Kaikoura

Framme på ytterligare ett nytt ställe, och denna gång är det i Kaikoura på östkusten. Det är dryga 30 mil från Nelson till Kaikoura så det var skönt att slippa att köra så länge idag. Åkte från Nelson vid 10-tiden och vi kom fram vid klockan 14.

På vägen stannade vi till vid Ohau Point där det finns en sälkoloni och tittade på pälssälar. Jag har egentligen aldrig sett sälar på nära håll och dom var så otroligt söta! Dom är ju inte direkt gjorda för att gå omkring på land, så dom ser ju jätteklumpiga ut när dom hoppar omkring på stenarna. Så fanns det jättesöta små sälungar som simmade omkring i vattenpölarna som bildades på stenblocken och dom är ju jättesmidiga i vatten men så söta när dom ska försöka ta sig i, haha. Stannade där en stund och tog lite kort och fräste sen vidare till Kaikoura.

Hittade vårat hostel rätt snabbt och det påminner lite om ett gammalt engelskt hotell som ligger precis i anslutning till en gammal pub. Är kanske inte det fräschaste i världen, men det duger för ett par dagar. Gick sen ut en sväng och kollade in stranden som är en ganska lång fin stenstrand, och för första gången på länge så fick vi lite sol och värme, när vi nu har haft flera dagar av moln och regn.

Tog oss sen en tur till ett informationscenter och tog lite broschyrer för att bestämma vad vi ska hitta på imorgon. Och det tar inte slut med sälarna där inte, för imorgon ska vi ut och simma med sälar! Det känns faktiskt lite läskigt att ge sig ut på havet och plaska med "okända" djur som man egentligen inte vet så mycket om, men förhoppningsvis lär dom vara snälla mot mig. Vi drar iväg imorgon vid halv ett och är tillbaka ett par timmar senare. Lite trist att vi inte har någon undervattenskamera att ta kort på sälarna under ytan, men det lär förhpppningsvis bli lite bilder på dom uppifrån.

Så förutsatt att ingen säl äter upp mig imorgon så får ni vänta med spänning på nästa uppdatering.

Pusspuss!

Sälar!

Pälssälar

Tjockissäl

Fler sälar

Kaikoura

Kaikoura

Kaikoura

Utsikt från våran balkong
Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0