Lombard Street

Från och med idag kan jag säga att jag både har gått upp för världens brantaste gata - Baldwin Street i Dunedin på Nya Zeeland, och världens slingrigaste/krokigaste gata - Lombard Street i San Francisco. Men innan vi kommer dit kan jag berätta om morgonen.

Vi bor ju på Market Street som är huvudgatan i San Francisco, men som så många andra gator i de amerikanska jättestäderna är de ju huuuuur långa som helst. Så trots att vi bor på huvudgatan så är det ändå en bit till de centrala delarna av Market Street där all shopping finns, så när vi ska in mot stan så blir det till att åka buss eller spårvagn. Som tur är avgår spårvagnen verkligen precis utanför dörren, så vi hoppade på den imorse och åkte hela vägen ut till hamnområdet Fishermans Wharf. Där hoppade vi av vid Pier 39 och vandrade runt lite i hamnen bland alla små fiskrestauranger. Hittade även Bubba Gump Shrimp Co. från filmen Forrest Gump..! Från Pier 39 hade vi en perfekt utsikt över Golden Gate Bridge, men vilket ni kommer se på bilden nedanför, så var den även idag täckt i dimma...
 
Från Fishermans Wharf vandrade vi vidare upp på Lombard Street, och den delen av gatan som alltså är världens slingrigaste/krokigaste hur man nu vill uttrycka sig. Den är verkligen vriden som en stor, fet orm och ligger alltså i en av alla San Franciscos superbranta backar, men istället för att bara stupa rakt ner så är den alltså slingrad som en gigantisk slalombana. Den är dessutom jättefint utsmyckad med blommor och växter. Det ligger ju förövrigt hus på varje sida av gatan där det även finns plats för parkering framför nästintill vart och ett av husen. Man får inte vara mesig när det kommer till att köra bil där alltså, haha!
 
Efter Lombard Street gick vi några kvarter och hoppade sedan på San Franciscos kända Cable Cars, dvs. de jättegamla spårvagnarna där många hänger utanför vagnen och åker. Detta var ju såklart något jag också ville göra, men när vi hoppar på så är det ganska mycket folk och vi fick verkligen klämma oss in, utan möjlighet till att hänga utanför. Men när vi stannade vid en station så var det många som klev av, och då gick jag framåt i vagnen för att få plats att hänga utanför (för det kan man bara göra vid den främre delen av vagnen nämligen). Så idag har jag allt susat fram på San Franciscos gator halvt hängande utanför en cable car!
 
Hoppade av den gamla spårvagnen vid Union Square där vi var igår, och shoppade loss i ett par timmar. För min del blev det ett par skor, en blus, lite skönhetsprodukter och två koftor och Fredrik fick äntligen fatt på ett par ordentliga träningsskor och även ett par solglasögon. Hans träningsskor som skulle gått loss på ca. 1000-1200 kr hemma betalade han endast 700 kr för. Även jag har planer på att införskaffa ett par träningsskor (trots att jag redan har ett par relativt nya hemma) men då dollarn är så låg så är det ju lika bra att investera! Nu ikväll har vi just varit ute och ätit på en brasiliansk restaurang och nu tänkte vi kolla en film innan vi släcker lampan för kvällen.
 
Idag har vädret varit ganska kyligt i jämförelse med igår, men det var skönt för oss båda då vi faktiskt brände oss ganska rejält på armar, axlar och bröst igår när vi var ute. Och eftersom vi har varit ute vid kusten rätt mycket idag så har det blåst endel, så det var ganska skönt att ha långbyxor idag.
 
Fler bilder att kika på från dagen! Hejhopp!
 
Pier 39
 
Vid Pier 39
 
Golden Gate Bridge, med den dagliga dimman...
 
Fredrik med Alcatraz i bakgrunden. Bilden på Golden Gate är tagen direkt till vänster om den här bilden. Jämför hur himlen ser ut på de två bilderna, så ser ni att dimman på nåt sett verkar dras mot bron. Typiskt...!
 
Bubba Gump Shrimp Co.
 
Varför har vi inte det här hemma??
 
Fishermans Wharf
 
Fishermans Wharf
 
Vandring upp mot Lombard Street
 
Världens slingrigaste gata
 
Hej där!
 
Lombard Street
 
Längst uppe på Lombard Street
 
Lombard Street. Vackert!
 
Fredrik åker Cable Car
 
Cable Car-åkar'n
 
Mannen till höger är den som styr hela spårvagnen för hand med de stora spakarna
 
Cable Car
 
San Franciscos gator
 
Åka Cable Car!
 
Tjoho!
 
Cable Car

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Kan inte vara lätt att ta sig fram med bil på den där kurviga vägen:-)

Svar: Nej du, alla som kom körandes ner därför körde gaaaaanska sakta :)
Hanna-Sofia

2014-04-10 @ 10:48:51
Postat av: Farsan Carlson

Tror slingergatan varit med på nån film vill jag minnas. Kul med räkfirman från Forrest Gump. Ppa

Svar: Vet att den är med i en som jag har sett i alla fall :)
Hanna-Sofia

2014-04-10 @ 17:46:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0