Hello Kuala Lumpur!

Framme i Asien! Framme i Malaysia! Framme i Kuala Lumpur! I skrivande stund sitter jag i sängen på vårt jättefina hotell mitt i centrala Kuala Lumpur. Vi är ju sju timmar före er, så klockan här är snart 22, söndag den 21 december.
 

Lördagen innan avresa spenderades hemma i lägenheten innan vi fick hämtning av Fredriks kompis vid 15.30. Flög 1½ timme till Amsterdam och boardade sen flighten till Kuala Lumpur vid 20.30. Dock blev vi nästan en timme sena från Amsterdam vilket innebar att vi fick in middagen först vid 23.30. Efter vi hade käkat så släckte dom ner hela planet och både jag och Fredrik pluggade in musik i öronen och slocknade. Blev väldigt förvånad att vi båda lyckades sova i typ sex timmar (!), så när vi vaknade så var det bara 1½ timme kvar tills vi skulle landa. Så trots att vi det senaste dygnet har spenderat totalt ca. 14 timmar på flyg så kändes det som att vi var framme på bara nån timme.

 

Det tog ganska långt tid för oss att få våra väskor, men när vi hade fått dem så gick vi ut i avgångshallen och fick tag på en taxi för att ta oss in till stan. Taxin kostade ca. 70 kr mer än vad tåget skulle göra, och nu kom vi ju direkt fram till hotelldörren. Så vi susade i ca. 140 km/h på motorvägen i vänstertrafik i en taxi pimpad med både luftfräschare och glitter.

 

Vårt hotell, Impiana KLCC Hotel, ligger verkligen mitt i smeten i Kuala Lumpur med gångavstånd till det mesta. Framförallt ligger det bara 250 meter till Petronas Twin Towers, de kända tvillingtornen som är de sjunde högsta skyskraporna i världen. Så vi checkade in på hotellet, dumpade sakerna och gick sen ut för att utforska. Vi gick inte särskilt långt, eftersom vårt hotell till och med har en gångväg mellan hotellet in till ett stort conference center som till slut leder fram till shoppingcentret Suria och till just Petronas Twin Towers. Tornen är verkligen asfeta och på kvällen lyser de upp och blir jättefina. Står dessutom en superstor julgran mitt framför tornen så det ser extra fint ut.

 

Vi kikade runt lite i shoppingcentret Suria och fick i oss lite mat, och handlade lite vatten innan vi gick tillbaka till hotellet. Där kastade vi kläderna och hoppade i badkläderna och gick upp till hotellpoolen som har utsikt över just Petronas-tornen. Så vi badade en timme innan vi gick tillbaka till rummet där vi nu ligger i sängen och slökollar på tv och mumsar i oss nötter.

 

Kuala Lumpur känns som en väldigt modern asiatisk storstad och det är verkligen folk ööööööverallt. Det bor dock bara ca. 1½ miljon människor här, men det känns som väldigt mycket mer. Vi har ju inte sett så mycket ännu, men än så länge känns stan väldigt trevlig. Typ alla skyltar osv. är på engelska och malaysierna är väldigt bra på engelska så det känns väldigt västerländskt, och inte så främmande som man kanske kan tänka att en asiatisk stad skulle kunna vara. En stor skillnad är ju dock böneutropen från de olika moskéerna som man hör nu och då, eftersom Malaysia faktiskt är ett muslimskt land.

 

En annan stor skillnad är ju såklart temperaturen. Ligger runt 30 grader och vi tippar på 85-90 % luftfuktighet. Bara nån minut utomhus gör att man blir helt kladdig för att det är så fuktigt. Blir ju inte direkt bättre av att det regnar en skvätt nu och då, men det är ändå skönt att det är varmt. Kan knappt förstå att för mindre än 24 timmar sedan var vi i ett 5-gradigt gråbrunt Göteborg och nu sitter vi i ett 30-gradigt Malaysia. Så vi klagar verkligen inte!

 

Imorgon är det sagt att det ska regna, så vi har ännu inte bestämt oss för vad vi ska hitta på. Vi åker ju vidare till Indonesien redan på tisdag så vi får försöka klämma in så mycket som möjligt imorgon.

 

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna.

 

Godnatt!

 

Tummen är redo att åka till Asien!
 
Snart på väg!
 
Julpynt på Schiphol International Airport i Amsterdam
 
Planet som ska ta oss till KL
 
Stort plan! Vi fick sitta i Economy Comfort med extra benutrymme, utan att betala extra för det. Nice!
 
Framme i ett 30-gradigt Kuala Lumpur
 
Julpynt i vår hotellobby
 
Petronas Twin Towers
 
Hej!
 
Vi är här!
 
Jättegran
 
Julpynt inne i Suria
 
Petronas-tornen igen
 
Petronas by night
 
Schysst utsikt från hotellpoolen
 
Petronas
 
Jag plaskar
 
Hej svejs!

Kommentera här!
Postat av: Pia o Michael

Skönt att höra att ni är framme. Det ser varmt o skönt ut. Poolen ser inbjudande ut. Hoppas att ni
får kul i KU ala L umpur!
KRAM FRÅN OSS !!

2014-12-21 @ 17:08:10
Postat av: farsan carlson

Ser gött ut. Ha de/Ppa

2014-12-21 @ 19:07:15
Postat av: Mamma

Ser härligt ut. Kram till er båda:-):-):-)

2014-12-21 @ 19:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0