha! Får väl hoppas på att om bara jag är trevlig när jag kommer hem så kommer folk vara trevliga tillbaka.

Nånting jag har insett nu när jag har varit borta så länge är betydelsen av min familj och mina vänner. Hur FAN hade jag tagit mig igenom tiden hos familjen i Coota om jag inte hade haft stödet från mina föräldrar, min bror, min pojkvän och mina vänner? Så känner jag även att jag har kommit mycket närmre alla mina familjemedlemmar, framförallt mamma och Fredrik eftersom jag har haft regelbunden mailkontakt med dom, och även pratat rätt mycket i telefon med båda två. Små vardagliga saker och internskämt gör allting så mycket lättare och varje gång jag har pratat i telefon med nån av er där hemma så går jag hem med ett stort leende på läpparna. Jag har verkligen känt av vad redig saknad innebär, då jag har fått diverse sakna-attacker efter både föräldrar, bror, pojkvän och vänner. Saknaden efter Fredrik har, och är, såklart jobbigast då han är den jag har haft, och har fortfarande, mest kontakt med. Är väl heller inte så konstigt att det är ens pojkvän man saknar mest, när jag inte har träffat honom på över sex månader, och kommer inte göra det på fyra veckor till. Jag har även insett hur mycket jag älskar honom och att han verkligen är den jag vill vara med. Nu är det dock inte så länge kvar tills jag kommer hem och äntligen får pussas med dig ♥

Om man bortser från alla personer jag har saknat så har jag också haft extrem saknad efter är Sverige i allmänhet. Bara små vardagliga saker som jag i 19½ år har varit van vid att ha tillgång till varje dag. Många små, "obetydliga" saker bara som att köra bil på höger sida, handla med svenska kronor, dricka svensk mjölk, åka tåg genom Sverige, snö, kyla, vinter, handla på ICA, äta en knäckebrödmacka med hushållsost eller bara titta på en film en fredagskväll och ligga i soffan och äta lösgodis. Mer än en gång har jag drömt att jag har kommit hem, och börjat grina vid synen av en Arla mjölkförpackning, en ICA-skylt eller en brun papppåse med texten "Åre Bageri".

Även fast jag har skrivit ett jävligt långt inlägg nu så känns det ändå svårt att sätta ord på alla känslor och skriva ut allt det jag vill säga. Men jag kan ju säga så mycket som att den här resan har varit världens bästa och jag har insett hur mycket jag älskar och saknar människor där hemma när jag inte får ha dom i min närhet regelbundet. Det känns som att jag har blivit mycket starkare som person av den här resan, och trots att jag mådde dåligt hos familjen i Coota och har lidit av hemlängtan och varit helt själv i sju veckor (Surfers Paradise och Sydney) så har det ändå fört något positivt med sig. Många föräldrar säger ju till sina barn att det är "nyttigt att ha tråkigt ibland" och det är väl nåt liknande här: att det är nyttigt att vara själv utan nån man känner, för att man helt enkelt blir starkare av det. Visst att jag flyttade hemifrån ganska tidigt (shit, det är snart 3 år sen!) och lärde mig att ta hand om mig själv rätt tidigt i livet så tror jag ändå att det här har byggt på den självständigheten väldigt mycket, tack vare den här resan. Fan, jag flög iväg själv till andra sidan jorden, jag har bokat hostel, flygresor, bussresor, utflykter, fixat lägenhet och inte haft några problem med att klara mig. Jag tror faktiskt inte att det är många som skulle våga att åka iväg själv och faktiskt klara av att vara själv, men jag har klarat mig galant och jag tror inte bara att det är jag som är stolt över mig själv, utan tror att jag åtminstone har min mor därhemma som delar den känslan med mig, haha!

Jag är så glad att jag åkte iväg och att (även fast det aldrig var ett alternativ) jag inte åkte hem när det sket sig hos familjen. Är så glad att jag hade möjligheten att åka, eftersom det inte är alla som varken har tid, möjlighet eller pengar att fara iväg. Återigen har jag haft den bästa tiden i mitt liv och jag har mått så bra och haft det så roligt de senaste halvåret.

Nej nu får jag fan ta och sluta, haha! Har bara forsat ur mig det jag nu har skrivit och hoppas att det inte blev för mycket för er så att ni slutade nånstans i mitten, haha! Nu är det som sagt dags för nya äventyr på Nya Zeeland och det ska bli så jäkla kul att äntligen få träffa Daniel igen!

Bjuder er på en karta över landet Down Under så ni får er en liten uppdatering på alla ställen jag har besökt. Nästa gång jag skriver, är jag i en annan stad, i en annan tidszon och i det land jag har drömt om att besöka i dryga 10 år - Nya Zeeland!

Pussar och kramar på er!


Jag har sett en dinosaurie!

Idag visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på, med tanke på att det var rätt dåligt väder när jag vaknade imorse. Ingen soldag idag inte! Kom sen på att jag kunde pallra mig bort till ett stort köpcentrum som ligger i närheten av Chinatown och Darling Harbour. Vi var där sist när jag var i Sydney och största delen av varuhuset är massa outletbutiker, dvs. mycket billigare än i vanliga fall.

Var på jakt efter en bh så jag öste in på Cotton on Body och hade lite svårt att förstå storlekarna eftersom dom inte heter lika som hemma. Jag har storlek 75 B, men här mäter dom i storlekar t.ex. 12 A, 12 B, 14 C osv. Jag norpade åt mig en som såg ut att vara lagom stor och det visade sig att jag hade rätt när jag gissade att jag hade storlek 12 B. Så det blev inhandlat en vanlig svart t-shirt bh då den svarta jag redan har är rätt så sliten.

Gick sen och kollade runt lite och som jag sa när jag var i Surfers så var jag på jakt efter ett korallfärgat linne. Hittade ett på outlet Cotton On, men när jag provade det så var det för det första för stort, och för det andra såg jag ut som en lax. Inte snyggt. Haha! Kollade sedan på Supré där jag faktiskt hittade ett som var korallfärgat och inte laxfärgat, som jag kom fram till att det på Cotton On var. $10 kan det väl vara värt så jag inhandlade det. Perfa!

När jag skulle gå tillbaka tänkte jag att jag kunde gå via Darling Harbour istället för att gå igenom stan. I Darling Harbour ligger Sydney Aquarium och Sydney Wildlife World, och utanför det sistnämnda var det en stor folksamling. Då visade det sig att dom hade nåt dinosaurietema där just för tillfället och utanför hade dom en stor radiostyrd/dinosauriedräkt som var så sjukt verklig! Man såg ju benen på personen som var innuti dinosaurien, men då och då öppnade den munnen och röt och den gick omkring och nosade på vettskrämda barn. Till och med jag blev rädd när den kom fram och vrålade i ansiktet på mig, hah! Många av de stackars kidsen började ju grina till och med. Haha! Lite läskigt var det faktiskt...

Fan, blir just nu trakasserad av en jävla kackerlacka här på McDonalds. När jag skulle sprätta iväg den så råkade jag sprätta den rakt på en asiatisk kille som blev jätterädd, haha! Han hoppade till och tog sig för hjärtat flera gånger, haha stackarn! Och fan, jag tyckte att det började lukta sjuuukt mycket fisk när asiaten och hans polare kom in här och nu fick jag det bekräftat när han drog upp en påse ur sin ryggsäck, med ett gäng slemmiga fiskar, varav påsen hade läckt! Inte så kul med stinkande fisklukt inne på McDonalds där folk äter! Eller är det ens trevligt med fisklukt nånstans? Huga!

Passade på att ta lite bilder på Sydney från gatunivå idag så ni skulle få en liten feeling om hur det ser ut nere på gatan. Lite synd att det inte var så fint väder idag bara så att bilderna blir bättre, men håll till godo på det jag tog.

Puss!

George Street
 
I Darling Harbour
 
Darling Harbour
 
Darling Harbour
 
Där har vi den! Dinosaurien!
 
Den ser inte ut att vara rörlig, men jag lovar - Det var den!
 
En fyrvägskorsning där alla gångtrafikanter får grönt på en gång och kan alltså gå rakt igenom korsningen
 
George Street

Sydney

Vilse i Sydney...

Jag hade inte tänkt skriva nån blogg idag, vilket var anledningen till varför jag skrev grattis i förskott till Maggan igår. Men eftersom jag nu hade nåt att skriva om idag får jag gratulera på födelsedagen idag också, Maggan!

Trots att dom sa att det skulle vara fyrverkerier i Darling Harbour igår så varken hörde eller såg jag nånting. Kan ju bero på att dom sa att det skulle vara klockan 19.00, då det fortfarande var ljust ute! Smartskaft... Hur som, inget dunder och brak igår tyvärr.

Även fast dagen började likadant som gårdagen, dvs. mulet och att det sen klarnade upp och blev jättefint mitt på dagen, så har det varit mulet hela dagen idag. Har dock varit rackarns varmt ute, vilket man blir lite lurad av när man tittar ut. När det är mulet hemma är det ju givet att man tar på sig en långtröja, men icke i Australien. Hade kortshorts och t-shirt på mig när jag var ute idag och jag svettades som ett as ändå, hah!

Dagens mission var att gå och handla lite frukt till lunch samt hårfärg för att ta bot på min "gråhårighet". Öste till Coles, som är närmsta mataffären från mitt hostel och inhandlade frukt men hittade inte min hårfärg. Då fick jag mig ytterligare ett mission, att hitta en butik som hade min hårfärg. Öste runt på diverse matbutiker, och hittade den till slut (på rea!) på ett apotek. Då hade jag gått en bra bit på George Street, som är en av de längsta gatorna i hela Sydney och fann att jag var framme vid Myer, ett varuhus som är som en blandning mellan NK och Åhléns. Gick runt ett tag och halvkikade på diverse grejer och tänkte att jag skulle kolla hur mycket det kostade att åka upp i Sydney Tower. Ni vet det höga tornet som är lite av en symbol för Sydney. Om ni inte minns så kan ni ju googla eller kolla tillbaka på det inlägget jag skrev när jag kom till Sydney första gången, i slutet av septeber, där jag har bilder på det. Så jag tog mig dit och kollade hur mycket det skulle kosta, och jag tänkte att det kanske skulle gå max på $20, eftersom vi hade betalat dryga $15 för att åka upp i Rialto Towers i Melbourne. Men vet ni vad dom ska ha för att åka upp i Sydney Tower?! FEMTIO jävla dollar! Över 300 spänn! Okej, det är säkert ballt att vara dryga 300 meter upp och ha en 360 graders vy över stan, men inte fasen är det värt $50. Icke! Så jag öste vidare ut på gatan och sen gick jag vilse, haha!

Gick över till David Jones, vilket precis som Myer är ett jättestort varuhus, och när jag skulle gå därifrån tänkte jag att jag kunde gena genom Myers foodcourt. På tal om det, varför har vi inte foodcourts i Sverige? Det finns nästan oundvikligen i alla varuhus här, dvs. ett helt våningsplan, eller en del av ett våningsplan bestående bara av olika matställen. Asiatiskt, McDonalds, Subway, caféer, ja, you name it. Så oftast i mitten av hela foodcourten finns sittplatser, så om man är ett gäng så kan alla gå och köpa den mat man vill ha och så sätter man sig vid de gemensamma sittplatserna. Perfekt! Istället för att "Nej, du har inte köpt McDonalds mat, därför får inte du sitta vid de här borden!" Inför foodcourts på fler ställen i Sverige! Jag vet att några enstaka ställen har det, men ha det på fler ställen tycker jag allt! Kryllar ju (troligen?) av dom i Amerikat också, och säkerligen i massa andra länder också för den delen.

Hur som helst, gick i alla fall genom foodcourten för att slippa all trafik uppe på gatan, eftersom foodcourten ligger under marken så tänkte jag att det skulle gå fortare. Visst, det gjorde det, men jag kom ju fan aldrig upp ur underjorden! Butikerna och matställena bara fortsatte och fortsatte och jag letade febrilt efter en trappa eller en hiss så jag kunde komma upp på marknivå igen! Hittade till slut en trappa och när jag kom upp gå gatan upptäckte jag att jag var långt borti fan på George Street, ca. en halvtimme från mitt hostel, hah! Så jag virrade bort mig rejält i underjorden, dock visste jag ju vart jag var när jag kom upp. Tänkte för mig själv "Jaha, Hanna-Sofia, vart har vi hamnat nu då?" Haha! Som tur är kunde jag ju lokalisera mig på en gång så jag vandrade hemåt.

När jag kom tillbaka till hostelet lånade jag "The Kite Runner" från filmrummets filmbibliotek och kollade på den samtidigt som jag mumsade i mig (nästan) all frukt jag hade köpt. Har sett filmen innan, och den är rätt bra.

Och nu har det verkligen börjat gå upp för mig - att jag snart ska åka hem. Har bara dryga två dagar kvar här i Sydney och det känns... Ja, vemodigt är väl ordet. Är svårt att förklara hur mycket jag älskar den här staden. Har nog aldrig känt mig så pass hemma i nån stad utomlands, som jag gör här. Även fast det är en grovt stor stad så har jag ändå fått mer grepp om den än vad jag fick om Cairns som är extremt mycket mindre än Sydney, och vi var ändå i Cairns i två veckor. Jag hade fortfarande knappt nån koll på vart stan var, och hur man skulle ta sig hem när vi var där, haha! Jag hoppas innerligen på att jag kommer komma tillbaka till Sydney igen, för jag är helt förälskad i stället. När jag strosade runt på gatorna idag så kände jag bara hur mycket jag kommer sakna staden. Det är ju så rackarns synd att Australien är så långt bort, så man inte bara kan sticka till Sydney över en långhelg, vilket man kan göra till vilken europeisk stad som helst. Människorna är trevliga, det är väldigt rent på gatorna, atmosfären är helt underbar och staden är väldigt vacker. Är väldigt sällan jag använder det ordet, men Sydney är verkligen en vacker stad. Som sagt så hoppas jag att det inte är sista gången jag får återse den här underbara staden!

Inga bilder idag tyvärr. Hade ändå inget spännande att ta kort på idag!

Kram och puss!

Australia Day

Happy Australia Day på er! Eller ja, jag vet inte ens om man säger det, för hittills har jag inte hört nån säga det idag... Det är kanske bara norskarna som är ensamma med att säga "Gratulerer med dagen" på deras nationaldag. Hur som helst, även fast det här egentligen är vilken annan dag som helst för min del så har jag ändå deltagit lite i "firandet".

Gick ner till hamnen vid 11-tiden på förmiddagen och upptäckte att dom hade slagit upp jättemycket tält och spärrat av massa gator på grund av detta. Fick ett litet program och en flagga i ett informationstält och det visar sig att det ska råda en liten minifestival hela dagen i The Rocks, dvs. området där jag bor och området runt omkring Circular Quay och hamnen och Operahuset. Fan, är så svårt att förklara hur allt ser ut och vart allt ligger när ni inte har varit här! Men men, jag strosade runt bland alla människor i det fina vädret och kollade på alla som var målade med australiensiska flaggor på kinder och i pannan. De flesta hade satt på sig vilket klädesplagg som helst, bara det hade en Australien-flagga på sig. Kepsar, tröjor, linnen, förkläden, hattar, handdukar osv.

Öste lite snabbt in på en souvenirbutik för att inhandla den klassiska utomlands-presenten till min kära vän i Kristianstad, och hittade diverse lustigheter. Bland annat påstods det vara känguru- koala och emubajs i nästan alla chokladförpackningar. Bajshumor. Kuuuul! Strunt samma, jag inhandlade min present och gick sedan ut på stan igen. Lyxade till det med en glass, eftersom glass SKA man äta på nationaldagen! Eller nåt... Ehm... Hur som helst så köpte jag en strut med mangoglass och citronsorbet, och den sistnämnda var huuuur god som helst! Utforskade sedan "andra sidan" hamnen, dvs. den sidan som ligger mot Harbour Bridge, så man har utsikt rakt över till Operahuset. Har faktiskt aldrig varit där förut, och man fick himla fina vyer över Australiens (eller kanske världens) mest fotograferade objekt.

Smaskade i mig min glass och efter nån timme begav jag mig tillbaka till hostelet. Så när jag gick tillbaka visste jag inte vad jag skulle göra av den lilla flaggan jag hade fått, och tyckte att det skulle vara lite "respektlöst" att slänga den, så jag frågade en förbipasserande barnfamilj (som såg ut att vara flagglösa) om dom ville ha den, men dom sa att det var lugnt. Så i samma stund mötte jag ett asiatiskt äldre par, varav mannen frågade lite försiktigt "Can I have it?" Haha, jo men visst det kan du! Tyckte han var så gullig som frågade så snällt.

Var helt übersvettig när jag kom tillbaka, men jag satte på mig bikini och gick ut till terassen och la mig i en solstol och solade. Var jätteskönt att ligga där, för det fläktade precis lagom lite då och då. Och jag har då aldrig sett så mycket trafik i luften nån gång! Vet inte hur många helikoptrar som fräste runt och (troligen) filmade utöver hamnen. Såg tre stridsplan fräsa förbi och göra lite uppvisning, och till och med ett asstort passagerarplan kom flygandes på låg höjd. Flygplatsen ligger inte ens åt det hållet som hamnen ligger, så det flög precis över huvudet på oss på terassen och kom sen tillbaka och flög mot flygplatsen igen. Dom kanske gjorde en avstickare så att passagerarna skulle få chans att se ut över Operahuset så här på nationaldagen. En av helikoptrarna flög förresten omkring med en gigansisk australiensisk flagga och cirklade runt Operan, vilket var rätt tufft. Fick lite annorlunda bilder på Operahuset tack vare detta.

Låg uppe och solade enda fram till halv fyra och gick sen in på rummet och duschade och gick sedan och gjorde lite middag. Har sett lite affischer och uppslag om att det ska vara fyrverkerier i Darling Harbour ikväll, dvs. inte i hamnen runt Operan, så vi får se om jag kan se nå dunder och brak lite senare ikväll.

Sammanfattningsvis har det varit en väldigt bra dag (trots att jag fick lite dåligt samvete efter jag hade tryckt i mig glassen bara dryga en halvtimme efter jag hade ätit frukost, haha) och australiensarna lär vara rätt glada över att det blev så fint väder. Är ju annars som på midsommar - att det är upplagt för dåligt väder på nationaldagen. Nationaldagen är väldigt mycket mer über här än vad den är hemma tycker jag nog. När jag gick till McDonalds nyss så har det verkliga festandet börjat. Det är som en blandning mellan en festival och studenten på Österäng i östersund. Fullproppad med folk på McDonalds, vilket man kan se runt 2-3 tiden på natten en lördagkväll hemma. Folk överallt. Poliser överallt. Avspärrade gator och massa musikscener överallt. Öl överallt. Jag gillar't!

Enda gången jag har målat svenska flaggor på kinderna är under diverse fotbollsmatcher, trots att folk visst målar flaggor på kroppen den 6:e juni. Ikväll lär det väl supas skallen av sig, allt enligt tradition i Australien på nationaldagen, haha! Även fast jag inte har "firat" med allt vad det innebär så har jag haft en trevlig dag. Vet inte huuur många gånger jag har hört Men at Work med "Land Down Under" idag, haha!

Kram och puss och grattis Maggan i förskott inför den stora dagen imorgon!

Fullt med folk vid Circular Quay
 
Flagga!

Hej hej, happy Australia Day!
 
Torkat krokodilkött, någon?
 
"Kängurubajs"
 
Ännu mera bajs...
 
Gott med glass!
 
Där har vi den!
 
Bonjour!
 
Hejhej!
 
Harbour Bridge
 
Där har vi den. Igen!
 
Helikopter
 
Helikopter igen
 
Helikopter en till gång!

Tillbaka i Sydney igen!

Då är jag äntligen tillbaka i min älsklingsstad - Sydney! Tog mig ca. 13 timmar med bussen från Surfers. Gårdagen gick åt till att dammsuga huset och packa ner allt i resväskan. Vaknade dock rätt tidigt, redan vid 9, och två timmar senare hade jag både dammsugit hela huset, duschat, ätit frukost och tvättat mina lakan och bäddat rent i sängen. Eftersom min buss inte skulle gå förrän vid kvart i fyra på eftermiddagen så tänkte jag att jag lika gärna kunde gå in till stan och sitta och Interneta på McDonalds ett tag. Så strax innan 11 pallrade jag mig iväg, och jag hann gå ca. 30 meter innan en bil stannar och vevar ner rutan. Jag trodde att det var nån som skulle fråga efter vägen, vilket har hänt mig ett par gånger, men det var granntanten som frågade om jag ville ha skjuts till stan. I hennes asfeta röda Jaguar. Jo jag tackar, ja! Klart att jag ville ha lift! Jag har aldrig träffat tanten innan men hon var så trevlig så, och sa att hon ofta brukar plocka upp de som bor hos Sam eftersom hon som sagt bor granne. Hon släppte av mig vid en stor korsning som ligger ca. 5-7 minuter från gågatan, så slapp jag gå i den fruktansvärda värmen som rådde i Surfers igår.

Satt på McDonalds ett tag, kom hem och åt lunch och väntade på att klockan skulle bli 15.00, då jag hade bett Sam skjutsa mig till busstationen, vilket han sa att han skulle göra. Var ju tvungen att få tillbaka mina $130 också som jag lämnade i deposition när jag först kom till Surfers. Men när klockan blev halv tre och ingen Sam syntes till så började jag bli lite orolig att han skulle ha glömt bort det. Han är ju ändå rätt gammal gubben. Jag var uppe och knackade på tre-fyra gånger men inget svar, och när jag testade ringa så sade telefonsvaret att mobilen var avstängd. Eftersom det alltid tar längre tid att gå med massa packning så tänkte jag när klockan blev 14.45 att jag måste ju gå eftersom jag hade tänkt köpa mig en macka på Subway innan jag for. Så vid kvart i tre satte jag på mig skorna och var förbannad över att jag just skulle till att förlora $130, men precis när jag har satt på mig skorna och förberett mig på att dra så kom han in genom dörren. Perfekt! Han sa att han aldrig i hela sitt liv har glömt bort ett möte eller en tid, så det var ju bra för min del i alla fall. Han inspekterade min dammsugning, vilket fick godkänt och så fick jag tillbaka mina pengar. Så skjutsade han mig till busstationen och jag öste över gatan och köpte en rostbiffmacka på Subway och satte mig sedan och väntade på bussen.

Bussen dök upp i tid, och vi for från Surfers vid kl. 16, dvs. lite efter tidsschemat. Kändes lite vemodigt att åka ifrån Surfers som jag älskar så mycket...  Hoppas vi ses igen nån gång! Var dock rätt roligt, då vi bara hade åkt en halvtimme kanske, så säger busschauffören att "där ser ni gränsen mellan Queensland och New South Wales", så var det ett monument där dom hade dragit ett streck på marken. Så sa han "välkommen till New South Wales, och nu är klockan 17.30 istället för 16.30". Rätt kul att så fort man åkte över den gränsen som låg mitt i en liten stad på the Gold Coast så var det en timmes tidsskillnad. Lite lustigt.

Jag fick sitta själv vid mitt säte fram till Byron Bay, som ligger lite mer än en timme från Surfers, då det kom en tysk snubbe och frågade om han fick sätta sig bredvid mig. Jo visst, vad har jag för val. Efter ett tag började han prata lite och han var väl inte så farlig. Men det var ju sen när det blev sovdags som det blev nötigt. Tyskjäveln envisades med att heeeela tiden luta sig mot mig när han somnade. Jag märkte ju när han vaknade till, eftersom han ryckte till med huvudet men innan det så hade jag en halv tysk man över mig. Och han var inte tjock alls, bara det att han liksom... flöt ut över sätet. Han satt och vresade, så som de flesta män gör när dom sitter, men hans knä petade liksom in i mig hela tiden, likaså hans armbåge. Detta resulterade i att jag inte sov ett skvatt på hela natten. Jag hade iPoden i hela tiden vilket brukar hjälpa när jag har svårt att sova, men icke. Dåsade till nån gång mellan klockan 04.00 och 05.30, då jag gav upp. Då började vi närma oss Sydney och jag satt och kollade på morgontrafiken enda fram tills vi anlände till King's Cross Station strax efter 06.00. Passade på att springa in på bussbolagets kontor, där jag visste att det fanns en våg, och vägde min resväska i förebyggande syfte inför Nya Zeeland. 18,5 kilo. Yes! Ingen övervikt! Får hoppas att jag packar lika smart tills på lördag som jag gjorde nu då.

Är förresten rätt roligt när man sitter och åker bil/buss genom Australien, när man ser alla vägskyltar. Och då syftar jag inte på hastighetsbegränsningar, "Give Way"-skyltar eller varning för känguru. Utan de skyltarna dom har satt upp för att man ska tänka på att hålla farten och sätta på sig bilbälte. Detta skulle aldrig funka i Sverige, med tanke på att vissa skyltar kan verka, tja, stötande. Ett par exempel: "No belt. No brain". "Buckle up, you idiot!" "Speeding, no one thinks BIG of you" "Buckle up, #!@¤/£& idiot!!" Haha, förhoppningsvis får dom ju folk att tänka till, men de flesta skyltarna är nog liiite för aggressiva för att passa in i Sverige. Såg förresten rätt många wallabies igår också. Dom ser ut som kängurur, bara modell mindre. Såg mina första wallabies när jag och My var på zoot i Wagga. Dock var det här de första vilda jag såg. Roligt!

Framme i Sydney vandrade jag genom hela stan för att komma till mitt hostel. Det är verkligen hela stan man måste gå igenom, i alla fall hela centrala stan. Med min feta packning tog det säkert 40 minuter. Passade på att gå in på Woollies och köpa mig lite frukost. Hade först tänkt att köpa frukost på ett café, men jag kände bara att jag ville bli av med min feta väska så jag slapp bekymra mig för den. Kom fram strax efter 07.00 till YHA Harbour, och det kändes som att jag aldrig hade åkt därifrån. Kändes verkligen som att det var igår jag bodde här förra gången, även fast det var nästan två månader sen. Det som är lite korkat på det här hostelet är att man inte kan checka in före klockan 14.00, så jag styrde stegen mot baggagerummet, dumpade av mina grejer och gick till köket och gjorde mig lite frukost. Efter jag hade käkat så letade jag rätt på en av de allmänna duscharna som finns i korridorerna här, och jag lyckades välja en med badkar! Happy day, haha! Dock fanns det ingen passande propp till badkaret (även fast det låg en där), så jag duschade av mig all resesvett och lyxade till det med att sätta mig ner i badkaret och duscha sittandes. Det gillar vi, haha! Bytte kläder, sminkade mig och plattade håret och kände mig genast som en ny människa. Gick sen ner till receptionen för att sätta mig lite vid datorn, och lyxade till det med att beställa en kopp varm choklad från receptionens lilla café. Mums!

Fick även till att skriva ut alla mina flygbiljetter jag ska använda nu de kommande veckorna - Sydney-Queenstown nu på lördag, Auckland-Sydney den 25:e februari samt Sydney-Göteborg även det den 25:e. Bara en månad kvar tills jag kommer hem och förgyller era liv igen, hoho!

Är rätt dåligt väder här i Sydney idag, mulet och jäkligt men inget regn dock, men förhoppningsvis får jag se lite solsken innan jag lämnar Australien för Nya Zeeland. Idag lär jag bara ta det lugnt och sova så fort jag får tillgång till mitt rum. Måste handla lite grönsaker till mina nudlar jag ska äta till middag också. Får se när jag orkar pallra mig ner på stan. Australia Day imorgon! Dvs. Australiens nationaldag. Får se vad det kan bjuda på för festligheter.

Pusspuss!

On the road again

Tråkbuss!!

Landskap

Hej Australien!

Solnedgång utanför Byron Bay

Dusch och badkar!

Det gillar vi!

Varm choklad. Muuums!

Hejdå, Surfers Paradise!

Sista dagen i Surfers Paradise idag. Eller ja, en halv dag kvar om man räknar med imorgon. Tar bussen till Sydney imorgon vid 15.45 och kommer fram strax efter 06.30 på måndagmorgon. När jag för fem månader sedan bokade min escape från familjen för den 23:e januari så bokade jag in mig på hostelet Kangaroo Bakpak, det hostelet jag och My bodde på mina första dagar i Sydney. Men jag blev så kär i det hostelet jag och Christopher bodde på efter vi kom till Sydney från Melbourne, det som ligger så fint ute i hamnen så jag avbokade mitt boende på Kangaroo och bokade in mig på YHA Harbour istället. Känns schysst att komma till ett hostel där jag verkligen trivs och vet vad jag har att förvänta mig. Dagen imorgon kommer gå åt till att tvätta lakan, packa ner det sista och dammsuga hela huset vilket alla måste göra innan man åker härifrån.

Idag har jag tvättat alla mina kläder och packat ner dom i resväskan, där dom inte har legat på dryga sex veckor. Nästa gång jag packar upp väskan helt och hållet är när jag är hemma på svensk mark igen, hoho! Klev upp vid 08.20 imorse och gick in till stan för att få mina ögonbryn färgade. Kom dit lite tidigt så jag gick till Woollies och handlade nagelfilar så länge. Tänk så roligt det kan vara när man hittar några som är svarta på ena sidan och rosa på andra sidan! Hah, blev riktigt nöjd med mig själv. Gick sen till frisörsalongen och fick lite färg på ögonbrynen och skuttade sedan hemåt. Upptäckte dock när jag kom hem när jag kollade lite närmre på brynen att på grund av att tjejen inte hade smetat vaselin runt om så att inte färgen ska fästa på huden, såg jag ut som en turk med supertjocka ögonbryn, haha! Dock gnuggade jag bort det mesta och noppade till dom till rätt form. Super! Gick sen ut och solade och låg ute i ett par timmar och fixade sedan mina naglar och käkade sedan min sista nudelmiddag här i huset.

Idag har jag varit här i Surfers Paradise i hela 41 dagar, och sammanlagt blir det 42 dagar med dagen imorgon. Känns helt sjukt hur fort tiden har gått här. Vet faktiskt inte hur jag har fått dagarna att gå så fort, hah. Jag har dock haft det väldigt skönt här och det har varit skönt att inte bo på hostel på ett par veckor. Trots att jag fick den hittills värsta rumskamraten på den här resan, efter tre veckor här så har det ändå varit väldigt skönt att känna sig hemmastadd.

Igår så klev jag upp vid 9-tiden och gick ut på min sista morgonpromenad här i Surfers. Kom hem och duschade och käkade frukost och kollade lite på tv. Sneglade titt som tätt ut på himlen för att se om det skulle klarna upp lite eftersom det var lite mulet, men ingen lycka där tyvärr... Så jag gick in en sväng till stan för att kolla lite i butiker och när jag kom hem var jag ca $70 fattigare, hah!

Har haft span på ett par assnygga solglasögon ett bra tag, men jag har hela tiden tänkt att jag skulle göra min sista shopping på Nya Zeeland. Men så slog det mig att just dom solglajjerna kanske inte finns på NZ, så jag inhandlade dom, hoho. Gröna med gula och vita ränder på. Ascoola! Sprang sedan fram och tillbaka mellan diverse butiker då jag var ute efter ett korallfärgat linne. Hittade ett på Supré, där jag även hittade ett par mörkgråa mjukisshorts, vilket jag också har varit på jakt efter. Ville ha ett par nya sovshorts, med tanke på att jag har haft mina mörkblåa från H&M hur länge som helst. Så jag inhandlade shortsen, medan (tur i oturen) linnet inte var så snyggt på mig som det var på galgen, så inget linne blev inhandlat.

Nåt jag också har haft span på ett tag var en asfräsig chockrosa klocka som kostade bara $10 om man köpte nånting annat i butiken (min favvisbutik Cotton On). Hittade dock inget annat fint inne där idag (kors i taket) så jag norpade åt mig ett enkelt armband för $3, bara för att få rabatten på klockan, som annars kostade $19,95. Handlade ett litet resekit på apoteket till min hemresa bestående av en minitandborste och en minitandkräm för att ta med på flyget. Sen gick jag in på Cotton on Body vilket är samma kedja som Cotton On, bara det att det endast består av underkläder. Inhandlade tre par trosor för $20 och sen unnade jag mig en mumsig jordgubbs/hallon/blåbärssmoothie från Boost. Blev dock helt sjukt mätt av min smoothie så jag faktiskt fick lite håll när jag gick hem, haha!

Hoppade sedan hemåt nöjd med alla mina inköp, även fast det som sagt blev lite pengar till slut... Men här är ytterligare en sån situation där det låter som att jag har handlat för huuur mycket som helst, när jag har handlat för lite mer än $70, men det är ju mindre än 500 spänn. Inte så farligt egentligen.

Gick sen till McDonalds som vanligt på kvällen och när jag gick hem var det en jättefin solnedgång som jag passade på att knäppa lite kort på. Är dock rätt lustigt hur snabb man måste vara för att ta kort på en solnedgång, för den ändrar sig verkligen på ett par minuter. De första bilderna tog jag ca. en kvart innan jag kom hem, och då hade solen gått ner helt och hållet. Tur i alla fall att jag fick ett par fina bilder.

Idag är det ju också meningen att jag skulle åkt ifrån familjen i Coota och gud anamma så glad jag är att jag inte stannade en minut längre än vad jag gjorde. Det enda jag kan känna att jag saknar från Coota var de dagarna jag och My träffades, och vi gick och käkade lunch eller gick och fikade eller var hemma hos mig och kollade på film eller bara hängde i baren. Dock är jag så überglad att jag verkligen åkte ifrån familjen så pass mycket tidigare som jag gjorde, för jag kan verkligen inte föreställa mig att jag fortfarande skulle varit kvar där och att idag skulle jag påbörja den långa resa som jag redan har gjort. Kan ju minst sagt säga att jag är nöjd med mitt beslut att åka därifrån tidigare.

Som sagt är det sista dagen här idag och det känns både skönt och tråkigt på samma gång. Jag älskar ju Surfers Paradise och jag hoppas verkligen att jag kommer komma tillbaka hit nån gång i mitt liv. Är så perfekt att det är både en lagom stor stad och även en turistort med strand och jättehärligt klimat. Kommer verkligen sakna det här stället ska jag säga er. Bortsett från Coota så är Surfers det stället jag har varit längst på i hela Australien. Har blivit redigt fäst vid det här stället.

Dock känns det skönt att nu åka tillbaka Sydney eftersom jag längtar som en tok tills Nya Zeeland! Känns också skönt att äntligen få återse min favoritstad i hela Australien igen. Får se till att njuta ordentligt de fem dagarna jag har i Sydney eftersom jag inte vet när jag kommer komma tillbaka dit igen. Idag är det bara en vecka kvar tills jag landar i Queenstown, och imorgon är det bara en vecka tills min käre bror kommer ner. Är hur peppad som helst på allt det vi har planerat att göra och det ska bli hur kul som helst att äntligen träffa honom med tanke på att jag inte har träffat honom på nästan 10 månader. Ska även bli superkul att få resesällskap igen så man har nån att roa sig med.

Ja nu säger jag som sagt hejdå till Surfers Paradise och hoppas som sagt att vi nån gång kommer ses igen.

Lite bilder från min sista dag här i Paradiset.

Pussar och kramar!


Min mumsiga schmootie!

Gottigott

Dagens inköp

Klocka och armband

Fräsiga glajjer!

Schysst solnedgång

Surfers Paradise

Hejdå mitt älskade Surfers!

Sex månader i Australien!

Då firar jag min sexmånadersdag här i Australien idag! Helt sjukt att jag har varit här i sex månader. Ett halvår! 185 dagar för att vara exakt. Har lite svårt att få in det i skallen faktiskt, hah. Tänka sig att min sexmånadersdag infaller även på mormors namnsdag! Grattis på Agnes-dagen! 2½ dag kvar i Surfers Paradise också innan jag åker till Sydney igen på söndag.

De senaste dagarna har jag inte varit allt för aktiv. Eller ja, aktiv kan man väl diskutera, jag har varit jävligt aktiv på sol-fronten, haha. Har solat och solat och solat de senaste dagarna bara för att försäkra mig om att solbrännan kommer sitta i. Vet ju som sagt inte om det är solväder på Nya Zeeland, så det är lika bra att passa på när jag ändå kan.

Förresten så lönar det sig att bo där jag bor, med tanke på att på väg till McDonalds idag så hittade jag en $10 sedel på vägen, och bara för några veckor sen hittade jag en $20 sedel på samma väg jag går in till stan. Moahaha, alltid gött att få lite extra slantar i plånboken!

Tänkte mest bara säga att jag lever och inte har svettats bort i värmen, hah. Har inte så mycket annat att rapportera. Tog dock en ganska schysst bild igår när jag kom hem från McDonalds. Var en rätt fin solnedgång, så jag passade på att sno grannens palm som fotoobjekt.

Förlåt för de här lama jag-ville-bara-säga-att-jag-lever-uppdateringarna, men det är ju inte varje dag jag har nåt att rapportera. Dock är det förhoppningsvis slut på de lama inläggen snart, med tanke på att jag kommer göra lite mer om dagarna både i Sydney och framförallt på Nya Zeeland.

Fem veckor kvar tills jag flyger hem nu. Det ni!

Pussar och kramar! ♥

Hej palm!

Idag har jag varit duktig!

Då har jag svettat mig igenom ytterligare en dag! Nej då, så farligt har det inte varit faktiskt. Idag har termometern stått på behagliga +29 grader och inte +34 som dom förutspådde på vädret. Igår var det dock sjukt varmt med +38. Jag har dock trotsat alla varningar om att man inte ska sola mellan klockan 12 och 15 och legat ute i solen både igår och idag. Igår låg jag ute och solade hela förmiddagen och gick och Internetade som vanligt på kvällen.

Idag har jag dock fått uträttat lite nyttigheter. Vaknade vid 08.20, då tjejen i mitt rum smällde igen dörren till rummet. Hade dock vaknat 1 timme och 20 minuter tidigare när hennes jävla larm ringde en sisådär fem gånger innan hon gick upp. Vid tjugo över åtta gav hon sig iväg nånstans så jag hade rummet för mig själv på morgonen vilket alltid är skönt så man slipper smyga och vara tyst. Vid 9.00 klev jag upp och käkade frukost och en timme senare öste jag in till stan. Har tänkte länge att jag ska stänga mitt australiensiska bankkonto eftersom jag inte har haft pengar på kontot sen i början av november. Jag har bara sparat mitt kort OM det nu skulle bli så att jag skulle känna för att jobba eller om nån skulle komma fram till mig och erbjuda mig ett jobb här i Surfers. Men som jag trodde så blev det ju inte så, men det skulle ju varit lite dumt om jag nu skulle få användning för mitt konto om jag redan har avslutat det.

Men men, öste i alla fall in till stan och gick in på min bank och fick prata med en jättetrevlig tjej som var väldigt pratglad och det visade sig att hon hade varit förlovad med en svensk kille för 20 år sedan och varit väldigt mycket i Sverige. Alltid roligt att höra sånt. Kollade dock mitt saldo på mitt konto igårkväll och då visade det sig att jag hade -$11,82 eftersom det tydligen kostar $4 per månad bara att ha kontot, vilket inte jag visste. Fick helt enkelt betala den avgiften och nu är kontot avslutat i alla fall.

Efter det gick jag till samma frisörsalong där jag klippte mig när jag först kom hit, och bokade tid tills på lördagmorgon för ögonbrynsfärgning. Frisörerna fick ju mig att färga ögonbrynen när jag var där och klippte mig, och jag måste erkänna att det blev väldigt bra och jag blev väldigt nöjd med det, så jag tänkte ta och göra det igen, nu när dom har börjat blekas lite. Förhoppningsvis håller färgen i sig tills jag kommer hem, annars får jag kanske färga om dom på NZ, där jag ändå tänkte klippa mig. Gick sedan och handlade lite på Woollies och på vägen hem gick jag in en sväng på busstationen. Precis som sist när jag åkte buss hit så står det på bokningsbekräftelsen att man måste "checka in" 24 timmar innan avgång, så jag gick dit och frågade om det var nödvändigt. Eftersom jag inte hade nån utskrift av min biljett så fixade mannen bakom disken det åt mig och sa att det enda jag behövde göra var att dyka upp ca. en kvart innan avgångstid. Så nu har jag en utskriven biljett, istället för att behöva leta upp nåt internetcafé och betala pengar för en utskrift. Perfekt. Gick sedan hem i värmen och la mig och solade i 2½ timme. Känns skönt att jag har fått lite nyttigheter uträttat idag så jag slipper tänka på det. Duktigt av dig, Hanna-Sofia!

Imorgon är det hela 6 MÅNADER sen jag lämnade Arlanda och Sverige och mina nära och kära. Känns lite... ja, vad ska man säga? Overkligt är väl ordet tror jag. Ett halvår på andra sidan jorden. God damn!

Grattis på födelsedagen, Emma förresten! 21 år. Helt sicko!! Puss på dig, darling!

Och nej, jag vill inte visa upp mig själv halvnaken, haha, utan jag ville bara visa er hur brun jag har blivit här de senaste månaderna. Kan jag allt reta er lite när ni sitter där hemma helt fisbleka, hoho!

Kramar och pussar

Lite brun har man väl blivit kanske?

En vecka kvar i Surfers

Ja då var det en vecka kvar här i Paradiset. Känns helt sjukt att det var hela fem veckor sen jag vinkade av My i Sydney, och att det imorgon var fem veckor sedan jag anlände med bussen här i Surfers... Tiden har gått så rackarns fort så ni anar inte! Även fast jag inte har haft nåt speciellt för mig har jag ändå fått dagarna att gå. Och nu är det bara 13 dagar kvar till Nya Zeeland, och om exakt två veckor så får jag äntligen träffa min kära bror, som jag inte har träffat sen (hör och häpna) april förra året, dvs. dryga 10 månader sedan. Shame shame...

De senaste dagarna har jag inte gjort allt för mycket. Har varit lite blandat väder så idag är första dagen på dryga en vecka jag har legat och solat. Förhoppningsvis kommer det vara solväder på Nya Zeeland också, trots att det alltid är ett par grader kallare där än vad det är här i Australien under sommaren. Får hoppas att min solbränna kommer hålla i sig åtminstone tills jag kommer hem, och gärna lite längre också, haha. Tänkte annars att jag skulle passa på att sola den här sista veckan i Surfers och så får jag hoppas på finväder de sista dagarna i min favoritstad Sydney också, innan jag flyger iväg till Queenstown.

Har väl egentligen inte så mycket att rapportera om annars. Jo förresten! Inte för att det är en världsnyhet direkt men igår tog jag beslutet att ta ut min tungpiercing som jag har haft i lite mer än 2½ år. För ett par veckor sedan kände jag bara att jag hade tröttnat på den, men jag har inte "vågat" ta ut den, av rädsla att jag skulle ångra mig, och med tanke på att sår och liknande alltid läker så fort i munnen så är det i princip kört bara man har piercingen ute i nån timme. Hur som helst så bestämde jag mig igår, så igårkväll tog jag ut den och har nu haft den ute i dryga ett dygn. Känns lite mysko att inte ha den där, men å andra sidan har jag i princip aldrig tänkt på att jag har haft den, och den har aldrig varit ivägen (förutom då jag ska slicka på frimärken, haha), så jag har aldrig tänkt på den som att den har varit jobbig på nåt vis. Nu är den i alla fall ute, och jag testade om det gick att sätta i piercingen imorse, och det gick faktiskt, trots att jag trodde att hålet skulle vara igenväxt. Är bara ett litet märke på ovansidan av tungan, men det hoppas jag på att det försvinner så snart som möjligt. Linda (som förövrigt piercade tungan samtidigt som mig) tog ut sin för typ ett år sedan tror jag, och på henne syns det inget märke överhuvudtaget. Men men, jag vet ju att jag alltid kan pierca om mig om jag skulle ångra mig, men just nu känns det bra, även fast det är lite weird att inte ha den där.

Måste ju bara säga att när jag skypade lite med mor och Gunnar igår så var ju Gunnar så vääääldigt, otroligt generös och snäll att visa upp en låda med semlor i webcamen. Ditt as! Hoppas fan att det finns nån röten semla kvar i butikerna när jag kommer hem. Fredrik! Köp åt mig så kan vi äta semlor till middag när jag kommer hem den 26:e februari, haha!

Har förresten tänkt att jag skulle ta en bild på mitt bostadsområde från ovan, så att ni kan se lite lättare hur området där jag bor ser ut. Och nej, jag har inte köpt en helikopter för att få avklarat mitt mission, utan varje dag när jag går till stan så går jag förbi ett hus som är till salu, där det sitter en bild på hela området där jag bor, så att man lättare kan se vart sitt eventuella nya hem ligger. Det är bara ett par hus bort från där jag bor, så jag tog en bild och ringade in mitt hus med rött. Det som är inringat i gult är det huset som är till salu, så jag bor alltså i det med en röd ring runt.

Allt är bra med mig här i värmen, hoppas allt står bra till hemma i kylan med er!

Kramar och pussar

Hej här bor jag!

Pacific Fair

Solen och värmen håller allt i sig här i Surfers. Både igår och idag har det varit strålande sol utan ett moln på himlen. Men oavsett hur mycket ni är avundsjuka på mig så blir det faktiskt jävligt jobbigt att vara ute i solen och sola varje dag när det är fint väder. Så igår höll jag mig inne och tog det lugnt och tittade på film. Självklart sitter det fortfarande i, hela det här med att jag-får-dåligt-samvete-när-jag-är-inne-och-det-är-soligt, men efter dryga sex månader i solen så blir det lite jobbigt att ta vara på varje soltimme. Dessutom så har man ju alltid tanken "hudcancer" i bakhuvudet... Dock ytterligare dramatik från stranden. Igår drunknade en man i 35-års åldern för han fasnade i en undervattensström. Mantrat här är "To escape a rip, swim parallel to the beach", dvs. att man inte ska simma rätt in mot stranden, utan simma längs med stranden för att simma ut ur strömmen. Antar att den drunknade mannen inte visste om det.

Hur som helst, för att jag inte skulle ligga inne och dega idag tog jag och åkte till Pacific Fair. Det är ett stort köpcentrum som ligger en bit från centrala Surfers så jag hoppade på bussen och for dit. Vi var ju där på kvällen sist vi var i Surfers, när vi gick på bio, men då var ju alla butiker stängda så vi såg ju bara själva bion. Men men, jag öste i alla fall dit och när jag kommer fram är jag som en borttappad vante och har ingen aning om vart jag ska. Jag följde i alla fall strömmen och kom fram till alla butiker som ligger som utspridda i stil med hur det är på Freeport utanför Kungsbacka, eller det där outlet stället utanför Stockholm (där jag köpte min Samsoniteväska, pappa) som jag nu inte minns vad det heter.

Alla butiker ligger alltså i som en labyrint och så finns det ett stort köpcentrum intill. Vette fan varför jag inte tog kort på hur det såg ut. Jävla dumt av mig, men det är ju lätt att vara efterklok. Med andra ord - Det finns hur mycket butiker som helt och sjukt lätt att gå vilse! Vilket jag också gjorde, haha! Nej inte riktigt vilse, men jag gick kors och tvärs mellan alla butiker och visste inte riktigt vart jag skulle eller vad jag var ute efter, haha! Jag strosade runt lite på måfå och dök in i nån butik här och nån butik där. Dock var jag faktiskt inte ute efter nåt speciellt, eller ute efter att shoppa överhuvudtaget, tro det eller ej. Jag har bestämt mig att jag ska göra mesta shoppningen på Nya Zeeland så att jag slipper släpa runt på en massa nu när jag är här, och kanske måste betala övervikt på mitt baggage när jag flyger till NZ.

Efter att ha gått omkring ett tag gick jag in på Gloria Jeans Coffees för att köpa mig en liten schmoootie. Dock hade dom några mumsiga brownies där också som jag passade på att köpa också, hihi! Så jag gick ut i skuggan och satte mig och mumsade i mig min brownie och slurpade upp min jordgubbssmoothie. Mumma! Sen öste jag runt bland alla hundra olika surfbutiker dom hade. Hemma så får man ju gå på typ Intersport eller Stadium eller nån liknande butik för att köpa surfshorts eller t-shirts eller vad det nu kan vara, och alla märken finns samlade i en butik. Här finns det en butik som heter City Beach, som har de flesta märken, men annars så har varje märke sin egen butik - Billabong, Roxy, Von Zipper, Rip Curl, Quicksilver eller vad det nu kan vara. Plus att allting är så sjukt mycket billigare än vad det är hemma. Hemma kan man ju få betala bryga 800 spänn för ett par surfshorts, medan här går det på mellan $30 och $80. Så jag gick lös inne på Billabong, hoho! Dock berättar jag inte vad jag har inhandlat eftersom det jag gick därifrån med ska bli present till en viss Fredrik, hihi!

Förutom mitt fika så var det enda jag inhandlade till mig själv ett par sandaler. Och det är det tredje paret jag köper likadana, haha! Köpte det första paret i Canberra, men dom gick sönder, så jag köpte likadana nya i Cairns, och nu har dom gått sönder, så jag köpte likadana igen, haha! Kanske lite onödigt eftersom dom har gått sönder på samma ställe varje gång, och sulan är typ 5mm tunn så det är ju riktigt dåligt kvalité på dom. Men dom är verkligen sköna, plus att det är dom jag använder hela tiden. Jag har en tendens att få skavsår mellan tårna av mina flip-floppar så då är det mycket bättre att ha sandaler. Sen har jag egentligen inga andra. Har två par gympaskor och ett par lite finare sandaler med klack, så jag kände att jag lika gärna kunde införskaffa i ett par sandaler som jag vet att jag kommer använda.

Innan jag begav mig hemåt gick jag in på bion för att kolla om det gick nån bra film som jag kanske kunde roa mig med, men jag kom dit vid 13.20, och "Avatar" hade börjat 13.15, och övriga filmer som jag skulle kunna tänkt mig att se skulle börja antingen vid 14.00 eller 15.00 så jag hoppade på bussen tillbaka till Surfers igen.

Jag vet att bilderna på mig ser lite skeva ut, med tanke på att jag är helt vit i håret på varje bild, haha! Det beror dels på att det var över två månader sen jag färgade håret, och även för att solen står så högt på himlen så allt ljus kommer uppifrån. Jag ser nästan gråhårig ut på vissa bilder, haha, men oroa er inte - det är jag verkligen inte! Tänkte att jag skulle ta en sista färgsession innan jag åker hem, då jag är tillbaka i Sydney, med risk för att min hårfärg inte finns att köpa i Nya Zeeland.

Trots att Billabonggrejer är sjukt mycket billigare här än vad det är hemma så har jag spenderat redigt med pengar idag... Fan! Haha! Men jag har kommit fram till det att vissa belopp i dollar låter mycket högre än vad det egentligen är i kronor. Typ $100 tycker jag låter sjuukt mycket, men det är ju egentligen bara lite mer än 600 kronor. Och ibland är det tvärtom. Jag betalade $4 för min lille brownie idag, och det är ju fan helt sjukt dyrt! 25 spänn för en svettig liten kaka! Om man tänker på det i kronor så låter det hemskt dyrt, medan när man ser skylten $4, så tänker man "Men det var ju inte så farligt!". Gud, jag måste åka hem snart så jag börjar tänka normalt, haha!

För att sammanfatta dagen har jag haft en väldigt trevlig dag för mig själv. Det är bara så jävla surt att jag inte kan handla allt jag vill. Det är inte det att jag inte har pengar, utan för att det inte får plats i min väska, plus att det inte får väga för mycket när jag åker hem. Vill verkligen inte stå där sista dagen på flygplatsen och betala flera tusen kronor i övervikt. Innan jag åker till Nya Zeeland ska jag försöka nosa upp en våg så att jag kan väga min väska så att den inte väger över 20 kilo, som väskan max får väga när man flyger. Det är ju så, att vissa kläder skulle jag kunna slänga bara för att jag inte använder dom här, men jag vill ju ändå ha kvar dom när jag kommer hem, och det känns så onödigt att slänga kläder som inte är trasiga och som jag vet att jag kommer använda när jag kommer hem. Så störigt att jag tog med mig så mycket "fina" kläder, så att jag inte bara tog lite halvslitna kläder som jag lätt kunde göra mig av med. Ska kolla innan jag åker härifrån Surfers om det är nånting jag kan göra mig av med, så att jag inte drar runt på massa crap i onödan.

Grattis på födelsedagen i förskott, Daniel! Kommer troligen inte ha nåt att rapportera imorgon så jag passar på att skriva grattis på 22-års dagen idag istället. Om dryga två veckor ska vi allt ösa gärnet i Queenstown, NZ. Wiho!

Lite bilder från dagen. Som sagt stör jag mig som fan på att jag inte tog nå bilder på hur det såg ut på Pacific Fair... Men men, ni får nöja er med dom jag tog i alla fall.

Det här är förresten det 100:ade inlägget jag skriver. Jag har allt varit bra på uppdateringen, tycker ni inte?

Puss på er!

Stigen på väg in till stan. Tycker det är så lustigt hur den slingrar sig mellan träden, hoho!

I väntan på bussen

Mmm... Fikapaus!

Gott med schmooootie!

Brownie

Jordgubbssmoothie

Jag är ledsen för jag är så svettig, haha!

Dagens shoppingkassar

Nya (eller inte nya direkt) sandaler

Värmebölja

Hälsningar från värmen! Jag vet inte hur mycket dom rapporterar om det här hemma, men det är i alla fall värmebölja i det här landet just nu. I både Adelaide och Melbourne har det varit över +40 grader i flera dagar nu, och det är extrem fara för bränder i både staterna South Australia och Victoria. Även i Canberra har det varit +38-39 grader i ett par dagar nu. Här i Surfers är det också jävligt varmt. Dock är det väl "bara" strax över +30-strecket, men det blir rackarns jobbigt när det knappt blåser och det inte syns ett moln på himlen. Dessutom rapporterar dom väldigt mycket om hajar som har setts vid stränder runt om i landet, men hittills har det mest bara varit runt Perth, som är känt för att ha väldigt mycket vithajar. Men tydligen så hade folk blivit ombedda att ösa upp ur vattnet igår här i Surfers, då en tvåmeters tigerhaj hade setts bara ett 30-tal meter från stranden, hoho! Dåså, ytterligare en anledning att inte gå till stranden, för jag antar att ni vill ha hem mig i ett stycke, med båda armar och ben fortfarande fastsatta vid kroppen, haha!

Imorse satte jag klockan på halv 9 och gick upp och gjorde mig i ordning. Tittade lite på tv, och sen vid 9 så vandrade jag ut till närmaste telefonautomat för att slå en signal till min kära vän My! Igår var det 4 veckor sen hon åkte hem och förutom lite sporadisk kontakt på Facebook så har vi inte pratat och jag har knappt haft nån koll på vad hon har haft för sig hemma. Hon läser ju min blogg, så hon vet ju vad jag gör här men jag var ju självklart nyfiken på hur allt står till hemma. Blev redigt avundsjuk när hon sa att det var -18 grader och jättemycket snö hemma. Pratade i dryga 40 minuter och efteråt skuttade jag glatt hem igen. Var så otroligt kul att bara höra hennes röst och prata lite skit och catcha upp om saker och ting.

Kom hem och käkade frukost och slängde in en laddning med tvätt i maskinen. La mig sedan ute vid poolen och solade. Efter ett tag kom Sam för att leverera ett brev - denna gången från mor, Gunnar och Daniel. Tack för det! Och ja, Daniel kortet var jääääättesnyggt, haha! Nu har jag allt fått en liten samling med kort och brev. Första från farmor, andra från pappa och Maggan, tredje från Fredrik och så anlände det fjärde idag.

Sam stannade en stund så snackade vi lite om tjejen i mitt rum. Han frågade hur hon var och om det gick bra att ha henne i rummet. Så sa jag att hon säger ju inte så mycket men att det är väldigt irriterande när hon kommer hem mitt i natten och tänder lampan. Så såg jag hur han fick ett litet irriterat ansiktsuttryck och sa "Men säg åt henne att hon måste vara tyst och visa respekt när hon kommer hem mitt i natten när du sover!". Jo, bara det att hon knappt förstår nån engelska... Hur som helst, så sa han "Ja, hon är ju rätt så konstig faktiskt...". För tydligen hade hon sagt dagen efter hon hade flyttat in här att hon tänkte åka till Sydney för att hämta sin pojkvän som kom från Sydkorea för att hälsa på. Jovisst, det gick väl bra att hon åkte dit, så länge inte han stannade här, eftersom killar inte är "tillåtna" här i huset. Så hon far till Sydney, kommer tillbaka samma dag (jag har ingen aning om när det här var, och jag såg heller inte röken av nån pojkvän), och hennes kille skulle försöka hitta ett jobb här. Men efter ett par dagar så hade han inte hittat nåt jobb här i Surfers, utan fick ett jobb på en farm en bra bit härifrån. Och sen, bara ett par dagar senare, så hade den här tjejen i mitt rum skaffat sig en NY pojkvän här i Surfers, och det är därför jag inte har sett röken av henne på ett par dagar, plus att hon inte sov här häromnatten. Här byter vi karlar som en annan byter trosor!

Så berättade han lite andra lustiga historier om folk som har bott här. Han sa att han hade två tjejer från Schweiz som bodde här ett tag varav den ena tog med sig två män (ja, inte killar utan män) hem en kväll. Sam hörde att dom hade börjat spela musik och förde lite liv, så han gick ner från sin lägenhet på övervåningen för att se vad dom hade för sig. Så är den här tjejen i duschen medan de två männen sitter i vardagsrummet och väntar på henne, men försäkrar Sam att dom strax ska dra sig. Så efter ett tag går dom ut på stan, men kommer tillbaka vid 1 på natten och efter en stund hör Sam hur duschen går igång på nedervåningen, eftersom det är rätt lyhört här. Så han går ner för att titta vad dom har för sig, och precis när han kommer ner så kommer tjejen ut ur duschen och så går en av de två männen ut ur sovrummet och in i duschen, och efter en stund kommer även den andra mannen ut! Dvs. har den här bruden tagit med sig karlarna hem för att ha en "mysig" liten trekant. Uss!

Ytterligare en grej han berättade var att han hade haft två svenska tjejer på 19 år i ett av sina andra hus, för han har nämligen flera hus runt om i Surfers som han hyr ut. Och i det huset där svenskarna bodde fanns det ingen pool, men dom frågade ändå om dom kunde låna poolen som finns här på baksidan, och han sa att det inte var några problem. Så en dag kommer han hem och hittar en av tjejerna nuppandes i poolen med en man på dryga 40 år! Jag vet inte hur länge sedan det här var, men det var vid ett tillfälle då en av hans grannar frågade om han hade öppnat en bordell, haha! Fan så hemskt att ens grannar tror att man har öppnat ett horhus, bara för att inte vissa människor kan bete sig som folk. Visst att det är bra att man känner sig hemma här, men man måste ändå respektera människorna som bor här, och det är inget hotell och ingen nattklubb. Det var ju det jag tyckte var så skönt med att komma hit, att man kunde få lite lugn och ro om man jämför hur det är med att bo på hostel. Blir ju förvånad om hur vissa människor kan bete sig. Visst att det är bra att man känner sig hemma här, men det innebär ju inte att man kan ha trekant med främmande män och nuppa med nån random karl i poolen. Och den poolen som jag har badat i, senast idag! Uuuuuuh!

Så måste jag ju bara berätta om mitt breakdown idag. Det är väl ingen nyhet för er där hemma att jag har ganska så grov hemlängtan och att jag är redigt avundsjuk på er där hemma som har massa snö och kyla. Och idag kollade jag på nyheterna där dom lite snabbt visade vilka nyheter dom skulle prata om efter pausen. Så visade dom en bild på ett hotell som var byggt i is, men det enda dom sa var "And this is the hotel you'll go to to chill out" och dom sa inte vart det var nånstans. Men jag hade ändå mina aningar... Så efter pausen så sa dom nånting och tillslut "...and our reporter Blabla Nånting has taken a trip to Lappland". Och tro på fan att det är självaste Ishotellet i Jukkasjärvi dom rapporterar ifrån! Så var det en intervju med två män som höll på att bygga upp hotellet och jag bara hörde deras typiska svensk-engelska dialekt som man så tydligt kan urskilja. Och i princip det första som dyker upp på tv-skärmen är vyn över en frusen sjö med en snötäckt skog i bakgrunden och snön som bara glittrar i solskenet. Och då brast det för mig. Jag börjar storgrina. Jag sitter och tittar över det underbara snötäckta landskapet och slädhundarna som springer över den frusna sjön och tårarna bara forsar ner för kinderna och jag känner mig som den ensammaste människan i världen. Tankar som "Vad fan gör jag här?", "Jag vill hem!" och "Jag är så less på den här jävla värmen!" for genom huvudet. Men när repotaget var slut så tog jag mig samman och tog några djupa andetag och tänkte den ständigt återkommande tanken att jag borde inte klaga och att jag borde vara helt och hållet nöjd med att vara här i värmen och ha det skönt. Visst att det "bara" är fyra veckor sen My åkte hem, så jag har ju inte varit ensam så länge, men bara det att vara så långt hemifrån, långt ifrån människor man älskar och saknar, det tär på en! Det tär på mig! Klart som fan att det är svårt att vara själv på andra sidan jorden utan människor man tycker om.

Ni kanske bara vill ge mig en fet smäll för att jag klagar men bloggen är ju dels till för att berätta för er där hemma vad jag gör här nere, men även också för min egen skull för att jag ska få ut det jag har i skallen och kunna skriva av mig. Vill inte att det ska låta som att jag "bara" klagar och att jag bara vill åka hem, men jag har behovet att skriva av mig när jag funderar och grubblar över saker och ting. Hoppas ni inte tycker att det är jobbigt att läsa om, och jag gör det verkligen inte för att göra läsningen tråkig, utan jag gör det helt enkelt för att jag måste skriva av mig. Vissa dagar känner jag en desperat längtan efter att åka hem, medan andra dagar är jag nästan rädd för att åka hem för att jag kommer sakna det här landet så otroligt. Så bli inte förvånad om jag helt plötsligt kommer skriva att jag inte vill åka hem och att jag trivs och har det bra här, för det kommer jag säkert göra, haha! Är lite som en berg-och-dalbana då jag ena dagen känner en grej och andra dagen känner nåt annat. Kommer säkert vilja sparka mig själv i röven när jag kommer hem när jag läser det här, eftersom jag troligen då kommer ha sån längtan tillbaka hit och tänka "Det är väl inte så svårt att stå ut! Fattar du vad bra du hade det då eller?!" Men men, det är så här jag känner mig just nu i alla fall, och ni kan som sagt räkna med lite motsägande åsikter och känslor den kommande tiden.

Hur som helst, nu börjar Nya Zeeland närma sig med stormsteg! 13 dagar kvar i Surfers och sen 6 dagar i Sydney innan jag flaxar iväg!

Inga bilder idag tyvärr. Hoppas allt står bra till i kylan. Jag tänker på er!

Pusspuss!

Grattis, mamma!

Grattis på födelsedagen, mamma! Jag sa ju hur mycket Fredrik fyllde här om dagen men jag har hört att man inte varken ska avslöja en kvinnas vikt eller ålder, så jag är snäll och inte avslöjar hur mycket du fyller, mor. Haha! Även fast de flesta som läser min blogg troligen vet hur mycket du fyller, hah! Hoppas Gunnar bjuppar dig på tårta idag. Puss på dig!

Nu har äntligen solen börjat titta fram över Surfers, så både igår och idag har jag spenderat dagen vid poolen. Idag har det dock varit jävligt varmt så jag kunde inte ligga ute så länge med tanke på att jag började känna av i huden att det brändes lite. Det är väldigt skönt dock att kunna ligga vid poolen, med ena armen eller benet nere i vattnet för att kunna svalka sig.

Det är därför jag bara har varit på stranden två gånger eftersom det helt enkelt blir för varmt att ligga där. Dessutom är det säsong för maneter och nåt som heter Blue Bottles, vilket är en typ av manet som bränns så illa så att man kan bli helt förlamad av smärta, plus att man får rediga brännmärken på kroppen av dom också. Det var inte säsong för maneter förra gånger vi var i Surfers, men nu rapporterar dom på nyheterna dagligen om att x antal Blue Bottles har blivit sedda per dag osv. Skulle inte vara så kul att bli bränd av en sån, så därför håller jag mig ifrån havet.

Alla asiater jag har träffat på den här resan har varit likadana, dvs. väldigt tysta och försiktiga och allmänt trevliga. Och det är bara jag som är europé i det här huset, alla andra är asiater, från Japan, Sydkorea osv, och alla tjejer är tysta och snälla och söta och verkligen inga som för mycket liv av sig. Och jag nämnde ju förra veckan att den nya tjejen i mitt rum är väldigt tyst och timid och inte för så mycket liv av sig, så som de flesta asiater brukar vara. Men ack så fel jag hade. Och varför var jag tvungen att få den första asiaten i världen som beter sig som ett as!? Den här tjejen i mitt rum är ofta ute sent om kvällarna, och varje gång hon kommer in i rummet så verkligen öser hon in i rummet. Jag vet inte hur bättre jag kan beskriva det, men hon sliter upp dörren och ja, öser in i rummet. Så har vi en sänglampa, som står på min sida av det avlånga nattduksbordet, och varje gång hon kommer hem, även fast jag sover, så tänder hon lampan. Hon lämnar dörren öppen när hon går till badrummet så att jag får lyset från hallen rakt i ansiktet. Och när hon kommer tillbaka och ska smörja in sig i ansiktet och övriga kroppen med alla hundra krämer hon har, så ska hon daska in krämen. Hon smörjer inte in sig, hon duttar inte in den, nej hon ska klappa in den så att det daskar högt som fan! Och oavsett vad det är som daskar, så är det inte ett trevligt ljud att vakna till mitt i natten. Och på tal om ljud, så snarkar hon som en jävla karl! Inte nog med att man blir väckt när hon kommer hem, utan en kanske en halvtimme senare när hon har somnat så vaknar man till en jävla snark-attack!

Och det slutar inte där. Hon har hundratusen mobilsmycken på sin mobil så varje gång hon plockar upp sin mobil så rasslar det som ett gäng bjällror. Och de senaste nätterna har hon inte kommit hem vid klockan elva eller tolv. Neeeej. Hon har kommit hem vid fyra, halv fem, och tänder lampan!! Okej om hon hade kommit hem hyfsat tidigt, för jag själv brukar lägga mig mellan halv elva och halv tolv. Igårkväll tänkte jag att jag fan inte skulle vakna av att hon kom hem, så jag drog ut kontakten till sänglampan, och när hon kom hem klockan 4 så tände hon faktiskt inte. Troligen för att hon inte fattade att jag hade dragit ur kontakten, haha!

Men det värsta med allt det här är hennes larm som ringer varje morgon. De första morgnarna hon var här så ringde hennes larm vid halv åtta, åtta, och hon har snoozat ett par gånger men sen gått upp. Men imorse ringde hennes larm första gången vid 8, och så snoozade hon. Och larmet ringde sedan två minuter senare, och då snoozar hon igen. Och en tredje gång. Snooze igen. Så tänkte jag att efter tre gånger så borde ju hon gå upp. För jag hörde ju varenda gång larmet gick, och så var det så tätt så att jag hann preciiiiis somna om innan jag vaknade igen av hennes larm. Larmet går. Hon snoozar. Larmet går. Hon snoozar. Larmet går. Hon snoozar. När larmet hade gått SEXTON gånger (ja, jag räknade), så var jag så jävla irriterad att jag gick upp. Så jag blev väckt klockan åtta och utstod en halvtimme av jävla larmpip innan jag gick upp. Men det är ju inte så kul att vara ovän med den man bor i samma rum som, och med tanke på att vi ska göra det i två veckor till, men jag ville fan hämnas när jag klev upp. Men det enda jag gjorde var egentligen att lämna dörren öppen när jag gick och åt frukost, och dörren gnekar som fan när den slår igen så jag hoppades att hon skulle bli väldigt störd av det. Och ja, det blev hon, med tanke på att när jag mötte henne i korridoren, efter hon hade klivit upp, så sa hon inte godmorgon eller hej som hon alltid gör när vi träffas. Jag gillar inte att ha "krig" med nån man bor ihop med, med tanke på att jag gick och var irriterad typ hela tiden när vi bodde ihop med de respektlösa idioterna i Melbourne, men ibland undrar jag vad det är för fel på vissa människor.

Ni kanske tycker jag är töntig som ville "hämnas" men det är inte så jävla kul att bli väckt klockan fyra på morgonen och sen bli väckt fyra timmar senare. Jag tänkte att det kanske skulle sluta efter ett par dagar, men det är i princip varje natt hon kommer hem sent och tänder lampan. Och på Fredriks födelsedag så ringde jag honom och pratade ett bra tag, så jag var hemma strax efter klockan elva på kvällen. Och anledningen till varför vi avslutade samtalet var att jag var så otroligt trött, och när jag äntligen kom hem och fick lägga mig så kände jag bara vad skönt det skulle bli att sova. Men så när hon kom hem och förde ett jävla liv så vaknade jag ju och jag bara kände "Men snälla människa, jag är trött och jag vill sova och det är mitt i natten!". Jag går och är trött i princip hela dagarna för att jag kan aldrig riktigt slappna av när jag sover.

När man har delat rum med okända människor på hostel över de senaste månaderna som jag har gjort, så var det så otroligt skönt att komma hit för dryga fyra veckor sen och känna att jag hade ett eget rum och mitt egna space. Det är en grej som ska bli så jävla skönt med att komma hem till Sverige, att man inte behöver oroa sig att nån kommer in mitt i natten och att man blir väckt och aldrig riktigt kan slappna av. Förhoppningsvis blir det bättre på Nya Zeeland när jag kommer dela rum med Daniel så att man har en extra person som har koll på ens grejer.

Nu har jag förresten bokat hostel i Queenstown på Nya Zeeland för mig och Daniel. Jag kommer ju dit om tre veckor, den 30:e, och Daniel anländer den 31:a. Så jag bokade en natt för mig, och sen bokade jag fem nätter för oss båda. Så planen är att vi stannar i Queenstown tills den 5:e februari, och sen har vi inte riktigt bestämt vart vi ska fara sen. Har i alla fall bokat hyrbil mellan den 5:e och den 25:e februari, så det är så vi ska ta oss runt i landet. Så vi hämtar upp bilen på morgonen den 5:e och sen får vi som sagt se vart vi ska ta vägen. Kommer troligen bli rätt så intensiva första dagar på Nya Zeeland, då många av inspelningsplatserna till Sagan om Ringen-filmerna ligger i området runt Queenstown, och även Nya Zeelands högsta bungyjump, hoho!!

Det var inte riktigt meningen att största delen skulle bestå av mina utbrott på idiotbruden i mitt rum, men tyvärr blev det så.

Hur som, hoppas du får en fin födelsedag, mor! Jag slår en signal lite senare.

Pussar och kramar!

Hej palmer!

Hej pool!

Ja, jag vet att jag har märken på mina extremt håriga lår, haha! Men jag hade precis legat på mage och ni ser ju hur det ser ut där jag ligger - småsten, dvs. som upplagt för schnygga avtryck på kroppen, haha!

Grattis, Fredrik!

Happy födelsedag, Fredrik! Grattis på gammalgubbe-dagen! Haha! Nejdå, så illa är det inte. 23 år! Är din första födelsedag jag inte är hemma och kan ge dig en puss, buhu! Du ska allt få en väldigt fin present när jag kommer hem, hoho! Grattis älskling! Saknar och älskar dig! ♥

Dagarna här i Surfers rullar på som vanligt. Det har inte varit fint väder på flera dagar nu så jag har bara tagit det lugnt hemma. Igår på förmiddagen var jag och handlade lite mat och på kvällen gick jag och Internetade som vanligt. Kom hem och garvade mig igenom "White Chicks".

Så har jag upptäckt att min axelremsväska i skinn har fått röda hund. Haha, vilket innebär att skinnet på baksidan har börjat skavts av så att den är helt prickig, dvs. inte så snyggt. Så jag har varit på jakt efter en ny väska, så här om dagen öste jag in på en surfbutik och hittade en assnygg Roxyväska i en liknande modell som den jag redan hade. Men jag har slutat att ta med mig min plånbok när jag går och Internetar för att jag inte ska kunna köpa nånting på vägen hem. Men igår så bestämde jag mig ändå för att köpa väskan på vägen hem från McDonalds, så jag går in och letar upp väskan. Dock hittar jag en annan från samma märke som var mycket snyggare, men då upptäcker ju jag att jag inte har med mig plånboken. Frågade om jag kunde lägga undan väskan tills dagen därpå men dom la bara undan grejer för en timme. Skit tänkte jag, så jag gick hemåt.

Men när jag gick hem så fick lite panik när jag tänkte på att nån annan kanske skulle norpa åt sig den, och dessutom var klockan bara tjugo över sju, så jag gick hem och hämtade min plånbok och gick tillbaka in till stan och köpte väskan. Och den är så fiiiin! Den är lite mindre än min förra väska men den är så mycket snyggare. Är supernöjd med den (även fast den var lite dyr. Ooops!).

Och jag måste faktiskt få ur mig lite irritation just nu. Dom rapporterar väldigt mycket på nyheterna här just nu om "snökaoset" i Europa och att skolor har stängt och folk håller sig inomhus och att det är den kallaste vintern på 60 år eller vad det nu var. Klart att jag som inbiten norrlänning älskar vintern och helt ärligt gärna skulle vilja byta ut den här solen och värmen mot härligt bitande -25 gradig kyla och massa snö. Men det jag blir så irriterad på är det att alla rapporter på nyheterna handlar bara om vad snön har ställt till med och att folk har varit tvungen att gräva loss sina bilar osv. Men vafan, när det är som det är med klimatet runt om i världen - dvs. att det blir varmare på grund av den globala uppvärmningen så varför kan inte folk vara tacksamma för snön och kylan? För om x antal år kanske det inte ens kommer kunna komma nån snö, så uppskatta den när den faktiskt kommer! Byt till vinterdäck, sätt på dig ett par långkalsonger och en mössa och sluta klaga! Gah! Uppskatta vintern när den faktiskt kommer på riktigt. Jag skulle som sagt gärna byta.

Hur som helst, hoppas allt är bra därhemma. Nu är det bara 24 dagar kvar till Nya Zeeland. Woho!
Blev så stolt över min nyinköpta väska att jag var tvungen att lägga upp massa bilder på den, hoho!

Puss puss!

Snyggeväskan!

Hej hej!

Roxyyyyyyyy


Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0