Från Wien till Schladming

Igår morse vaknade vi klockan sju av att Thea höll på att spy i sängen. Tjoho! Jag hann få ner henne på golvet men man blir direkt klarvaken när något sådant händer. Så båda hundarna var redo att gå ut att kissa direkt då, så vi tog ut dem till en närliggande park på en snabbrastning och sedan in igen. Jag hade dock svårt att somna om men låg och scrollade en stund innan vi gick upp och åt frukost vid 8.30.
 
Vi skulle inte checka ut från lägenheten förrän kl. 11 och jag ville väldigt gärna testa en vegansk lunchrestaurang jag hade läst om, så vi hängde kvar i lägenheten så det skulle hinna bli lunchtid innan vi lämnade lägenheten. Vi hade parkerat bilen i ett parkeringshus ca 10 minuter från lägenheten, så vi tog med oss hundarna på en liten promenad för att hämta bilen som vi sedan parkerade utanför lägenheten och lastade in väskorna.
 
Tänkte att vi passar på att sightseea lite innan vi åker till restaurangen så vi ställde bilen i ett parkeringshus i närheten av den stora och maffiga kyrkan Karlskirche. Gick sedan vidare mot torget med fontänen Hochstrahlbrunnen och minnesmonumentet med det väldigt korta och praktiska namnet Denkmal zu Ehren der Soldaten der Sowjetarmee, som är ett minnesmonument tillägnat de sovjetiska soldater som dog under Wienoffensiven under andra världskriget. Vi promenerade sedan genom området i närheten som inhyser alla möjliga ambassader, så man ser utländska flaggor överallt längs med byggnaderna. Hela det området är superfint med stora och vackert utsmyckade byggnader.
 
Det tog oss ca 25 minuter att promenera genom stan, och väderprognosen från dagen innan stämde, så det låg igår på behagliga 25 grader med väldigt mycket fläktande vind, så det var superskönt väder. Hundarna flåsar ju såklart men det var inte alls lika illa som första dagen när vi kom. Kom till slut fram till restaurangen, där allt var veganskt, så jag beställde mac 'n' cheese och Fredrik tog en salladsbowl och varsinn avocadomacka. Sååå gott! Köpte också med oss lite sötsaker innan vi gick därifrån, och pep även in på en intilliggande glassbar där de endast hade vegansk kulglass och tog oss en glass i skuggan innan vi gick tillbaka till bilen igen.
 

Så vid 14.30-tiden lämnade vi Wien och körde västerut mot sjön Attersee som vi hade kollat upp på förhand. Sjön är rätt stor men ändå väldigt klart och blått vatten. Vi stannade vid en stor gräsplan där folk låg och solade och tyvärr var det hundförbud där så vi tog bara en tur ner till vattnet och gick tillbaka till bilen igen. Både jag och Ellie var rätt sugna på att bada, då det var väldigt skönt i vattnet, men vi fick hålla oss.

 

Körde sedan vidare, via Salzburg, och kom fram till vårt nästa stopp ca. 1,5 timme senare, nämligen den lilla alpbyn och skidorten Schladming. Vi ville stanna någonstans här i närheten för att det inte ska bli så jättelångt till vårt nästa stopp på resan, så vi har egentligen ingetnting vi vill uppleva just här. Det är en mysig liten alpby med ca. 7000 invånare och direkt när vi kom fram lagade vi middag, då klockan hade hunnit bli över 20.00. Lagade middag och gick sen ut på en kvällspromenad in mot centrum, då vår lägenhet ligger ca en kvarts promenad därifrån.

 

Och efter Salzburg var det verkligen såå vackert att köra, då det blev superhöga berg där vissa fortfarande hade snö på toppen. Det var tur att Fredrik körde, då jag satt och tog massor med kort på de höga bergen. På några ställen såg vi också flera gondoler som går lååångt upp på bergen. Så coolt. Och vi har nyss kommit in i Alperna, så vi hoppas att få se mer sådana här vackra vyer under vår tid här!

 

 Bildbomb från igår!

 
Karlskirche
 
Franska ambassaden hade nog det vackraste huset
 
Fontänen Hochstrahlbrunnen
 
Thea ville bada
 
Denkmal zu Ehren der Soldaten der Sowjetarmee
 
Alltid redo
 
Vackert utsmyckad balkong
 
Wien
 
En konstbyggnad
 
Wiens konstakademi
 
Jag är i Wien!
 
Naturhistoriska muséet 
 
Mat!
 
Mums!
 
On the road again
 
Attersee
 
Attersee
 
Thea ♥
 
Ellie ville bada
 
Älsklingarna
 
Mer berg nu
 
Mer berg
 
Berg
 
Kom ut från en tunnel längs vägen och helt plötsligt uppenbarar sig ett stort slott uppe på berget, som visar sig vara Burg Hohenwerfen. Var massa byggarbeten längs vägen precis där så det blev ingen jättebra bild...
 
Kvällspromenad i Schladming
 
Bro
 
Schladming
 
Schladming
 
 
Den katolska kyrkan
 
Den protestantiska kyrkan
 
Fin himmel


Kommentera här!
Postat av: Mamma

❤️

2022-06-22 @ 16:29:10
Postat av: Mamma

❤️

2022-06-22 @ 16:29:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0