San Diego

Imorse åt vi sista frukosten på vårt superfina hotell Élan Hotel i Los Angeles för att bege oss söderut. Hotellet har verkligen varit jättebra, och varje dag vi har kommit tillbaka har det väntat varsin chokladbit på kudden, plus att städerskan har slagit på klassisk musik på radion. Det har funnits morgonrock och tofflor och en kaffemaskin och karameller på rummet och allt har verkligen varit superfint. Det var ju som sagt lite dyrare att bo där, men det valde vi att lägga ut, med tanke på att vi firade min födelsedag där. Så imorse vid 10-tiden lämnade vi L.A. för att ta oss vidare på vår resa.
 
Ca. 2 ½ timme senare kom vi fram till stad nummer tre på resan: San Diego, där vi alltså nu befinner oss. Härifrån är det mindre än 3 mil till Mexiko, men dit ska vi inte den här gången. Var motorväg hela vägen, och även den här gången (precis som igår när vi åkte till Six Flags) så är det alltså tio filer i varje riktning på motorvägen. Men det brukar ligga på ett snitt på "endast" 5-7 filer. Helt stört det där. Man får ju också vara på alerten när man kör på motorvägen då det inte särskilt ofta används blinkers när man ska byta fil, så helt plötsligt kan en 25-meters långtradare vräka sig ut mitt framför en...!
 
Vårt inn ligger direkt när man svänger av vid motorvägen så vi behövde inte köra igenom stan för att hitta. Valde att bo lite billigare här med tanke på att vi som sagt hade lagt ut ganska mycket pengar på boendet i L.A. Plus att när man är på roadtrip i USA så måste man ju nångång bo på ett riktigt inn, haha. Dock var det inte det klassiska innet vi tänkte oss; alltså ett med parkering på framsidan av byggnaden, och alla rum har en separat dörr direkt ut, utan det här är mer hotelliknande. Är en kedja som heter Holiday Inn och rummet vi har är ganska stort. Inte så fräscht kanske med brun heltäckningsmatta och mossgröna gardiner men det duger.
 
Så vi dumpade av väskorna och fräschade till oss lite innan vi gick ut på stan för att spana lite. Vi bor väldigt centralt så det tar inte mer än 10 minuter att promenera till stadskärnan där bl.a. shoppingcentret Westfield Horton Plaza ligger. Vi gick in i shoppingcentret en snabbis, och tog oss sen vidare till det historiska kvarteret Gaslamp Quarter. Gaslamp har tidigare varit området för prostitution och gambling, men inhyser nu massor av restauranger och mysiga pubar och barer.
 
Gick sedan ner till hamnen där Embarcadero Marina Park ligger, som är en fin liten park med massa grönområden med utsikt över hamnen. Där nere ligger även Seaport Village som är som en liten by med små butiker och glasstånd och platser att sitta på. Så vi tog en smoothie på Ben&Jerry's innan vi vandrade in mot centrum igen.
 
Nu ikväll är vi nyss hemkomna från middag och drinkar och nu ska vi precis sätta på en film innan vi släcker. Första intrycket av San Diego (trots att det är USA:s åttonde största stad till ytan) att det är en mysig liten stad där det mesta finns inom gångavstånd. Jag gillar ju städer som har utsikt över vatten och som dessutom har grönområden där man kan spatsera och umgås så första intrycket är att jag gillar San Diego.
 
Lite pictures från idag, som vanligt!
 
Förresten! Daniel: jag har en present till dig, så vi kan väl kanske skypa/facetima nån dag så du får kolla på att det är rätt present jag har köpt?
 
Downtown Los Angeles
 
Utsikt över San Diego från vårt hotell
 
San Diego
 
Mums-lunch
 
USA och Kaliforniens delstatsflagga
 
San Diegos gator
 
Fredrik är kartläsar'n!
 
Westfield Horton Plaza
 
Gaslamp Quarter
 
Gaslamp Quarter
 
San Diego
 
Gaslamp Quarter
 
Nere i hamnen
 
Många feta båtar fanns det här...
 
Seaport Village
 
Embarcadero Marina Park
 
Vandring längs med hamnen
 
I Seaport Village
 
Gaslamp Quarter igen
 
Till dig Daniel: Mr. 305!
 
Slappe på hotellet

Kommentera här!
Postat av: Farsan Carlson

Hotellmattan såg ju justare ut än i Kairo iaf, och det gör "kartläsarn's" nya? ballor å. En schysst LA "tisha" har'n oxo hittat. Grymt stiligt. Orkar inte googla på vad San Diego e känt för, det kommer väl ni berätta antar jag? Lev å må. Kram Ppa

Svar: Det finns nog inte mycket som är så äckligt som Kairomattan... Uss! Du har rätt i att tishan är ny, men shortsen köpte kartläsarn förra sommaren i Lissabon faktiskt! Om du läser idag så kan du se vad som finns att göra i San Diego :)
Hanna-Sofia

2014-04-17 @ 16:14:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0