Hej Kroatien!

Nu befinner vi oss i land nummer sju på den här resan, nämligen Kroatien. Vi är i staden Rijeka som ligger i norra Kroatien, nära gränsen till både Italien och Slovenien.
 
Det kändes faktiskt rätt skönt att lämna Sarajevo och Bosnien-Hercegovina igår. Visst, Sarajevo är en mysig stad, men det är faktiskt väldigt frustrerande att knappt nån kan engelska, och att hostelpersonalen var dumma i huvudet. Vi klev upp fem igårmorse och gick ner i receptionen för att be dom ringa en taxi åt oss. När vi kommer ner ligger receptionisten och sover i soffan i sällskapsrummet och muttrar bara till svar när vi ber honom ringa en taxi. Han ligger ändå kvar i soffan och pillar med sin mobil i ett par minuter innan han reser sig upp och ringer taxi. Idiot! Det var inte bara han, det var hela personalen som var surmulna och dryga hela tiden. Så det var rätt skönt att åka därifrån faktiskt.
 
Bytte först tåg på samma ställe där vi bytte när vi skulle till Sarajevo, och väntade där i en timme. Åkte sen till Kroatiens huvudstad Zagreb och åkte sen i fyra timmar till Rijeka. På sista tåget delade vi kupé med två svenska tjejer och vi satt och pratade hela resan så de fyra timmarna kändes väldigt korta.
 
Kom fram vid 21-tiden och gick in mot stan, men kunde inte för allt i världen hitta vårt hostel. Irrade omkring hur länge som helst innan vi såg fyra norska tjejer vi hade pratat lite med på tåget, stå och se lika vilsna ut som vi. Det visar sig att dom skulle bo på samma hostel som vi, och till slut hittade vi rätt. Vi bor faktiskt i ett privatrum den här gången, vilket känns skönt, då vi inte behöver låsa in grejerna hela tiden. Gick ut en snabbis på stan för att få nåt i magen innan vi gick tillbaka till hostelet och la oss.
 
Idag började vi med att gå att köpa frukost, trots att det inte finns nåt kök här. Fick bli frukt, drickyoghurt, ljummen juice och bröd utan pålägg. Gott! Vi har faktiskt inte spenderat dagen i själva Rijeka, utan i en liten by 15 kilometer härifrån vid namn Opatija. Rijeka är faktiskt ingen "strandstad" utan en industristad med mycket hamnar, och alla stränder ligger runtikring. Vi valde dock att bo här för att det var lite billigare, plus att det finns lite mer att se här i själva stan än i småbyarna runt omkring. Så vi tog lokalbussen till Opatija imorse och var framme en halvtimme senare.
 
På hostelet hade dom sagt att det skulle finnas en strand där, men icke. Det var bara sten och en stentrappa ner till havet. Det fanns dock solstolar, och efter lite besvikelse på grund av brist på sand så insåg vi att det var rätt skönt att ligga på sten, utan att få massa sandhelvete överallt. Vi stannade i Opatija till 17.30 innan vi tog bussen tillbaka till Rijeka igen.
 
Och idag blir det tyvärr inga bilder på grund av följande: blogg.se-appen funkar fortfarande inte så jag kan inte lägga upp bilder via iPaden. Och trots att det stod på hemsidan när vi bokade det här hostelet att dom skulle ha en lånedator och att jag dessutom skickade ett mail hit och frågade om möjlighet att låna dator och dom sa ja, så finns det inte det. Det trådlösa Internetet har krånglat hela dagen, och pga. det så var dom tvungen att byta router. Och på nåt sätt så funkar inte deras lånedator med den nya routern. Jag frågade hur vi kunde lösa problemet och en av personalen sa att jag kunde låna receptionsdatorn för att lägga in bilder. Men när jag ska göra det kommer en annan personal och säger att jag inte får låna datorn och att han inte kan hjälpa mig lösa problemet. Så sjukt irriterande!!! Vi stannar ändå här i fyra dagar så det får bli som det blev i Ungern, att jag skriver inlägget och sen när jag får tillgång till dator att jag lägger upp bilderna i efterhand. Jävla kukar som lovar en sak och sen säger nåt annat.
 
Ikväll har vi käkat pizza och nu tar vi det bara lugnt på hostelet och imorgon blir det nog till att ta en liten utflykt här i krokarna. Puss puss!
 
Avaz Twist Tower i Sarajevo
 
Uno på tåget mellan Sarajevo och Zagreb
 
På tågstationen i Zagreb
 
"Stranden" i Opatija
 
Opatija
 
Adriatiska Havet
 
Fredrik plaskar
 
Svett!
 
Sola
 
Mysig karl!
 
Hav
 
Opatija
 
Opatija
 
Trötta fötter
 
Precis som i Sarajevo, hittade vi Svenska Ambassaden, fast i Rijeka

Kommentera här!
Postat av: farsan carlson

När vi var i Polen gjorde vi fingret och bytte boende då vi inte va nöjda, är inte det ett alternativ? Här öster regnet ner, Ozzy ligger brevid och spinner, målning på schemat efter frukost. Mobilen e suverän, kör med den nu. Den blev vald till världens bästa i test i tidningen M3. Jag förstår why. Saknar era bilder det är trevliga att se. Lev å må, kram pa

2012-06-30 @ 08:32:37
Postat av: Hanna-Sofia

Det dryga är att det är dåligt med hostel här plus att typ inga har internet, varken trådlöst eller vanligt. Ja det känns trist att inte lägga upp bilder men tyvärr är det inget att göra åt. Låter mysigt med regn, här är det 32 grader varmt och klockan är inte ens 10. Svett!

2012-06-30 @ 09:32:19
Postat av: farsan carlson

Nu e målningen klar ska fortsätta me vehågginga Kram

2012-06-30 @ 15:23:25
Postat av: Mamma

Är nu hemma. Klippt gräset, rensat alla rabatterna och vaskat av bil och husvagn. Solen skiner och det är varmt. Det är fantastiskt grönt och fint i trädgården. Mycket som blommar. Fint med det nymålade huset. Jessica och barnen har varit här. Lova och Liam har hjälpt Momme rensa ogräs. Kram till er från oss.

Svar: Mysigt det låter. Ska ni iväg nånting igen snart eller?
Hanna-Sofia

2012-06-30 @ 15:37:14
Postat av: Mamma

Beror lite på vädret. Kram

2012-06-30 @ 17:49:28
Postat av: Daniel

Men SATAN va smal du har blivit! Ät mer mat!!

Svar: Va? Pa vilken bild menar du?
Hanna-Sofia

2012-07-01 @ 19:16:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0