Hollywood Walk of Fame & Beverly Hills

Idag kan jag bocka av en punkt på min så kallade Bucket List (dvs. en lista med saker man ska göra/ha sett/ha upplevt innan man dör) - nämligen gått på Hollywood Walk of Fame! Klev upp vid 9-tiden imorse och åt hotellets frukosbuffé innan vi rörde oss ut på stan. Bor som sagt i Beverly Hills och här i Los Angeles är det på samma sätt som i New York, att avstånden är inte så korta som dom ser ut. Vi visste att L.A. är stort, men det är inte bara stort utan det är JÄVLIGT stort. På kartan ser det ut att kanske vara en 20-minuers promenad från vårt hotell till Hollywood Boulevard där Walk of Fame ligger, men det tog snarare en timme och 20 minuter.
 
Själva Walk of Fame är ju hur lång som helst, och går dessutom på båda sidor av Hollywood Boulevard. Dock känner man ju knappt igen en tiondel av alla namnen som finns med, men det är ändå kul när det dyker upp känningar. Hela området kring Walk of Fame en jävla cirkus och det blir nästan lite jobbig efter ett tag. Det är folk som delar ut broschyrer för att åka på guidade turer runt om i L.A. och det är musik och människor och look-a-likes och allt möjligt. Påminner lite om området kring Times Square i New York, där det bara är ljud och ljus och folk och musik och bilar och.... gaaah! Lite för mycket nästan. Hittade ett litet shoppingcenter där jag shoppade loss inne på Victoria's Secret (igen), och fick en lyxig glansig påse med celofanpapper i.
 
Efter nån timme åt vi lunch och sen tog vi en buss för att ta oss mot den berömda shoppinggatan Rodeo Drive som figurerar bland annat i "Pretty Woman". Frågade på ett informationscenter vilken buss vi skulle ta, och på kartan vi fick såg det ut som att det kanske var 10 minuter bort, men det tog närmre en halvtimme att åka dit vi skulle... Som sagt, Los Angeles är ganska stort. Och det är ju också lätt att förstå varför det är mer vanligt att köra bil än att åka kollektivt även i storstäderna i USA, just för att busstrafiken inte är så pass bra planerad och precis som den är hemma. Det är inte helt ovanligt att det inte finns någon direkt busshållplats, utan bussen stannar bara vid trottoarkanten, där det inte finns någon direkt märkning eller skylt för att bussen ska stanna. På de platser där det finns en busskur, så finns det inte direkt några uppsatta tidtabeller, eller nedräknare för när nästa buss kommer. Det är helt enkelt lite jobbigare att åka buss här, så därför förstår jag att många tar bilen istället, trots att det egentligen är idioti att köra bil mitt i centrala stan i sådana här storstäder.
 
Hur som helst, vi bytte buss en gång längs vägen och hoppade sedan av vid Beverly Drive som ligger precis vid Rodeo Drive. På Rodeo Drive ligger alltså alla kända märkesbutiker du kan tänka dig - Gucci, Prada, Michael Kors, Fendi, Dior, Armani... You name it. Det finns alltså inte en enda liten halvbillig butik där man kan handla utan att bli helt ruinerad. Den här gatan är helt och hållet tillägnad de rika och välbärgade. Så tänker man kanske att det är en klyscha att man ser shoppande människor uppklädda till tänderna i långklänning och klackskor och män i kostym gå och shoppa längs den här gatan, men icke. Det kryllar av dom. Likaså kryllar det av äckligt dyra sportbilar som kostar flera, flera miljoner som både står parkerade utanför dyrbutikerna, och även bilar som cruisar igenom gatan bara för att visa upp sig. Men säga vad man vill om Rodeo Drive så ska jag inte sticka under stol med att det är en väldigt fin gata. Den är väldigt fint underhållen med blommor och palmer och utsmyckningar. Hade inte haft något emot att göra mina shoppinginköp där, men som sagt... Det är ju liiiite för dyrt för min plånbok.
 
Efter Rodeo Drive tog vi oss tillbaka till hotellet, men stannade till på det gigantiska shoppingcentret Beverly Center som ligger bara 100 meter från vårt hotell. Det här måste alltså vara det största shoppingcentret jag har sett i hela mitt liv. De första fem våningarna består av ett parkeringshus, och de övriga tre våningarna är bara shopping. Trots att det "bara" är shopping på tre våningar så är själva byggnaden så sjukligt stor. Hela centret inhyser mer än 160 butiker och det är nästan så överväldigande stort att det blir jobbigt. Vi var inte direkt på shoppinghumör, så vi kikade bara lite snabbt innan vi gick till hotellet igen.
 
Mellan kl. 17-19 så har hotellet vin och ostkväll så vi gick ner till lobbyn och tog oss varsitt glas vin, lite ost och kex och gick upp på rummet. Mysigt! Promenerade sedan till en italiensk restaurang där vi åt supergod mat bestående av lammragu och risotto.
 
Vädret idag har varit lite knasigt, då det var långbyxor och tunn jacka på imorse men sen blev det varmare så jag bytte till shorts. Sen blev det kyligare igen, så då åkte jackan och scarfen på, så ja. Därav lite klädbyten på vissa bilder, haha.
 
På promenad genom Beverly Hills bostadsområde
 
Tatueringsstudion känd från L.A. Ink
 
Hollywood Boulevard
 
Walk of Fame
 
Hollywood Walk of Fame
 
Johnny Depp
 
Till dig, pappa!
 
Orlando Bloom
 
Här är jag just nu!
 
The Dolby Theatre där Oscarsglan hölls för inte så länge sedan
 
Hollywood Boulevard
 
Fredrik steker i Hollywood
 
Superman
 
Look-a-likes
 
Shopping i Hollywood
 
Lyxig Victoria's Secret påse
 
Lunch på den mexikanska restaurangen Baja Fresh
 
Biografen Chinese Theatre
 
Rodeo Drive
 
Rodeo Drive
 
Kyligt
 
Fredrik
 
Rodeo Drive
 
Bara en av många sportbilar på Rodeo Drive
 
Rodeo Drive
 
Rodeo Drive
 
Hänger i Beverly Hills, hoho!
 
Shoppingcentret Beverly Center
 
Vin och ost
 
Italiensk middag

Kommentera här!
Postat av: Farsan Carlson

Tack för omtanken med Kate Blanchett. Tänk vad tokit det blir på svenska, "Baja Fresh"!! har aldrig hänt!!:-) Mycket shopping ere, vore kul å se nån uppklädd shoppingnörd i långklänning å högklakat. Kram Ppa

Svar: Visste väl att antingen du eller Daniel skulle kommentera "Baja". Kul hörrö! :P Ja, det är nästan så man vill smyga upp kameran och ta bild på dom faktiskt
Hanna-Sofia

2014-04-13 @ 08:23:43
Postat av: Mamma

Alla fina bilder:-) Vilken semester! Va rädd om er. Stor kram till er från oss:-):-):-)

Svar: Ja, det känns lite overkligt att vara här på nåt sätt, haha :) Kram!
Hanna-Sofia

2014-04-13 @ 19:15:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0