På svensk mark

Sista dagen i Riga varade inte särskilt länge, då vi åkte från hotellet redan vid 10.30. Så vi hann inte mer än vakna, göra oss i ordning och äta frukost innan det blev dags att åka. Tog inte mer än en kvart till flygplatsen så det måste ha varit för att det var mycket trafik som det tog så lång tid mellan flygplatsen och hotellet i fredags. Vi kom fram till flygplatsen typ 1 timme och 45 minuter innan flyget skulle gå så vi kikade lite i taxfreen och åt lite lunch innan vi boardade. Landade i Göteborg i utsatt tid och tog oss hem med flygbussen.
 
Vi funderade just på det om vi någonsin har varit i en stad som vi inte har tyckt varit trevlig. Visst, det finns väl städer och platser man har varit på som man kanske inte nödvändigtvis vill åka tillbaka till men det behöver ju inte betyda att staden i sig inte är trevlig. Så det kanske låter lite enformigt när jag gång på gång beskriver varje plats vi besöker som trevlig, men jag vet inte hur annars jag kan beskriva Riga. För det är verkligen en trevlig stad. Riga är störst av de tre huvudstäderna på Baltikum (Vilnius tvåa, Tallinn trea) men känns ändå väldigt lagom. Som jag skrev här om dagen så är det gångavstånd till det mesta och som i de flesta andra städer är ju Gamla Stan väldigt trevlig.
 
Något som är gemensam för alla tre städer, som kanske är lite oväntat, är att vi i både Vilnius, Tallinn och Riga har ätit väldigt god mat och det finns väldigt nya och trendiga restauranger. Det kanske finns de som tänker på Baltikum som att det bara finns kålsoppa och andra sovjetiska maträtter men det finns väldigt många flashiga restauranger med miljötänk och framförallt väldigt god mat. Vi käkade ju tapas igårkväll vilket var hur gott som helst, och konceptet med vinautomater på Easy Wine är ju verkligen jätteroligt. Så det är kul att alla tre länder har ett väldigt brett och bra restaurangutbud.
 
Som vanligt är vi väldigt nöjda med även den här resan och det är kul att åka iväg sådär bara över en helg.
 
Ett par bilder från en gråmulen lettisk himmel från idag.
 
Kram!
 
Riga International Airport
 
Hej då Lettland!
 
I väntan på flyget

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0