En dag i Tata

Imorse tog vi verkligen sovmorgon och klev inte upp förrän 09.30. Tog ut hundarna på morgonkissen och åt sedan frukost i lugn och ro innan vi promenerade till Judit och Pauls lägenhet strax före kl. 11. På vägen till dem så gick vi längs med Tatasjön och ramlade över en vägg med kärlekshänglås, som vi tog en bild framför när vi var här 2012. Det roliga var att vi kom till Tata den 18 juni 2012, så nästan exakt 10 år sedan. Var bara tvungen att stanna en man som kunde ta en bild på oss, så ni får jämföra bilderna nedan!
 
Paul jobbade idag så han var på sitt kontor så vi gick med Judit och Holly och köpte lite frukt och gick sedan vidare till sjön Cseke, som ligger bredvid den större Tatasjön. Det är ca 3,5 km runt sjön (jämfört med ca 8 km runt Tatasjön) så vi gick en bit innan vi slog oss ner på en bänk och åt vårt fruktfika och vilade lite i skuggan. Idag har det dock varit väldigt behagliga 25 grader och det blåste skönt från sjön.
 
Vi promenerade sedan tillbaka mot lägenheten och mötte upp med Judits mamma längs vägen som skulle passa Holly medan vi gick ut och åt lunch. Och hon är så himla gullig, för när hon hörde av Judit att jag är vegan så blev hon lite nervös och visste inte vad hon skulle kunna baka, men hon hade till slut bakat en vegansk körsbärskaka till oss, och så fick vi också en stor låda med körsbär direkt från deras trädgård. Hon mindes att vi plockade så mycket körsbär när vi var här för 10 år sedan så det var därför vi fick en sån stor låda. Verkligen så gulligt av henne. Kakan var så god och Fredrik tog två bitar och jag åt upp resten, haha.
 
Paul slutade jobbet kl. 14 så vi väntade in honom i lägenheten innan vi gick ut och åt lunch. Vi gick till en jättefin restaurang precis i närheten, som ligger såå fint vid vattnet och åt en sen lunch. Schnitzel för Fredrik, falafel för mig och pulled pork-burgare för Judit och Paul. Och äntligen fick vi smaka på lemonad igen, som vi ju fick upp ögonen för när vi var här första gången 2012. Den här gången tog jag fläderlemonad, muuums!
 
Vi var inte klara med lunchen förrän efter kl. 16 så det blev en sen lunch idag, haha. Tog oss sedan en glass och promenerade längs med Tatasjön. Sedan behövde Judit och Paul gå hem för att mata Holly men vi fortsatte en stund längs med sjön med hundarna för att bada. Vi badade inte, men fick hundarna att bada för att svalka sig lite. Thea fick sedan griskut längs med strandkanten och Ellie "torkade" sig i sanden.
 
Gick sedan i sakta mak tillbaka till Judit och Paul där vi stannade en stund, innan vi tog deras bil och körde en bit utanför stan till deras hus som håller på att renoveras. Det ligger i ett semesterområde, där många av husen används som stugor, men det är ändå flera som bor där permanent. De håller på att bygga ut sitt hus, så nu var plattan gjuten för utbyggnaden, och så ska snickarna komma nästa vecka för att börja sätta upp skalet till utbyggnaden av huset. Det ska bli kul att komma tillbaka igen och se när allt är klart!
 
Vid 19-tiden skjutsade Judit oss tillbaka till vår lilla stuga för att vila en stund innan vi skulle mötas upp för att äta och ta ett glas. Men hundarna var faktiskt väldigt trötta efter en hel dags promenerande, och trots att det inte var stekande varmt så har de ändå flåsat hela dagen. De låg ju en stund och vilade när vi åt lunch men annars har de ju varit igång hela dagen, så jag skrev till Judit att vi äter här hemma istället så ses vi ju imorgon igen.
 
Så vi har bara tagit det lungt här hemma ikväll vilket jag tror att hundarna nog tyckte var skönt. Även imorgon ska det vara runt 25 grader här, vilket är helt perfekt. Varken för varmt heller för kallt.
 
Här i Tata bor det ca 23 000 personer, vilket är lika stort/litet som Alingsås, Piteå eller Kungsbacka, så det är ju verkligen ingen stor stad. Det är kanske inte så vanligt att man åker till städer i den storleken som utländsk turist men nu har ju vi varit i Tata hela tre gånger. Första gången när vi tågluffade, sedan 2019 på Judit och Pauls bröllop och så nu. Lite roligt att vi den här gången också har med oss våra fyrbenta älsklingar. Som ni ser på bilderna så är Tata verkligen så jäkla fint. Det ligger så fint vid Tatasjön och det är grönt och lummigt överallt. Förstår verkligen att Judit och Paul trivs här.
 
Nu blir det sängen. Nattinatt! 
 
 
 Tatasjön
 
 Husse och Ellie
 
Här fikade vi superbilliga bakverk när vi var här 2012, men det här nu istället en superfancy restaurang med 10-12 rätter för typ 1500 kr, vilket ju är otroligt dyrt för att vara i Ungern. 
 
Husse och Thea utanför Tatas slott
 
Wassup!
 
Framför kärlekshänglåsen, 17 juni 2022
 
Framför kärlekshänglåsen, 18 juni 2012
 
Våra älsklingar med Tatas slott i bakgrunden
 
Lilla Holly
 
Fruktpaus
 
Csekesjön
 
Lunch! (hundarna ligger under mitt och Fredriks bord)
 
Judit och Pauls hus
 
Framsidan


Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0