Vive la France!

Om lite mindre än tre månader är avslutar jag min studietid efter FEM ÅRS pluggande. Tio terminer kommer jag då ha tagit mig igenom, av både roliga och mindre roliga uppgifter, tentor, inlämningar och annat. Sen är då tanken att jag ska ut i verkligheten och söka jobb och försöka mig på en karriär som översättare. Men innan vi tar itu med allt vuxentjafs så ska man väl unna sig lite semester!
 
Så på midsommarafton, närmare bestämt den 24 juni, tar jag och min käresta och åker iväg till Nice på Franska Rivieran. Där kommer vi spendera fyra dagar innan vi avslutar resan med tre dagar i huvudstaden i La France: Paris. Jag har ju varit i Frankrike två gånger förut, och båda gångerna har det varit Paris, så det ska bli kul att se en ny stad. Såklart ska vi ju också försöka ta oss över till lillepluttlandet Monaco så att jag får utöka min besökta-länder-lista med ytterligare ett land!
 
Vi kommer alltså att flyga till Nice och sedan är tanken att vi ska ta tåget från Nice upp till Paris, och så flyger vi hem från Paris den 1 juli. Hittills har vi bokat flygen samt de två första hotellnätterna i Nice och de tre hotellnätterna i Paris. Varför vi inte har bokat natt 3 och 4 i Nice är följande: den 25 juni firar jag och Fredrik nämligen 10 ÅR ♥ tillsammans och har därför bokat två nätter på ett superfint hotell bara några meter från strandpromenaden och själva Rivieran. Och på grund av det superfina hotellet så kände vi att vi bara ville lägga lite extra slantar på två nätter och inte fyra nätter, då det skulle kosta över 10 000 kr... Så de andra två nätterna i Nice planerar vi att boka AirBnB, men vi har ännu inte hittat något. Men det är ju ett tag kvar så än är det ju ingen panik.
 
Trots att jag till 99 % av gångerna vi bokar resor vill besöka länder där jag aldrig har varit så har ju det nuförtiden resulterat i resor allt längre bort, då vi snart har varit i vartenda land i Europa, haha. Jag hade en idé på en resa till Asien, men det var faktiskt svårt att hitta ett land som inte har regnperiod under våra sommarmånader, samt att vi på två år har varit på tre långresor (Kalifornien, Malaysia & Indonesien och nu sist Miami). Så vi lugnar oss lite med långresorna och ser fram emot en romantisk vecka i Frankrike i sommar.
 
Så om tre månader vaknar bloggen igen!
 
Bonjour, Nice!