Parc Güell

Ännu en varm dag här i Barcelona har passerat. Eller passerat, det är fortfarande varmt ute, vilket det är typ dygnet runt. Dagen har jag spenderat i området Gràcia som ligger i norra delen av stan, och strosat omkring i Parc Güell. Började dock dagen med att köpa mig ett tunnelbanekort, vilket kan vara rätt bra att ha när det inte direkt är gångavstånd till skolan. Det visste jag redan igår att det inte var, men då gick jag dit eftersom jag som sagt ville upptäcka stan lite. Köpte ett kort som är giltigt i 30 dagar, och som är laddat med 50 resor. Tror inte att jag kommer behöva mer än så, och för detta betalade jag dryga 37 euro.
 
Tog tunnelbanan från min hållplats Badal, till hållplatsen Diagonal där jag sen bytte linje och hoppade av vid Lesseps. Därifrån är det sen en 10 minuters promenad fram till rulltrapporna som tar en upp mot Parc Güell. Parc Güell är alltså en stor park som är ritad och konstruerad av konstnären Gaudí och där man dessutom har jättefin utsikt över stan. Parken är verkligen jättestor och trots att jag inte stannade till så länge på varje ställe så var jag ändå där i nästan 2½ timme. Och trots att det är mitten av september så är det faktiskt jättemycket turister fortfarande. Jag antar att det dock kanske alltid är mycket turister i den här stan, men många gånger var jag tvungen att vänta på min tur för att kunna ta kort för att så många människor trängdes på ett och samma ställe.
 
Många av er kommer säkert känna igen bilderna på de mosaikbeklädda sittplatserna och på den berömda mosaiködlan. Det är väldigt mysigt att strosa omkring i parken och man har som sagt väldigt fin utsikt över stan när man kommer längst upp. Fick min första syn på La Sagrada Família och dess lyftkranar när jag stod där uppe. Fast besöket dit tänkte jag spara till nån annan dag. Jag behöver ju inte direkt göra allt på en och samma dag nu när jag bor här.
 
När jag tyckte att jag hade sett parken så satte jag mig och studerade kartan en stund och tänkte om jag skulle passa på att åka nån annanstans när jag ändå var ute och åkte. Men det var som sagt fruktat varmt, (runt 26-27 grader skulle jag gissa) och helt vindstilla. Dessutom var mina fötter rätt mosiga och framförallt skitiga eftersom det är sand/grusvägar över hela Parc Güell så jag tänkte att jag lika gärna kunde åka hem och göra lite mat och ta det lugnt.
 
Det är faktiskt rätt skönt att ha det så, och jag känner exakt igen känslan då jag hade samma känsla när jag bodde i Surfers Paradise i Australien. Det är skönt att jag inte måste stressa att göra allting, utan jag kan vänta med att göra det till vilken dag jag vill. Självklart kommer jag inte ha lika mycket tid när jag väl börjar plugga, men det känns ändå bra att jag inte behöver klämma in alla sevärdheter på en och samma dag. Dessutom ligger ju Universitetet mitt i centrala Barcelona, ett stenkast ifrån La Rambla så jag kommer kunna utforska just den delen sen när jag kommer vara mycket i det området.
 
Så efter min utflykt idag har jag bara varit hemma och suttit ute på balkongen och läst och druckit iste. Himla nice. För nån timme sen kom Pilar hem från jobbet så vi har suttit och pratat en stund och nu ikväll har jag inga direkta planer. Pilar är väldigt trevlig och hon är väldigt lätt att prata med. Det känns rätt kravlöst när vi båda är hemma samtidigt och hon förväntar sig inte att vi ska umgås hela tiden vilket är skönt. Men å andra sidan så har hon sagt att hon gärna tar med mig ut och visar mig saker i stan, men hittills har hon ju jobbat sen jag har kommit hit och har inte en ledig dag förrän på söndag.
 
Jag har förresten frågat henne om det här med adressen, och ni som vill skicka nånting hit kan göra det, men använd då hennes namn. Alltså:
 
Pilar Ballarín Rami
Avinguda de Madrid 46, 1º 4ª
08028 Barcelona
España
 
Inte för att ni måste, men jag tänkte bara meddela er att ni kan skicka brev hit om ni vill.
 
Puss och kram!
 
Rulltrapporna upp mot Parc Güell
 
Längsta gatnamnet ever!
 
Rulltrappor och lite utsikt
 
Gata
 
Gata
 
Parc Güell
 
Parc Güell
 
Parc Güell
 
Ser ni papegojorna?
 
Casa-Museo Gaudí där Gaudí själv bodde under 20 år
 
Utsikt
 
Kaktus
 
Jag posar
 
Barcelona
 
La Sagrada Família
 
Barcelona
 
Barcelona
 
Hus
 
Gaudís designade hus
 
Pelare
 
Pelarsalen som från början var tänkt att bli en saluhall
 
Parc Güell
 
Ödlan!
 
Gaudí-hus
 
Fontän
 
Rätt mycket folk
 
Pilars familj har en gård i norra Spanien där dom odlar egna grönsaker och det här är resultatet. Den till vänster köpte jag från butiken här om dagen, och den andra, tja... Är ett monster, haha!
 
Dagens middag: Spansk tortilla, dvs. omelett med potatis. Mums!
 
Balkongmys
 
Utsikt från balkongen över sidogatan Carrer de Jaume Roig
 
Utsikt mot Avinguda de Madrid

Kommentera här!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0