Top of the Rock

Tji fick jag för att jag skrev att vi kanske inte skulle vara lika aktiva de kommande dagarna som vi har varit. Visade sig att det var väldigt fint väder idag, så vi bestämde oss för att åka upp till Top of The Rock i Rockefeller Center för att få en liten schysst utsikt över New York. Tog Subwayen ner mot Top of The Rock strax efter tio imorse och köpte biljetter för att åka upp till utkiksplatsen. Rockefeller Center är dryga 70 våningar högt så det känns ganska ordentligt i öronen när man tar hissen upp. Och det är en helt sjuk utsikt man har! Man ser verkligen hur långt som helst och det är verkligen då man förstår hur majestätisk Empire State Building är. Tog jättemycket bilder som ni kan se nedan!

Efter Top of The Rock tog vi oss via Rockefeller Plaza till Chrysler Building, som även den är en sjukt hög skyskrapa. Det är ju egentligen lite dumt att åka till en skyskrapa på marknivå, eftersom man inte riktigt fattar hur hög den är när man står nedanför. Men man kan ju inte åka upp i alla höga byggnader så vi nöjde oss med att se den nerifrån. Hade ju trots allt sett den ovanifrån från Top of the Rock. Gick sen in i den gigantiska tågstationen Grand Central Station, och sen vidare mot New York Public Library. Inget av de sistnämnda är väl inte så jättemycket att se, men det är ändå kul att ha sett dessa byggnader då dom ibland är med i vissa filmer man har sett. Till sist valde vi att gå förbi Madison Square Garden och sedan tog vi tunnelbanan till Upper East Side. Vandrade omkring en stund och kollade i butiker, och Fredrik hittade ett par nya jeans.

Gick sedan mot Central Park där vi slog oss ner och vilade fötterna en stund. Efter det gick vi tillbaka till hotellet och lämnade av våra kassar (jag shoppade lite underkläder på Victoria's Secret idag igen, haha), och gick sen och köpte pizza som vi tog med oss och käkade i Central Park. Är verkligen hur skönt som helst att kunna sätta sig i Central Park och ta det lugnt och titta på folk. Efter nån timme gick vi tillbaka till hotellet och duschade och gjorde oss iordning för sängen.

New York är verkligen helt underbart! Hur mycket folk som helst, grejer att se överallt och allt är bara så häftigt!

Puss på er!

Lite slitna tunnelbanetåg

Central Park från Top of the Rock

Empire State Building

Schysst utsikt

Norra Manhattan

Hus

Utsikt

Tja!

Rockefeller Plaza

Chrysler Building

Grand Central Station

New York Public Library

Allt är större i Amerika!

Madison Square Garden

MUNKAR!!!!

Central Park

Central Park

Pizza i Central Park
Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0