Vi är i Wien!

Igår morse vaknade vi i Neszmély för sista gången och gick ut en snabbis med hundarna. Åt frukost i trädgården och började packa ihop oss för att åka vidare. Och Judits mamma är verkligen världens gulligaste, då hon hade förberett en påse med både hemgjord marmelad, grönsaksröra, färska körsbär och en flaska av deras egengjorda vin. Så när vi åkte därifrån stod de på uppfarten och vinkade tills vi var utom synhåll. Hennes föräldrar är verkligen så himla gulliga och generösa så att man nästan skäms för att man inte bjuder någonting tillbaka. Så vi har verkligen känt oss som hemma.

 

Det tar knappt en timme att köra till gränsen, och den här gången åkte vi inte norrut mot Slovakien, där vi ju kom ifrån när vi åkte till Ungern, utan istället västerut till Österrike. Det tar typ en timme att åka till österrikiska gränsen och därefter körde vi i knappt en halvtimme till, till Parndorf Fashion Outlet, som är precis vad det låter - en outlet för märkesvaror. När vi kom fram var det 32 grader varmt, så vi har skyndat oss från solen och in i skuggan så gott det går. Hela outletten ligger utomhus, så det är inte ett stort köpcentrum så hundarna kunde ju gå med mellan varje butik. I vissa butiker fick de också följa med in, så vi tog med dem in ibland så de kunde svalka sig i AC:n.

 

Vi strosade runt en liten stund och vi köpte varsitt par RayBan solglasögon där man fick andra paret för halva priset, så billigare än i vanlig butik. Vi köpte faktiskt samma modell, bara att Fredrik köpte svarta och jag bruna. Innan vi åkte käkade vi lunch och småsprang sedan till bilen för att slippa värmen. Vår bil är ju från 2021 så den är verkligen inte gammal, men om AC:n skulle gå sönder i bilen så skulle vi inte klara att åka på den här resan. När vi kom tillbaka till bilen stod utomhustemperaturen på 36 grader, men det var ju såklart i solen där bilen hade stått, men huvva så varmt det var.

 

Outletten ligger ca 5 mil från Wien, så vi körde vidare och började närma oss när klockan var runt 14. Vi kunde inte checka in i vår Airbnb-lägenhet förrän klockan 15, så vi åkte direkt till det enorma palatset Schloss Schönbrunn, som också har en vacker trädgård. Men när vi kommer dit ser vi att det av någon anledning är hundförbud på området, så vi tog bilder vid entrén och satte oss sen på en bänk i skuggan för att se var vi kunde åka härnäst, i och med att vi hade tänkt strosa omkring i trädgården en stund.

 

Tog bilen mot centrum och parkerade i ett parkeringshus för att istället promenera i trädgården Volksgarten där det enligt olika källor på nätet gick bra att ha hund. Men tro fan när vi kommer dit att det var hundförbud där också... Och då var det fortfarande över 30 grader varmt och hundarna flåsar som dårar. Så vi slog oss istället ner i parken Rathauspark, bredvid det maffiga parlamentet och kommunbyggnaden Rathaus och vilade lite så hundarna kunde svalka sig i gräset.

 

Nu var klockan efter 15, och vi åt inte så mycket vare sig till frukost eller lunch så vi började bli lite hungriga. På vägen tillbaka till bilen så tog vi några snabba bilder på konstmuséet och Hofburg som är ett före detta kejserligt residens. Med tanke på värmen och hundarna så fick det bli speed-sightseeing då vi inte ville stanna ute i värmen för länge. Det är väldigt grönt och fint längs gatorna här i Wien så träden ger mycket svalka, men vi har ändå gått på rätt snabbt för att det inte ska bli för jobbigt för dem. På flera ställen har det stått stora vattenspridare-liknande grejer utställda, som sprutar ut ett tunt dis av kall vattenånga, som man kan svalka sig i. Och det finns jättemånga vattenfontäner, där det även finns skålar till hundar på många ställen så vatten finns att tillgå i alla fall.

 

Tog oss som sagt tillbaka till bilen och körde till vår lägenhet som ligger i området Rudolfsheim-Fünfhaus som ligger väster om centrala Wien. Och den här lägenheten är såååå fin! Väldigt högt i tak och superfräsch och fin. Rätt minimalistiskt inredd men ändå med allt man behöver. Fina färgval och allt är väldigt genomtänkt och bra. Och med tanke på värmen så hade vi ingen lust att släpa ut hundarna igen, så vi beställde hämtmat i form av dumplings som vi åt i lägenheten, då vi inte kände för att laga egen mat.

 

Så igår kväll tränade jag ett pass här hemma, och tog bara det det lugnt. När vi var ute på kvällskissen med hundarna så började det faktiskt regna, och det ska vara "bara" 26 grader idag så hoppas att regnet ger lite svalka.

 

Så i söndags var det en helt annan sorts vin som gällde än vad som gäller nu, men båda två funkar lika bra! 😁

 

Puss och kram!

 

 
Välkommen till Österrike!
 
Mot Wien
 
På Parndorf Fashion Outlet
 
I väntan på husse som är inne och handlar
 
Lunch
 
Wiens skyline
 
Schloss Schönbrunn
 
Turisthundarna
 
Schloss Schönbrunn
 
Hej hej!
 
På Wiens gator
 
Parlamentet. Tråkigt med massa baracker framför bara...
 
Volksgarten
 
Rathauspark
 
Hej Wien
 
Rathaus. Också den med massa byggställningar framför
 
Hofburg
 
Hundar och Hofburg
 
Konstmuséet
 
Vår lägenhet
 
Litet kök
 
Matplats
 
Utsikt från lägenheten

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0