Hem ljuva hem!

Då är jag äntligen tillbaka där jag hör hemma, nämligen hemma i min och Fredriks lägenhet hemma i älskade Göteborg och framförallt hemma i älskade, älskade Sverige.
 
Igår lämnade jag lägenheten på Avinguda de Madrid 46 vid halv tio för att bege mig till flygplatsen. Ryggsäcken var fullpackad och likaså rullväskan och datorväskan och handväskan. Jag knatade iväg till min närmsta hållplats Badal, och åkte en hållplats till Plaça de Sants där jag skulle byta tunnelbanelinje. Enda problemet är att just Plaça de Sants-stationen är jättestor så jag var tvungen att gå en väldigt lång bit innan jag kom till rätt spår där nästa tunnelbana skulle gå ifrån. Visst, inga problem att gå med packningen, bara det att det är massor av trappor längs med den vägen och det ställer till det endel. Det blir liksom ett steg i taget när man ska kånka upp och ner rullväskan för trapporna. Så jag kommer fram till hållplatsen helt blöt av svett, haha.
 
Åkte till Plaça de Catalunya där flygbussarna gick ifrån och bussarna går var femte minut så det var bara att hoppa på en buss. Jag var dock den sista som klev på bussen och busschauffören började köra innan jag ens hade betalat och än mindre hunnit ta av mig väskorna. Så jag stod så bredbent jag bara kunde medan jag krånglar upp plånboken utan att försöka ramla eller slå omkull nån annan passagerare med min gigantiska ryggsäck. Med lite hjälp fick jag dock upp väskorna på baggagehyllan på bussen och kunde sätta mig ner (än en gång blöt av svett).
 
Jag visste att jag var tidigt ute, med tanke på att planet inte skulle gå förrän 13.45, och jag var på plats på flygplatsen vid 10.30. Men eftersom jag var lite orolig för att mina väskor skulle väga för mycket så tänkte jag att det var bättre att vara där tidigare om det nu skulle bli nåt krångel med att jag skulle betala övervikt osv. Men check in-diskarna var inte ens öppna när jag kom så jag satte mig ner och läste en halvtimme innan jag gick och checkade in. Och fråga mig inte hur det kommer sig, men mina väskor vägde sammanlagt 36 kilo, dvs. lite mindre än när jag åkte. Visst att jag har använt schampoo och tandkräm och sånt, men inte borde det göra sån skillnad när jag ändå har shoppat endel? Tur i alla fall att jag slapp betala nån övervikt. Grämer mig dock att jag kunde ju då ha shoppat lite mer, haha!
 
Gick sen mot min gate och när jag kom fram satte jag mig och läste en stund innan jag gick och fick i mig lite mat. Tog som vanligt en tur på tax freen innan det var dags att boarda. Flygresan gick bra, och trots att vi var ca. en halvtimme sena från Barcelona så blev vi bara fem minuter sena till Göteborg. Fredrik hade åkt tidigare från jobbet för att komma och möta mig och guuuud så skönt det var att se honom. Har ju längtat sönder mig de här 2½ veckorna och det var bara så skönt att träffa honom igen.
 
Kan ju "utvärdera" Barcelona som stad lite då. Det är verkligen en jättehärlig stad som har det mesta - både sol och bad, bra shopping och härlig atmosfär. Kan ju inte säga så mycket om varken mat eller uteliv då jag inte provade på nåt av det, men jag har hört att även det ska vara väldigt bra. Det känns också som en stad som jag gärna åker tillbaka till på grund av ovannämnda. Lite synd att jag inte fick till att gå på nån fotbollsmatch på Camp Nou, men det kanske får bli nån annan gång. Är ju rätt tur också att euron stod relativt låg när jag var där, då mycket av det jag shoppade var billigare än hemma (typ Body Shop). Nej, som sagt, Barcelona är en mycket trevlig stad som jag gärna åker tillbaka till.
 
Vet inte om jag behöver säga nånting om mitt beslut att åka hem, eftersom jag redan skrev vad jag tyckte och kände här om veckan när jag tog beslutet att åka hem, men jag är i alla fall väldigt glad att jag gjorde det. Nu när jag är här hemma och går omkring i lägenheten och är tillbaka i samma vanor så känns det nästan bara konstigt att jag ens har varit iväg. Jag tänker typ "Men det är ju här jag hör hemma, och inte nån annanstans i något annat land". Har egentligen bara haft semester i 2½ vecka och inte alls varit inställd på att gå i skolan. Det är i alla fall hur skönt som helst att vara hemma, och skönt att ha höst och 10 grader istället för svett och 30 grader. Underbart!
 
Vi får väl se hur länge det dröjer till nästa resa, men förhoppningsvis har jag då med mig lite resesällskap!
Puss på er tills vi hörs nästa gång!
 
Packningen på över 40 kilo
 
Lämnade ett regnigt Barcelona

Kommentera här!
Postat av: farsan Carlson

Ja, vad säger man, du kom, du såg, du segrade. Du kom dit, du såg det, och du segrade över ett kämpigt läge dvs fattade, ett för dig, rätt beslut. Välkommen hem. Kram Ppa

2012-09-29 @ 22:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0