Brooklyn Bridge

Tror nog att vi har gått minst femton mil idag. Jäklar vad jag är öm i både benen och fötterna efter dagen. Bestämde oss att vi skulle sova ut idag, vilket vi också gjorde. Var iordninggjorda och klara strax efter 10, då vi tog Subwayen till Lower Manhattan för att kolla in där World Trade Center stod. Vi såg ju de halvfärdiga tornen från vattnet igår, men nu när man stod på marknivå så fattar man verkligen hur mäktigt det måste ha sett ut när tvillingtornen stod där. Ena Freedom Tower är ungefär dubbelt så högt som det andra tornet just nu, men jag tror att de båda kommer bli lika höga när det är klart. Det var väl kanske inte så mycket att se, det var mest ett jävla liv eftersom dom håller på och bygger så mycket.

Efter WTC rörde vi oss mot Wall Street för att kika in en av världens mest kända gator. Jag trodde att Wall Street skulle vara en stor gata som sprudlar av liv, men jag blev faktiskt besviken. Det är en jättekort gata och det är egentligen inte så mycket att se. Drog oss sedan ut mot Brooklyn Bridge som vi bestämde oss för att vandra över. Bron är bara dryga en kilometer lång så det är inte allt för långt att gå. Den är väldigt smart konstruerad, för all gångtrafik är förlagd längst upp på bron, biltrafiken i mitten, och tågtrafiken längst ner. Efter vi gått över, tog vi oss till en utkiksplats där man hade världens finaste vy över Manhattan. Kan bara tänka mig hur fruktansvärt det måste ha sett ut när man såg de rykande tvillingtornen den 11:e september. Huga anamma. Vi gick inte in till själva Brooklyn, utan efter vi hade vilat oss lite på en bänk gick vi över bron tillbaka till Manhattan igen.

Tog oss sen vidare mot Chinatown som vi bara gick igenom, och lunchade sedan i stadsdelen Little Italy. Valde verkligen rätt tid att käka eftersom det började regna bara nån minut efter vi hade satt oss ner. När vi hade ätit begav vi oss till SoHo, som är en stadsdel med beryktat bra shopping. Trots allt gott man har hört om SoHo så blev jag först rätt besviken på dess shoppingutbud. Men efter ett tag hittade vi en Forever 21 butik (den gigantiska klädbutiken jag berättade om igår) och där gick jag loss. Den här var inte lika stor som den butiken vid Times Square, så det var inte lika överväldigande. Hittade två snygga linnen och en klänning/tunika. Shoppade även loss på underklädesaffären Victoria's Secret där det jobbar något av den trevligaste personalen jag har träffat. Inhandlade även en supersnygg svart ring på en asstor smyckesbutik. För Fredriks del blev det en t-shirt och ett par nya Converse.

Tog oss genom SoHo till NoHo, där vi sen åkte tillbaka till hotellet. Då hade vi varit ute från strax efter 10 på morgonen till dryga 18.00. Så åtta timmars oavbrutet vandrande gjorde sig påmint kan jag allt säga... Tog Subwayen till hotellet där vi vilade i nån timme innan vi gick ut och käkade. Tog sen en promenad till en matbutik där vi inhandlade lite frukost och nu slappar vi bara på hotellrummet.

Det enda negativa med dagen är att det har regnat endel. Efter vi hade ätit i Little Italy så duggregnade det bara, men när vi kom in i SoHo så öppnade sig verkligen himlen. Men som tur var valde vi shoppingdag idag och inte t.ex. tog båtturen som vi gjorde igår. Trots regnet har det varit rätt så varmt, runt 20-23 grader skulle jag tro.

Det är verkligen så att man kan se HUR mycket som helst i New York. Vartän man tittar både på kartan och i verkligheten så hittar man saker man vill se eller göra. Vi har dock varit väldigt aktiva både igår och idag, och hunnit med mycket, så de kommande dagarna kanske inte kommer vara lika intensiva.

Bildexplotion comin' up!

Väggmålning i närheten av WTC

Det ena av de två Freedom Towers

Wall Street

New York Stock Exchange på Wall Street

Mot Brooklyn Bridge

Let's go!

Hej hej!

Tackar tackar!

Oh, how sweet it is!

Hus i Brooklyn

Gata i Brooklyn

Manhattan i bakgrunden

Manhattan

Supreme Court of New York City

Shopping i regnet i SoHo

Hej New York!
Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0