New York, New York!

Vi är nu oskadda på plats i denna stad som kallas New York! Lämnade Göteborg vid 10-tiden imorse och styrde kosan mot Amsterdam. Resan dit tog lite mindre än 1½ timme, och gick helt smärtfritt. Även fast vi hade över två timmar på oss innan flyget till New York skulle gå, så var vi tvungen att gå till gaten på en gång eftersom det var så jädra långt att gå! Schiphol Airport är verkligen enorm! När vi kom fram till gaten så fick vi testa på nåt som ingen av oss har testat innan - nämligen att i säkerhetskontrollen bli kollad i en s.k. body scanner. Alltså ingen vanlig säkerhetskontroll, där kanske ens skärp eller nåt annat börjar pipa, utan in typ ett skåp som scannar hela kroppen.

Flygresan till New York gick på ungefär sju timmar, och jag och Fredrik fick inte sitta bredvid varandra, utan jag satt framför honom. Lite tråkigt, så jag roade mig med tre filmer, lite Soduku-lösning och halv-sovande. Passkontrollen på JFK gick faktiskt utan problem - inga jobbiga eller konstiga frågor. Vi hittade vårat baggage rätt snabbt också, så vi var iväg rätt fort. Tog sen ett Sky Train vidare till en Subway station där vi bytte och åkte mot Manhattan. Efter lite krångel så kom vi till slut fram till rätt hållplats och hittade rätt på vårat hotell. Bor på Park 79 Hotel som ligger på 79th Street på Upper West Side, två gator bort från Central Park. Är ett litet men jättemysigt hotell med risig utsikt, men det är väldigt trivsamt.

Efter att ha dumpat väskorna på hotellet gick vi ut en sväng på stan. Slutade med att vi tog en redig promenad genom det gigantiska Central Park och sen gick vi till en mataffär och köpte lite frukost. Trots att vi bor på ett hotell och inte på hostel så ingår det ingen frukost, så vi köpte lite bröd, frukt, juice och såklart jordnötssmör! Vi är ju trots allt i USA, haha!

Första intrycket av New York är att det är en hur skön stad som helst! Det är jättemycket människor, jättemycket trafik, jättemycket ljud och jag bara älskar det jättemycket! Det är verkligen så typiskt som man ser på film och sånt, att man hör bilar tuta hela tiden, man hör polissirener och det är gula taxibilar vartän man tittar. Så häftigt det är att vara här!

Imorgon har vi inte riktigt bestämt vad vi ska göra, det beror lite på vädret, men det lutar lite mot att ta en tur till Frihetsgudinnan. Bjuppar på lite bilder nu innan vi går och lägger oss. Även fast klockan bara är strax efter 21.00 här så har jag trots allt varit vaken i 21 timmar i sträck nu.

Puss puss!
 
Vårat feta flygplan mellan Amsterdam och New York
 
På väg!
 
Welcome to America!
 
I väntan på Subwayen
 
Vårat söta hotell!

Vårat lilla rum

El sängo

Central Park
 
Fredrik i Central Park

Central Park
 
Central Park
 
Solnedgång

Solnedgång

Jordnötssmörsmacka!
Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0