Fem blev fyra

Uppdatering från Cairns! Vi har nu tyvärr blivit en man kortare i våran kvintett då Christopher har lämnat oss för att ta sig an Nya Zeeland. Dagen igår spenderades som vanligt vid lagunen och framåt eftermiddagen skulle vi ha lite hejdå-vi-ses-snart-igen-puss-och-kram-tjofräs för Christopher.

Vi hade flera olika alternativ att välja bland:
1. Nudlar på hostelet
2. Subwaymacka vid lagunen
3. Pizzapicknick vid lagunen
4. Grilla
5. Restaurang

Detta följer ju då en viss prisordning, dvs. nudlar = billigast. Restaurang = Dyrast. Därför valde vi mittemellan alternativet och köpte med oss pizza. Gick till lagunen där det också är en park man kan sitta i, men det blev ingen picknick för vår del, utan vi satt vid borden istället. Köpte även med oss lite alkohol och hade en väldigt trevlig stund. Spelade sedan lite kort och efter ett tag kommer en man fram till oss som visade sig vara säkerhetsvakt och säger att det är förbjudet att dricka alkohol där och om polisen skulle sett oss skulle vi fått böta ca $400 var. Så han sa att vi fick dricka upp det vi hade och att vi var tvungna att slänga flaskorna på en gång efteråt. Som tur är hade vi redan druckit upp det mesta vi hade så vi drog i oss det sista och gjorde oss av med bevisen.

Det är ett av flera exempel på saker som aldrig skulle hända i Sverige. Om en säkerhetsvakt i Sverige skulle se dig sitta och dricka alkohol på "förbjuden" plats skulle han fan ringa dit polisen bara för att sätta dit oss. Men tack vare den här snälla mannen så slapp vi punga ut 2500 kronor var för lite alkohol. Tack för det! Efter middagen gick vi tillbaka till hostelrummet för att göra egentligen ingenting. Flummade och skrattade oss igenom hela kvällen och släckte lampan hyfsat tidigt.

Idag klev vi upp strax innan 9 eftersom Christopher var tvungen att checka ut klockan 10 och han skulle ta sin transferbuss till flygplatsen vid 11.30 så hela förmiddagen bestod av bokläsning, datoriserande och skitsnackande. Vinkade av Christopher vid halv 12-tiden med tårar vilandes i ögonvrårna. Känns jättetrist att behöva skiljas åt, men han jag och My ska mötas upp i Sydney i början av december igen och det känns väldigt roligt.

Efter farvälet pallrade jag och My oss till stranden för att Mia och Johanna skulle på arbetsintervju. Dom kom och joinade oss när dom var klara och dom har fått jobb i Mount Molloy som ligger nån timme utanför Cairns. Dom ska jobba i en bar/hotell under en tid som inte riktigt är bestämd. Så dom åker härifrån den 16e november.

Känns väldigt mysko att vi alla kommer skiljas åt och just nu känns det som att det är en som fattas - dvs. Christopher. Kommer nog vara ännu konstigare för Mia och Johanna när jag och My drar nästa vecka och det bara är dom två kvar. Nej, inte deppa ihop för det nu! Vi har en vecka kvar tillsammans och som sagt så träffas ju jag, My och Christopher igen om ca. en månad och när alla är hemkomna till Sverige så blir det partyparty.

Nu sitter jag och My på McDonalds och drar nytta av gratis Internet. Troligen blir det inte utgång idag, utan har räknat med det imorgon istället.

Lite pics från de senaste dagarna följer.
Kramar och pussar

P.s - Dagens citat: "Man vill ju liksom inte ha två kukar efter sig". /Johanna

"Girls Dorm Only. Strictly no entry to ALL male inmates". Haha!

Pizzamys i parken

Solnedgång

Snygge sistabild på oss

Cairns by night
Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0