Home again

Godmorgon! Nu har vi vaknat upp i vår egna säng där vi har sovit ut efter en lång dag igår. Igår morse satte vi klockan på 7 för att äta frukost och sen ta oss till flygplatsen. Den här gången valde vi att ta tunnelbanan istället för flygbussen, då vi upptäckte att det är mycket billigare och smidigare att ta tunnelbanan. Åkte ju som sagt rätt så långt i förväg för att vi skulle ha tid att prata med Lufthansas kontor angående ersättning för min borttappade väska. Men det var ju snabbt avklarat om man säger så... Kärringen säger att trots att väskan var borta i nästan sex dagar, så ersätter Lufthansa endast 50% av utgifterna för kläder, och 100% av utgifterna för hygienartiklar, och alltså ingen extra kompensation för det faktum att väskan var borta. Jag tycker det låter helskumt, så nu under dagen tänkte jag kolla upp lite med Konsumentverket för att se om det är så det ska gå till. Hur kan ett bolag kuka upp och sen får man ingen ersättning för det?
 
Hur som helst så hade vi ju nu några extra timmar på flygplatsen, men vi passade på att shoppa lite på taxfreen och kolla på film tills klockan blev 12.15 och vi flög mot Frankfurt. Precis som på nedresan hade vi bara en dryg timmes mellanlandning i Frankfurt. Vi blev dock lite sena, vilket resulterade i en halvtimmes försening. Bådas väskor dök upp på bandet som tur är! My hämtade oss på flygplatsen och sen spenderade vi kvällen med att packa upp och fixa i ordning.
 
Lite kort om Lissabon då. Det är en jättefin stad med massa backar och kullar upp och ner. Det är väl mest det som gör att den sticker ut från andra europeiska städer faktiskt. Det är dessutom rätt så mycket billigare än i övriga Europa, och vi åt middag för mellan 30-40 euro (med alkohol inkluderat då). Trots att Lissabon är en väldigt stor stad så känns det ändå som att "det viktigaste" finns koncentrerat i centrum och tack vare att vi bodde så centralt så åkte vi faktiskt aldrig tunnelbana eller buss, förutom när vi skulle upp till Castelo de São Jorge.
 
Lissabon känns även som en trygg stad, men vi blev ändå erbjudna knark ett tiotal gånger av folk som går förbi och säger "Hasch?" "Marijuana?". Det sjuka är också att dom håller fram små påsar och haschkakor och verkligen visar öppet att dom säljer. Skumt... En annan grej som gör att Portugal sticker ut lite i jämförelse med grannen Spanien är att det finns väldigt många svarta människor i hela landet. Det är främst folk från Angola som numera är bosatta i Portugal, och det är för att då Angola är en gammal portugisisk koloni så (tror vi) att de angolaner hade det mycket lättare att få portugisiskt medborgarskap. Vi är inte riktigt 100 på det, men vi tror att det är så, haha. En likhet med Sverige är att man fikar väldigt mycket i Portugal. De har massa inhemska specialiteter som vi har fått smaka på, och det finns rätt många caféer och fik precis som här hemma.
 
Språket var egentligen aldrig ett problem då de flesta människor pratar ganska bra engelska, och om dom inte gör det så funkar spanska också. Spanska och portugisiska är inte så likt när man hör det, men när man läser så ser man att många ord stavas ganska lika. Men som sagt, när engelska inte funkade så fick jag agera spansk guide, haha.
 
Albufeira och Algarvekusten var även det väldigt bra. Mitt första intryck av Albufeira att det inte var så turistigt visade sig dock vara fel, då många restauranger faktiskt hade menyer på svenska osv... Men trots det så var det ändå en mysig ort med det vi var ute efter; sol, bad, värme och mat. Vi har dock kommit fram till att många av dessa turistorter (oavsett vilket land man är i) är ganska opersonliga, och om man söker något annorlunda så får man nog söka sig utanför Europa. Med detta sagt får vi se vart vi tar vägen nästa resa...!
 
Som avslut kan jag ju säga att vi (som ni troligen har förstått) haft en jättebra resa trots den tråkiga starten med min borttappade väska. Nu måste jag ju hålla på att ringa försäkringsbolaget och försöka få någon ersättning utbetalad då jag inte sätter stor tro till Lufthansa... Men jag ska försöka dra i alla trådar jag kan för att bli ersatt i alla fall.
 
Imorgon fortsätter semestern då vi far hem till Jämtland, och så blir det även en tripp till Skardalen. Håll utkik efter nästa resa!
 
Kram och puss!
 
 
På flygplatsen i Lissabon
 
Nu far vi hem!

Kommentera här!
Postat av: Farsan Carlson

Tog fel på dag ang er fortsatta resa i Sverige. Skojade ang spatsera, ville se din kommentar. Mae höres kram Ppa.

2013-07-10 @ 10:53:58
Postat av: Mamma

Skönt att ha er hemma. Ses snart. Kram

2013-07-10 @ 11:20:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0