Amsterdam

Jag slår vad om att ingen av er vet vart vi befinner oss nu! Vi befinner oss nämligen i AmsterdamNederländerna, där vi har varit sen igårkväll. Från Luxemburg hade vi flera olika alternativ, men jag var nyfiken på Amsterdam eftersom jag aldrig har varit här, och Fredrik var även han sugen.
 
Tåget från Luxemburg avgick inte förrän vid 13.30 igår, så vi spenderade dagen i trädgården Vallée de la Pétrusse och strosade omkring. Utcheckningen från hotellet var egentligen klockan 12 men vi frågade snällt om vi fick stanna till kl. 13 istället, vilket vi också fick. Så strax innan ett checkade vi ut och gick sen till tågstationen. Vi hade en timmes byte i BrysselBelgien där vi hann få i oss lite mat och även en fet belgisk våffla med glass, grädde och kolasås innan vi hoppade på tåget till Amsterdam.
 
Kom fram till Amsterdam vid 20-tiden och hittade sen rätt på vilken spårvagn vi skulle ta till hotellet. Hotellet ligger på gatan Prinsengracht, och jag frågade spårvagnsföraren om spårvagnen skulle stanna på den gatan, vilket den skulle. Så efter ca. 10 minuter hoppar vi av och börjar gå, men upptäcker att hållplatsen låg vid nummer 500, och vårat hotell låg på nummer 1051. Fuuuck! Så det var bara att börja promenera då. Men när vi kom till typ 800 så bara kikar jag över gatan och helt otroligt nog så ser jag nummer 1051, och en skylt med namnet på hotellet. Jag som inte en enda gång hade kollat öve kanalen på andra sidan gatan. Tur!
 
Vi bor i ett dubbelrum på tredje våningen med vääääärldens smalaste och brantaste trappor. Är jäkligt glad att vi har ryggsäckar så vi slipper kånka upp en stor rullväska för de här mördartrapporna. Kolla bilden så ska ni få se. Hotellet ligger förövrigt i samma byggnad som ett glass- och våffelcafé så enda sen vi kom hit har vi haft sötsliskig våffellukt i näsan. Rummet är även det rätt litet och jag fattar verkligen inte hur dom har fått upp en säng och garderob för de här trapporna. Måste vara ihopsnickrat på plats i rummet alltså... Vi tog oss sen en sväng om i området där vi bor bara för att kolla läget och sen gick vi hem och la oss.
 
Idag började vi med att gå och handla frukost och pep sen ut på stan. Började med att gå mot Red Light District, de kända horkvarteren här i Amsterdam. Visst att man har hört att det sitter horor i fönstrena i underkläder och högklackat och åmar sig för förbipasserande, men det är helt annorlunda när man ser det. Helt sjukt är det ju egentligen. "Hah, kolla en hora!" "Där var en till hora!" Haha! Hororna varierar ju i (om man får uttrycka sig så sexistiskt) i kvalité, men de flesta är rätt risiga faktiskt. Ville gärna haft en bild på ludren, men det råder självklart fotoförbud på skyltfönstrena, så det blev inget av med det. I Red Light gick vi även in på Erotic Museum som är ett sexmuseum med bilder och foton och motorkukar och annat. Styggt!
 
Gick sen från Red Light till shoppinggatan Nieuwendijk och kollade. Vi shoppade ingenting utan gick mest och kollade. Promenerade sen faktiskt tillbaka till hotellet, trots att klockan bara var 13.30 och anledningen är att det verkligen har total-as-spöregnat hela dagen. Självklart skulle vi inte häcka på hotellet hela dagen bara för lite regn, men det är faktiskt jävligt trist att gå omkring i flera timmar när regnet inte visar något tecken på att vilja avta. Vi har ju en heldag till här imorgon och vi får hålla tummen på att det inte regnar lika mycket då.
 
Nu ikväll tog vi oss en promenad en bit bort där en gigantisk skylt ligger där det står I Amsterdam. Vet inte riktigt vad det är för skylt eller varför den står där faktiskt... Gick sen och käkade indiskt, gick och handlade frukost och nu hänger vi på hotellet.
 
Sen måste jag ju bara säga det här med coffeeshops som finns här i Amsterdam. För er som inte vet, så är en coffeeshop som ett litet café där man kan köpa nåt att dricka, men du kan framförallt köpa hasch och marijuana helt lagligt. Typ "Hej, får jag en liten jonne", och så sitter man i coffeeshopen och röker upp den och går sen därifrån. Helt sjukt! Lite här och var ser man folk gå med en joint i munnen istället för en cigarett och allt är helt hundra procent lagligt. Dock kommer det från och med 1 januari 2013 bli förbjudet för icke holländska medborgare att kunna handla i coffeeshops, för att inte så många pundare och festfolk ska kunna komma hit och tro att hela Amsterdam är en stor lekplats. Så nu får ni skynda er hit och knarka allihopa!!! Haha, nejdå!
 
Nu kommer biler från dagen, och tro fan att blogg.se-appen funkar nu igen. Mindre än en vecka kvar tills vi åker hem, och nu bestämmer den sig för att funka. Men men, bilderna har ju kommit upp i alla fall även fast det har varit lite krångligare.
 
Belgisk våffla i Belgien
 
Trapp..., nej, stegen upp till vårt rum
 
Garderoben
 
Nej förresten. Skitan var det ju!
 
Amsterdam
 
Smala hus
 
Regn
 
Smala gator
 
I Red Light District
 
Erotic Museum
 
Penis-glasögon!
 
Amsterdam
 
En av alla över 200 coffeeshops i Amsterdam
 
Automater för hamburgare. Typ som en läsk- eller godisautomat, fast med hamburgare
 
I Amsterdam
 
Jag posar
 
En hund som badade i vattnet framför skylten
 
Heineken bryggeriet
 
Ingen snor min rullator!

Kommentera här!
Postat av: farsan carlson

Efter den fetwåfflan är det väl bara rätt att kravla i "branttrappan" på hotellet. Är skillnaden så stor mellan att ta en joint på en coffeshop eller ett par tre bärs på en bar/pub egentligen? Gift som gift eller berusning som berusning! Lev å må kram pa

Svar: Ja, det blev nästan lite mycket med den där våfflan alltså... Tja, berusningen är väl på olika sätt det där. Inte för att jag borde veta, höhö!
Hanna-Sofia

2012-07-08 @ 20:39:01
Postat av: pia o michael

Ni har kommit till en fantastisk stad,
men gör gärna ett besök på Anne Frank museet.
P O M

Svar: Vi får se vad vi tar oss för imorgon!
Hanna-Sofia

2012-07-08 @ 20:47:22
Postat av: Mamma

Vad jag har väntat på ett inlägg. I Amsterdam har jag varit.
Här hemma regnar det. Men efter tre veckor med sol är det ändå rätt OK. Alltid lika kul med bildinläggen. KRAM från oss :-):-):-):-):-):-):-):-)

Svar: Vi kom så sent igår så jag orkade inte skriva igår. Ja för oss är det också skönt med svalare väder men lite trist när det ösregnar.
Hanna-Sofia

2012-07-08 @ 20:56:25
Postat av: farsan carlson

När mamma o je var där parkerade vi utanför Anne Frank museet. När vi kom tillbaka efter en tur på stan hade vi haft inbrott i bil'n, så nåt museeie besök blev aldrig av. Lev å må kram Pa

Svar: Hah, surt! Tur att vi inte har bil då!
Hanna-Sofia

2012-07-09 @ 07:43:11
Postat av: Daniel

Den sötsliskiga doften lär snarare vara gräs än våfflor du! ;) Roligt att läsa din uppfattning om Red Light District, du håller ju inte tillbaka med din frispråkighet direkt, haha! Bilden på skitan var fruktansvärt festlig!

Svar: Nej faktiskt inte. Våfflor är det med all säkerhet! Men vadå? Ludrena varierar ju i kvalité, haha. Japp, såg din penisbild efteråt. Sjukt kul ;)
Hanna-Sofia

2012-07-09 @ 12:13:22
Postat av: Daniel

Förresten har vi kramat samma penis :)

2012-07-09 @ 12:14:14
Postat av: Anonym

jag ha också varit i Amsterdam.gatan är ju bekant,men man skall någ tänka på ett annat
sätt på dessa flickor,det är ju deras yrke!!!!
som är lika gammal som Tiden är.
En båttur är riktig intressant.
Må gott Farmor

Svar: Jo visst, men det gör det inte mindre risigt, hah! Kram!
Hanna-Sofia

2012-07-09 @ 17:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0