Hälsningar från Bali

Allt gick hur lätt som helst genom tullen idag, så nu sitter vi här i vårt jättefina hotellrum på östkusten på Bali Indonesien, och för första gången för Fredrik; söder om ekvatorn. Vi checkade ut från hotellet i Kuala Lumpur imorse vid 10-tiden och tog en taxi till flygplatsen. Flyget till Denpasar här på Bali gick vid 12.25 och med lite förseningar så var vi framme ungefär tre timmar senare. Vi flög med Malaysia Airlines, och det här var första gången som vi flög med ett flyg som hade säten i ordningen 2-5-2, alltså två säten längst vid fönstrena och hela fem säten i mitten. Brukar ju annars vara 3-3-3 eller 3-4-3, men jag har aldrig sett fem säten i mitten. Vi fick i alla fall två av de längst ut på "fem-raden" så vi behövde inte klättra över någon för att komma ut.
 
Landade in på Bali vid halv fyra tiden och sen skulle vi då ansöka om ett sånt här visa on arrival. Visar sig att typ 98% av alla andra som kom med vårt flyg också skulle göra det, och att dom har typ fem olika diskar där man "ansöker" om det. Varför jag skriver ansöker inom " " är för att det inte är så mycket att ansöka om. Man går fram till disken med sitt pass, betalar $35 (ca. 270 kr) per person, får ett kvitto och sen är man klar.
 
Sen fick vi dock stå i kö i typ en halvtimme till immigration, och väl framme visar det sig att vi har missat att fylla i ett ankomstformulär. Så vi var tvungen att gå tillbaka och fixa det, men som tur var kunde vi hoppa över den långa kön och bara gå direkt fram till disken igen och få våra pass stämplade när vi hade fyllt i formuläret. Haha, en lite rolig grej som hände vid immigrationdisken var att jag och Fredrik gick fram samtidigt, men till två olika kontrollanter. Så frågade dom oss "Are you two together?", alltså om vi reste tillsammans. Så svarade vi "ja", och så sa Fredriks kontrollant "Are you on your honeymoon?". Haha, så vi skrattade bara och sa "nej", och så säger min kontrollant bara "Well, next time when you come back, you will be on your honeymoon". Haha, gulligt!
 
Vi nappade tag i våra väskor och gick sen och fixade taxi för att åka till hotellet. Varför vi åker taxi istället för nånting annat är helt enkelt för att det är så sjukt billigt. Pga. trafikstockning tog det oss ca. en timme att ta oss från flygplatsen till hotellet och för detta betalade vi ungefär 100 kr. Sjukt värt!
 
Vi bor på hotellet Griya Santrian a Beach Resort, och går man mindre än 100 meter från vårt rum så kan man doppa tårna i Indiska Oceanen. Vår resort är verkligen hur fin som helst med massa små stigar och lampor och fontäner överallt. Eftersom vi kom fram hyfsat sent så har jag inte tagit så mycket bilder, plus att ljuset inte var så bra, men det blir mer imorgon!
 
Så vi packade upp och fixade till oss och gick ner på stranden för att hitta en restaurang. Det är inte direkt något stort problem här då restaurangerna ligger på rad längst med strandpromenaden. Men tro inte att det är som på vilken annan semesterort som helst där det är liv och rörelse och ljud och ös överallt där alla restaurangägare står ute på gatan med menyer och vill haffa en. Nej. Här är det lugnt och skönt och vi valde en restaurang mitt på stranden som hade pyntat palmerna med runda rislampor och tända ljus på låga bambubord. Är svårt att få bra bilder, men det är verkligen som en dröm. Är så (förlåt) jävla fint och mysigt och man kan sitta och bara titta runt i omgivningen i flera timmar. Vi beställde in Nasi Goreng, som är något av Indonesiens nationalrätt, med stekt ris, kött och ägg, och god indonesisk öl och hade det hur mysigt som helst.
 
Något som däremot inte är så jättemysigt är däremot temperaturen. Alltså förlåt, jag veeet att vi har åkt till två tropiska länder under deras varmaste månader men alltså. 31 plusgrader var det när vi landade idag och man blir genomsvettig på en gång. Eller, temperaturen är väl inte det jobbigaste, utan det är att det är så fuktigt, att man blir helt kladdig och klibbig på en gång. Det är inte lätt att känna sig fräsch ska jag säga, haha. Efter middagen kom vi hem och duschade i vår enorma dusch, som mäter kanske 1,5 meter x 3 meter, och det känns nästan som att man kan simma i den, haha.
 
Något vi har konstaterat ett par gånger idag är följande: det är julafton imorgon. HA HA HA! Har vi lust att säga. Någon skulle lika gärna kunna säga att det skulle vara midsommarafton eller påskafton, ungefär så troligt känns det. Vi har ännu inte sett lika mycket julpynt här som i KL, men vid vår hotellrestaurang (en av två restauranger, kan tilläggas), har dom en glittrig julgran i sanden, haha. Planen imorgon är väl att göra så lite som möjligt, och bara hänga antingen på stranden eller vid poolen (en av tre, kan tilläggas) och bara ha det gött.
 
Kram på er! ♥
 
Kvittot vi fick när vi checkade ut från hotellet i KL. Jag är numera Hanna-Sofia Carison, bosatt i Gotoberg, haha!
 
På Kuala Lumpur International Airport, i väntan på flyget till...
 
...Bali!
 
Stort flyg!
 
Vi ska till Bali! (Och Fredrik har gömt en yxa bakom örat, tydligen)
 
De länder som antingen inte behöver visum, eller inte behöver betala för det.
 
I visumkön
 
Framme på hotellet. Vårt fina rum!
 
Masterbed!
 
Ser ut som att det är typ 10 pers som är på semester, haha
 
Stigen ner mot stranden
 
Julgran
 
Mysrestaurang där vi åt middag
 
 
Indonesiska ölen Bintang
 
Nasi Goreng. Asgott!
 
31 grader + stark mat = extremt svettig Hanna-Sofia, haha. Jag bjuder på den!

Kommentera här!
Postat av: Pia o Michael

Hoppas att ni får en skön julafton. Här på västkusten
är det 7 grader varmt och blåsigt.Svetten lackar på er
och här lackar det mot julafton och provsmakning av
skinkan.
God Jul på er och många kramar från oss.

2014-12-23 @ 18:18:18
Postat av: Mamma

Just nu riktigt avundsjuk på er. Ser helt underbart ut. Kanske lite för varmt. Här - 8. Har snöat så vi har skottat. Så nu välkomnar vi julafton. Härligt med folk i huset. Saknar er. Kram

2014-12-23 @ 20:12:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0