Fjällvandring

Imorse var vi uppe vid 9-tiden och möttes av klarblå himmel och strålande sol. Vi hade tänkt att ta bilen till en parkering ca en halvtimme härifrån för att sedan gå upp på fjället till en sjö. En promenad på ca 8 km. Men vi frågade i receptionen om det är möjligt, och då sade han att det är en bom väldigt tidigt längs den vägen så man kan inte köra hela vägen fram. Om vi skulle ställa bilen vid bommen istället skulle promenaden bli hela två MIL längre. Alternativet var att ta en buss som körde förbi bommen, men den skulle avgå kl. 10, alltså om 20 minuter, och skulle inte gå tillbaka förrän kl. 16, och så länge hade vi inte tänkt att vara borta. Dessutom behöver hundarna ha munkorg på bussarna här, så vi skippade det.
 

Men varför tar ni inte någon av de många gondolerna upp på fjället istället då? Lech är ju trots allt en skidort. Men snacka om att ha en ofantlig otur... Alla gondoler i hela liftsystemet här, inklusive de småorter vi åkte igenom igår, öppnar för sommarsäsongen den 24 juni. Alltså imorgon. När vi åker härifrån. Suck... Men vi fick tips på en jättefin promenad längs med floden, så strax efter kl. 10 så vandrade vi iväg.

 

Och det var verkligen en så jädra fin promenad, som gick längs med floden hela vägen. Vi gick strax under 3,5 kilometer och följde sedan skyltar till ett vattenfall som var väldigt coolt. Vandrade sedan tillbaka, så totalt var vi borta i ca 2,5 timme. Och man får nästan påminna sig själv om att titta upp emellanåt för att verkligen uppskatta vyerna man ser här runtomkring. Man vänjer sig så snabbt, men det är verkligen så jädra fint här.

 

Efter promenaden gick vi in till byn och åt lunch, där jag bad en annan man att bokstavligt talat dra åt helvete, då han hade mage att komma fram och skälla ut oss för att Thea pep ett par gånger när vi åt, för hon ville smaka av Fredriks mat, och han "försökte faktiskt sitta och äta". Inte så moget av mig kanske, men det är ju inte så att vi sitter och låter henne pipa, utan vi gör ju allt för att hon inte ska göra det. Man kan ju fråga sig om han hade gjort samma sak om vi hade haft ett gnälligt spädbarn vid bordet. Man blir ju stressad nog som det är, och det är ju inte direkt han som kommer få henne att bli tyst. Jävla idiot.

 

Efter lunchen gick vi hem och vilade oss alla fyra, och hundarna sov i flera timmar efter den långa vandringen. Lagade sedan pasta till middag och ser fram emot ännu en lugn kväll här hemma. Är så hemtrevligt i den här lägenheten, och det är väldigt skönt att den är så stor och inte som ett trångt hotellrum.

 

Njut av bilderna från vår fina dag här i Lech!

 
 
 På väg på fjällvandring
 
In i skogen 
 
 Vatten
 
 Vackert
 
 Våra älsklingar
 
 Mot vattenfallet
 
 Fint!
 
 Framme vid vattenfallet
 
 Hej!
 
 Vattenfall
 
 Vattenfall
 
 Fin utsikt
 
(null)
På grönbete 
 
(null)
Vackert 
 
(null)
Lilla familjen 
 
(null)
 Fredrik

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0