Hej igen, KL!

Imorse vaknade vi för sista gången i Indonesien, i ett regnigt och grått Bali. Eller ja, sista och sista, det vet man ju aldrig, men sista för den här gången i alla fall. Gick ner och åt av hotellets gigantiska frukostbuffé och hängde på rummet fram till kl 10.30 då vi gick ner och checkade ut. Hade bokat taxi till 10.45, som stod och väntade på oss när vi kom ner till receptionen. Det kostade oss 75 000 att åka de 10 minuterna det tog oss att åka till flygplatsen. Som tur är var det ju så klart 75 000 rupiah, och inte kronor, hah. Motsvarar mindre än 50 kronor. Billigaste taxiresan jag har varit med om i alla fall!

När vi kom till Indonesien fick vi ju betala 35 USD för att få ett visa on arrival, och nu när vi skulle lämna landet var vi fan också tvungen att betala! Dom skulle ha 200 000 rupiah per person, ca. 125 kronor, vilket dom sa var någon sorts flygplatsskatt (?). Så bara för att komma in och ut i Indonesien så har vi alltså betalat ungefär 400 kronor per person.

Hur som helst så gick flyget på utsatt tid, och vi hade ju såklart det kraschade planet i åtanke idag. Och jag säger bara såhär: aldrig mer Malaysia-skit-Airlines. Alltså... Många asiatiska flygbolag, typ Thai Airways och Singapore Airlines är ju kända för sin utomordentliga service, och därför har jag såklart tänkt att Malaysia Airlines är bra dom också. Både fram och tillbaka till Bali flög vi med dom och på vägen till Bali så tyckte vi inte att servicen var så bra, och maten var verkligen skitdålig. Fick bara några få bitar kyckling i nån sås med lite ris. Fick en liten påse jordnötter och en torr kaka till det, och that's it. Flygplansmat brukar ju annars innehålla nån sallad, efterrätt och lite mer "roliga" saker än endast huvudrätt men det kändes verkligen som att man inte hade ansträngt sig alls med tanke på maten. Likaså var det idag. Nån kycklingbit i sås med potatis till. Vi hade dock tur att få de sista matpaketen med kyckling, för dom tog slut efter halva planet, och efter det hade dom bara fisk kvar.

Men men, angående det kraschade planet så lovar jag att det inte bara var vi som hade det i åtanke. Men alltså dom här idioterna på flighten skrämde ju upp oss flera gånger genom att säga "Nu har vi tänt skylten med säkerhetsbältet, och på grund av dåliga väderförhållanden så måste ni återvända till era säten IMMEDIATELY!". Så springer flygvärdinnorna iväg med matvagnen, som dom då måste ställa undan under tiden det är turbulens. Det här hände två gånger under matserveringen och sen säger dom också att dom inte skulle komma ut med te och kaffevagnen eftersom det var så extremt dåligt väder på sträckan. Det känns ju jävligt kul att höra när ett plan bara för några dagar sen kraschade just i det här området på grund av dåligt väder. Plus att när det väl blev turbulens så var det inte alls så farligt så jag tyckte att dom blåste upp allting så väldigt så man blev ju fan lite nervös. Sen tyckte jag att de flygvärdinnorna som vi pratade med och som assisterade oss var jävligt otrevliga. Nej tack, aldrig mer Malaysia Airlines.

Som tur är så landade vi ju i ett stycke i Kuala Lumpur och precis som förra gången tog det ganska långt tid att få våra väskor. Men när båda hade dykt upp tog vi taxi in till stan med en taxichaufför som faktiskt körde fel och fick vända ett par gånger. Konstigt, för även om det kanske var hans första dag på jobbet så tycker man ju att han ändå borde veta hur man kör från flygplatsen in till KL.

Vi bor nu på samma hotell som vi gjorde sist vi var här, dels för att det ligger så centralt, plus att det var rätt billigt (ca. 800 kr/natten), och att vi trivdes bra här. Lite lustigt för förra gången bodde vi i rum 1120 på elfte våningen, och den här gången bor vi i rum 920, på nionde våningen, så rummet är exakt som vårt förra, bara två våningar längre ner. Lämnade bara väskorna och stack ut direkt för att få något att äta. Var ju som sagt lite skralt med mat på flyget och vi hade ju inte ätit sen frukost, och vi checkade in på hotellet kl. 18. Gick till det närliggande shoppingcentret Pavillion, där vi även kikade runt lite förra gången vi var här, och hamnade på en amerikansk diner där vi åt varsin burgare. Var väldigt kul för mitt i alltihop så vrider dom upp musiken och ca. 15 pers ur personalen börjar helt plötsligt dansa och gjorde ett dansnummer. Tror att det var deras manager eller nånting, för personalen jublade extra mycket när en av dom shakeade och det såg extra roligt ut eftersom han var lite tjock, haha.

Sökte sen upp min favoritbutik Cotton On, som blev min favvo redan i Australien, och där shoppade jag loss. Handlade en skjorta, en blus, en kofta och ett par tunna mönstrade byxor. Fredrik hittade sig också en tröja på butiken Forever 21. Vi tittade egentligen inte på klockan men den visade sig vara 20.30 när vi kände oss klara. Ingen aning när shoppingcentrena stänger här men det lär vara rätt sent.

Imorgon är vi ju faktiskt nere på sista dagen på den här resan. Flyget mot Amsterdam går inte förrän 23.49 härifrån KL så imorgon tar vi en sista shoppingdag innan vi åker hemåt. Jag kanske hinner uppdatera en sista gång härifrån hotellet innan vi åker till flygplatsen, om inte, så landar vi in på Landvetter kl. 9.20 på måndagmorgon.

Puss på er!

På Ngurah Rai International Airport på Bali
 
En sista blick på ett grått Indonesien
 
Maaaaat! Kolla vilka fina ketchupgubbar vi fick, haha!
 
Personalen dansar loss
 
Shoppar'n
 
Trött kille

Kommentera här!
Postat av: Mamma

Längtar till att ni kommer hem:-):-) Kram till er båda

2015-01-03 @ 19:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Hanna-Sofias Resa
En reseblogg om 33-åriga Hanna-Sofias alla olika äventyr runt om i vida världen.



Planerad resa:
Ingen resa planerad för tillfället

RSS 2.0