Sista dagen i Tel Aviv

Då var vi nere på sista dagen här i Tel Aviv. Vi kände faktiskt inte för att spendera den på stranden, trots att det såklart är väldigt skönt att sola och bada, så efter frukost tog vi oss istället ut på stan för att promenera till TLV Fashion Mall som är ett shoppingcenter. Var inte särskilt mycket folk där inne på en onsdag förmiddag, men vi strosade runt en stund och trots att ingen av oss brukar gå i butiker längre, utan vi köper i stort sett alltid alla kläder på nätet, så hittade jag ändå ett par shorts, ett par jeans och en långtröja. Åt sedan lunch på ett asiatiskt ställe som verkade vara superpopulärt då det var en väntelista på att komma in. Dock sade de att det bara skulle ta 5-10 minuter, och vi väntade inte ens i fem minuter, men den lilla väntan var ändå värd det för det var supergott. Trots att all hummus och falafel vi har ätit här i Israel  har varit supergod så var det väldigt gott att äta något annat idag.
 
Efter ett par timmar på stan så rörde vi oss faktiskt hemåt igen, då det var 31 grader varmt och vi hade inget annat vi ville kika på idag. Dessutom så påverkar ju såklart gårdagens attack oss lite, så vi ville inte vara ute längre än nödvändigt idag fastän ingen av oss på något sätt kände oss otrygga när vi var ute idag. Så vid 14.30 kom vi tillbaka till hotellet där vi bara tog det lungt, jag tränade i lite mer än en timme och Fredrik tog en tupplur. Nu ikväll gick vi faktiskt tillbaka till samma veganska sushiställe vi var på igår då det var så jädra gott och de hade ju hur mycket som helst på menyn så idag provade vi två andra varianter som var om möjligt ännu godare än de igår. Funderade på om vi skulle ta ett glas på en av barerna på den livliga bargatan vi hittade igår, som bara ligger en liten bit från hotellet men vi gick istället och köpte en påse chips och ett par öl och tänkte titta på en film på rummet nu. Vi känner oss väldigt nöjda och klara med den här resan så vi vill egentligen bara att dagen ska ta slut så vi kan påbörja resan hem, haha.
 
Imorgon går flyget vid 11.50 mot Istanbul, där vi har 1,5 timmes byte, innan vi landar in hemma i Göteborg vid 18.15 om allt går som planerat. Säkerhetskontrollen när man lämnar Israel ska tydligen ta längre tid än vid andra flygplatser och jag har hört av en tidigare kollega att hon var på plats på flygplatsen fyra timmar innan hennes flyg skulle gå när hon var här för ett par år sedan, men hon hann bara precis med sitt plan. Så trots att flyget går vid 11.50 så planerar vi att vara där drygt fyra timmar innan också, så vi åker från hotellet vid 7-tiden imorgon.
 
Skriver som vanligt när vi är hemma igen och har fått landa, både fysiskt och psykiskt.
 
Vi ses snart!
 
Promenad mot shoppingcentret
 
Höga skyskrapor vid shoppingcentret
 
TLV Fashion Mall
 
Supergod lunch!
 
Längs med Rothschild Boulevard
 
Hej från Tel Aviv!
 
Söt moppe med sidovagn
 
Vackert hus
 
Sushi!

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Det ska bli skönt att ni snart är hemma säger vi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️i Ingribyn. Kram

2023-07-06 @ 03:43:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0