Willkommen in Österreich!

Jahwoll! Då är vi på plats i wunderschöna Österrike, närmare bestämt i alpstaden Innsbruck, i västra Österrike. Pappa gissade rätt land, men inte rätt stad, och Daniel var ute och cyklade när han gissade Italien, men hur som helst så är vi här nu och njuter.
 
Vi lämnade Slovenien och Ljubljana imorse vid niotiden efter att ha ätit en dyr men redig frukost på hotellet. Behövde bara byta tåg en gång, och bytet blev i Salzburg i Österrike där det blev rätt stressigt när vi skulle byta. Dom bygger just nu om på stationen i Salzburg så det är massa plywoodväggar som delar av hela stationen och det är tillfälliga skyltar överallt. Vi kom in på spår 1 och vårt nya tåg skulle avgå från spår 35! Men det var inte så illa som det verkade, så vi behövde faktiskt inte ösa 34 spår bort, utan det låg faktiskt ganska nära.
 
Tåget från Salzburg var ett typ X2000 tåg men för oss var det ju rena lyxen som har fått stå ut med skramlande och rasslande, gamla, slitna tåg med bajshål på toaletterna under tiden på tågen i öst. Tåget åkte direkt till Innsbruck, men tog en lov in i Tyskland innan vi for in i Österrike igen. Och det är verkligen helt sjukt vad vackert Österrike är. Jag sa till Fredrik flera gånger "Är det här på riktigt? Ser vi det här med egna ögon just nu?". Visst, jag är uppvuxen med fjäll runt omkring mig, och har både sett svenska, norska och nya zeeländska berg och fjäll men ingenting är som det här. Alperna är verkligen så sjukt majestätiska, och ibland när man åker med tåget nära foten av berget så ser man inte ens toppen från tågfönstret.
 
Kom fram till Innsbruck vid 16-tiden och guuuuuuud vad skön temperatur det är! Är väl kanske 25-26 grader och mulet och lite blåsigt och herregud vad skönt det är. Tänk er att det nästan är 8-10 grader svalare än vad vi är vana vid, och vi som har varit så trötta på värmen njuter av att kunna gå hand i hand på stan, och bara av att stå nära varandra, utan att förvandlas till svettapor. Underbart.
 
Här i Innsbruck bor vi faktiskt på hotell, då det faktiskt var rätt svårt att hitta hostel som låg i själva Innsbruck, och inte 15 kilometer utanför. Det hade säkert varit mysigt att vara i nån liten alpby, men tåget stannade faktiskt inte nånstans mellan Salzburg och Innsbruck. Så vi kom hit till hotellet, dumpade av grejerna och gick sen till ett närliggande shoppingcenter och käkade.
 
Tog oss sen en tur på stan och gick till ett infocenter där vi köpte ett såkallat Innsbruck-kort, som gör att man får rabatt på inträden och annat runt om här i stan. Typ som Göteborgspassen vi har hemma i Götet. Öste sen in på en mataffär och handlade lite och nu ligger vi här i hotellsängen och äter vindruvor och lyssnar på regnet och på åskan som mullrar här utanför. Jättemysigt!
 
Och bara efter några timmar här har jag så sjukt roligt åt språket! Jag vet att det inte är tyska, men jag hör själv ingen skillnad på österrikiska och tyska och allt blir så sjukt roligt. Går omkring och pratar halvtyska medan Fredrik skäms över mig, haha!
 
Håll i hatten, för nu kommer det vackra bilder på Alperna. Eller ja, så vackra dom kan bli från ett tågfönster ombord på ett tåg som färdas i 160 kilometer i timmen. Vår hemlängtan känns definitivt mindre nu, när vi är här i gråmulna, 25-gradiga, underbara Österrike!
 
Österrike
 
Bad Gastein. Känner du igen dig, Daniel?
 
Österrike
 
Österrike
 
Österrike
 
Österrike
 
Jag spanar ut över Österrike
 
Ser ni Alperna?
 
Österrike

Österrike
 
I Salzburg. Tåget avgick vid 14.02. Ser ni på klockan bakom vad lite tid vi hade på oss mellan bytena?
 
Lyxtåg!
 
Museumstraße
 
Ferdinandeum Museum
 
Court Church
 
Fredriks gata!
 
The Golden Roof. Lägg också märke till de två gigantiska mastifferna i mitten
 
Byggnad
 
Imperial Palace
 
Promenerar
 
Rolig lyktstolpe
 
Vårt mysiga hotellrum
 
Utsikt från hotellrummet

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Ja, Österrike är vackert. Kul att Fredrik hittat hem:-) Måste vara skönt att temperaturen är bättre. Prata på du, låter säkert jättekul:-):-):-):-) Kram från oss fem:-)

Svar: Ja det är verkligen jättrskönt. Jahwoll, ich ska fortsätten att sprechen deutsch, jaaa!
Hanna-Sofia

2012-07-03 @ 20:29:35
Postat av: farsan carlson

Rätt land var ju enkelt. Du är så förutsägbar då du ju redan har varit i Ungern och Italy. Graz va en chansning. Glömde förra gången att säga att mamma o je hade en sommarpå Gotland med sol o supervarmt varenda dag. När vi vakna på morgon sa vi: inte sol idag igen! Det kan bli för mycke av de goda,så jag förstår att de e skönt nu. Bilderna va fina men lite oskarpa, skitigt tågfönster antar jag. Ha de kram pa a

Svar: Som sagt, är inte allt för lätt att ta bra bilder från ett ösande tåg. Svårt också att få igenom hur jäkla häftigt det är på bilder. Man måste nästan se det själv
Hanna-Sofia

2012-07-03 @ 21:19:55
Postat av: Daniel

Haha kan tänka mig att du har askul åt språket. Garvar varje gång jag läser ordet straße, sjukt kul! Kan inte säga att jag känner igen mig efter att ha sett Bad Gastein-bilden, men när jag har vart där har det ju vart massa snö. Förstår att Österreich är sjukt fint sommartid, det ser så ut! Ha det så gött!

Svar: Haha ja allt blir så sjukt roligt. Såg en reklam för nå kex där det stod typ "Lust auf un kleine snack?" eller nåt sånt. Sjukt fult! Förstod att du inte skulle känna igen dig. Men sjukt fint var det verkligen
Hanna-Sofia

2012-07-03 @ 22:28:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0