Tillbaka i Neszmély

Imorse checkade vi ut från vår lilla stuga vid 10-tiden och begav oss sedan till Judit och Paul. Paul jobbade fram till kl. 11 så när han kom hem gick vi ut på stan och promenerade en sväng längs med sjön innan vi satte oss ner på en uteservering för att ta en tidig lunch och en roséfröccs, som är rosé blandat med bubbelvatten. Väldigt gott om ni frågar mig!
 
Gick sen tillbaka till lägenheten och hängde en stund, och sedan började Paul jobba igen kl. 15. Han jobbar ju som lärare och har onlineklasser på olika tider, så han jobbar ibland lite ojämnt. Så när han gick till jobbet igen så åkte vi till en sjö där det finns en massa små hus byggda precis vid vattnet. Det är endast de som har fiskekort som får hyra/äga dessa stugor, men annars hade det varit mysigt att bo där om man kunde hyra dem som besökare eller turist. Det skulle ta runt 40 minuter att promenera runt sjön, men vi upptäcker att ena halvan runt är avstängd för byggarbete så vi gick bara en bit och sedan tillbaka igen. När vi kom tillbaka tog vi en glass i skuggan och gick sen tillbaka till lägenheten igen.
 
Paul hade jobbat klart vid kl. 18 och då packade vi ihop oss i varsin bil och satte kurs mot Judits föräldrahem i Neszmély, som ligger knappt en mil från Tata. Vi var ju här även 2012 och det var kul att vi kände igen både vägen och huset när vi kom hit 10 år senare. De flesta husen här är helt och hållet inhängnade så Ellie och Thea kunde springa fritt på tomten, och de har sprungit runt som dårar här ute hela kvällen. Judits mamma bjöd på ratatouille och vi satt och åt i trädgården med utsikt över deras fruktträdgård där de har både vinrankor, nektariner, plommon, körsbär och massa annat. Judits pappa bjöd oss på sitt egengjorda vin, och såklart på det lokala brännvinet Pálinka. Så vi har suttit ute och njutit av att man kan sitta i kortärmat till efter kl. 22 på kvällen och bara pratat och haft det trevligt.
 
Vi sover i samma rum som vi gjorde sist och så det känns lite som hemma att komma hit.
 
Vi hörs imorgon, puss och kram! 
 
Tatas slott
 
Lunch vid vattnet
 
De små fiskestugorna
 
Ser nästan ut som att man är i amerikanska södern
 
Glass! Hollly och Thea har siktat in sig på glassarna, haha!
 
Mums!
 
Judits föräldrahem i Neszmély
 
Trädgården
 
Äppel-Pálinka
 
Älsklingarna!
 
Mysigt!

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0