Snabbvisit i Liechtenstein och nu framme i Schweiz

Det verkar som att det tenderar att alltid regna på kvällarna/nätterna här i Alperna, för även i natt regnade det som bara den. Och enligt prognosen skulle det regna i Lech hela dagen idag, men vi vaknade upp till sol, men med en del moln på himlen. Vi tog det rätt lugnt på morgonen och lämnade vår fina lägenhet vid 11-tiden.

 

Vi satte idag kurs mot lillepluttlandet Liechtenstein som ligger på gränsen mellan Österrike och Schweiz. Det är rätt roligt för där vi åkte över gränsen mellan Österrike och Liechstenstein så ligger den österrikiska staden Feldkirch, som helt abrupt bara tar slut och så börjar ett helt nytt land. Det finns en gränsstation, men folk gick ju över gränsen som om det forfarande var samma stad man var i. Konstigt att man bara har klämt in ett helt nytt land där.

 

Enligt prognosen skulle det ösregna även i Liechtenstein och det regnade mycket riktigt när vi rullade in i huvudstaden Vaduz. Vi stannade vid ett litet köpcentrum där vi fyllde på matförrådet och käkade lunch. Under lunchen sprack det faktiskt upp och då tänkte vi att vi lika gärna kunde sightseea lite så vi svängde upp till Vaduz slott. Vi trodde att man kunde gå in, eller åtminstone strosa runt slottet, som är från 1100-talet, men fick då reda på att Liechtensteins furstefamilj faktiskt bor där. Så det är inte bara ett tomt ekande slott, utan faktiskt furstefamiljens bostad.

 

Så vår sightseeing tog slut rätt fort, och vi körde sedan vidare mot Schweiz. Det är ingen gränsstation att tala om mellan Liechtenstein och Schweiz utan bara köra över en bro så är man inne i Schweiz. Och vägen genom Schweiz var stundtals helt galet slingrig och brant och det ösregnade av och till. Tog ca 2 timmar för oss att komma fram till den lilla orten Brienz med ca 3000 invånare, som ligger fantastiskt vackert vid sjön Brienzersee. Här hyr vi en lägenhet som ligger strax utanför byn, och upp längs med en enormt smal och slingrig väg. Vi har ju kamerasensorer runt hela bilen som alla pep som besatta för att vi kom så nära kanterna, haha.

 

När vi kom blev vi välkomnade av Alan, som är britt, och som äger lägenheten tillsammans med sin schweiziska fru Anne-Sophie. Hon kom inte och hälsade på oss, då hon har gått tre dagar över tiden med deras första barn. Trots det är det hon som har mailat med mig angående vår vistelse här, så snacka om att jobba ända in i kaklet. Fick en rundtur av Alan i lägenheten som ligger ovanpå deras egen lägenhet, i ett klassiskt schweiziskt chalet. Köket och badrummet är rätt litet, men sovrum och vardagsrum är i lagom storlek. Men det är utsikten från den lilla balkongen som är heeelt sinnessjuk. Vi bor ju lite utanför byn, uppför berget, så vi har ju verkligen en fantastisk utsikt över Brienzersee. Det var fortfarande regnigt när vi kom fram så väldigt mycket låga moln men utsikten är ändå helt fantastisk.

 

Brienz är faktiskt en ort vi har velat åka till i flera år, då Fredrik för flera år sedan hittade ett konto på Instagram som tillhör en fotograf som verkar i Brienz med omnejd som har lagt ut så enormt vackra bilder och filmer från regionen. Och på grund av det så ville vi, när vi nu äntligen skulle åka hit, ha ett boende med just sådan här fantastisk utsikt som det är från den här lägenheten. Det var inte lätt att hitta till ett överkomligt pris, och då är inte det här boendet direkt billigt heller... Men man kan i Schweiz tydligen ta hur mycket betalt som helst för allt, så det var bara att bita ihop, då vi som sagt verkligen ville ha ett boende med vacker utsikt.

 

Efter att ha packat in oss i lägenheten gick vi en liten sväng med hundarna ner för den slingriga backen. Lagade sedan midsommarmiddag i form av kött/vegobiff med rostad potatis och rödvinssås för Fredrik och pestosås för mig, och med Judits pappas vin till. Lite finare än bara pasta med tomatsås som vi har ätit till middag de två senaste dagarna, haha. Fint ska det vara på midsommar! Efter middagen spelade vi lite sällskapsspel från det stora urvalet som finns här i lägenheten och nu ska vi planera lite för hur vi ska spendera de kommande dagarna här i Brienz.

 

Hoppas ni alla har haft en fin midsommar!

 
 
På vägen från Lech
 
På gränsen mellan Österrike och Liechtenstein
 
Hej Liechtenstein
 
Mot Vaduz!
 
I ett regnigt Vaduz
 
Dramatiska berg runt huvudstaden
 
I matbutiken fanns färgade ägg...(?) Inte som prydnad utan ägg man äter. Så konstigt
 
Vaduz slott
 
Utsikt över Liechtenstein
 
Tjejerna framför slottet
 
Hej!
 
Slottet sett från vägen
 
Hej Schweiz!
 
Framme i Brienz. Det här är alltså utsikten från vår balkong!
 
Superfint sovrum
 
Fint badrum
 
Vardagsrummet
 
På promenad
 
Midsommarmiddag
 

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0