Belgrad

Svett, svett och åter svett! Svettigt är ordet som kan beskriva den här dagen. Det har varit ca. 33 grader hela dagen och det har knappt blåst överhuvudtaget. Men trots det har vi ändå varit ute och kollat in Belgrad idag.
 
Jag däckade i säng vid 22-tiden igår och sov i 12 timmar innan jag kände mig riktigt utvilad. Var längesen jag har känt mig så sjukt trött. Gick upp och åt frukost och var ute på stan strax innan 11. Började dagen med att gå till en stor park vid namn Kalemegdan som ligger rätt nära vårat hostel. Parken inhyser Belgrade Fortress som är ett stort fort som byggdes i början av 500-talet. Så med andra ord, sjukt gammalt! Från fortet har man jättefin utsikt över till Nya Belgrad som är en stadsdel som ligger på andra sidan floden.
 
Från Kalemegdan gick vi sen till Kneza Mihaila som är en av huvudshoppinggatorna här i Belgrad. Finns jättemycket butiker och små uteserveringar längs med hela gatan, så vi tog en glass och strosade runt och fönstershoppade. Hittade sen rätt på Sankt Marko's church som är en fet kyrka som tyvärr håller på att renoveras just nu så det var rätt mycket byggnadsställningr och skit runt om den. Gick sen till det mysiga området Skadarlija som påminner lite om Montmartre i Paris, med små uteserveringar och butiker.
 
Vi har faktiskt inte spenderat så många timmar ute på stan idag då det helt enkelt har varit för varmt. Som sagt har det varit typ 33 grader hela dagen och inte blåst nånting. Det är lite tråkigt faktiskt, att känna att vi inte orkar uppleva staden till fullo för att det är för varmt att vara ute. Och det är inte som i Sverige, att värmen mattas av fram mot kvällen, utan det är verkligen jättevarmt hela kvällen och hela natten. Får se om vi beger oss ut fram emot kvällen och strosar runt nånting. Det kanske är lite svenskt av mig att klaga på värmen, men om ni hade varit här hade ni fattat vad jag menar. Men men, hellre värme än att det regnar (som det tydligen gör hemma, hah!)
 
Intrycket av Serbien är att det är sjukt varmt, väldigt fin natur och nästintill alla tjejer är sjukt vackra! Vart man än går så ser man unga, snygga, välklädda tjejer som ser väldigt eleganta ut. Man känner sig rätt mycket som en äcklig svettapa bredvid dom, som inte ens ser ut att kunna svettas. Orättvist! Hostelet vi har bott på har varit jättemysigt och vi har till största delen spenderat tiden i sofforna på innergården. Satt här hela kvällen igår och kollade matchen mellan England och Italien och då var det riktigt behaglig temperatur. Personalen här på hostelet är jättesköna och sitter gärna ner och pratar med en i nån timme. Dom är riktigt trevliga här också, precis som Raul i Timisoara, och tar i hand på alla nya gäster som kommer och presenterar sig med namn och visar en runt på hostelet. Riktigt trevligt. Ikväll har vi lyxat till det och ätit ute då jag och Fredrik faktiskt firar sex år tillsammans idag ♥
 
Belgrad i allmänhet är en fin stad som även är sjukt stor (nästan 2 miljoner invånare) men turistmässigt kan man hinna med de flesta sevärdheter på en dag. Utelivet här ska vara jäkligt bra, men vi kommer troligen inte testa på det eftersom vi åker vidare imorgon. Men åka hit ett par dagar på partyresa skulle jag lätt kunna göra i framtiden! Det enda vidriga med det här landet är att man får röka överallt, både ute och inne på restauranger, och att ALLA röker. Lite jobbigt att man nästan måste rusa ifrån restaurangen för att nån sitter och bolmar en i ansiktet. Sjukt äckligt. Plus att det faktiskt är lite krångligt att ta sig runt i stan, då som jag skrev igår, alla skyltar är skrivna med kyrilliska tecken, och det är faktiskt sjukt dåligt skyltat här i Belgrad. När man kommer till en korsning och ska kolla på kartan vart man är, så är det inte alltid så lätt då vid vissa av korsningarna det inte ens finns skyltar, varken med latinska eller kyrilliska tecken. Så man får gissa rätt ofta vart man är, och ja, man går fel. Men i slutändan kommer man alltid fram, vilket är huvudsaken.
 
Får lite sovmorgon imorgon då tåget inte avgår förrän 10.30 så vi behöver inte kliva upp mitt i natten den här gången. Vi har faktiskt fått liiiite hemlängtan båda två, så ge oss gärna lite info hemifrån så vi inte längtar hem mer!
 
Belgrade fortress
 
Torn
 
Utsikt
 
Utsikt
 
Liten Fredrik
 
Skottglugg
 
Välkommen in!
 
Nya Belgrad på andra sidan
 
Belgrade Fortress
 
Kalemegdan Park
 
Nya Belgrad
 
Hoppetihopp!
 
Kalemegdan Park
 
Huvudgatan Kneza Mihaila
 
Kneza Mihaila
 
Parlamentet (taget från baksidan)
 
Det gigantiska Posthuset
 
Sankt Marko's Church
 
Skadarlija
 
Skadarlija
 
Skadarlija
 
Finns jättemycket klotter i hela stan. Har ingen aning om vad det står, men på vissa ställen kan man lista ut att det är mycket politiska meddelanden och meningar.
 
Hej hej Serbien!
 
Slappe på innergården idag igen
 
Shopskasallad. Finns i bl.a. Montenegro och Bulgarien också. Supergod!
 
Hmm... Vart är vi?

Kommentera här!
Postat av: mor o far svensson

Ni skulle definitivt INTE velat vara
hemma idag, spöregn och kyligt hela
d---la dan.
Fixat SKYPE.
VI HÖRS
P o M.

Svar: Huga! Ja nu känns det faktiskt lite bättre. Perfekt! Skicka sms när ni har tid att prata. Passar oftast på kvällen för oss.
Hanna-Sofia

2012-06-25 @ 21:48:40
Postat av: Mamma

Hemkomna från Resö. Lunch, rose'vin, kaffe, prat mera prat, mer vin, middag och en tur ner till hamnen.
Ni verkar ha det varmt. Värst är det ju på natten. Ni har kanske aircondition på rummen. Det har vi i vagna.
Kram på er från ligan på Västkusten.

Svar: Låter väldigt mysigt. Här är det rätt muligt idag. Har faktiskt långtröja på mig idag. Har ac bara på vissa ställen, inte alla. Puss!
Hanna-Sofia

2012-06-25 @ 21:57:22
Postat av: farsan carlson

Vilken bra. match Eng-Ita. Reeegn typ 35mm. Tänkte på när vi tältade i regnet i Norrköping o Gbg. Minns du? Ska dock bli bättre om nå dar. De e bra bilder men lite människor på dem. Är de skygga eller ni fega.? Grattis på 6-årsdagen till er båda. Hur firade ni? Kram pa

Svar: Haha ja det kommer jag aldrig glömma. Men jag vill väl inte ha med massa främmande människor på bilderna. Tro mig, det finns allt människor här. Vi var bara ute och åt så det var inget jättespeciellt.
Hanna-Sofia

2012-06-26 @ 23:31:25
Postat av: Polaren Pär (Eller Fanny)

Åååhhh, det där med äcklig svettapa alltså. Jag är också en sån! Otroligt provocerande med folk som inte kan svettas. "Herregud människa, det är VARMT, min kropp gör sig av med GIFTER. Har du kanske inga sådana i din kropp eller, ditt hälsosamma freak!" brukar jag tänka då.
Men men, faaaaaaan vad fint ni ser ut att ha det hörrni. Jag hoppas på en dejt när du är hemma igen så att man kan få höra mer.

Svar: Ja det är hemskt! Gled omkring lite på buss sätet idag då det var träbänkar utan vaddering. Lämnade två feta lårsvettmärken där efter mig, haha! Ja då vi har det jättefint! Dejt fixar vi!
Hanna-Sofia

2012-06-29 @ 16:45:17
URL: http://twitter.com/fannysoupraya

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0