Tillbaka i Lissabon

Då var vi nere på sista dagen här i Portugal. Vi är nu tillbaka i Lissabon, och tillbaka på samma hotell vi bodde på de första dagarna här. När vi bokade hotellet i april så tänkte vi om vi kanske skulle testa nåt nytt hotell den sista natten, men vi tänkte att det är enkelt och bekvämt att välja samma hotell så vi hittar i närområdet osv. Det var ju en liten chansning, eftersom vi inte visste om vi skulle trivas här första gången. Men som tur är så gillade vi verkligen det här hotellet och det känns skönt att vara tillbaka.

 

Sista dagen i Albufeira igår spenderade vi på stranden. Vi har faktiskt föredragit poolen, då det som sagt var rätt blåsigt på stranden sist vi var där, plus att det är ju rätt drygt med sand överallt och att man måste passa på sin väska som en hök, varje gång man är på stranden. Men å andra sidan så är det ganska drygt att behöva kliva upp klockan 8 för att snabbt springa ner till poolen och paxa två solstolar. När vi vaknade igår kikade jag ut mot poolen och redan vid kvart över åtta var alla solstolar med parasoll upptagna. Så vi spenderade dagen på stranden som sagt, och igår var det bara gul flagg så det gick lite bättre att bada. Var dessutom jätteskoj att ösa omkring i vågorna, haha. Fredrik blev rejält dränkt när han skulle ut och doppa sig! Åt en sista jättegod middag bestående av grillad lax med bakad potatis för min del, och Fredrik fick en supergod köttbit med pepparsås. Mums!

 

Idag gick vår buss från Albufeira vid 11.30-tiden, så dryga 40 minuter innan tog vi våra väskor och vandrade iväg till busstationen. Och helt ärligt kändes det skönt att lämna Algarvekusten då luften verkligen stod helt stilla och det var svinvarmt idag. Vet inte om vi skulle ha orkat legat i solen idag med den värmen… Bussen var lite försenad, så vi var framme i Lissabon vid 14.40 tiden och sen hoppade vi bara på tunnelbanan och åkte direkt till hotellet. Tunnelbanestationen ligger bara ett 20-tal meter från hotellet så det är helt perfekt.

 

Gick bara och lämnade av våra grejer och fräschade till oss innan vi gick ut på stan för en sista shoppingtur. Ingen av oss var egentligen inte så jättesugna på shopping då det är svinvarmt även här i Lissabon idag, men jag hittade mig ändå en jeansshortblus (jag kom på det ordet nu, haha) och Fredrik hittade en t-shirt. Hittade även en jättefin liten box med ett särskilt nagellack som jag har hemma, för bara 22 euro för sex stycken lack! Gick även till en supermarket för att handla ost. Vi blev helt sålda på den osten vi fick till det chorizobrödet vi åt till lunch när vi tog We Hate Tourism-turen förra söndagen, så jag mailade företaget och frågade vad det var för ost. Fick svar att just den osten vi åt säljs på den marknaden där vi åt osten, men att det fanns en liknande ost som såldes på en supermarket här i Lissabon. Trodde först att det var en vanlig fårost, men den är tydligen gjord både på får- get- och komjölk. Så vi gick till supermarketen och handlade två stycken ostar över disk för 1,70 euro styck. Perfa!

 

Nu är vi nyss hemkomna från middag, och det blev pizza på samma ställe där vi åt allra första kvällen vi var här, då det var supergott och framförallt gott vin! Planet går vid 12.15 imorgon, med mellanlandning i Frankfurt igen och så ska vi enligt planerna vara hemma i Göteborg vid 18.40. Tänkte åka till flygplatsen ett par timmar i förväg för att hinna prata med Lufthansas kontor angående ersättning för de dagar jag var utan väska. Har inte så stort hopp att det ska gå bra, eftersom det lär ju inte bara vara jag som blev av med väskan så vi får väl se hur det går... Förhoppningsvis är det inga strejkfasoner som kommer hindra våra väskor imorgon, men för säkerhets skull har vi båda två skrivit upp exakt innehåll i våra resväskor, om dom nu skulle komma bort helt och hållet. Så håll alla era tummar för att resan ska gå smärtfritt och att båda våra väskor kommer fram som dom ska.

 

Återkommer imorgon eller på onsdag med en summering som resan, staden och landet som vanligt.

 

Puss och kram!

 

Igår på stranden
 
Sista middagen i Albufeira
 
Fredrik i Albufeira
 
Spatsera
 
Jesus!
 
Jesus igen, taget från 25th of April Bridge
 
Triumfbåge vid Praça do Comércio
 
Husfasad
 
Skål!
 
Sista middagen

Kommentera här!
Postat av: Daniel

Vår ost? Var det inte fårost?

Svar: Kuuuul!
Hanna-Sofia

2013-07-08 @ 22:28:11
Postat av: Farsan Carlson

Ser ut som Fredrik ska dansa balett på torget!(bild 3) Ni verkar haft det "gött" och kopplat av rejält. "Spatsera" är det spanska och vad betyder det? Ppa

Svar: Har du aldrig hört att man spatserar längs en gata? Det är svenska.
Hanna-Sofia

2013-07-09 @ 19:24:26
Postat av: Anonym

(italjenaren han flanenera,tysken spatzerar och vi promenera)som sagt ni hadde det riktig shönt förstår jag.Men nu börjar väl det roliga när ni kommer hem ,den nya lägenheten väntar!!!!!Ha det gott farmor

2013-07-10 @ 19:53:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0