Shopping och sightseeing

Tredje dagen utan resväska, så idag började vi dagen med att springa runt på stan och hitta ytterligare nödvändigheter till mig. Hittade en stor butik som sålde lite allt möjligt, där jag lyckades hitta rätt på en plattång så jag äntligen kunde få duscha håret. Hittade även lite shorts och några linnen då man blir rätt genomsvettig bara efter en dag här. Så vi hittade det vi letade efter, gick tillbaka till hotellet och lämnade av allt innan vi begav oss ut igen.
 
Både Marta från turen igår, samt vår guidebok har sagt att man inte får missa att ta en tur med 28:ans spårvagn som går upp och ner för alla kullar här i Lissabon, för att slutligen ta sig upp till slottet Castelo de São Jorge där man ska ha en jättefin utsikt över hela stan. Så vi promenerade ett par minuter från hotellet till stationen därifrån vi skulle ta spårvagnen, och där fick vi vänta i ca. en halvtimme innan spårvagnen kom.
 
Trots att jag är van spårvagnsåkare så är de här vagnarna (och framförallt vägarna) helt sjuka. Vagnen vi åkte med var typ 100 år gammal, skramlade som fan och var sjukt obekväm. Och det går upp och ner, upp och ner och upp och ner och det är sjukt smalt på vissa ställen. Då vi är i södra Europa behöver jag väl knappast säga att folk här både kör och parkerar som idioter, och det är fasen ett under att spårvagnarna kommer förbi bilarna utan skrapa dom.
 
Vi åkte spårvagnen i kanske en halvtimme, och helt plötsligt säger chauffören att det är ändstationen och att alla måste gå av. Vi har inte sett skymten av något slott, och jag frågar då chauffören att visa på kartan vart vi är. Visar sig att vi är låååångt utanför stan, och för att ta oss tillbaka igen, samma väg som vi kom, måste vi betala för en biljett ytterligare en gång. (!) Det var inte med lite irritation vi betalade för att skramla tillbaka till stan igen, och den här gången hoppade vi av vid slottet och betalade inträdet och gick in. Var verkligen jättefin utsikt uppifrån slottet och vi strosade omkring där uppe i ett par timmar.
 
På väg ner från slottet så gick vi vilse i området Alfama, haha. Det är faktiskt sjukt svårt att hitta på kartan här i Lissabon då det finns så sjukt många gator som är små och snirkliga och byter namn mitt på gatan. Så efter lite kringvelande hittade vi tillslut rätt, och kom tillbaka till hotellet.
 
Imorgon blir det väl återigen lite shopping av nödvändigheter och ytterligare lite sightseeing.
 
Godnatt!
 
Praça Martin Moniz
 
I väntan på spårvagnen
 
På väg upp mot slottet
 
En snubbe som bestämde sig för att åka snålskjuts, haha
 
Branta backar
 
Lissabon
 
25th of April Bridge där borta
 
Lissabon
 
Hej hej!
 
Uppe vid slottet
 
Fredrik
 
Världens minsta balkong?
 
Castelo de São Jorge
 
Skottglugg
 
Castelo de São Jorge
 
Träffade på en påfågel
 
Smala gator
 
Sé Catedral (alltså inte Notre-Dame)
 
Den här gamla skiten åkte vi med

Kommentera här!
Postat av: Daniel

Det ser vældigt platt ut måste jag sæga. Snålskjutsåkar'n var riktigt stygg, haha!

Svar: Hah, ja han stod där ett bra tag, men hann hoppa av innan han blev klämd
Hanna-Sofia

2013-07-02 @ 08:56:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0