Universal Studios

Neeej det är inte "Ja må hon leva" ännu, trots att det är den 14:e april i Sverige just nu. Här i L.A. är det forfarande den 13:e, så jag är fortfarande 23 år i ett par timmar till!
 
Idag följde vi strömmen och gjorde som alla andra amerikaner gör när dom ska ta sig nånstans - man tar bilen. Vi åt frukost som vanligt på hotellet och sen gick vi online och bokade biljetter till Universal Studios som är typ en nöjespark tillägnad de filmer som är producerade av filmbolaget Universal. Vi hade faktiskt inte tänkt att åka dit, då varken jag eller Fredrik hade någon direkt uppfattning om exakt vad det var för något, men då vi ändå har tid så tänkte vi att det kanske kunde vara värt ett besök.
 
Så vi rattade bilen i riktning mot Hollywood Hills och en kvart senare var vi framme vid Universal Studios. Parkerade i ett av deras fyra parkeringshus (!) och vandrade sen mot nöjesparken. När vi kom ut från parkeringshuset så trodde vi nästan att vi var framme inne i nöjesparken, men det ligger ett helt område av små butiker, restauranger, souvenirbutiker osv. precis utanför parken som kryllar av folk, och är upplyst precis som om det vore själva nöjesparken. Men vi navigerade oss igenom havet av folk och kom till slut fram till entrén.
 
Själva parken är som sagt tillägnad filmer som är producerade av Universal och filmerna varierar ju såklart beroende på vilken som är "hetast" just nu, så för vår del så fick vi utstå huuuuur mycket som helst från den tecknade filmen "Dumma Mej" eller "Despicable Me" som den heter på engelska. Men som tur var så har dom också många filmer man har sett och som är bra, t.ex. "Jurassic Park", "King Kong", "Shrek" och "Simpsons". De har alltså lite åkattraktioner som är tillägnade vissa filmer, så som Simpsons, men precis som på ett vanligt nöjesfält så får man ju räkna med väntetider... Dom har även shower där man får lära sig om själva filmmakandet, så vi började att gå på en sådan show, där dom visade hur man kan göra specialeffekter på olika sätt. Väldigt coolt.
 
Efter det så tog vi en åktur med ett litet tåg som guidar en omkring på inspelningsplatser av olika filmer. Fick bland annat se massa olika fordon från t.ex. "Jurassic Park", "Fast and the Furious" och "The Flintstones". Sen har dom ju också fejkade städer där husen bara är byggda som fasader och inte är verkliga hus. Så fick man veta vilken film och vilken scen som hade spelats in just där, och så visade dom i tåget på en liten skärm den verkliga filmen så man kunde känna igen sig. Var verkligen häftigt att se när man kände igen sig från filmerna! Det coolaste måste dock ha varit en inspelningsplats från "Världarnas krig" med Tom Cruise. Trots att den filmen inte är särskilt bra så finns det en scen där ett helt flygplan har kraschat ner bland en massa hus. Så fick vi åka däribland och se det enorma flygplanet helt totalkraschat. Vi satt dock på fel sida av tåget så jag kunde inte ta bild på det tyvärr... Fick även se inspelningen av "Hajen", och blev dessutom nedskvätt av en gigantisk fejkhaj.
 
Något annat häftigt var från "King Kong" där hela tåget åkte in i en tunnel, så fick man sätta på sig 3D glasögon. Där inne så var det då animerat från själva filmen när apan King Kong slåss mot asstora dinosaurier. Så var det alltså animationer på väggarna runt omkring, plus att tåget hoppade runt så att det kändes som att vi var med i den scenen från filmen. Var lite läskigt faktiskt, hehe. I en annan tunnel åkte vi in på en inspelningsplats som såg ut som en tunnelbana och så skulle dom då iscensätta en jordbävning. Så det började skaka och grejer ramlade ner från taket, så brann det lite här och var och så kom det ett tåg farande i motsatt riktning. Exakt den scenen har dom använt i ett avsnitt av kriminalserien "Bones" så när vi hade skumpat klart inne i tunneln så fick vi se scenen från själva serien och det var på exakt samma sätt som vi fick uppleva det. Coolt!
 
Vi gick sedan på en vattenshow där det var lite teater och dom visade olika stunts och konster på vatten både med båtar och vattenskotrar. Där kunde man också välja att sitta i soak zone, dvs. den del av publiken där man garanterat blir blöt. Vi satte oss så långt upp och så långt bort från det området som möjligt, hehe. Var dock rätt kul att se när dom som satt där blev heeeelt dyngsura, haha.
 
Vi var på Universal i nästan sex timmar, trots att det inte kändes som så länge. Så strax efter 18 tiden tog vi alltså och körde tillbaka till hotellet där vi nu tänkte ta det lugnt och kolla på en film. Som sagt så hade vi inte tänkt att åka till Universal alls, men så här i efterhand så var det väldigt värt det och det hade varit synd om vi inte hade åkt dit. Visst att mycket som finns där inne är för barn, men det var väldigt kul att se inspelningsplatserna från olika filmer där man dessutom kände igen sig. Så det var väl värt pengarna att åka dit tyckte vi båda två.
 
Imorgon är det ju alltså min birthday och Los Angeles vädergudar har utlovat sol och värme så vi får hålla tummen på att det stämmer!
 
Området utanför Universal Studios
 
Hallå där!
 
Röda mattan in till Universal Studios
 
Krustyland, från "Simpsons"
 
Simpsons
 
Fredrik åker tåg!
 
Fejkade byggnader för olika inspelningsplatser. De använder alltså samma byggnader i olika filmer som utspelar sig i olika städer
 
Trapporna till vänster användes bl.a. i "Bruce den Allsmäktige" med Jim Carrey
 
In i King Kong tunneln
 
Den fiktiva gatan Wisteria Lane, från serien "Desperate Housewives"
 
Jurassic Park. Åkte dock inte attraktionen, då den var typ som flume ride, dvs. att man blir dyngsur efteråt...
 
Vattenshow
 
Vattenshow
 
Gigantiskt Hard Rock Café
 
Snygg!
 
Utsikt över norra Los Angeles

Kommentera här!
Postat av: Farsan Carlson

Ja må hon leva. Grattis på födelsedagen! Såg coolt ut på Universal. Tänk att hajenfilmgrejorna finns kvar ännu. En kompis till mig var där när filmen precis producerats och det var ju huuur länge sen som helst. Ni verkar haft en bra dag och det hoppas jag din födelsedag blir också. First time abroad? (Norge räknas inte.) Kram Ppa

Svar: Tackar tackar! :) Ja, det var ju ett tag sen dom filmerna kom alltså... :) Födelsedagen har varit toppen, och ja, första gången utomrikes!
Hanna-Sofia

2014-04-14 @ 06:50:53
Postat av: Mamma

Jättekram idag på din födelsedag:-):-) Inte fel att fira den där ni är nu. Hemma mulet o 4,5 grader. Hälsa Fredrik

Svar: Tack så mycket, käraste mor! Nejdu, det har inte alls suttit fel :) Han hälsar tillbaka!
Hanna-Sofia

2014-04-14 @ 09:20:09
Postat av: Pia o Michael

Många grattis på födelsedagen från oss alla här hemma. Hoppas att du får en härlig dag och att
Fredrik grattar dej ordentligt.
kram från oss.






2014-04-14 @ 15:51:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0