Six Flags Magic Mountain

Rösten är nästan borta, det river i halsen och fötterna ömmar. Vad har vi gjort idag? Jo, nämligen varit på det asfeta nöjesfältet Six Flags Magic Mountain, som ligger ett par mil norr om Los Angeles. Allt vad nöjesfält heter bleknar i jämförelse med det här alltså...!
 
Som vanligt (nu som de amerikaner vi är...!) så tog vi bilen när vi vid 10-tiden imorse åkte norrut mot Six Flags. Hade redan kirrat med biljetter och parkering, så efter lite köande så parkade vi på deras enorma parkeringsplats. Kan ju tillägga att det även fanns två stora parkeringsplatser till som inte var öppna idag, så dom har ju kapacitet för ohyggligt många människor på det där stället.
 
Till skillnad från Liseberg och Gröna Lund så har Six Flags nästan uteslutande bergochdalbanor. På Liseberg är det typ Balder man ser fram emot mest, men Balder kan ju slänga sig i väggen om man jämför med alla rollercoasters som finns här. H-E-R-R-E-G-U-D säger jag bara! Den/dom som har kommit på vissa utav bergochdalbanorna måste ju ha varit hög på både ett och annat vid konstruktionen av dom.
 
Det är ingen mening att jag ska försöka förklara exakt hur de olika bergochdalbanorna gick, så ni kan ju alltid youtuba det om ni är nyfikna. Så ni kan ju söka på följande namn på bergochdalbanor vi har åkt idag: Goliath, The Riddlers Revenge (som man står upp och åker), Apocalypse, Ninja, Scream och så den sjukaste bergochdalbana jag nånsin har åkt i hela mitt liv: X2. Jag kan inte riktigt förklara hur jävla sjuk X2 är, men i den åker man både framåt, bakåt, upp och ner, framlänges, baklänges samtidigt som rälsen går både över och under sitsen, plus att sitsen i sig snurrar. Här är ett youtubeklipp: http://www.youtube.com/watch?v=8WTD0Hc9anw. Tyvärr fick inte vi någon musik när vi åkte. Hade ju varit så jävla fett om vi hade fått "Enter Sandman" med Metallica som spelas i klippet. Är svårt att visa er hur sjukt det var, men kolla på klippet så kanske ni får en liten aning, hehe.
 
En annan sjuk attraktion vi åkte var Superman - Escape from Krypton som är typ som en bergochdalbana, men du sätter dig i själva vagnen baklänges. Så skjuts du bakåt i 160 km/h rakt ut, för att sen stiga uppåt i 90 graders vinkel, till dryga 125 meters höjd, och sen ner igen, då åkandes framåt. Kolla klippet: http://www.youtube.com/watch?v=3WQXxZmLMFQ. Åkte Superman två gånger, och lyckligt ovetandes hamnade vi längst fram första gången vi åkte. Hur fett som helst!
 
Något som var väldigt skönt var att det inte var så mycket folk på Six Flags idag. Som mest stod vi i kö i 45 minuter, men det tog ca. 15-20 minuter i snitt på de flesta vi åkte, och ibland till och med kortare. Vågar knappt tänka på hur förbannat långa köer det kan vara mitt i sommaren... Dock har det känts som sommar idag också, då temperaturen har legat och snuddat på 30-strecket så det är allt många liter vatten som har gått åt idag.
 
Trots att jag alltid har älskat nöjesfält så blev jag faktiskt ganska illamående efter de första turerna, så vi drack vatten och tog det lugnt i typ en timme innan det var på't igen. Åldern gör sig påmind, haha. Slutade med att vi var på Six Flags i över sju timmar innan vi körde ut på motorvägen mot L.A. Och på tal om motorväg så är ju de här motorvägarna helt otroliga. På vissa ställen hade vi tio körfält i en riktning. 10 stycken!! Ni kanske förstår hur mycket folk det bor här, när det behövs tio körfält i vardera riktning och det ändå blir trafikstockningar ibland. Helt sjukt.
 
Dagen har varit superbra och imorgon drar vi som sagt vidare på trippen. Vi hörs imorgon!
 
Six Flags Magic Mountain
 
Första bergochdalbanan vi åkte
 
Superman - Escape from Krypton
 
Superman
 
X2
 
Så här chockad var jag direkt efter X2, haha!
 
Six Flags
 
Six Flags
 
Motorväg

Kommentera här!
Postat av: Mamma

HUGALIGEN! varför utsätta sig för detta. Icke jej:-):-):-):-)
Hemma; sol/moln och6,3 grader. Lite anna temperatur än #over there# Stor kram från oss härhemma:-)

Svar: Haha, det visste jag väl att du skulle säga ;) Det var sjukt kul! Kram och puss!
Hanna-Sofia

2014-04-16 @ 10:20:05
Postat av: Farsan Carlson

Ja ja ja jag e avis, lika bra å erkänna. Lite svårt att hajja det första you tube klippet men det kanske går att fatta om man åkt där en gång. Superman såg rätt likt ut som en manöver vi gjorde me propellerflygplanen. Skillnaden var att vi åkte rakt upp framlänges till farten var slut, "ramlade" framåt till vi hade nosen rakt ner, väntade till fart 150km/h, tog sen upp "kärran" till planflykt. Jag hade gärna varit med er å de må varit en bra "after birthday". Kram Ppa

2014-04-16 @ 14:45:40
Postat av: Daniel

"Kärran" ja...

Svar: Haha!
Hanna-Sofia

2014-04-16 @ 18:25:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0