Vattenfall och Grindelwald

Åt frukost på balkongen i vårt chalet i Brienz imorse och sög in det sista av den fantastiska utsikten. Sade hejdå till vår värd Alan och lämnade Brienz vid 10.30. Körde då mot Giessbachfälle som är ett vattenfall som ligger inklämt i skogen på andra sidan av Brienzersee. Där ligger även ett hotell som verkligen ser ut som ett slott. Det var rätt häftigt för man kunde även gå under det stora vattenfallet! Ellie tyckte det var lite läskigt faktiskt, men båda tjejer klarade det bra. Gick sedan ut till hotellets terass för att titta och det är verkligen en enormt vacker utsikt man har därifrån. Efteråt kollade vi upp hur mycket ett rum kostade, och det billigaste låg på 4 000 kr per natt...!
 
Körde sedan vidare mot den lilla byn Lauterbrunnen som ligger ungefär 40 minuter från Brienz. På vägen dit stannade vi förresten till lite i själva Brienz, där vi ju faktiskt inte har bott, utan vi har ju bott lite utanför. Strosade en sväng längs med sjön och förundrades över hur turkost vattnet är. I Lauterbrunnen bor det bara 2 500 personer och det vi åkte dit för var att se på det mäktiga Staubbachfall som även det är ett vattenfall som är nästan 300 meter högt. Det faller ner från berget mitt i byn och är verkligen skithäftigt att se. Vi gick igenom hela huvudgatan i Lauterbrunnen vilket tog ungefär 20 minuter och satte oss sedan och åt lunch på en liten restaurang i närheten av vattenfallet. Temperaturen idag har varit behagliga 21-22 grader och strålande sol. Men det har faktiskt känts varmare än så, och vi har tagit många vattenpauser för hundarna när vi har varit ute.
 
Efter Lauterbrunnen åkte vi vidare mot vår nästa destination; Grindelwald, som ligger väster om Lauterbrunnen. Det tog lite mer än 20 minuter att åka mellan orterna och det var tur att jag drack öl till luchen så att Fredrik var den som körde för jag satt ömsom gapande och ömsom svärande över hur vackert det är och bara tittade ut på landskapet. Det är så otroligt vackert att man inte tror att det är sant. Bergstopparna är på vissa ställen över 4 000 meter och man ser inte ens topparna ibland på de berg man kör förbi för det är så brant.
 
Vi kom fram till Grindelwald vid 15-tiden till vårt hotell som har otroligt vacker utsikt över bergen Mättenberg och Eiger samt glaciären Unterer Grindelwaldgletscher. När man stannar och tittar på bergen så får man nästan lite svindel över hur höga de är, trots att man står på marken nedanför, haha. Vi tog det lugnt på hotellet ett tag och lät hundarna sova en stund då vi hade varit igång hela dagen och hittills bara suttit i bilen kortare stunder. Gick sedan ut vid 19-tiden och strosade ner till byn och köpte med oss hämtpizza som vi åt på en bänk med utsikt över glaciären. Inte en helt fel söndagmiddag! Tog oss sedan en öl och en drink i hotellbaren innan vi till slut gick upp till rummet. Här i Grindelwald bor vi på hotell och inte i lägenhet då det var svårt att hitta lägenheter till bra priser, så det här hotellet blev faktiskt billigare än en lägenhet.
 
Jag har sagt det förut men säger det igen, att Schweiz är verkligen helt galet vackert och man fattar knappt att det man ser är på riktigt.
 
Hoppas ni har det bra där hemma och njuter av värmen! 
 
 
När jag packade in bilen imorse. Ser ni två nyfikna nosar sticka fram från balkongen?
 
Brienzersee
 
I skogen på väg mot Giessbachfälle
 
Giessbachfälle
 
Hotellet och Brienzersee
 
Fredrik och vattenfall
 
Giessbachfälle
 
Giessbachfälle
 
Under fallet
 
Giessbachfälle
 
Hotellet igen
 
Vi och fallet
 
Giessbachfälle
 
Om man ankom till hotellet med båt kunde man ta ett litet tåg upp från hamnen
 
Utsikt över Brienzersee från hotellet
 
Brienzersee
 
Längs med strandpromenaden i Brienz
 
Brienz
 
Så fin färg på vattnet!
 
Vi i Brienz
 
Hundarna i Brienz
 
Brienz
 
Brienz
 
Framme i Lauterbrunnen. Ser ni vattenfallet?
 
Lauterbrunnen
 
Jag och Staubbachfall
 
Staubbachfall
 
Lunch
 
Så vackert!
 
Staubbachfall
 
Lauterbrunnen
 
På väg mot Grindelwald
 
Eiger
 
Mättenberg
 
Utsikt från hotellrummet
 
Ser ni glaciären där i mitten?
 
Vackra Grindelwald
 
Grindelwald
 
Söndagsmiddag med utsikt
 
Grindelwald
 
Ser ni alla blommor på balkongerna?
 
Drinkar med utsikt
 
Gos hos husse
 
Ellie föredrar golvet efter en händelserik dag

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0