Land nummer 10

Vi lämnade vår stora lägenhet i Spa vid 9-tiden imorse, då vi hade satt klockan och ville komma iväg tidigare än vanligt i och med att vi hade så många timmar i bilen framför oss idag. Efter ungefär fyra timmar, strax innan Bremen i Tyskland, stannade vi till och käkade lunch och åkte sedan vidare. Hamnade i lite vägarbeten i Hamburg men annars gick allt bra. Bara ett par kilometer innan danska gränsen så ville Fredrik stanna vid bordershoppen och köpa öl. Han handlade totalt fem plattor öl à 24 burkar för bara 700 spänn. Helt galet billigt.
 
Det är alltså i Danmark vi är nu, närmre bestämt i den lilla staden Fredericia. Ställena vi har stannat på de senaste dagarna har ju framförallt varit för att de ligger på bra köravstånd från varandra. Vi kom fram idag vid 18-tiden så det tog oss totalt nio timmar att ta oss hit. Körningen tog väl åtta timmar men med lunch och tankpaus så blev det ju lite extra tid. Vi sade ju att vi inte ville köra mer än sju timmar per dag nu när vi är på väg hem, men det här blev ett undantag. Precis som med Belgien, så tänkte vi att vi ju kan ta en natt i Danmark hellre än i Tyskland, där vi ju redan har stannat en gång på den här resan.
 
Här i Fredericia bor vi på hotell och inte i lägenhet, och hotellet ligger precis nere i hamnen. Det är runt 17 grader "varmt", rätt blåsigt och lite regnigt av och till. Det var betydligt skönare i Spa med strax över 20 grader, så här blir det nästan lite för kallt. Även om jag föredrar sådant här framför 35 grader och strålande sol så hade det ju inte skadat med ett par grader till.
 
Vi packade in oss på rummet och tog oss sedan direkt ut för att hitta någonstans att äta. Bara ca 100 meter från hotellet ligger en streetfoodmarket, som alltså är ett ställe med flera små "restaurangbodar" som serverar olika mat. Vi köpte in öl och Fredrik tog en burgare och jag tog en pizza. Min pizza tog dock väldigt lång tid att få in så Fredrik hann faktiskt äta upp innan jag fick in min mat. Vi satt ute och åt på grund av hundarna och i och med blåsten så hann ju maten svalna rätt snabbt, så för att inte hans mat skulle bli kall så fick det bli att äta i omgångar. Maten var i alla fall jättegod och ölen likaså. Efter maten gick vi en kort promenad med hundarna men det blev inte mer än så då det helt enkelt blev för kallt, haha. Vi får ta på oss en extra tröja när vi går morgonrundan imorgon.
 
Som ni kanske har räknat ut så är vi nu så pass nära hemma att det här är sista stoppet på resan. Som alltid kommer jag skriva ett avslutande inlägg när vi är hemma igen.
 
Puss och kram!
 
 
In i Tyskland
 
Nöjd Fredrik på bordershoppen
 
In i Danmark
 
Gulligt meddelande från hotellet. Och två små hundben till hundarna också!
 
Älsklingarna
 
Restaurangen inne
 
Klart man dricker Carlsberg i Danmark!
 
Restaurangen ute
 
Fredericia
 
Såg en studentbuss. Verkar lite sent för att vara en studentbuss men det var ungdomar med vita mössor som skrålade till hög musik så antar att det var det
 
Fredericia
 
Tjejerna i Fredericia
 
Hamnen

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0