Grattis på nationaldagen!

Dag två här i Montenegro! Grattis på Nationaldagen får vi väl säga! Inte för att jag nånsin har firat nationaldagen, förutom nåt enstaka nationaldags-tåg som var obligatoriskt när man gick i skolan, så har jag nog aldrig firat Sverigedagen. Man blir ju heller inte mer patriotisk av att vara utomlands på den svenskaste dagen heller, haha. Hur som helst började dagen med att vi vaknar strax innan nio och inte har nån aning om vad det är för väder ute. Vi bor nämligen i ett rum utan balkong eller uteplats, och för att kunna se ut genom fönstret, måste man öppna fönstret, sen vinkla persiennerna som sitter på nästa fönsterglas för att sen försöka kika ut om solen lyser. Som tur är var det klarblå himmel och strålande sol, så våra planer på att gå till stranden skulle gå som vi ville.

Gjorde frukost i form av bröd med mjukost, äppeljuice, körsbär och banan och öste sen ut mot beachen. Trots att det är rackarns varmt här, är det ändå väldigt bekväm temperatur. Inte så som det var på vissa ställen i Australien, där man blev helt svettig så fort man stoppade näsan utanför dörren.

Kom ner till stranden och letade rätt på två solstolar och sen blev det premiärdopp för mig i Adriatiska havet. Jag hade väl kanske inte förväntat mig nån jacuzzi-värme i havet men inte att det skulle vara så kallt som det var! Jag fick nästan lite andnöd när jag gick i, men gav mig fasen på att jag visst skulle doppa mig, haha. Så jag gör ett kärringdopp och är uppe igen på fem sekunder.

Låg hela förmiddagen och solade oss och gick sen längs strandpromenaden och kikade på alla båtar i hamnen. På vägen hem stack vi in på en supermarket för att handla lite, och i kakhyllan hittade vi nånting spännande... Jag var på jakt efter riskakor, men när vi kom till muffinshyllan känner jag igen en förpackning hemifrån, och tro fasen att dom har importerat choklad- och citronmuffins från det svenska märket GodBiten. Montenegro har ju inte varit charterort från Sverige i mer än sex år, men redan har efterfrågan på svenska muffins nått matbutikerna, haha!

När vi kom tillbaka till hotellet skulle både Fredrik och jag ta oss en välförtjänt dusch, och duscha av oss allt salt och svett. Jag började duscha och fräser på med det allra varmaste så att det snabbt ska bli varmt. Men jag står verkligen jättelänge och väntar, och det blir inte varmt! Så stoppar Fredrik in handen och säger "Äh, det där är väl inte så farligt?" Nej men visst, det kanske inte känns kallt på händerna, men när man ska duscha hela kroppen så känns det! Jag vägrade duscha i iskallt vatten, så jag skvätte lite grann på kroppen och hann tvåla in mig innan jag frös ihjäl där i duschen. Som tur är så är kranen i handfatet i badrummet en sån "hög" kran, typ som man brukar ha i köket, så jag stoppade huvudet under kranen och tvättade håret i handfatet istället. Och om inte varmvattnet skärper till sig, kommer jag troligen tvätta mig så resten av veckan. Våga vägra frysa på solsemestern säger jag bara! Haha!

På kvällen vandrade iväg mot Stari Grad, vilket är Budvas motsvarighet till Gamla Stan. Det ligger ut på en liten udde och det är jättesmala och mysiga gator och små caféer och butiker överallt. Det är hur lätt som helst att gå vilse vill jag lova! Kom sen ut till en stor kyrka och ruinerna av en fästning där man hade jättefin utsikt ut över havet. Vandrade runt där en stund innan vi valde ut en restaurang som vi käkade på. Efter middagen gick vi en promenad längs stranden och gick sen hem och kollade på film på datorn.

Första soldagen har varit jättemysig och jag tror inte att det är sista gången vi besöker Stari Grad. Hoppas ni har haft en bra nationaldag. Vi har det toppen här i solen! Nu kommer maaaaassor med bilder från första dagen!

Pussar och kramar
 
Jag steker
 
Fredrik
 
Strandpromenaden
 
Budva
 
Den lille ön
 
Hotell Splendid - där några scener ur James Bond: Casino Royale spelades in
 
Budva
 
Hej blomma
 
Svenska muffins!
 
Stari Grad
 
Stari Grad
 
Jag vandrar runt i Gamla stan
 
Hej hej!
 
Kyrka
 
En kyrka till
 
Stari Grad
 
Stari Grad
 
Stari Grad
 
Hej snyggve!
 
Mys ♥
 
Budva
 
Tummen upp för mat!
 
Mums
 
Kaka!
 
Promenad
 
Budva
 
Budva
Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0