Spadag

Vi har efter lite mer än en vecka börjat uppskatta temperaturen mer här borta. Just idag kan det dock bero på att det har varit någon grad lägre än "vanligt" men det har som sagt bara varit skönt.

Dagen började lite som igår, med lite mulet men med någon solglimt. Vi gick ner och åt frukost vid 9-tiden och strax efter 10 gick vi ner till hotellets spa där vi hade bokat en timmes massage. Och nu när vi bor på en sån här fin resort så blir man ju rätt väl omhändertagen om man säger så. Det känns nästan lite som "men varför ska lilla jag bli omhändertagen på ett sånt här bra sätt?". Dom fick en verkligen att känna sig som en prinsessa.

Kom in i spat, och då får vi först sätta fötterna i ett varmt fotbad där en kvinna sen kommer och häller i badsalt och tvättar ens fötter. Fick sen fylla i ett formulär på hur hård eller mjuk massage man ville ha, samt om man hade något område på kroppen man ville att dom skulle lägga fokus på. Så efter en stund får vi gå in och byta om, och till Fredriks "förtjusning" fick vi engångstrosor/kalsonger som påminde lite om ett hårnät, haha. Jag förstår inte att Fredrik inte lät mig ta en bild på honom, hahah!

Sätter på oss de snygga underkläderna och sen en morgonrock och sen in i massagerummet. Så under en timme knådades vi både hit och dit och det var riktigt skönt att bara bli ompysslad. Så efteråt så får vi byta tillbaka till våra vanliga kläder och sen in i ett litet relaxrum där vi fick ingefärste och färsk frukt. Riktigt lyxigt!

När vi var klara i spat så började det ösregna, så vi satte oss i vår soffa på balkongen och läste ett tag. Sen klarnade det upp så vi gick ner till hotellrestaurangen och åt, och jag tog de underbara fisktacosen som jag åt häromdagen. Mums! Efter lunchen klarnade det upp så vi tog varsin solstol och låg och solade och badade omvartannat i ett par timmar innan vi gick upp och duschade.

Alltså det här hotellet är ju otroligt på många sätt, och ett sätt är att dom är så måna om att man ska trivas. Dom städar rummet på förmiddagen, och sen nån gång vid 15-16-tiden så kommer dom in i rummet för förbereder för natten. Dom drar ner skynkena och fixar i ordning himmelsängen och tänder ett litet värmeljus som har aromatisk olja i ett litet fat ovanför, så det doftar gott i hela rummet. Så varje gång man ska upp från restaurangen så frågar dom "Need buggy?", alltså om vi vill ha skjuts upp för berget med gofbilen. Vi bor ju längst upp och vi har gått upp ett par gånger, men det är rackarns brant plus att det är ju redigt varmt. Så dom släpper allt dom har och springer till golfbilen och kör upp oss. Så alla som jobbar, oavsett med vad; reception, restaurang, bar, trädgårdsmästare, hela tiden är det "good morning, sir/ma'am". Så himla söta.

Har just kommit tillbaka efter middagen där Fredrik åt den äckligaste pizzan som någonsin har gjorts, haha. Vi skrattade bara åt det och sa att man borde sätta en skylt utanför restaurangen där det står "Välkommen in, men beställ för i helvete inte våra pizzor!". De här indonesierna gör bättre i att hålla sig till fisk tror jag nog... Vi hade precis ätit klart och då kommer regnovädret från helvetet. Herreguuuuud vad det regnade! Som tur var satt vi under tak, vilket vi inte har gjort någon av de tidigare middagarna här på ön så det var ju en rackarns tur. Vi försökte vänta ut regnet men efter 20 minuter så trotsade vi det och öste ut. Som tur var ligger vårt hotell bara 50 meter från restaurangen så det var ingen fara, men vi hann ändå på den lilla stunden bli helt genomblöta. Med vatten upp till anklarna så öste vi in på hotellet för att invänta golfbilen. Och återigen så visar personalen hur mycket dom bryr sig om sina gäster, för när vi kom upp mot vårt rum med bilen så måste man gå förbi poolerna för att komma upp till vår byggnad och då hoppar vår chaufför ut med ett paraply "I will escort you to your room!", och skulle låta oss gå under paraplyet (som han höll i), medan han själv skulle bli dyngsur. Men vi var ju redan genomblöta så vi sa att det gick bra ändå. Så nu ligger vi i sängen med balkongdörren lite öppen och lyssnar på ovädret där ute. Mys!

Kan ju också tillägga att även idag och igår så har strömmen gått flera gånger så det kanske inte var något särskilt när den gick när vi satt på restaurangen första kvällen. Det var ju dock störigast igår, då den gick när vi kollade på film i biorummet och hela projektorn dog. Blev då tvungen att spola fram filmen två gånger vilket var lite störigt. Idag gick den en gång på restaurangen och två gånger nu på kvällen. Är kanske lite "standard" här på Lembongan, vad vet jag. Den är dock borta i bara ett par minuter så det är ingen fara, men man blir lika överraskad varje gång.

Imorgon lämnar vi det här otroligt vackra hotellet för att checka in på ett nytt hotell här på Lembongan. När vi bokade alla hotell så var vi oense vilket vi skulle bo på här på ön, så vi kompromissade och tog tre nätter på det jag ville, och tre nätter där Fredrik ville. Här vi bor nu var det jag ville bo på, så får vi se imorgon om "Fredriks" hotell är bättre.

Innan vi checkar in på det nya hotellet ska vi iväg på en liten tur på förmiddagen. Berättar mer om det imorgon.

Stor kram från oss!


Fredrik i fotbadet


Mina låne-flipflops

Fylla i formulär...
 
Spat

Jag är redo för massage!

Efter massagen i vårt relaxrum

Mysigt!

Vi gottar oss på balkongen

Lunchdags

Restaurangpoolen

Schysst lunchutsikt!

Berget Mount Agung, på Bali

Coolt!

Eftermiddagsfika

Mount Agung, taget från vår balkong

Sängen är fixad för natten

Ljus
 
Satt på toaletten när jag upptäckte den här lille kompisen på väggen på huset mittemot
 

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Finns inga ord för hur vackert det är:-)Kram

Svar: Jo, man skulle kunna svära en hel del för att beskriva det, men det låter så styggt :P Saknar dig!
Hanna-Sofia

2014-12-29 @ 19:02:25
Postat av: farsan carlson

Hi, rädd att jag inte kan spara nån kyla till dig för även här har det blivit"lite" varmare, plus två idag!! Det skiftar kraftigt! Det har däremot kommit snö, massor av snö minst 10 cm och mer ska det bli, härligt. Tempen ska visst hålla i sig över nyår så vi går in i ett varmt 2015. Bra att ni är "mjuka" efter spat inför hotellbytet. Ser fram emot recentionen av Fredriks hotell. Finns kanske delar av det ni upplevt du kan föreslå ska införas på ditt jobb?? Lev å må/Ppa

Svar: Så skönt, hoppas i alla fall det är lite svalare än här, haha. Ja du om vi ska göra allt det fina som finns på de här hotellen så krävs en ordentlig insats från mina chefer alltså, hah!
Hanna-Sofia

2014-12-30 @ 09:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0