Shopping i Kringlan

Första hela dagen i Reykjavik var då avklarad. Borde ha haft en stegräknare med oss idag då vi har gått rackarns mycket. Trots det har jag inte alls fått ont i fötterna, vilket har varit skönt.

Dagen började i alla fall med hotellfrukost vid 9-tiden. Då vi på våra senaste resor inte har haft frukost inkluderad kändes det lite lyxigt att kunna äta frukost. Den var inte lika stor och varierad som frukosten på jobbet, men ändock väldigt bra.

Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och gick sen ut på stan. Promenerade till östra delen av Reykjavik där det finns ett jättestort köpcentrum vid namn Kringlan. Där shoppade vi loss i ett par timmar och jag hittade två tröjor, två halsband och en kräm från Body Shop. Body Shop produkterna var förövrigt jättemycket billigare än hemma, vilket jag allt tyckte var bra! Fredrik inhandlade även ett par Levi jeans på Levi's Store, där det faktiskt jobbade en svensk kille som Fredrik fick hjälp av. Käkade lite och tog en supergod smoothie innan vi gick tillbaka mot stan igen.

På vägen tillbaka in till stan gick vi förbi Perlan museum, men det var lite överpriceat inträde så vi gick inte in. Vi valde en lite konstig väg tillbaka så vi gick lite i skogen och på skogsstigar från Perlan innan vi kom ut på asfalterade vägar igen, haha!

Sen hittade vi till slut rätt på Hallgrímskirkja som är en gigantisk kyrka mitt i stan. Kyrkan är nästan 80 meter hög så vi åkte upp i tornet och hade en jättefin utsikt över hela Reykjavik. Kollade runt lite inne i kyrkan också, och jag tände ett litet ljus för mormor. Vandrade sedan ner längs Skólavörðustígur, och kikade i lite småbutiker innan vi gick tillbaka till hotellet.

Hängde sen på hotellet i ett par timmar och passade på att boka lite olika grejer som vi ska iväg på här under veckan. Men vad avslöjar jag inte, hohoo! Ni får hålla utkik här för att se vad kan tänkas hitta på. Gick sen ut en sväng på stan och kollade in Rådhuset innan vi gick till Herford Steakhouse och åt nåt så jäääävla gott kött så vi nästan svimmade. Jag åt grillat lamm och Fredrik tog oxfilé. Åååh det var så gott! Det var rätt dyrt dock, men det var det fasen värt när det var så gott.

I detta nu hänger vi bara på hotellet och inväntar Earth Hour. Då tänkte vi släcka ner här på rummet och tja... Inte vet jag vad vi ska göra, då vi inte har några ljus eller nånting, haha. Får kanske ge oss själv lite dispens och ha en liten lampa tänd så vi ser nånting under nästa timme.

Nu kommer maaaaassor med bilder från denna småmuliga dag.
 
Frukosttime
 
Väggkonst
 
Färgglada hus
 
Fredrik på Reykjaviks gator. Lite av de tommare gatorna, dock
 
Feta däck!
 
Inne i Kringlan
 
Fredik köpte jeans för 21 990 kronor! Isländska kronor dock, hah!
 
Jag hittade en gunga
 
Östra Reykjavik
 
Ponkahonka!
 
Museet Perlan
 
Hallgrímskirkja
 
Inne i kyrkan
 
Utsikt över torget och Skólavörðustígur

Reykjavik
 
Reykjavik
 
Hallå där!
 
Hallgrímskirkja
 
Rádhús Reykjavíkur - Rådhuset i Reykjavik
 
Slipstips
 
 Maaaat!
 
Väggkonst
 
Vårat hotel Klöpp
Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0